Trevi

Trevi · Vinsafari

På denne reise får vi oppleve rundturer i den fortreffelige regionen Umbria. Med sin lange og enestående historie, er Umbria selve hjertet av Italia, med sine mange kulturelle og kulinariske høydepunkter.

Dato og pris

Velg avreisested:

AvreiseAvreisestedVarighetPris fra
16.10.2025Stavanger6 13 995,-
21.10.2025Bergen6 13 995,-
06.03.2026Oslo6 11 995,-

Inkludert i prisen:

  • Fly Norge – Italia t/r 
  • Transfer Lufthavn – Hotell t/r 
  • Alle skatter og avgifter 
  • 4/5 x netter på Hotel Antica Dimora alla Rocca
  • 4/5 x frokost 
  • 1 x trøffellunsj med vin 
  • 4/5 x 4- retters middag med vin 
  • Utflukt til Perugia 
  • Vinmuseet Lungarotti og vinsmaking i Torgiano 
  • Besøk til Assisi 
  • Utflukt til fjellandsbyen Rasiglia 
  • Utflukt til oldtidsbyen Gubbio
  • Norsktalende reiseleder 

Valgfrie tillegg:

  • Enkeltrom 1995,-

Dagsprogram

Velg avreisested:

Dag 1: Velkommen til Trevi 

Foran oss venter middelalderbyen Trevi, dit kommer vi på ettermiddagen. Vi går en tur før vi spiser en deilig 4- retters middag med vin.
Trevi ligger majestetisk hevet 400 meter over Spoleto-dalen er Trevi et symbol på begrepet «La bella Italia». Det historiske Trevi er på rundt en kvadratkilometer, men byen er spekket med krinkelkroker og nesten hver eneste bygning forteller en spennende historie. Arkitektonisk står tiden stille i Trevi. Vi støter på murer og søyler bygd av romerne, og vi ser porter og hvelvinger utsmykket med innskrifter og freskomalerier. Det store antallet renessansepaleer vitner om de formuene adelsfamiliene samlet seg gjennom generasjoner på Trevis mest dyrebare ressurs; olivenoljen. Rundt byen åpenbarer den fantastiske Spoletodalen seg med utsikt over Spoleto, Montefalco, Perugia og Assisi. Om dagen ser du de bølgende åsene – om kvelden lysene fra ås toppene der byene ligger.

Inkluderte måltider: Middag.

Dag 2: Perugia og vinsmaking i Torgiano

Vår første utflukt tar oss med til noen av de virkelige perlene i regionen. Vårt første stopp på turen er Perugia, hovedstaden i regionen Umbria. Perugia ligger langs Tibers bredder, og er en oldtidsby som kan spores helt tilbake til den etruskiske perioden i Italia. Den etruskiske kulturen og språket dominerte i Umbria og Toscana i rundt 1000 år, før den døde ut rundt år 100. Selve byen ligger vakkert til på en åskam med utsikt over de rundt liggende dalene. Perugia har vært en universitetsby helt siden 1308, og har en fascinerende historie. Dette gjenspeiler seg i de mange flotte arkitektoniske høydepunktene man finner i byen. Disse får vi tid til å utforske på egenhånd, sammen med en god lunsj på en av de mange restaurantene i området.

Etter besøket til Perugia setter vi kursen mot Torgiano. Denne utsøkte middelalderbyen og området rundt er vidkjent for sine vintradisjoner. Selve byen ble etablert der hvor elvene Tiber og Chiascio møtes, og er omkranset av et nydelig terreng av olivenlunder og vinranker. Her i hjertet av vinregionen skal vi selvfølgelig få smake på noen av de edle dråpene. Vi legger inn et besøk på det trivelige vinmuseet Lungarotti. Dette er drevet av søstrene Chiara og Teresa Lungarotti, som ønsker oss velkommen og tar oss med på en historisk vinreise fra oldtidens vindyrkere til i dag. Vi avslutter dette spennende besøket med vinsmaking, hvor vi får en introduksjon til flere av de ulike vintypene som produseres i lokalområdet.

Sent på ettermiddagen kjører vi tilbake til Trevi, og vi er fremme ved hotellet i tid for middag.

Inkluderte måltider: Frokost og Middag.

Dag 3: Trøffellunsj i Rasiglia og Assisi

Etter en deilig frokost på hotellet setter vi kursen for den billedskjønne fjellbyen Rasiglia. Denne trivelige landsbyen ligger ca. 35 minutter fra Trevi og ligger på en høyde rundt 600moh. Rasiglia blir ofte kalt Umbrias Venezia, grunnet sine mange vannkilder. De mange små elvene, middelalderbygningene og det frodige grønne landskapet gjør dette til en usedvanlig vakker landsby.

Vannet har også vært en viktig del av landsbyens historie, og var viktig for den tradisjonelle tekstilproduksjonen. Helt fra 1100- tallet har veving, farging og produksjon av bomull- og ulltekstiler gjort at landsbyen har kunnet blomstre, alt takket være de mange flotte vannkildene i området.

Vi tar oss god tid til å nyte atmosfæren i denne vakre, lille fjellandsbyen. Uansett hvor man går finner man nydelige små perler, med broer over rolige elver, små billedskjønne fossefall og historiske bygninger med vakre blomster ved vannkanten. Her vises det virkelig frem hvordan vannet er selve livsnerven for landsbyen.

Etter en hyggelig rundtur i landsbyen er det tid for ett smakfullt høydepunkt. Vi setter oss ned på en lokal restaurant, som er blant de beste i regionen. Her får vi servert en fabelaktig trøffellunsj, akkompagnert med nydelig lokal vin. Her skal det virkelig nytes. Vi kjører tilbake til Trevi på ettermiddagen. På kvelden blir det servert middag i hotellets restaurant.

