Vårcruise på Rhinen · Fra Köln til Amsterdam · Fra Oslo

Oslo, Gardermoen
6 Dager

Flott vårcruise om bord på den herlige båten MS Leonora. Turen tar oss fra Köln i Tyskland til Amsterdam i Nederland. Underveis dykker vi ned i byen Arnhems rolle under andre verdenskrig, der oberst Lars R. Møller kommer og levendegjør Operation Market Garden. I Nederland besøker vi dessuten den hyggelige metropolen Amsterdam og blomsterparken Keukenhof. 

På dette skjønne vårtoktet besøker vi sjarmerende og spennende byer, som hver for seg har sin egen historie og lokale koloritt. Reisen bringer oss fra Köln, der vi skal på byvandring og se den imponerende Kölner Dom, til den nederlandske byen Arnhem, som ligger vakkert...

Flott vårcruise om bord på den herlige båten MS Leonora. Turen tar oss fra Köln i Tyskland til Amsterdam i Nederland. Underveis dykker vi ned i byen Arnhems rolle under andre verdenskrig, der oberst Lars R. Møller kommer og levendegjør Operation Market Garden. I Nederland besøker vi dessuten den hyggelige metropolen Amsterdam og blomsterparken Keukenhof. 

På dette skjønne vårtoktet besøker vi sjarmerende og spennende byer, som hver for seg har sin egen historie og lokale koloritt. Reisen bringer oss fra Köln, der vi skal på byvandring og se den imponerende Kölner Dom, til den nederlandske byen Arnhem, som ligger vakkert til ved Rhinen. Her fordyper vi oss i historien om områdets ganske vesentlige rolle under andre verdenskrig. Ingen reise i tulipanlandet uten et besøk i verdens største blomsterpark Keukenhof, der mer enn syv millioner tulipaner blomstrer i alle regnbuens farger. Reisen avrundes med Amsterdams sjarmerende gater og kanaler. Underveis besøker vi også de to hyggelige nederlandske byene Gorinchem og Dordrecht.

I anledning av sesongens første cruise med MS Leonora har vi invitert tidligere oberst Lars R. Møller med om bord for å fortelle mye mer om slaget ved Arnhem i 1944 – også kjent som Operation Market Garden. Operasjonen, som var planlagt av general Montgomery, hadde som mål å erobre kontrollen over Rhinen ved å la amerikanske, engelske og polske fallskjermsoldater lande bak fiendens linjer. MS Leonora legger til kloss inntil broen ved Arnhem, og om bord holder oberst Lars R. Møller et medrivende foredrag om operasjonen, som gikk forferdelig galt. Lars R. Møller vil dessuten være med når vi ser slagmarken og operasjonens hovedkvarter, det tidligere hotellet Hartenstein, som i dag er museum. Vi besøker også den nærliggende kirkegården, der mange av de nesten 2000 falne fallskjermssoldatene ligger begravet.

Under båtturen kan du lene deg tilbake og nyte de forbipassende landskapene fra første parkett på soldekkket. Om kvelden hygger vi oss i båtens lounge og fordøyer dagens fine opplevelser. Alle reisens utflukter er inkludert og foregår i selskap med vår egen reiseleder. Bli med på et skjønt vårcruise, der programmet byr på spennende byer og utflukter, samtidig som vi har god tid til å slappe av og nyte det gode selskapet.
 

Datoer og priser

Vennligst vent mens vi finner datoer og priser

Tillegg pr. person

Dobbeltlugar på mellomdekk
995,-
Dobbeltlugar på øvre dekk
1.495,-
Enkeltlugar på nedre dekk
2.995,-
Enkeltlugar på mellomdekk
3.995,-
Enkeltlugar på øvre dekk
4.995,-
Drikkepakke om bord
695,-

Inkludert i prisen

 • Fly Oslo-Düsseldorf/Amsterdam t/r
 • 5 netter på MS Leonora****+
 • 5 x frokost (2.-6. dag)
 • 3 x lunsj (2., 3. og 4. dag)
 • 1 x lunsjmatpakke (5. dag)
 • 5 x middag (1.-5. dag)
 • Velkomstdrink om bord
 • Byvandring i Köln, inkl. besøk i Kölner Dom
 • Besøk på The Airborne Museum i Arnhem
 • Byvandring i Gorinchem
 • Byvandring i Dordrecht
 • Besøk i Keukenhof Blomsterpark
 • Kanalrundfart i Amsterdam
 • Byvandring i Amsterdam
 • Foredrag om bord ved Lars R. Møller
 • Alle passasjer- og havneavgifter
 • Koffertservice ved ombord- og avstigning
 • Obligatoriske drikkepenger til båten
 • Norsktalende reiseleder på hele reisen

