Vi flyr med Norwegian direkte til Praha på formiddagen. Etter ankomst til hotellet spiser vi lunsj. På ettermiddagen inviterer reiselederen til en orienteringstur i lokalområdet.
Ved avreisen 13.-17. mars: Bryggerimiddag.
Ikke langt fra hotellet vårt ligger et mindre lokalt mikrobryggeri, hvor vi spiser middag. I de sjarmerende lokalene driver bryggeriet også restaurant, og det er selvfølgelig egen produksjon. På bryggeriet får vi en liten omvisning der bryggmesteren forteller om de forskjellige prosessene og hvilke ingredienser han bruker for å oppnå den høye kvaliteten som bryggeriet er kjent for.
Etter omvisningen får vi servert en god middag i restauranten. Menyen er avstemt etter bryggeriets eget øl, så vi skal selvfølgelig nyte to forskjellige slags krus av bryggmesterens produksjon til maten. I Tsjekkia er øl en del av den nasjonale identiteten, og forbundet med en spesiell kultur. Som når franskmenn og italienere helt naturlig tar et glass rødvin til måltidene, er en pilsner for tsjekkerne forbundet med den gode samtalen når de spiser ute.
De små og trange leilighetene gjør vertshuset til det naturlige møtestedet. Er man ikke spesielt glad i øl, så er det her man kan bli omvendt. Det ferske ølet smaker forfriskende.
På avreisen 26.-30 mars: Operaforestilling Rigoletto i Statsoperaen
En moderne nyfortolkning av Giuseppe Verdis Rigoletto i to akter på den nyrenoverte Statsopera. Forestillingen vare 2 timer og 40 minutter inklusiv pause. Dette er en spennende forestilling som tar for seg kjærlighet, svik og hevn. Operaen er en av Verdis mest kjente og er del av hans populære triologi La triogia popolare. Denne operaen ble uroppført i Venezia i 1851.