Alba

Jul i Piemonte · Vin og gastronomi

Denne reisen byr på en rekke uforglemmelige gastronomiske opplevelser. Her trenger du både en god appetitt og en forkjærlighet for italiensk mat for å få fullt utbytte av opplevelsen. Det er ikke spart på noe når vi blir servert fem- og seksretters menyer i løpet av julehøytiden. Her er kvaliteten og matgleden gjennomgående på topp.

Dato og pris

Velg avreisested:

AvreiseAvreisestedVarighetPris fra
22.12.2025Oslo5 14 995,-

Inkludert i prisen:

  • Fly Norge-Italia t/r
  • Transfer lufthavn-hotell t/r
  • Alle skatter og avgifter
  • 4 netter på Hotel Calissano
  • 4 x frokost (2.-5. dag)
  • 1 x lett lunsj (2. dag)
  • 2 x 5 retters julelunsj (24. og 25. desember)
  • 2 x 3 retters middag med vin (1. og 4. dag)
  • 1 x 6 retter julemeny (24. desember)
  • Vinsmaking av gode Piemonteviner
  • Byrundtur i Alba
  • Besøk i Neive og Barbaresco
  • Norsktalende reiseleder på hele reisen

Dagsprogram

Velg avreisested:

Dag 1: Oslo - Milano

Vi lander i Milano midt på dagen. Strekningen til Alba er ca. 2 timer

Vi er på hotellet tidsnok til en velkomstmiddag hvor vi hygger oss og blir kjent den første kvelden i vin- og trøffelbyen Alba.

Dag 2: Alba · Vin og trøfler

Vi starter dagen med en spasertur til Alba for å utforske vin & trøffelbyen. Plassert som hovedstad i naturlandskapet Langhe skriver byen sin historie over tid og man finner dyrebare rester av kunst og arkitektur. Med absolutt førromersk opprinnelse er Alba rik på arkeologiske funn, som viser byens strålende fortid.

Sammen med reiseleder beveger vi oss ut på byvandring. Det blir tid til å nyte den historiske middelalderbyen vi oppholder oss i, man kan smake på de berømte trøflene hos en av de tradisjonelle forhandlerne og i gågatene finnes hyggelige vinbarer, små koselige lokalbutikker og en herlig italiensk stemning.

Etter byvandring skal vi smake på berømte viner fra området, på den trivelige familiedrevne vingården Cantina Marsaglia. Her får vi smake på de lokale vinene, akkompagnert av et lett måltid av lokale delikatesser.

Vi spiser middagen på en lokal restaurant i Alba.

Dag 3: Julaften · God mat og vin

Vi starter dagen i Barolo. Barolo-vinen er konge i Piemonte. Vi kjører ikke lange biten før vi kommer til den hyggelige vingården 460 Casina Bric i Barolo.
Heretter kjører vi til byen Neive ligger helt vidunderlig til på idylliske åstopper. Vi opplever vinbyen før vi kjører til restauranten rett utenfor det historiske sentrum.

Her får vi en flott fem retters meny i den hyggelige Cantina Del Rondo.

På ettermiddagen returnerer vi til hotellet. På kvelden setter vi oss ned for en nydelig julemiddag. Vi får servert en smakfull mange-retters, italiensk meny på hotellet akkompagnert av lokal vin. Her får vi prøve flere unike, lokale smaker, i ekte Piemonte stil.

Dag 4: Gastronomi i Barbaresco.

Barbaresco sies å være dronningen i Området. Vi kjører gjennom den fargerike atmosfæren. Vi tar en spasertur gjennom den pittoreske middelalderbyen og ser det 30 meter høye utkikkstårnet, Torre di Barbaresco.

Her nyter vi en julelunsj med italienerne i selve byen Barbaresco. Det blir til mange retter, så ikke spis for mye frokost. Vi returnere til Alba på ettermiddagen, og det blir servert en god avskjedsmiddag på hotellet.

Dag 5: Hjemreise

Mette og fornøyde kjører vi om formiddagen mot flyplassen etter en god frokost på hotellet.

Hotellinformasjon

Calissano
Calissano
Calissano
Calissano
Calissano
Calissano

Hotel Calissano

Hotel Calissano er det perfekte utgangspunktet for å oppleve sjarmen i Alba, med sin beliggenhet like ved den livlige Corso Italia. Her finner du et bredt utvalg av spennende butikker og koselige kafeer, og bare en kort spasertur fører deg inn i byens bilfrie sentrum, hvor historiske gater og lokale opplevelser venter.

Hotellet sine rom har god standard, og er utstyrt med moderne fasiliteter som sikrer et behagelig opphold. Personalet legger stor vekt på å levere personlig og profesjonell service.

Mat- og vinopplevelser står også i fokus på Hotel Calissano. Den innbydende vinbaren er perfekt for å smake på regionens berømte viner, mens restauranten serverer gode retter fra det italienske kjøkkenet. Frokostsalen byr på en egen kaffebar, hvor du kan starte dagen med din favorittkaffe, tilberedt akkurat slik du ønsker den.