Trevi · Vin og vandring · fra Oslo

Oslo, Gardermoen
5 eller 6 dager Dager
 •     4-stjerners gjestfritt renessansehotell
 •     Fotturer i pittoreske italienske landskaper
 •     Lokal gastronomi: inkluderte lunsjer og middager med god vin ad libitum
 •     Vidunderlige historiske byer 

Den idylliske middelalderbyen Trevi ligger som seg hør og bør på en åstopp med vakker utsikt over Spoletodalen. En reise til hjertet av Italia tilsatt gastronomi. 

I hjertet av Umbria ligger den ene fantastiske byen etter den andre i ganske kort kjøreavstand. Noe ufortjent blir Umbria kalt Toscanas lillebror, men den sjarmerende og gjestfri fetteren er kanskje en bedre betegnelse.  

I Trevi er det nesten umulig å få...

 •     4-stjerners gjestfritt renessansehotell
 •     Fotturer i pittoreske italienske landskaper
 •     Lokal gastronomi: inkluderte lunsjer og middager med god vin ad libitum
 •     Vidunderlige historiske byer 

Den idylliske middelalderbyen Trevi ligger som seg hør og bør på en åstopp med vakker utsikt over Spoletodalen. En reise til hjertet av Italia tilsatt gastronomi. 

I hjertet av Umbria ligger den ene fantastiske byen etter den andre i ganske kort kjøreavstand. Noe ufortjent blir Umbria kalt Toscanas lillebror, men den sjarmerende og gjestfri fetteren er kanskje en bedre betegnelse.  

I Trevi er det nesten umulig å få middelmådig mat. Gastronomi og kokekunst ligger i blodet på lokalbefolkningen. Lunsjene blir servert på gode lokale restauranter, og middagene nyter vi på hotellet, der vi får spennende og velsmakende lokale retter og viner – mange nivåer over klassisk hotellmat. For trevanerne begynner og slutter alt med mat, vin og olivenolje, og all mat blir laget med kjærlighet og pasjon. Det er livsnerven i Trevi. Vi får med oss det hele når vi på tre fotturer med vår vandreentusiast og hotellvert Roberto suger inn landskapet med de vakre vinmarkene, olivenlundene og middelalderbyene som nærmest er limt fast på åstoppene. Det er en skjønnhet som pirrer alle sansene. Tempoet på reisen er rolig, for vi skal ha god tid til å nyte de fantastiske byene i Umbria, og har du lyst til å forkorte en fottur, går det greit. I tillegg til Trevi besøker vi Assisi, Spoleto, Montefalco og Spello. Alle byene ligger i kort kjøreavstand fra Trevi.

Overalt er vennligheten og gjestfriheten slående – med de strenge munke- og nonneordenene i Assisi som unntaket. Hotellvertene våre gjør alt for at opplevelsen skal bli perfekt på den vidunderlige perlen av et hotell. De lokale kaféeierne og personalet på de restaurantene vi besøker, møter oss med smil og livsglede. Smil tilbake til Umbria.

Kart over Trevi Gastronomi

Datoer og priser

Vennligst vent mens vi finner datoer og priser

Tillegg pr. person

Enkeltrom september
1.495,-
Enkeltrom i marts, juli og november 2019
995,-

Inkludert i prisen

 • Fly Oslo-Roma t/r
 • Transfer flyplass-hotell t/r
 • Alle skatter og avgifter
 • 5 netter på Antica Dimora alla Rocca****
 • Avgang 17 november: 4 netter på Antica Dimora alla Rocca****
 • 5 × frokost (2.-6. dag) 
 • Avgang 17 november: 4 x frokost (2-5. dag) 
 • 3 × lunsj med vin (2., 4. og 5. dag) 
 • 5 × 4 retters middag med vin ad libitum
 • Avgang 18. mars og 17 november: 4 × 4 retters middag med vin ad libitum
 • Avgang 18. mars  (1 lett anretning 1. dag)
 • Byrundtur i Trevi
 • Byrundtur i Assisi med San Francesco-basilikaen
 • Besøk på vingård med vinsmaking
 • Byrundtur i Spoleto
 • Besøk i Spello
 • Fottur på Strada del Sagrantino
 • Fottur fra Assisi til Frans' eremitasje
 • Fottur olivenruten i Trevi
 • Norsktalende reiseleder 

Dagsprogram

1. dag: Oslo - Trevi

 Vi kjører 180 kilometer på primært motorvei og gjennom hyggelige landskaper. 
og ankommer vi til hotellet på ettermiddagen. Gled deg til flotte dager i Trevi. Vi får den første av mange gode middager på kvelden. 
Utsikt over Trevi med sine vakre gamle bygninger.

