5 unike reisemål i Italia

Bli med oss på reiser gjennom Italias hjerte, fra de solkyssede kystene til de frodige landskapene som har inspirert forfattere og drømmere gjennom århundrene. På vår blogg vil vi utforske fem unike destinasjoner som hver forteller sin egen historie, byr på sin egen sjarm og inviterer deg til uforglemmelige opplevelser.

Vi tar deg med til Ischias helbredende kilder og frodige hager, gjennom Puglias historiske smeltedigel og trulli-bebyggelse, til Sicilias rike kulturarv og gastronomiske herligheter, videre til Bassano del Grappa, hvor historie og kultur møtes i hver gate, og til slutt til Gardasjøens fortryllende landskap og idylliske byer.

Ischia - Napolibuktens grønne øy

Oppdag skjønnheten og roen på Ischia, en sjarmerende vulkanøy som ligger i hjertet av Italia, kjent for sin fortryllende natur, helbredende varme kilder og rike kulinariske tradisjoner. På denne idylliske øya, hvor vi bor i hovedbyen Ischia, inviteres du til å oppleve det beste av italiensk gjestfrihet med halvpensjon og tilgang til hotellets innendørs termalbad, alt i fredelige omgivelser som lover total avslapning.

Ischia er en perle av en øy som frister med betagende utsikter, frodige landsbyer både langs kysten og i fjellene, takket være den fruktbare vulkanske jorden som nærmest har magiske egenskaper. Øya har en rik historie med varme kilder, kjent for sine helbredende krefter, og antikke romerske bad som vitner om en lang tradisjon med velvære og helbredelse.

Til tross for sin popularitet og det faktum at mer enn 30 Hollywood-filmer er spilt inn her, har Ischia bevart sin autentiske italienske sjarm. Her kan du fordype deg i det lokale livet, nyte avslappede dager og utforske byens autentiske kjøkken i folkelige restauranter som feirer øyas smakfulle råvarer. Opplev den lokale kulturen ytterligere gjennom vinsmaking hos en lokal vinbonde, hvor du får innsikt i vinproduksjonen som trives i den unike vulkanske jorden.

Vårt opphold på et nøye utvalgt fire-stjerners hotell, strategisk plassert mellom bydelene Ischia Porto og Ischia Ponte, garanterer en uforglemmelig ferie. Med komfortable rom utstyrt med balkong og hotellets fredfulle atmosfære, er dette det perfekte utgangspunktet for å utforske øyas severdigheter, kulturelle tilbud, og kulinariske skatter.Puglia – Bella Italia

Utforsk det fortryllende Sør-Italia gjennom en reise til Puglia, en region rik på historie, kultur og naturskjønnhet. Med sin særegne Trulli-arkitektur og frodige landskap åpner Puglia dørene til et annerledes Italia, hvor mystikk og maleriske kyststrekninger møter besøkende med åpne armer. Liggende mellom det glitrende Adriaterhavet og det idylliske Ioniske Hav, har Puglia tjent som Italias portal mot Østen gjennom århundrene, og har dermed utviklet en rik og fascinerende kulturpreget av dens mange møter med forskjellige sivilisasjoner.

Puglias historie er en smeltedigel av kulturer, med arkitektoniske og kulinariske innflytelser fra grekere, romere, spanjoler og tyrkere. Den unike blandingen av kulturer har etterlatt seg spor i alt fra den imponerende arkitekturen til det distinkte lokale kjøkkenet, som bærer preg av gresk inspirasjon. Dialekten griko, et sjeldent språklig vitnesbyrd om oldtidens Hellas, er fortsatt i bruk og legger til regionens unike karakter.

Omtalt som Italias kjøkkenhage, skryter Puglias innbyggere av regionens fruktbare jord, som sammen med et varmt klima og rikelig med solskinn, produserer rikholdige mengder av landets fineste vin og olivenolje. På vår reise gjennom Puglia vil vi fordype oss i regionens kulinariske herligheter, kunst, storslått arkitektur og gamle tradisjoner. Vårt hjem for oppholdet er den vakre barokkbyen Martina Franca, hvor vi bor på det sjarmerende Hotel Villa Rosa. Dette blir vårt utgangspunkt for spennende utflukter, inkludert besøk til de fascinerende Trulli-husene, de spektakulære grottene ved Matera, og den idylliske kystbyen Polignano a Mare, som alle vitner om regionens ubestridelige skjønnhet og historiske rikdom.

Gjør deg klar for en uforglemmelig reise til hjertet av Puglia, hvor du vil oppleve en verden av skjønnhet, historie og gastronomisk fortreffelighet.

Sicilia – Middelhavets Perle

La Sicilia, Middelhavets juvel, fortrylle deg med sin blendende skjønnhet, rike kulturarv og kulinariske mesterverk. Dette er en invitasjon til å utforske øya som har fanget hjertene til reisende gjennom tidene, med sitt dramatiske landskap, historiske dybder og gastronomiske rikdommer som er formet av århundrer med kulturelle møter.

Vårt hjem under denne eventyrlige reisen er et sjarmerende hotell beliggende på stranden i den koselige kystbyen Naxos Giardini, en by som speiler Sicilias avslappede kultur, frodige landskap og rike smakspalett. Sicilia står som et levende museum, en smeltedigel av sivilisasjoner der greske templer og romerske villaer står som vitner om en mangfoldig fortid.

