6 opplevelsesrike vandreturer

Europa har ett vell av fantastiske vandreområder, og vi har sett på noen av de flotte fotturene man kan oppleve på kontinentet. Vandreturene tar oss fra fjellryggene på den fruktbare Madeira, gjennom pittoreske daler i de majestetiske Kaukasus-fjellene, til de historiske områdene i Hellas. På alle reisene er det lagt opp til en kombinasjon av vandring, kulinariske opplevelser og ett spennende utfluktsprogram. På disse aktive feriene kommer vi nær på den lokale maten, menneskene, kulturen og ikke minst naturen.

Levadavandring på Madeira.

Oppdag Madeira, den fortryllende blomsterøya i Atlanterhavet, gjennom levadavandring – en unik måte å utforske dette subtropiske paradiset på. Madeira, kjent for sitt spektakulære landskap og rike flora, inviterer til eventyrlige turer langs sitt intrikate nettverk av levadaer – menneskeskapte vannkanaler som snor seg gjennom øyas frodige natur. Disse historiske vannveiene leder vandrere gjennom grønne skoger, mellom fjell og daler, og forbi brusende fossefall.

Med over 200 offisielt merkede levadastier som varierer i vanskelighetsgrad, finnes det ruter for alle ferdighetsnivåer. Fra lette til middels turer, ledsaget av lokale naturguider og en reiseleder, kan besøkende oppleve øyas mangfold i et behagelig tempo. Utforsk de duftende furu- og eukalyptusskogene, de eksotiske plantene, og en overflod av fargerike blomster.

Under ditt opphold vil du bo på et sjarmerende, familieeid hotell på sørkysten, perfekt plassert på en klippetopp med enestående utsikt over Atlanterhavet og Funchalbukten. Dette gir et ideelt utgangspunkt for daglige utflukter og en fredelig tilfluktsort for å slappe av etter dagens eventyr. Bli med på en unik reise som ikke bare fyller øynene med skjønnhet, men også nærer sjelen med ro og velvære.

Pilegrimsveien til Santiago

Opplev den åndelige reisen langs Jakobsveien, eller Caminoen, gjennom en unik vandreferie fra Burgos til Santiago de Compostela. Denne berømte pilegrimsruten tar deg gjennom Spanias nordvestlige hjørne, Galicia, et område rikt på frodige fjellandskaper, betagende middelalderbyer, og en distinkt kultur med røtter i keltiske tradisjoner. En gang i middelalderen var dette apostelen Jakobs land, et sentralt mål for pilegrimer som søkte syndsforlatelse ved hans grav, en reise full av utfordringer og farer. I dag vandrer folk av mange årsaker denne ruten, beæret av UNESCOs verdensarvliste, med sine historiske og religiøse aspekter fortsatt intakte.

På denne vandreferien vil du utforske noen av de mest pittoreske delene av Jakobsveien, med muligheter for både fysisk aktivitet og tid til refleksjon og avslapning. Reisen inkluderer nøye utvalgte etapper for vandring, kulturelle utforskninger, og tid til å suge inn omgivelsenes naturlige skjønnhet og historiske dybde. Bli med på en minneverdig tur som beriker både kropp og sjel, fra Burgos' historiske riker til den sjarmerende byen Santiago de Compostela.

Vin og vandring på Costa Brava

Med tre spesielt utvalgte vandreturer langs kysten av Costa Brava, får du en unik mulighet til å oppleve den naturlige skjønnheten i dette området på nært hold. Vi tar deg også med på en spennende byvandring i Barcelona, og tilbyr halvpensjon på hotellet samt autentiske måltider på lokale restauranter både på Costa Brava og i Barcelona.

Oppdag skjønnheten i Katalonia med en unik vin- og vandretur til den fengslende Costa Brava. Denne eventyrlige turen kombinerer det beste av begge verdener: utforskning av Katalonias rike vintradisjoner og vakre natur. Fra det komfortable utgangspunktet på Hotel L'AZURE vil du dykke inn i hjertet av det katalanske landskapet, å oppleve en utsøkt vingård.

Men denne reisen byr på mer enn bare vinopplevelser. Du vil også få utforske Barcelona, en by kjent for sin livlige atmosfære, deilige tapas, og den ikoniske La Sagrada Familia. En båttur fra Tossa de Mar til Lloret de Mar avslører den storslåtte utsikten over Costa Brava-kysten, kjent for sine dramatiske klipper, skjulte bukter, og middelhavsvegetasjon.

Vandreturer i Kaukasus

Utforsk det majestetiske Kaukasus på en uforglemmelig vandretur som tar deg gjennom hjertet av en av verdens mest spektakulære fjellkjeder. Strekkende seg over 1200 km, byr Kaukasus på enestående utsiktspunkter mot noen av Europas høyeste fjell, og tjener som den naturlige grensen mellom Europa og Asia. Dette området, formet av unike geologiske fenomener, lover en opplevelse som vil fengsle enhver naturentusiast.

