Machu Picchu: Inkaenes Mesterverk Skjult i Skyene.

Peru er et land fylt med historie, kultur og naturskjønnhet, og tilbyr en uforglemmelig reiseopplevelse. Fra de pulserende gatene i Lima til de gamle ruinene av Machu Picchu, tar denne rundreisen deg med på en fascinerende ferd gjennom noen av landets mest ikoniske destinasjoner. Nyt en opplevelsesrik rundtur i Peru, inkludert Lima, Cuzco, Machu Picchu og Den hellige dal.

Høydepunktet for de fleste på en Peru-reise er uten tvil Machu Picchu. Dette ikoniske stedet, også kjent som "Den tapte inkabyen," er et av de mest spektakulære arkeologiske funnene i verden. For å komme hit, tar vi en togtur til Aguas Calientes, den nærmeste byen til Machu Picchu. Derfra er det en kort busstur opp fjellet til inngangen til ruinene.

Machu Picchu ble bygget på 1400-tallet og er kjent for sine godt bevarte bygninger, terrasser og komplekse vanningssystemer. Utforsk de ulike delene av byen, inkludert Soltempelet, Intihuatana-steinen og De tre vinduenes tempel. En vandring opp til Huayna Picchu eller Machu Picchu-fjellet gir en spektakulær utsikt over området.

Det er derimot ikke bare Machu Piccchu som er verdt å se i Peru. En reise til Peru starter gjerne i Lima, hovedstaden og den største byen i Peru. Lima er kjent for sin rike koloniale historie, fantastiske mat og livlige kultur. Her kan man utforske det historiske sentrum, som er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Besøk Plaza Mayor, som er omgitt av viktige bygninger som Palacio de Gobierno, Catedral de Lima og erkebiskopens palass.

Et annet høydepunkt i Lima er bydelen Miraflores, kjent for sine vakre parker, strender og utsikt over Stillehavet. Her kan du besøke Huaca Pucllana, en førkolumbiansk arkeologisk utgravning midt i byen, og nyte et måltid på en av byens mange topprestauranter som tilbyr utsøkt peruansk mat.

Fra Lima går reisen videre til Cuzco, som en gang var hovedstaden i Inkariket. Byen ligger høyt i Andesfjellene og er kjent for sine velbevarte arkeologiske steder og sin unike blanding av inka- og spansk kolonialarkitektur. Start med å utforske Plaza de Armas, byens sentrale torg, og besøk Katedralen i Cuzco og Jesuittkirken.

En kort tur fra sentrum tar deg til det imponerende inka-ruinkomplekset Sacsayhuaman. Dette enorme festningsverket er bygget med gigantiske steinblokker, noen veier over 100 tonn, og gir et innblikk i inkaenes avanserte ingeniørkunst. Fra toppen av Sacsayhuaman får du en fantastisk utsikt over Cuzco og de omkringliggende fjellene.

Ollantaytambo, ofte kalt Ollanta, er en pittoresk landsby og et viktig arkeologisk område i Den hellige dal. Byen er unik fordi den har vært kontinuerlig bebodd siden inkatiden, og mange av husene og gatene stammer fra denne perioden. Ollantaytambo er kjent for sine imponerende terrasser som klatrer opp fjellsidene, og ruinen av et massivt festningsverk som dominerer landskapet.

Den hellige dal, kjent som Valle Sagrado, strekker seg langs Urubamba-elven og er et område av stor betydning for inkaene på grunn av dets fruktbare jord og gunstige klima. Dalen er fylt med pittoreske landsbyer, imponerende terrasserte åkrer og flere viktige arkeologiske stede

En av de mest populære destinasjonene i Den hellige dal er landsbyen Pisac, kjent for sitt fargerike marked og imponerende arkeologiske kompleks. Markedet, som holdes på sentraltorget, er et perfekt sted å kjøpe tradisjonelt håndverk, tekstiler og suvenirer. Over landsbyen ligger Pisac-ruinene, som inkluderer terrasser, boligområder og et seremonielt senter.

Selv om Moray ikke ligger direkte i Den hellige dal, er det nærliggende og verdt å inkludere i turer i regionen. Moray er kjent for sine sirkulære terrasser som inkaene brukte som et landbrukslaboratorium for å eksperimentere med avlinger under forskjellige mikroklimatiske forhold. Maras, derimot, ligger i Den hellige dal og er berømt for sine saltterrasser, som har blitt brukt til saltutvinning siden før-columbiansk tid. Å se de glitrende hvite bassengene mot de røde fjellene er et uforglemmelig syn.

Et besøk til Lima, Cuzco, Machu Picchu og Den hellige dal gir en dypere forståelse av inkaenes kultur, historie og arkitektur. Disse stedene, med sin blendende skjønnhet og historiske betydning, gir en rik opplevelse for alle som ønsker å utforske arven fra en av de mest fascinerende sivilisasjonene i verden. Pakk gode sko, ta med kamera og forbered deg på en reise gjennom tid og underverk i hjertet av Peru.

Ønsker du å oppleve Machu Picchu og Peru? Les mer om våre reiser til Lima og Cuzco her.