Under oppholdet vil vi ta deg med på en reise gjennom tid og smak. Opplev den majestetiske Etna, Europas høyeste og mest aktive vulkan, utforsk den romantiske fjellandsbyen Taormina og vandre gjennom de antikke gatene i Siracusas historiske gamleby. Disse opplevelsene, sammen med sesongens kulinariske fristelser og det solrike klimaet, gjør reisen til Sicilia uforglemmelig.

Naxos Giardini, med sin idylliske strandpromenade og livlige havn, utgjør den perfekte rammen for vår base. Hotellet vårt tilbyr halvpensjon, slik at du kan nyte både komfort og det utmerkede sicilianske kjøkkenet. Ledet av vår dyktige, norsktalende reiseleder, kjent for sin dype forståelse av Sicilia og den lokale kulturen, er du i trygge hender på en reise som lover å berike både kropp og sjel.

Bli med oss til Sicilia, og la denne fortryllende øya vise deg sine hemmeligheter, fra det azurblå Middelhavet til de summende markedene og stille olivenlundene. Her venter en verden av oppdagelser, der hver dag byr på nye eventyr.

Bassano del Grappa – En italiensk perle i Italia

Bli med på en uforglemmelig reise til hjertet av Nord-Italia og oppdag den historiske sjarmen til Bassano del Grappa, en perle av en middelalderby innrammet av Venetos betagende landskap. Vår reise byr på luksuriøs innkvartering i et stemningsfylt 4-stjerners hotell, autentiske smaksopplevelser med Prosecco- og Grappasmaking, samt fascinerende utflukter til gullbyen Vicenza og den pittoreske byen Treviso.

Veneto-regionen, kjent for sin rike historie og kulturelle mangfold, strekker seg fra de majestetiske Dolomittene i nord til det glitrende Adriaterhavet i sør, og tilbyr et variert landskap av bølgende bakker, elver og kanaler. Denne regionen er et sant paradis for vinkjennere, kjent for sine verdensberømte viner som Amarone og Valpolicella, samt de sprudlende Prosecco-vinene som produseres fra druene dyrket i regionens høyland.

I hjertet av denne frodige sletten finner vi Bassano del Grappa, en by som bærer fjellet Monte Grappas navn og som er kjent for sin unike atmosfære, hvor alpin arkitektur møter Venetos tradisjonelle byggestil. Livet i Bassano del Grappa er dypt forankret i tradisjoner og den lokale vinproduksjonen, og byen står som et levende vitnesbyrd om en tidløs levemåte.

Under vårt opphold vil vi bo på det familieeide Hotel Belvedere, en historisk perle fra 1500-tallet som ligger et steinkast fra byens sjarmerende gamleby. Hotellets restaurant vil forføre dine smaksløker med retter inspirert av regionens kulinariske arv.

Reisen tar oss videre på oppdagelsesferd gjennom Bassano del Grappas brosteinsbelagte gater til den berømte trebroen Ponte Vecchio, og videre til byens livlige torg hvor lokale markeder oser av tradisjon og lokalt håndverk. I tillegg tilbyr vi eksklusive besøk til Vicenza, hvor vi følger i fotsporene til den berømte arkitekten Palladio, og en uforglemmelig tur langs Proseccoruten, hvor vi vil smake på regionens utsøkte bobler.

Gardasjøen Malcesine og Limone sul Garda

Oppdag Gardasjøens fortryllende skjønnhet, en reise til hjertet av Nord-Italia der idylliske landsbyer og storslåtte landskap møtes ved Europas mest fortryllende innsjø. Gardasjøen, som berører Lombardia, Veneto og Trentino, tilbyr en unik blanding av naturskjønnhet, historisk rikdom, og kulinariske opplevelser. Fra det krystallklare vannet til det milde middelhavsklimaet, inviterer Gardasjøen deg til å utforske dens mangfoldige sjarm gjennom to av sine mest sjarmerende byer: Limone sul Garda og Malcesine.

I Limone sul Garda, kjent som sitronbyen, vil du finne et ekte italiensk paradis preget av gamle hus, tankevekkende smug, og en pittoresk havn som vitner om byens fiskerlandsbyfortid. Denne byen, som en gang var isolert fra omverdenen, ønsker nå reisende velkommen med åpne armer, noe som tydelig reflekteres i den lokale befolkningens varme gjestfrihet. Bare en kort spasertur fra vårt sjarmerende 4-stjerners hotell, Splendid Palace, kan du vandre langs innsjøens bredder og oppleve den eldgamle atmosfæren i Limone.

Malcesine, på sin side, byr på spektakulære utsikter over Gardasjøen og omkringliggende fjell, samt en rik historie som kan ses i byens middelalderske slott, Scaliger Castle, og de smale, livlige gatene. Denne byen er et perfekt utgangspunkt for utforsking av Gardasjøens mange skatter, fra de sjarmerende kafeene og unike butikkene til de spennende utfluktene til omkringliggende byer og landskap.

Under denne reisen vil du nyte halvpensjon på våre nøye utvalgte hoteller, delta på fascinerende utflukter til romantiske Verona, smake på lokale viner hos en anerkjent produsent, og selvfølgelig, utforske den betagende skjønnheten ved Gardasjøen selv. Fra de stille vannene til de livlige byene som omkranser den, inviterer Gardasjøen deg til å oppleve "la dolce vita" - det søte liv - i en av Italias mest billedskjønne regioner.