2. dag: Olivenruten i Trevi ca. 6 km i lett terreng

Etter frokost skal vi oppleve de eventyrlige gatene i Trevi. Det historiske Trevi er på rundt en kvadratkilometer, men byen er spekket med krinkelkroker, og nesten hver eneste bygning forteller en spennende historie. Arkitektonisk står tiden stille i Trevi. Vi støter på murer og søyler bygd av romerne, og vi ser porter og hvelvinger utsmykket med innskrifter og fresker. Det store antallet renessansepaleer vitner om de formuene adelsfamiliene samlet seg gjennom generasjoner på Trevis mest dyrebare ressurs, olivenoljen. Rundt byen åpenbarer den fantastiske Spoletodalen seg med utsikt over Spoleto, Montefalco, Perugia og Assisi. Om dagen ser du de bølgende åsene – om kvelden lysene fra åstoppene der byene ligger. 

etterpå skal vi oppleve landskapet rundt Trevi. Vi går langs Trevis middelalder-akvedukt til det lille tettstedet Bovara. Her smaker vi på Trevis flytende gull, olivenoljen. Vi fortsetter gjennom landskapet 3 km til det hyggelige slottet som er bygd inn i klippene i Pissignano. Her spiser vi lunsj. Har du lyst til å gå turen tilbake, er det lov – ellers kjører vi med buss tilbake og vi nyter livet i Trevi før vi spiser en veltilberedt 4-retters meny på hotellet. 

Vandretur langs oliventrær og vakker natur.

3. dag: Assisi – I Frans' fotspor – fottur i moderat terreng 7+3 km

En formiddag til å besøke Assisi – Frans av Assisis fødeby – og nyte stemningen der. Vi ser naturligvis basilikaen, San Francesco. Her er Frans av Assisi begravet. Krypten hans er et av de viktigste pilegrimsstedene i den katolske verden. Basilikaen er prydet med verker av blant andre Giotto. Santa Clara-kirken, som rommer det hellige korset som talte til Frans, samt Santa Claras grav, er også et must i byen. Bak Santa Clara-kirken kan man få et innblikk i den strenge nonneordenen som passer oliventrærne. Vi opplever dessuten det romerske Minerva-templet, som i dag fungerer som kirke. Vi skal også røre oss litt i dag. Vi starter dagens vandring fra en av utgangene i bymuren like ved San Francesco-kirken. En runde i skogen bak Assisi hvor vi også får se Santa Croce-kirken som før var et kloster. Byvandring i Assisi pluss skogen cirka 7 km. Bussen kjører oss deretter til Spello hvor vi først får tid til lunsj og deretter skal vi på byvandring i denne vakre byen som er kjent for sine blomster og vakre gater. Her går vi cirka 3 km.  

 I kveld blir det servert enda en sublim 4-retters meny på den idylliske piazzettaen foran hotellet. Sommerkveldene i Italia er magiske. Plutselig er det gått tre timer da man har funnet sin indre italiener. Ikke noe stress, bare god mat, vin og hyggelig selskap under stjernehimmelen. Som alltid er de gode umbriske vinene inklusive.

Basilikaen, San Francesco, der Frans av Assisi er begravet.

4. dag : Vinmekkaet Montefalco – Strada del Sagrantino ca. 7 km i lett terreng

Montefalco blir kalt Italias balkong. Kom og opplev hvorfor. Men like liflig som Montefalcos landskap er for øyet, like praktfull er vinen, Montefalcos flytende gull, for ganen. Sagrantinoen er den italienske vinen vinskribentene hyller. Det er en ny vindrue – under 500 år gammel! Munkene brukte den til altervin før den nesten døde ut for 40 år siden. Noen lokale vinbønder i Montefalco gjenopplivet den og fikk styr på tanninene, slik at den i dag er på høyde med det beste fra Piemonte og Toscana. Vi går den pittoreske ruten mellom de berømte vinrankene. Vår tålmodige og kunnskapsrike hotellvert fører an før vi nyter gode Montefalco-viner og en lett lunsj på en lokal vingård.

Koselig gate i Montefalco.

5. dag: Spoleto 

Vi besøker Spoleto. Byen kan skryte av den gamle bydelen, som er omkranset av en bymur, men også av en imponerende middelalderborg som kneiser over omgivelsene. Innenfor murene er det små hyggelige gater og smug. Spoleto kan også by på et gammelt romersk amfiteater. Byens kanskje største scoop er likevel den romerske akvedukten, med en vannledning som er hevet 70 meter over dalbunnen. Et veldig betagende syn! Basilica di San Salvatore er i all sin enkelhet en perle. Det er ikke den største, fineste eller eldste, men plassen rundt kirken, den betagende kirkegården, freskene og helhetsinntrykket gir i likhet med byen et vidunderlig og nesten salig inntrykk. Det er vanskelig å unngå å forelske seg i Spoleto. Vi spiser en solid lunsj på en hyggelige restaurant sentralt i Spoleto.
På avgangen 17. november kjører vi mot Roma, hvor vi flyr til Gardermoen på kvelden. 
Avskjedsmiddag, der hotellet som alltid serverer gode lokale viner. Tro om ikke sagrantinoen flyter på vår siste kveld i Trevi? 

