Riga Julemarked med Svanesjøen & La Traviata · Fra Oslo

Oslo, Gardermoen
5 Dager

Opplev Svanesjøen og La Traviata. 

Bli med til juletreets hjemby. I Riga kommer vi raskt i julestemning med en flott oppsetning av operaen La Traviata og  den klassiske forestillingen Svanesjøen på Nasjonaloperaen. Vi bor perfekt like ved operaen og gamlebyen på det hyggelige Hotell Opera. Vi besøker de sjarmerende julemarkedene, som ligger strødd utover byen blant fantastiske hus med jugendfasader, gourmetrestauranter og kafeer med lave priser.
Riga er hyggelig, levende og tradisjonsrik. Her blir du møtt av ekte julestemning. Den gamle bydelen er pyntet opp med julelys, julestjerner og boder fylt med julegodter og utsøkt kunsthåndverk. På torget i den...

Opplev Svanesjøen og La Traviata. 

Bli med til juletreets hjemby. I Riga kommer vi raskt i julestemning med en flott oppsetning av operaen La Traviata og  den klassiske forestillingen Svanesjøen på Nasjonaloperaen. Vi bor perfekt like ved operaen og gamlebyen på det hyggelige Hotell Opera. Vi besøker de sjarmerende julemarkedene, som ligger strødd utover byen blant fantastiske hus med jugendfasader, gourmetrestauranter og kafeer med lave priser.
Riga er hyggelig, levende og tradisjonsrik. Her blir du møtt av ekte julestemning. Den gamle bydelen er pyntet opp med julelys, julestjerner og boder fylt med julegodter og utsøkt kunsthåndverk. På torget i den gamle bydelen oppstod tradisjonen med et pyntet juletre for første gang i 1510. På julemarkedet møter vi duften av gløgg, ristede mandler, julete og lokale lekkerier. Her er mye godt for øyne og smaksløker –  og mulighet til å kjøpe fine julegaver billig. Gjennom hele julemåneden er der forskjellige julekonserter og koropptredener med latviske julesanger og folkemusikk. Vi opplever det unike middelalderkvarteret, fylt med hyggelige kafeer og restauranter i de flotte brosteinsbelagte gatene. Riga er i dag kjent for gastronomiske opplevelser, høyt servicenivå og fornuftige priser. 

 

Kart over Latvia.

Datoer og priser

Vennligst vent mens vi finner datoer og priser

Tillegg pr. person

Enkeltrom
995,-
Ikke A-kort abonnent
500,-

Inkludert i prisen

 • Fly Oslo-Riga t/r
 • Alle skatter og avgifter 
 • Transfer lufthavn-hotell t/r
 • 4 netter på Hotel Opera**** 
 • 4 x frokost (2.-5. dag)
 • 3 x lunsj  (1. 2. og 5. dag)
 • 2 x middag  (1. og 4. dag)
 • La Traviata i Nasjonaloperaen
 • Svanesjøen i Nasjonaloperaen
 • Byrundtur i Riga
 • Byvandring i den gamle bydelen
 • Riga Balzam på Café Black Magic
 • Byvandring i jugendkvarteret
 • Omvisning på Art Nouveau Heritage Museum
 • Besøk i den russisk-ortodokse kirken
 • Norsktalende reiseleder 

Dagsprogram

1. dag: Juleeventyr i Riga

Om formiddagen flyr vi fra Oslo med Air Baltic direkte til Riga. Etter ankomst tar vi en kort byrundtur i buss med stopp ved de fine gamle trehusene langs Daugavaelva, som gjennomskjærer byen. Trehusene har mange flotte farger. Noen er nylig istandsatt, andre forfalne, og mange har vakre utskjæringer, skodder og fine dører. Her bor en del av byens kjente borgere. Vi fortsetter forbi det store nasjonale biblioteket – en meget moderne bygning, som har stor betydning for byens innbyggere. Felles lunsj underveis. 
Om kvelden nyter vi en god velkomstmiddag.

Nasjonalbiblioteket i Riga.

Nasjonalbiblioteket i Riga.

