5 fantastiske elvecruise i Europa.

Europa er et kontinent rik på historie, kultur og naturskjønnhet, og hva er vel en bedre måte å oppleve alt dette på enn gjennom et elvecruise? Fra de mektige vannveiene i Rhinen og Donau, til de sjarmerende breddene langs Seinen og Douro, tilbyr elvecruise en unik mulighet til å se Europa fra et annet perspektiv. Her er en introduksjon til noen av våre flotte elvecruise i Europa, der vi utforsker alt fra middelalderbyer og vinmarker til storslåtte slott og historiske landemerker. Enten du er ute etter romantikk, eventyr, kultur, eller bare ønsker å slappe av mens du nyter utsikten fra dekket, har Europa et elvecruise som passer for enhver smak.

Donau – i hjertet av Europa

Den majestetiske Donau har en lang og imponerende historie, og har gjennom tidene vært selve livsnerven til de sentrale delene av Europa. På vår reise på Donau får vi oppleve å seile gjennom opptil syv forskjellige land og fem historiske hovedsteder. På denne reisen kan man selv velge om man vil starte eller avslutte seilasen i Wien.

Reisen på Donau er komfortabel, og vårt populære skip har alle fasiliteter man forventer av ett moderne elvecruise. Under reisen er gastronomien tatt vare på, og måltider er inkludert i prisen. Det samme er det fyldige utfluktsprogrammet, som tar oss med på spennende turer med historisk sus. På skipet er også stemningen sikret med levende musikk og ett imøtekommende mannskap.

Vår seilas er hovedsakelig om dagen, noe som gjør at vi får god tid til å nyte det vakre landskapet som vi rolig seiler forbi. Langs elvebredden er det ett panorama i stadig endring, med vakker natur og pittoreske middelalderbyer i skjønn forening.

Billedskjønne Rhinen og Mosel

Denne reisen inkluderer to klassiske elver, den romantiske Rhinen og den naturskjønne Mosel. Kombinasjonen av disse velkjente elvene gir oss en fantastisk seilas. Vi seiler gjennom billedskjønne områder, hvor vi er omkranset av majestetiske borger, fortryllende middelalderbyer og enestående naturlige landskaper.

Her i hjertet av den tyske hvitvinsproduksjonen, tar vi oss også god tid til å smake på de lokale spesialitetene. På utfluktsprogrammet har vi inkludert vinsmaking av både moselvin og rhinvin. Vi besøker også de historiske byene Koblenz, Bernkastel og Rüdesheim, kombinert med spennende byvandringer og historiske innblikk.

Vårt skip på reisen er flotte MS Leonora, og vi har naturligvis inkludert helpensjon på reisen. Fra soldekket på skipet kan vi iaktta det maleriske naturlandskapet som rolig seiler forbi oss, mens vi nyter komforten om bord på skipet. Dette er en reise gjennom noen av Tyskland sine mest fascinerende og enestående landskap.

Eventyrlige Douro

Douro-elven, som starter i Spania og renner ut i Atlanterhavet i Porto, er en av Portugals mest imponerende og vakre elver. Å ta et elvecruise på Douro fra Porto er en fantastisk måte å utforske regionen og se noen av de mest imponerende landskapene i Portugal.

På et elvecruise på Douro vil du kunne se de terrasserte vingårdene langs elvebredden som har gjort regionen så berømt. Du vil også kunne besøke noen av de små landsbyene og byene som ligger langs elven, som alle har sin egen unike sjarm og historie. På dette cruiset er det flere flott utflukter inkludert. Opplev Portos historiske bydel, den vakre portvinsruten og smakfulle besøk til lokale vingårder.

Uansett om du er en vinelsker eller bare ønsker å oppleve det vakre landskapet langs Douro-elven, er et elvecruise fra Porto en opplevelse du ikke vil gå glipp av.

Et fargerikt Blomstercruise

Våren er en spesielt vakker tid i blomsterlandet Nederland, og vårt blomstercruise drar nytte av dette når vi seiler gjennom den fargerike blomsterfloraen, på lander sine kjente elver og kanaler. Fargene og stemningen gjør gir den perfekte starten på våren, der vi seiler mellom sjarmerende landsbyer og pulserende storbyer.

På denne reisen er det også inkludert helpensjon og en rekke fremragende utflukter, vi tar med oss spennende og vakre opplevelser på den nydelige blomsterparken Keukenhof, den smakfulle ostefarmen Clara Maria og ikke minst vindmøller på utendørsmuseet Zaanse Schans.

En reise gjennom Nederland under blomstringen på våren gir virkelig ett unikt sanseinntrykk, med ett vell av farger og pittoreske landskaper.

Seinen fra Paris

Elvecruise på Seinen fra Paris er en fantastisk måte å oppleve noen av de mest pittoreske landskapene i Frankrike, samt besøke noen av landets mest berømte byer og landsbyer. Et høydepunkt på en Seine-elvecruise er besøk til de sjarmerende landsbyene Giverny og Rouen, og ikke minst kulturbyen og Frankrikes hovedstad Paris.

Paris er kjent som en av verdens mest romantiske og sjarmerende byer, og en rundtur er den beste måten å oppleve alt den har å tilby. En byrundtur inkluderer noen av de mest berømte landemerkene i byen, som Eiffeltårnet, Triumfbuen og Notre-Dame-katedralen, så vel som noen av de mindre kjente perlene, som Jardin des Tuileries.

Giverny, en liten landsby i Normandie, er kjent for å være hjemmet og inspirasjonskilden til den berømte impressionistiske maleren Claude Monet. Du kan besøke hans hjem og hager her, som er fylt med vakre blomster og dammer, og se hvor han malte noen av hans mest kjente verk. Rouen, en annen by i Normandie, er berømt for sin gotiske arkitektur, rike historie og ikke minst Jeanne d'Arc

Et elvecruise på Seinen fra Paris en unik og minneverdig opplevelse. Du vil kunne se noen av de mest ikoniske landemerkene i Frankrike fra en annen vinkel og oppleve den berømte franske gjestfriheten underveis.