Toscana & Cinque Terre · Fra Bergen

Bergen, Flesland
8 Dager
 • 4-stjerners hotell ved havet
 • Fotturer i Cinque Terre
 • Marmorbruddene i Carrara
 • Gode kulinariske opplevelser

Grenselandet mellom Toscana og Liguria er magisk.
 
Her møter himmelen havet. Her ligger Cinque Terre. Her finner du det berømte marmorbruddet. Her er det lekre sandstrender, her får du kulinariske opplevelser og deilig vin. Man skal lete lenge på jordkloden for å finne et bedre område til en opplevelsesferie. Vi kjører aldri i buss mer enn en time for å komme oss rundt til herlighetene. Dette er reisen for deg som vil bo ved havet, oppleve enestående natur og hyggelige

...
 • 4-stjerners hotell ved havet
 • Fotturer i Cinque Terre
 • Marmorbruddene i Carrara
 • Gode kulinariske opplevelser

Grenselandet mellom Toscana og Liguria er magisk.
 
Her møter himmelen havet. Her ligger Cinque Terre. Her finner du det berømte marmorbruddet. Her er det lekre sandstrender, her får du kulinariske opplevelser og deilig vin. Man skal lete lenge på jordkloden for å finne et bedre område til en opplevelsesferie. Vi kjører aldri i buss mer enn en time for å komme oss rundt til herlighetene. Dette er reisen for deg som vil bo ved havet, oppleve enestående natur og hyggelige byer og spise gode italienske retter til middag.

Kart over Toscana - Cinque Terre

Datoer og priser

Vennligst vent mens vi finner datoer og priser

Tillegg pr. person

Tillegg for enkeltrom
2.000,-
Tillegg for Superior-rom pr. person
800,-
Tillegg for Superior-rom med full havutsikt og balkong
1.500,-

Inkludert i prisen

 • Fly Bergen-Nice t/r
 • Transfer flyplass-hotell t/r 
 • Alle skatter og avgifter
 • 7 netter på Hotel Excelsior****
 • 7 × frokost (2.-8. dag)
 • 1 × lunsj (2. dag) 
 • 1 × lett lunsj og vinsmaking (6. dag)
 • 7 × middag (1.-7. dag)
 • 2 x besøk i Cinque Terre med fottur og togpass
 • Båttur på Golfo dei Poeti
 • Marmorbruddene i Carrara
 • Lerici og Porto Venere 
 • Byrundtur i Lucca
 • Besøk på vingård
 • Norsktalende reiseleder 

Dagsprogram

1. dag: Ankomst 

Om formiddagen tar vi direktflyet til Nice. Vi kjører en flott 4 timers busstur langs den italienske riviera, hvor vi gjør et par stopp underveis Vi skal bo godt med havet på den ene siden og Appenninene bak oss.  Ved ankomst tar vi en velkomstdrink og setter oss til bords og nyter den gode maten hotellet er kjent for. 
 

2. dag: Marmorbruddene i Carrara

Rett bak byen vår ligger Carrara. Det var disse bruddene romerne fikk sin marmor fra, og det var Carrara-marmor som Michelangelo laget sin David-statue av. I marmorbruddene var det jobb til alle med muskler.  Mot slutten av 1800-tallet var det hit tidligere forbrytere og anarkistiske bombemenn fra hele Europa søkte seg for å arbeide. I dag er det ca. 40 fungerende brudd av 190 historiske brudd. Der er 1000 ansatte i produksjonen og ytterligere 5000 er direkte beskjeftiget med bearbeiding. Flere steder er det små utstillinger av flere tusen års historie med marmorbruddene. Det blir en spennende tur gjennom verdens eldste kontinuerlig fungerende steinbrudd. Vi kjører innom Massa sentrum og ser noen av de bygningene som er bygd av Carrara-marmor før vi er tilbake i strandkanten.

Marmorbrud i Carrara

Marmorbrud i Carrara

3. dag: Cinque Terre

Cinque Terre betyr de fem landene eller jordene, og er trolig Italias mest berømte landsbyer. Skjønnheten er overveldende: pastellfargede hus i harmoni med klippene og havet. Området er selvskrevet til en topplassering på UNESCOs verdensarvliste.  Vi bruker de to neste dagene på dette fantastiske stedet, der vi går ruten mellom Vernazza og Corniglia. Ruten er godt og vel tre kilometer, med en høydeforskjell på 150 meter. Vil man heller ha avslapning i eget tempo, kan man ta toget fra Vernazza til Corniglia. Byene er små, og det er lett å avtale møtetid med reiselederen. (Alle får et togkort til fri avbenyttelse). Vi kjører ca. 35 kilometer til La Spezia og der fra toget til Corniglia, da veiene ikke greier turistbusser.