Eventyret starter i Tbilisi, Georgias sjarmerende hovedstad ved Mtkvari-elven, hvor vi dykker inn i byens rike historie og kultur. Et besøk til den idylliske Alazani-dalen og et autentisk måltid med en lokal familie gir en smak av regionens gjestfrihet og kulinariske tradisjoner. Reisen fortsetter gjennom Kaukasus' praktfulle landskap til Stepantsminda, en landsby beliggende rundt 1700 meter over havet, som blir vårt utgangspunkt for utforskning av fjellene.

Omringet av storslått natur og utallige vandrestier, venter flere dager fylt med eventyr. Vi skal besøke den ikoniske Gergeti Treenighetskirke, perlet på et fjell nær landsbyen, utforske den betagende Sno-dalen og vandre til foten av Chaukhebi-fjellet. Med sitt rike planteliv, fascinerende geologi og panoramautsikt, er Kaukasus en drøm for alle som søker unike naturopplevelser.

Turen avrundes med et besøk til den pittoreske Truso-dalen, før vi får tid til å utforske Tbilisis livlige gater på egen hånd. Bli med oss på en reise gjennom Kaukasus' hjerte, hvor hver dag byr på nye oppdagelser og uforglemmelige minner.

Vandreturer i Hellas

tforsk Hellas' skjønnhet og rike historie med en minneverdig vandreferie som tar deg fra de antikke ruinene i Athen til de himmelstrebende klostrene i Meteora. Vitus Reiser inviterer deg til en reise som perfekt blander kulturelle høydepunkter med fengslende naturopplevelser.

Din base vil være det sjarmerende Hotel Sissy, ideelt plassert langs strandkanten i Kamena Vourla. Med behagelige rom og halvpensjon, tilbyr hotellet en utsikt som strekker seg over den vakre Maliakos-bukten, og danner det perfekte utgangspunktet for våre eventyr. De fleste av våre vandreturer utfolder seg i nærheten, der middels til lette stier fører gjennom Hellas' varierte og fantastiske landskap.

I tillegg til naturskjønne vandringer, vil vi også oppleve Meteora, kjent for sine majestetiske klostre som er bygget på høye sandsteinsklipper. En reise til en lokal vingård gir oss innsikt i vinproduksjon og sjansen til å smake på regionens utsøkte viner, sammen med en deilig lunsj. Selvfølgelig, vil turen ikke være komplett uten et besøk til Athen, hvor vi kan beundre det imponerende Akropolis og ta inn over oss byens rike historie.

Med halvpensjon og lunsj inkludert på våre utflukter, samt en kunnskapsrik og vennlig norsktalende reiseleder, er alle forberedelser tatt hånd om for at du kan nyte reisen til det fulle. Denne turen er tilgjengelig for alle som er i normalt god form og har godt fottøy, og lover uforglemmelige opplevelser i hjertet av Hellas.

Vandring på Amalfikysten

Opplev skjønnheten og det dramatiske landskapet ved Amalfikysten, et sted så fengslende at det bør stå på alles ønskeliste minst én gang i livet. Vår vandreferie er nøye sammensatt for å ta deg med gjennom denne enestående kyststrekningen, med base i sjarmerende Minori. Her vil du bo på det hyggelige 4-stjerners Hotel Santa Lucia, som tilbyr halvpensjon og fortryllende utsikt over Middelhavet.

Amalfikysten er kjent for sine spektakulære, loddrette klippevegger som majestetisk troner over havet, og sine maleriske byer malt i varme pastellfarger, spredt langs de dramatiske klippesidene. Denne bakgrunnen danner utgangspunktet for våre vandreturer, der du kan fordype deg i regionens naturlige og kulturelle rikdommer.

Vår reise inkluderer et allsidig utfluktsprogram, som tar deg til hjertet av denne guddommelige kysten. Opplev den fantastiske Valle delle Ferriere nasjonalpark, med dens betagende fossefall og usedvanlig rike flora. Ta skrittene ut på den verdensberømte Gudenes sti, hvor himmel og hav møtes, og la deg overvelde av de unike natursceneriene og de storslåtte utsiktene.

Vi tar deg også med på en tidsreise til Romerrikets dager med en tur på de historiske sitronstiene, en viktig del av regionens rike arv. Campanias ideelle klima for sitrondyrking kommer til å være et friskt pust underveis i vår utforskning.

For å legge til et ekstra lag av eventyr, dykker vi også ned i fortiden med et besøk til det arkeologiske utgravningsområdet Pompeii, ledet av en lokal guide som vil avdekke historiene bak den antikke byens undergang. Som kronen på verket tar vi deg med til Vesuvios kraterkant, for en utsikt som tar pusten fra deg.

Her finner du alle våre flotte vandreturer. Hver vandretur viser vanskelighetsgraden, slik at du kan finne akkurat den vandreturen som passer deg best.