 

Dagsprogram

1. dag: Oslo – Köln

Om formiddagen flyr vi med SAS direkte til Düsseldorf. Kort transfer til Köln, som er hovedstad i den tyske delstaten Nordrhein-Westfalen. Fra lufthavnen kjører vi en kort tur med buss til båten, der vi blir ønsket velkommen av besetningen, og vi får en lett lunsj. Liten orienteringstur i Köln med tid på egen hånd i sentrum. Etter middagen hygger vi oss i loungen, der båtens musiker sørger for kveldens underholdning.

Inkluderte måltider: Middag.

Utsikt over Køln med Kølnerdomen.

Utsikt over Køln med Kølnerdomen.

2. dag: Köln – Arnhem

Etter frokosten følger vi reiselederen på en byrundtur til fots i Köln. Vi stiler mot byens gamle sentrum, Altstadt, der vi opplever de vakre husene og hyggelige gatene. Vi fortsetter mot byens vartegn, den berømte Kölner Dom, domkirken som er viet til jomfru Maria og St. Peter. Man begynte å bygge den i 1248, og det tok mer enn 600 år å fullføre dette imponerende byggverket, som stod ferdig i 1880. Vi kikker inn, og reiselederen forteller om det fantastiske bygget. Det blir god tid på egen hånd etterpå til å utforske både kirken og byen. Tilbake på båten nyter vi lunsjen mens kapteinen setter kursen nordover mot byen Arnhem. Ettermiddagen kan nytes på soldekk eller i båtens lounge før kveldens middag blir servert.

Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, middag.

Sjarmerende fargerike hus i gamlebyen i Köln.

Sjarmerende fargerike hus i gamlebyen i Köln.

3. dag: Slaget ved Arnhem

Vi nyter båtens store morgenbuffé før vi sammen med oberst Lars R. Møller skal begi oss tilbake i tiden til den 17. og 18. september 1944, da slaget ved Arnhem fant sted. Om bord på båten holder Lars R. Møller et medrivende foredrag om andre verdenskrig og om det slaget som for alltid vil være forbundet med byen.
Fra båten kjører vi med buss mot området Oosterbeek, der vi besøker The Airborne Museum, som holder til i det tidligere hotellet Hartenstein. Det gamle hotellet fungerte som hovedkvarter for den britiske militæravdelingen 1st Airborne Division, som spilte en avgjørende rolle i slaget ved Arnhem. Det enestående museet levendegjør historien om et av de mest avgjørende slagene i slutten av andre verdenskrig.  Reiselederen og Lars R. Møller forteller den spennende historien om general Montgomerys plan, Operation Market Garden, som gikk ut på å la mer enn 10.000 fallskjermsoldater lande bak fiendens linjer på markene ved Oosterbeek – vest for Arnhem. Operasjonen gik fullstendig galt fordi en tett tåke falt over Arnhem og gjorde det umulig for de amerikanske og polske troppene å nå frem. Etter flere dagers kamp var mer enn 2.000 soldater drept og over 5.000 såret eller etterlatt i den ødelagte byen. Vi besøker dessuten den nærliggende kirkegården, der mange av de falne fallskjermsoldatene ligger begravet.
Tilbake om bord på MS Leonora venter det oss en deilig lunsj, og om ettermiddagen viser reiselederen deg gjerne mer av Arnhem, som har en lang gågate med en masse fine forretninger. Senere setter kapteinen kursen mot Gorinchem, som vi kommer frem til rundt midnatt. Underveis hygger vi oss med middag om bord.

Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, middag.

Den berømte John Frost Bridge.

Den berømte John Frost Bridge.

