Spørsmål og svar til reisen

Her finner du svar på de mest stilte spørsmålene for din neste reise.

REISEGARANTIFOND
Vitus Reiser er medlem av det Danske Rejsegarantifondet som dekker norske kunder 100 prosent.BESTILLING AV REISE
Du kan bestille reiser hos oss døgnet rundt fra vår hjemmeside. Når du har sendt bestillingen din til oss, vil du motta en kvittering etter kort tid.
Har du problemer med bestillingen er du mer en velkommen til å kontakte oss på telefon eller epost, så hjelper en av våre reisekonsulenter deg med bestillingen av reisen.


BAGASJE
Hvor mye bagasje man kan medbringe, vil variere fra reise til reise blant annet avhengig av hvilket flyselskap vi skal fly med. Nærmere informasjon om dette vil stå i ditt avreisebrev.


HVEM ER REISELEDERNE PÅ VÅRE REISER
På våre gruppereiser benytter vi oss for det meste av norsktalende reiseledere. Dersom det av ulike årsaker ikke er mulig med norsktalende reiseleder, vil dette tydelige fremgå av programmet på reisen. Noen av våre reiseledere er bosatt i utlandet og er derfor ikke alltid med på flyet fra Norge. I stedet møter de gruppen ved ankomst på destinasjonen.


VIL REISEN GÅ AV STED HVIS DET ER FÅ DELTAGERE
Det er heldigvis veldig sjelden vi må annullere en reise grunnet for få deltagere men hvis en avlysning er nødvendig, mottar du beskjed senest 20 dager før avreise med tilbud om en annen reise eller tilbud om tilbakebetaling av det innbetalte beløpet.


JEG HAR IKKE MOTTATT BILLETTER
Du vil motta et informasjonsbrev ca. 14 dager før avreise med ytterlige praktisk informasjon reisen. Her vil det blant annet stå et referansenummer som du skal sjekke inn med på flyplassen, samt navn og telefonnummer til reiseleder og hvor du skal møte vedkommende. Du får så ut billetten der.


TILSLUTNINGSBILLETTER
Da vi kun bestiller gruppebilletter, har vi dessverre ikke mulighet for å gjøre endringer eller bestille individuelle flybilletter utenom reisens fastsatte program. Eventuelle tilslutningsbilletter må bestilles på egenhånd. Vi anbefaler derfor å beregne god tid.


VALUTA
På de fleste destinasjoner kan kort benyttes. Det kan være greit å ha med seg litt euro eller dollar i kontanter i tilfelle. Trenger man annen valuta kan dette ordnes underveis på turen. Reiseleder er behjelpelig med dette. Vi anbefaler uansett å medbringe minst to forskjellige bankkort.


RESERVERE PLASSER PÅ FLYET
Vitus Reiser forsøker alltid å plassere deg og dine medreisende ved siden av hverandre. Men mange flyselskaper plasserer kundene sine selv. Vi videreformidler gjerne seteønsker til flyselskapet, men vi kan dessverre ikke garantere at du får en bestemt plass.


VAKSINER
Vi anbefaler alltid i god tid før reisen å kontakte et vaksinasjonssenter eller din fastlege vedrørende anbefalt vaksinasjon, slik at du kan få en individuell veiledning med utgangspunkt i reisen du skal på når det kommer til lengde på reisen, reisemål og reisens art. I tillegg til deg selv når det gjelder eventuelle sykdommer og allergier, samt tidligere vaksinasjoner.

VISUM
På noen av våre reiser er det behov for visum. Dersom det gjelder ditt reisemål vil du motta nærmere informasjon om dette i et eget informasjonsskriv. Hver enkelt reisedeltaker er ansvarlig for å medbringe et gyldig visum på reisen. Er du ikke norsk statsborger, er du også selv ansvarlig å sjekke opp hvilke innreiseregler som gjelder.

HAR DU ANDRE SPØRSMÅL

Har du andre spørsmål så er du alltid velkommen til å kontakte oss på telefon 901 66 999 eller e-post info@vitusreiser.no i våre åpningstider. Nærmere informasjon om våre kontaktopplysninger finner du her (https://www.vitusreiser.no/kontakt-oss).