Venezia · Fra Bergen

Bergen, Flesland

Det er ingen byer som det ubeskrivelige Venezia. Vi bor godt på den sjarmerende øya Murano og opplever mer av byen og de små øyene enn man ellers gjør når man er i Venezia.
Bli forført av Europas mest romantiske by. Kyndig anført av vår norsktalende reiseleder ser vi naturligvis de største arkitektoniske perlene, men vi har også god tid til å oppleve de sjarmerende kvarterene og øyene som man ikke når på en dagsutflukt. Vi har på denne reisen også lagt vekt på å oppleve den spennende italienske gastronomien, slik at følelsen av Italia blir komplett....

Det er ingen byer som det ubeskrivelige Venezia. Vi bor godt på den sjarmerende øya Murano og opplever mer av byen og de små øyene enn man ellers gjør når man er i Venezia.
Bli forført av Europas mest romantiske by. Kyndig anført av vår norsktalende reiseleder ser vi naturligvis de største arkitektoniske perlene, men vi har også god tid til å oppleve de sjarmerende kvarterene og øyene som man ikke når på en dagsutflukt. Vi har på denne reisen også lagt vekt på å oppleve den spennende italienske gastronomien, slik at følelsen av Italia blir komplett.

Kart over Venezia.

Datoer og priser

Vennligst vent mens vi finner datoer og priser

Tillegg pr. person

Enkeltrom
1.975,-
Tillegg uten BT fordel
1.000,-

Inkludert i prisen

 • Fly Bergen-Venezia t/r  
 • Båttransfer lufthavn-hotell t/r 
 • Alle skatter og avgifter
 • 4 netter på Hotel Conterie*** 
 • 4 × frokost (2.-5. dag) 
 • 3 × middag (1. 2. og 4. dag) 
 • 3-dagers kort til vaporettoen (vanntrikken)  
 • Orienteringstur på Murano 
 • Utflukt til Markusplassen og Rialtobroen 
 • Entré til Markuskirken med adgang til gullalter 
 • Utflukt til øyene Torcello og Burano  
 • Besøk på kirkegårdsøya San Michele 
 • “Det hemmelige Venezia” 
 • Lokalguide på byrundturer 
 • Norsktalende reiseleder

Dagsprogram

1. dag: Murano

 på morgenen flyr vi med KLM via Amsterdam til Venezia. Si farvel til synet av biler og busser de neste fire døgnene. Fra lufthavnen er det bare 20 minutter med båt direkte til øya Murano, der hotellet vårt ligger. Etter ankomst tar reiselederen oss med på en liten orienteringstur langs Muranos kanaler. Middagen spiser vi på det hyggelige lokale trattoria, der man har stor respekt for det italienske kjøkkenet.

2. dag: Markusplassen og Rialtobroen

Vaporettoen – "vanntrikken" – er en lett måte å komme rundt i Venezia på. Vi har inkludert et 3-dagers kort som gjelder til alle Venezias vaporettoer. Vi innleder dagen med å ta vaporettoen til Venezias absolutte høydepunkt, Markusplassen. Her besøker vi den berømte Markuskirken og Markusplassen, der vi føler historiens vingesus før vi via små omveier begir oss mot Rialtobroen. Vil du bli med reiselederen hjem til Murano, tar vi en felles tur med vaporettoen. Du kan også velge å bli i Venezia på egen hånd. Der er masser av hyggelige lunsjrestauranter, og deretter kan du bruke resten av ettermiddagen på å se enda mer av Venezia. Selv om vi sammen har sett byens store severdigheter, er det mye mer å oppleve. Eksempelvis stammer ordet getto (ghetto) fra Venezia, og det er mulig å besøke den fascinerende jødiske gettoen. Om kvelden spiser vi sammen på Murano på en koselig lokal restaurant med den helt rette venetianske atmosfæren.

3. dag: Øyene i Venezia

Venezia består av 117 øyer. Torcello var den første øya i lagunen som ble befolket. På 900-tallet var det den mektigste av Venezias øyer med 10 000 innbyggere. I løpet av 1100-tallet ble lagunen ved Torcello til en malariabefengt sump, og innbyggerne måtte flykte. I dag har Torcello bare 20 fastboende og (nesten) ingen mygg. Bare et fåtall av palassene og kirkene står intakte tilbake. Blant andre Hemingway var fascinert av spøkelsesøya og skrev en av novellene sine her. Øya Burano er kjent for sine kniplinger og fargerike hus. Man forstår hvorfor kunstnere har søkt hit etter inspirasjon. Dagens lunsj er på egen hånd. Besøk evt. en av de sjarmerende små restaurantene langs kanalene eller på hovedstrøket. Reiselederen kommer gjerne med forslag til gode og hyggelige steder der man kan spise middag og nyte Venezias nærmest tidløse livsrytme.

4. dag: Det hemmelige Venezia

Vi starter dagen med å dra ut til øya San Michele, der Venezias kirkegård ligger. Her hører vi blant annet om hvordan venetianerne har håndtert utfordringene med et utall av oversvømmelser av gravstedene. Deretter drar vi med båten videre til Venezia, der vår lokalguide viser oss noen av sine yndlingssteder og forteller om dagliglivet i byen. Det er god tid om ettermiddagen til å besøke en av Venezias utallige severdigheter. Lokalguiden og reiselederen kommer gjerne med forslag. Om kvelden spiser vi avskjedsmiddag på en restaurant i Venezia. Nyt den romantiske stemningen i byen når dagsturistene har forlatt Venezia.

5. dag: Hjemreise

Fri formiddag på Murano. om ettermiddagen tar vi båten til lufthavnen, der vi med KLM flyr til Bergen.

Hotellinformasjon

Hotel Conterie ***
VisSkjul

Venezia sine hoteller er i historiske bygg og går fra veldig dyre palasshoteller til gamle små veldig enkle hoteller. Vi har valgt å bo på  på et mellemklassehotell Murano – en av Venezias vakreste øyer. Hotel Conterie er et 3-stjerners familiedrevet hotell med ca. 40 rom. På øya Murano blir det verdensberømte Murano-glasset produsert, og hotellvertene, de to brødrene Maximo og Mirko, har utstyrt rommene og gangene i hotellet med lysekroner fra sin egen glass produksjon. Hotellet har en patio og  takterrasse, som ligger i forlengelsen av frokostrestauranten. Utenom frokosten er det ingen servering på hotellet, men egne drikkevarer og snacks må gjerne tas med og nytes både på rommet og i patioen. Det er ikke heis. Et par hundre meter fra hotellet er det et stoppested til vanntrikken (vaporettoen), som på 12 minutter går direkte fra Murano til Venezia. 
Rommene er sjarmerende innredet i lokal venetiansk stil og ligger i første, andre og tredje etasje. Alle rom har klimaanlegg, telefon, TV, safe, minibar/kjøleskap, gratis WiFi og bad med dusjkabinett og hårføner.Les mer om hotellet her.

Standardværelse på Hotel Conterie. Blomster og champagne følger desværre ikke med...