4. dag: Gorinchem og Dordrecht

Gorinchem er en typisk liten by i det sentrale Nederland med et sjarmerende sentrum omgitt av en godt bevart festning. Under Napoleons okkupasjon av Nederland ble slottet brukt som fransk kaserne og fengsel for politiske motstandere. Etter frokosten fører reiselederen oss rundt på en interessant byvandring. Det blir også god tid til på egen hånd å utforske den lille byen eller sette seg på en hyggelig kafé med formiddagskaffen.
Vi spiser lunsj om bord, mens vi går videre mot Dordrecht, som vi kommer frem til midt på ettermiddagen. Dordrecht er hovedstad i provinsen Sør-Holland og er landets eldste by. Den ligger faktisk på en øy – omgitt av ikke færre enn fem elver og et utall av kanaler. Dordrecht er fylt med historie og kultur, som vi opplever på en byrundtur til fots. I kveld er vi alle invitert til kapteinens gallamiddag, og etter middagen fortsetter vi kvelden i loungen, der det er levende musikk og dermed en opplagt sjanse til å få prøvd danseskoene.

Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, middag.

Fine gamle hus langs kanalen i Dordrecht

Fine gamle hus langs kanalen i Dordrecht

5. dag: Keukenhof og Amsterdam

Etter frokosten setter vi oss i bussen for å ta en utflukt til den store blomsterparken – Keukenhof. Båten går videre mot Amsterdam, der vi møter den igjen sent på ettermiddagen. Keukenhof ligger ved den lille byen Lisse i det nordlige Nederland. Det er verdens største blomsterpark, som rommer mer enn syv millioner blomsterløker, som hvert år plantes ut i den store parken. Parkens areal er på 320 dekar, så der er mye å se på. Vi har god tid til å kikke på alle de fargerike tulipanene og virkelig nyte den flotte parken. Vi har med matpakker fra båten og nyter dem underveis.
Etter besøket i Keukenhof setter vi kursen mot Amsterdam. Vi tar en byrundtur, der vi både skal oppleve den gamle, sjarmerende byen fra gateplan og vannsiden. Vi avslutter nemlig turen med en rundfart gjennom byens mange kanaler – den beste måten å oppleve Amsterdam på.
Sent på ettermiddagen er vi tilbake på båten, der det blir tid til å slappe av litt før vi setter oss til bords og nyter avskjedsmiddagen i båtens restaurant.

Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, middag.

Tulipaner i Keukenhof.

Tulipaner i Keukenhof.

6. dag: Hjemreise

Etter frokosten om bord er det blitt tid til å si farvel til båten og besetningen. Vi flyr med SAS direkte til Oslo.

 

Hotellinformasjon

MS Leonora. ****
VisSkjul

MS Leonora er den nyeste tilføyelsen til vår flåte av flotte elvecruisebåter. Gled deg til å gå om bord på dette moderne 4-stjerners skipet med en avslappet og uformell atmosfære. MS Leonora er bygd i 2008 og har plass til ca. 134 passasjerer. Om bord er der restaurant, lounge/bar med levende musikk hver kveld, Club-lounge med gratis kaffe/te, et lite treningssenter og heis til alle fire dekk. Skipet tilbyr gratis WiFi, men forbindelsen kan være ustabil når vi er i fart. På soldekket kan du hoppe en tur i jacuzzien eller bare nøye deg med å nyte det forbipasserende landskapet fra en behagelig solstol.

I skipets panoramarestaurant blir den inkluderte helpensjonen servert. Den består av morgenbuffé, en kombinasjon av buffé og bordservering til lunsj samt 4-retters menyer til middagene. Til alle lunsjer og middager er det inkludert vann, kaffe og te.

Lugarene ligger på nedre dekk, mellom dekk og på øvre dekk. Alle lugarer er på ca. 16 m2 og er innredet med dobbeltseng eller to enkeltsenger, skrivebord og stol, safe, tv, minibar, varme/klimaanlegg samt bad med dusj og hårføner. Lugarene på nedre dekk har små vinduer, som ikke kan åpnes. Lugarene på mellom- og øvre dekk har glasskyvedører og fransk altan. På øvre dekk er det dessuten to suiter på 24 m2, som også har sofa, lenestol og sofabord samt badekåper. Suitene er på forespørsel.   
 

MS Leonora.
MS Leonora.
Lugarene på skipet.
Lugarene på skipet.
Restauranten på Ms Leonora.
Restauranten på Ms Leonora.
Lugarene på skipet.
Lugarene på skipet.
Loungen på skipet.
Loungen på skipet.