Cinque Terre.

4. dag: Cinque Terre Monterosso – Capo de Mesco 

I dag konsentrerer vi oss om den største av byene, Monterosso al Mare, der vi går opp til 300 meters høyde på en god sti til klosterruinen Sant'Antonio del Mesco. Her har vi utsikt over hele Cinque Terre. Hele fotturen tar to og en halv time. Den slutter og starter samme sted, så man kan angre seg underveis. Etter fotturen tar vi toget til Riomaggiore, der vi nyter enda en av de flotte landsbyene før vi drar tilbake til hotellet. Vil du heller hygge deg i byen, eller har du lyst til å gå på oppdagelsestur i et par andre byer, er det veldig enkelt å benytte toget og avtale møtested med reiselederen.  

Cinque Terre

Cinque Terre

5. dag: Lerici og Porto Venere – Golfo dei Poeti 

Dagen i dag blir mer tilbakelent. Lerici og Porto Venere er to byer som i seg selv er verd et besøk. Vi begynner i Lerici med sitt litt mondene havnemiljø og sin promenade.  Her kan man kose seg med en kopp kaffe eller et kjølig glass hvitvin. Vi krysser i båt Golfo dei Poeti til Porto Venere. Hvis man kan forestille seg middelalderhøyhus, ville de antakelig se slik ut – smale 8 etasjers hus i klare farger presset sammen langs promenaden. For den beste utsikten er det bare å bevege seg gjennom byen opp til borgen som vokter over Porto Venere. Her finner du også hyggelige restauranter, til dagens lunsj. 

Vi kjører den vakre ruten langs Golfo dei Poeti tilbake til hotellet tids nok til en tur i havet eller en aperitivo på en av byens kafeer. 

6. dag: Lunsj og vin i det grønne

I dag tar vi det med ro. Vi skal se det bølgende landskapet som Toscana er så berømt for. I en liten familiedrevet agriturismo tar Teresa imot oss og serverer en deilig tradisjonell toskansk lunsj med alle herlighetene fra områdets kjøkken, som i høy grad kommer fra familiens egen produksjon. Teresa er stolt av familiens store kjøkkenhage og viser gjerne interesserte rundt.

Italiensk vin.

Italiensk vin.

7. dag: Lucca 

I dag besøker vi Lucca, den sjarmerende nabobyen vår. Her nyter vi stemningen i festningsbyens utrolig godt bevarte bykjerne, som er omgitt av en ringmur. Festningsverket er storartet, og det er en fornøyelse å gå en runde på ringmuren og nyte byens tårn. Mange av inngangene til byen står intakte tilbake slik de så ut i middelalderen og renessansen. Shoppingen er også på topp. Her finner du en mengde spennende forretninger i de flotte gatene. 

Lucca.

Lucca.

8. dag: Hjemreise 

Vi kjører om morgenen til flyplassen i Nice 

Hotellinformasjon

Hotel Excelsior - Marina di Massa ****
VisSkjul

I grenselandet mellom Liguria og Toscana i kystbyen Marina di Massa. Hotellet ligger helt ut mot stranden og riktig flott innredet. Her er et lekkert svømmebasseng (åpen i godt vær - typisk mai-september), takterrasse og bar. Her er vi  på solide 4 stjerner. Stranden er rett på den andre siden av veien. Det er gratis å bade, men vil man ha liggestol og parasoll, er det mot betaling.

Vi spiser måltidene våre i den stilige restauranten, der vi får servert riktig god italiensk mat, som trekker folk til utenfra. Kreativ gastronomi, men med respekt for tradisjonene.

Alle rom har høy standard, er romslige og har moderne fasiliteter. Classic standard-rommene og enkeltrommene vender mot parken.  Vil man ha bedre utsikt og litt mer plass, kan man betale ekstra for et Superior-rom med sideutsikt mot havet. På Superior balkongrom får man en stor balkong og full havutsikt. 
  
Les mer om hotellet her.