Vi avslutter denne flotte rundturen med et besøk til Assisi; Frans av Assisis fødeby. Her får vi oppleve basilikaen, San Francesco. Her er Frans av Assisi begravd. Krypten hans er et av de viktigste pilegrimsstedene i den katolske verden. Basilikaen er prydet med verk av blant andre Giotto. Santa Clara-kirken, som rommer det hellige korset som talte til Frans, samt Santa Claras grav, er også noen av høydepunktene i byen. Bak Santa Clara-kirken kan man få et innblikk i den strenge nonneordenen som passer oliventrærne. Assisi er dessuten også kjent for det romerske Minerva-templet, som i dag fungerer som kirke.

Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og Middag.

Dag 4: Oldtidsbyen Gubbio 

Dagens utflukt tar oss med til en av Umbrias eldste byer; Gubbio. Fjellområdene rundt byen har vært bebodd siden bronsealderen, og byen fikk senere navnet Rugubium av romerne. Byen er mest kjent for de Iguvinske tavlene som ble funnet her i 1444. Disse tavlene med religiøst innhold i umbrisk dialekt, var fra rundt 300- 80 før vår tidsregning. Tavlene var laget av bronse, og er en viktig kilde til det tidligere umbriske språket.

På 1200-tallet var byen under styring av Biskop Ubaldo- nå byens skytshelgen, som vant en krig mot Perugia og andre byer i nærheten. På grunn av sin blomstrende industri, spesielt majolika-keramikk, hadde byen sin storhetstid på 1400-tallet og da ble flere av de viktigste monumentene bygd, og byen fikk sitt middelalder-utseende som har blitt ivaretatt gjennom århundrene.

Det blir tid på egenhånd til å utforske byen, og finne seg en hyggelig restaurant for en god lunsj. Vi har også mulighet for å ta kabelbane opp på fjellet for å se på utsikten eller besøke St. Ubaldos kirke.

Etter besøket til Gubbio setter vi kursen tilbake mot Trevi.

Inkluderte måltider: Frokost og Middag.

Dag 5: Bevagna og vinsmaking i Montefalco

I dag skal vi besøke området som er kjent for vinen Sagrantino. Denne vinen kan kun produseres her, i Montefalco, Bevagna og 4 andre kommuner i dette området. Denne druens opprinnelse er litt usikker, men sannsynligvis var det Fransiskanske munker som tok den med hit fra reise til Østen. Den ble brukt til å lage søt altervin, derfor navnet Sagrantino, fra latin «sacrum» som betyr hellig og er en av de mest tanninrike rødvinsdruene i verden. Vi besøker både Montefalco OG Bevagna, to små sjarmerende byer og så skal vi på vinsmaking og omvisning på en vakker vingård i Montefalco. Her får vi også en lett lunsj.

Bevagna var opprinnelig en etruskisk bosetning men ble med i Romerike med navnet Mevania omkring 80-90 f.Kr. denne byen ligger i selve Spoletodalen, og ikke oppe i høyden som de andre byene vi besøker.

På kvelden setter vi oss ned for en hyggelig avslutningsmiddag i hotellets restaurant.

Dag 6: Hjemreise

Vi kjører mot flyplassen mitt på dagen. Via Amsterdam til Bergen, hvor vi lander på kvelden

Hotellinformasjon

Hotel Antica Dimora alla Rocca i Trevi i Italia sett fra utsiden.
Resepsjonsområdet.
Resepsjonsområdet.
Værelse på Hotel Anitca Dimora alla Rocca
Værelse på hotellet
Uteservering i hagen til Hotel Anitca Dimora alla Rocca
Uteservering i bakgården til hotellet.
Koselig basseng området.
Koselig basseng området.
Hotellet med uteservering.
Hotellet med uteservering.
Restauranten på hotellet.
Restauranten på hotellet.

Hotel Antica Dimora alla Rocca

Unikt hotell i hjertet av Trevi, innredet i flere renessansebygninger fra Trevis storhetstid. Å bo her føles som å stige inn i en tidslomme, og man kan ikke annet enn bli betatt av de vakre antikke møblene og de fantastiske originale freskene på veggene. Hotellet består av flere historiske bygninger som hver for seg minner om et museum. Her er det nesten som om tiden har stått stille. Hotellet har klart å kombinere atmosfæren fra en svunnen tid med moderne komfort og vår tids forventninger til et 4-stjerners hotell.

På solterrassen kan du nyte utsikten til de omkringliggende olivenlundene med oliventrær som bukter seg gjennom landskapet, mens du dypper tærne i bassenget (obs: sesongstengt fra ca. start av november til midten av mai). Hotellets restaurant er kjent for sitt kjøkken, og her blir vi bortskjemt med velsmakende italiensk mat av lokale råvarer. Det naturlige samlingspunktet er på plassen foran hotellet, der det er mulig å nyte et glass vin eller en cappuccino etter dagens utflukt. Hotellet ligger sentralt i Trevi, og alle byens attraksjoner er innenfor gangavstand. I Trevi finner man seg snart godt til rette, og de entusiastiske hotellvertene våre sørger for å gjøre alt for at vi skal få et uforglemmelig opphold.

Dobbeltrom og Enkeltrom:

Rommene er selvfølgelig varierende, men veldig sjarmerende, romslige og stilfullt innredet. Alle har minibar, safe, gratis WiFi, TV, bad med badekar eller dusj og hårføner. Det er heis på hotellet til andre og tredje etasje.