Calpe - En perle på Costa Blanca.

Calpe er en liten fiskerlandsby som har det meste. Fra en sjarmerende gamleby og vakre strandpromenader, til en spennende topptur på Calpeklippen og fersk sjømat i strandkanten, har dette spesielle stedet på Costa Blanca noe å tilby de fleste.

Når man kommer til Calpe er det uunngåelig å ikke legge merke til landemerket som stiger opp foran oss. Calpeklippen Penon de Ifach, har alltid vært ett viktig punkt i horisonten for sjømenn, og er nå en vernet nasjonalpark. Klippen er tilrettelagt med stier, og utsikten fra toppen er helt enestående, med 360* horisont rundt oss. For den som ikke ønsker å gi seg i kast med den utsatte sistedelen av denne turen er det flere flotte utsiktspunkt på vei oppover, og de fleste er fornøyde med å komme opp til den håndgravde tunnelen som går gjennom sandsteinsklippen.

Calpeklippen ligger sentralt i Calpe, og en av fordelene med det er at man kan gå rett ned på stranden og det store utvalget av nydelige restauranter langs de to strandpromenadene. Havnen som ligger ett steinkast fra klippestien, har ett flott utvalg av fiskerestauranter. Fisken kommer fersk rett inn på havnen her, og det er vanskelig å finne ett bedre utvalg for den som er sjømatsentusiast. For den som har lyst å se på kjøpsprosessen, kan vi anbefale å ta en tur innom fiskebørsen på havnen, en spennende og annerledes opplevelse.

Calpe klippen - Penon de Ifach

Det er ikke bare klippen som er en naturopplevelse i Calpe. Strendene er brede og vakre, med god plass og vakker utsikt. Innramming av strendene med det omliggende klippelandskapet, gjør det enda mer spesielt. Siden Calpe ligger delt av klippen gjør det at man kan velge mellom to ulike strender, som ligger ulikt til i terrenget og gir unike strandopplevelser. Når man går bortover strandpromenaden er det verdt å stoppe ved dronningbadene. Disse utgravde badene fra romertiden er spennende å utforske, og det viser at Calpe har vært i en sentral posisjon allerede tilbake til romerne sin tid.

Flotte strender i Calpe

For den som ønsker flere naturopplevelser, ligger det enda en nasjonalpark midt i Calpe. Les Salinas er en saltvannsinnsjø som med ett nettverk av fint opparbeidede stier som svinger seg gjennom vegetasjonen og våtmarksområdet. Området har ett mangfoldig dyreliv, men det er den store kolonien av flamingoer som stjeler oppmerksomheten vår først. Denne eksotiske fuglen er det spennende å komme nær, og det unike med reservatet her i Calpe er at man kan komme tett på fuglene uten at man forstyrrer dem.

Gamlebyen av Calpe er også en liten skjult perle. Når man går oppover mot den vakre kirken og kultursenteret har vi ett stort utvalg av både butikker og restauranter. Her kan man velge alt fra lokale spanske restauranter med autentisk lokalmat, til mer internasjonale retter. Vi går videre innover gamlebyen med sine mange små, trivelige gater. På toppen av byen har vi fantastisk utsikt mot havet, og vi kan bruke dagen på å utforske den unike kirken og arkitekturen i de omliggende områdene. Kulturhuset i gamlebyen tilbyr i tillegg mange ulike kulturtilstelninger for den som ønsker å smake enda mer på den lokale kulturen.

Calpe ligger i tillegg veldig sentralt til for den som ønsker å utforske andre deler av Costa Blanca. Tog- og busstilbudet i byen er veldig bra, og lett tilgjengelig. Det tar bare rundt 15 minutter til Altea og Albir. Nordover langs kysten ligger andre strandperler slik som Denia, og for den som ønsker å oppleve storbyen Valencia, ligger denne rundt 1,5 timers kjøring unna. Rundt byen er det også muligheter til å oppleve lokalproduserte varer. Området rundt har store appelsin- og vingårder. Her kan man oppleve spennende lokalhistorie og nydelig vinsmaking.

Sjarmerende gamlebyen i Altea - et av stedene man enkelt kan besøke.