Moldau med Český Krumlov, Donau og Praha · Fra Bergen

Bergen, Flesland
5 Dager

Bli med til den sjarmerende byen Český Krumlov, der vi opplever det vakreste av Tsjekkia, et land der fint bevarte hyggelige middelalderbyer ligger på rekke og rad. Böhmen var et av de rikeste og tettest befolkede områdene i middelalderen, noe som gir seg utslag i praktfull middelalderarkitektur. Vi bor midt i den UNESCO-vernede byen, som nesten utelukkende består av middelalderhus langs elva Moldau, som snor seg gjennom byens sentrum. Vi skal dessuten oppleve middelalderbyen Třeboň, der noe av Europas første dambruk fra 1500-tallet oppstod. Her besøker vi også middelalderbryggeriet Regent. På en utflukt til Østerrike besøker vi byen Linz ved Donau....

Bli med til den sjarmerende byen Český Krumlov, der vi opplever det vakreste av Tsjekkia, et land der fint bevarte hyggelige middelalderbyer ligger på rekke og rad. Böhmen var et av de rikeste og tettest befolkede områdene i middelalderen, noe som gir seg utslag i praktfull middelalderarkitektur. Vi bor midt i den UNESCO-vernede byen, som nesten utelukkende består av middelalderhus langs elva Moldau, som snor seg gjennom byens sentrum. Vi skal dessuten oppleve middelalderbyen Třeboň, der noe av Europas første dambruk fra 1500-tallet oppstod. Her besøker vi også middelalderbryggeriet Regent. På en utflukt til Østerrike besøker vi byen Linz ved Donau.

Datoer og priser

Vennligst vent mens vi finner datoer og priser

Tillegg pr. person

Dobbeltrom Deluxe
695,-
Enkeltrom
1.995,-

Inkludert i prisen

 • Fly Bergen-Praha t/r
 • Transfer flyplass-hotell t/r
 • Alle skatter og avgifter
 • 4 netter på Hotel Bellevue****
 • 4 x frokost (2., 3., 4. og 5. dag)
 • 2 x lunsj (3. og 5. dag)
 • 2 x middag med drikkevarer (1. og 4. dag)
 • Byvandring i Třeboň
 • Utflukt til Linz i Østerrike
 • Pöstlingbergbahn i Linz
 • Bryggeribesøk 
 • Lunsjcruise på Moldau i Praha sentrum
 • Norsktalende reiseleder 

Dagsprogram

Dag 1: Bergen—Český Krumlov

Fly fra Bergen via Oslo til Praha på morgenen. Vi kjører i godt og vel to timer til hotellet vårt i Český Krumlov, hvor vi spiser middag. 

Dag 2: Český Krumlov

Byrundtur i den praktfulle middelalderbyen, der vi ser Eggenbergs imponerende slott, som troner over byen. Senere skal vi seile på tømmerflåter på Moldau, som slanger seg gjennom sentrum. Ettermiddagen er fri til egne opplevelser. Her er et vell av hyggelige middelalderkjellere og restauranter ut mot Moldau.

Dag 3: Magiske Třeboň

Třeboň er enda en bøhmisk perle. Her huserte den mektige østerrikske adelsfamilien Rosenberg. Byen ligger ut mot en 500 år gammel menneskeskapt sjø, der man var pionerer innenfor dambruk. Dette gav byen stor velstand, og det ser vi i det historiske sentrum.  Vi skal smake på de berømte fiskene, når vi spiser lunsj i byen. I byen finner vi et av Europas hyggeligste bryggerier, der man produserer eminente pilsnere og mørkt øl. Det smaker vi på under en rundtur på bryggeriet. Tid på egen hånd til å rusle rundt i middelalderbyen og kanskje ta en tur opp i byens rådhustårn. 

Dag 4: Linz

I dag skal vi oppleve Østerrike. Vi kjører til Linz ved Donau på litt over en time. Vi kjører med en av verdens bratteste trikker - Pöstlingbergbahn. Banen er bygd i 1898, og går fra hovedplassen til toppen av Linz, hvor vi ser byen fra oven. Den nostalgiske trikketur tar ca. 20 minutter hver vei. Tilbake i sentrum er det tid og oppleve sentrum. Linz var europæisk kulturby i 2009 og huser mange fine museer, deriblant Schlossmuseum, og det futuristiske Ars Electronica-museet. Besøk et av museene eller hygg deg i Linz sentrum før turen går mot Český Krumlov. Avskjedsmiddag på lokal restaurant i Český Krumlov. 

Dag 5: Praha med minicruise på Moldau 

Sist, men ikke minst, har vi perlen over dem alle: Praha. Den byen er det vanskelig å bli trett av. Vi kjører til Praha, der vi ser noen av byens severdigheter, som det astronomiske uret og det jødiske kvarteret, før vi stiger om bord i båten vår og går gjennom sentrum mens byen passerer forbi. Underveis blir det servert en buffé. Vi har et par timer på egen hånd i sentrum før vi kjører til flyplassen og flyr via København tilbake til Bergen.

 

Hotellinformasjon

Hotel Bellevue****
VisSkjul

Hotel Bellevue ligger helt perfekt i en bilfri zone i Český Krumlovs historiske sentrum, bare 2 minutters gange fra Krumlov slott. Bygningen er fra 1500-tallet, og det tilbys rom med gratis WiFi. Alle rom er flott og smakfullt innredet og har satellitt-TV, skrivebord og safe. Ønsker du et større rom er det mulig å oppgradere til Deluxe rom mot tillegg. Alle enkeltrom er som dobbeltrom. Hotellet har egen bar, bakhage og restaurant.

Les mer om hotellet her