2. dag: Julemarked i den gamle bydelen

Vi starter dagen med å dra på byvandring gjennom labyrinten av smale gater og åpne plasser. Vi kommer blant annet forbi Nasjonaloperaen, det gotiske Svarthodenes hus, de svenske portene og kruttårnet. På Domkirkeplassen finner vi det tradisjonelle julemarkedet, vakkert omgitt av middelalderlige hus. Det var her verden for første gang i 1510 kunne glede seg over synet av et pyntet juletre. Julemarkedet er et overflødighetshorn av julelekkerier og latvisk brukskunst. Fine duker og servietter i lin, strikkevarer, trearbeider og ravsmykker. Av og til opptrer lokale folkloregrupper på markedet. Man føler seg hensatt til en svunnen tid! Underveis besøker vi flere spennende spesialbutikker. Byvandringen slutter på den kjente Café Black Magic, der vi skal smake på Riga Balzam med en bit sjokolade til. Den svarte bitterdrikken kan nytes til kaffen, helles over vaniljeis og brukes i drinker og kaker. Etter en hemmelig oppskrift skapte apotekeren Kunze i 1752 den populære drikken som medisin mot alt – unntatt kjærlighet. Deretter nyter vi en deilig lunsj på den berømte restauranten Kalku Varti, som er vakkert innredet i moderne latvisk stil i lyse farger. Restaurantens kokk, Raimonds Zommers, har vunnet flere priser. Ettermiddagen er satt av til egne eventyr på julemarkedet. Vi anbefaler en kopp varm sjokolade på Café Emihla Gustava eller Café Kuze. 
Balletforestilling i Rigas Statsopera: Svanesjøen
Vi har bestilt gode plasser til Svanesjøen. Forestillingen er i 3 akter og varer 2 timer og 45 minutter.

Ballettforestillingen Svanesjøen.

Ballettforestillingen Svanesjøen.

3. dag: Jugendkvarteret

Riga har et av Europas største og mest imponerende antall bygninger i jugendstil/art nouveau. Som et åpent museum finner vi her mer enn 750 hus med overdådig pyntede husfasader, og hundrevis av bygningene er vakkert renovert. Det historiske området er ikke uten grunn oppført på UNESCOs Verdensarvliste. Vi blir imponert over de mange vakre husene på spaserturen i det enestående jugendkvarteret. Dyr, blomster, kvinner, geometriske mønstre og bølgende former ses overalt på husfasadene og preger hele bydelen. De overdådig pyntede husene til det finere borgerskapet stammer fra slutten av 1800-tallet, da Riga var en av de største byene i det russiske tsarriket. Samtidig var denne stilen blitt moderne mange steder i Europa. Løft hodet og kikk opp på husene på turen gjennom Alberta iela – en særlig interessant gate. Her ser vi grinende, sure, skrikende og smilende ansikter. Vi blir med på en spennende omvisning på Art Nouveau Heritage Museum, som ligger i en leilighet i jugendstil. 
Operaforestilling i Rigas Statsopera: La Traviata
På ettermiddagen kommer vi i stemning når vi igjen besøker den flotte nasjonaloperaen, der vi ser La Traviata. Forestillingen er i 3 akter og varer 2 timer og 45 minutter.
Les mer om operaforestillingen her:

Flotte bygninger omringet av julemarked.

Flotte bygninger omringet av julemarked.

4. dag: Julemarked ved den russiske kirken

I dag besøker vi den russisk-ortodokse kirken med de vakre løkkuplene. I sovjettiden ble kirken brukt som planetarium, men etter Latvias selvstendighet fungerer den igjen som kirke. Det hviler en spesiell atmosfære i bygningen. Vi opplever julemarkedet ved kirken fylt med spennende kunsthåndverk og juleknas. 

5. dag: Fridag og lunsj

Formiddagen på egen hånd før vi sjekker ut av hotellet. Vi spiser en lunsj før turen går til flyplassen. Vi er i Oslo først på kvelden

 

Hotellinformasjon

Opera Hotel & Spa ****
VisSkjul

Kun fem minutters gange fra gamlebyen og noen få hundre meter fra Nasjonaloperaen finner vi dette klassiske hotellet i Art Deco-stil fra 1886 med eget spa. Rommene har Wi-Fi og safe, og det er hårføner på badene. I en slik historisk bygning er rommene av ulik størrelse og utforming. Hotellet har også restaurant og bar.

Ler mer om hotellet her: 

Eksempel på standardværelse på Opera hotel & Spa.
Eksempel på standardværelse på Opera hotel & Spa.
Restauranten på Opera hotel & Spa.
Restauranten på Opera hotel & Spa.
Opera hotel & Spa.
Opera hotel & Spa.