Mat- og vintur
På denne typen reiser kommer vi nær innpå lokalbefolkningen og ikke minst den lokale maten.
I nesten alle land spiller mat og drikke en langt større rolle enn i Norge. Særlig i Italia er maten en integrert del av hverdagen. Matoppskrifter diskuteres og utveksles på matbutikken, og Grandiosaen er bannlyst til kaldere himmelstrøk. Vi forsøker å få tak i det folk på stedet setter pris på. Oftest må man langt ut på landet for å finne de beste trattoriaene, vingårdene og enotecaene. Hvor spiser vi? På ristorante, trattoria, osteria, enoteca? Alle slike steder kan servere kvalitetsmat. Vi liker de uortodokse og autentiske stedene, der pasjonen for mat skinner igjennom. Atmosfæren, servicen, samværet. Det hele bidrar til å pirre den sansen vi ønsker å skjemme bort – smakssansen.
To regioner i Italia hvor vi finner denne kjærligheten er Umbria og Piemonte. I de historiske småbyene Trevi og Alba har vi den perfekte kombinasjonen for store mat- og vinopplevelser i vidunderlige omgivelser. Trøfler, pasta som kunstform, århundregamle oppskrifter og den fantastiske vinen. Vi har også funnet frem til en spansk perle. I Don Quijotes hjemstavn, midt i Spania, finner vi den historiske byen Cuenca. Her byr vi på spanske mat- og vinopplevelser på restauranter og bodegaer langt fra masseturismen.
Vil du være en av de første som får informasjon om våre reiser, kan du melde deg på nyhetsbrevet vårt her.