Spoleto med katedralen.

Dag 6: Avgang til Oslo/Besøk i Orvieto 

På avganger i juli og september: Besøk i Orvieto 

Orvieto har en høyst usedvanlig beliggenhet på toppen av en høyde med bratte kanter rundt hele byen. Vi benytter kabelbanen. Foruten en fin utsikt byr Orvieto også på et flott bevart sentrum. 
Orvieto hyller det gode livet så mye at man startet "langsom-by"-bevegelsen «Cittaslow». Man hyller Slow Food, håndverk og menneskelig trivsel. Domkirken fra 1300-tallet er den mest markante bygningen i Orvieto. Fasaden mot vest er et praktstykke av farget ornamentering. Inne møtes man av Luca Signorellis fargestrålende freskoer i domkirkens høyre kapell. Ellers dominerer veggenes fire store freskoer, og de forestiller Antikrists preken, Kjødets oppstandelse, De fordømte styrtes i helvete og blir mottatt av demonene, og De utvalgte i paradis. Tre av disse inneholder en mengde nakne skikkelser, og Antikrists preken har portretter av blant andre Luca Signorelli, Fra Angelico og Dante.

I Orvieto finner vi også Korporalen fra Bolsena med tilhørende relikvar (dvs. relikvieskrin). Gullsmeden Ugolino di Vieri fremstilte dette 139 centimeter høye skrinet i 1337–1338 i gjennomsiktig emalje. Skrinet befinner seg nå i en glassmonter i det venstre sidekapellet i domkirken. Vi er på Gardermoen sist på Kvelden.

Orvieto.

Hotellinformasjon

Hotel Antica Dimora alla Rocca ****
VisSkjul

Unikt hotell i hjertet av Trevi, innredet i flere renessansebygninger fra Trevis storhetstid. Å bo her føles som å stige inn i en tidslomme, og man kan ikke annet enn bli betatt av de vakre antikke møblene og de fantastiske originale freskene på veggene. Hotellet består av flere historiske bygninger som hver for seg minner om et museum. Her er det nesten som om tiden har stått stille. Hotellet har klart å kombinere atmosfæren fra en svunnen tid med moderne komfort og vår tids forventninger til et 4-stjerners hotell. Rommene er selvfølgelig varierende, men veldig sjarmerende, romslige og stilfullt innredet. Alle har klimaanlegg, minibar, safe, gratis WiFi, TV, bad med badekar eller dusjnisje og hårtørker. Der er heis på hotellet til andre og tredje etasje.
 
På solterrassen kan du nyte utsikten til de omkringliggende olivenlundene med oliventrær som bukter seg gjennom landskapet, mens du dypper tærne i bassenget. (Obs at hotellets svømmebasseng er sesongstengt fra ca. 15. november til starten av mars). Hotellets restaurant er kjent for sitt kjøkken, og her blir vi bortskjemt med velsmakende italiensk mat av lokale råvarer. Det naturlige samlingspunktet er på plassen foran hotellet, der det er mulig å nyte et glass vin eller en cappuccino etter dagens utflukt. Hotellet ligger sentralt i Trevi, og alle byens attraksjoner er innenfor gangavstand. I Trevi føler man seg snart godt til rette, og de entusiastiske hotellvertene våre sørger for å gjøre alt for at vi skal få et uforglemmelig opphold.

Værelser

Værelsene på Hotel Antica Dimora alle Rocca er selvfølgelig forskellig, men alle veldig sjarmerende og stilfult innrettet. Alle har aircondition, minibar, safe, gratis WiFi, tv, badeværelse med badekar eller bruseniche og hårføner.

 

Les mer om hotellet her.

Inngangen til Hotel Antica Dimora alla Rocca i Trevi
Inngangen til Hotel Antica Dimora alla Rocca i Trevi
Vakkert interiør på Hotel Antica Dimora alla Rocca.
Vakkert interiør på Hotel Antica Dimora alla Rocca.
Selv entréen på Hotel Antica Dimora alla Rocca er noe helt spesielt.
Selv entréen på Hotel Antica Dimora alla Rocca er noe helt spesielt.