Israel på kryss og tvers · Fra Oslo

Oslo, Gardermoen
11 Dager

En fantastisk cocktail av autentiske opplevelser både historisk, kulturelt og av åndelig karakter venter i Det Hellige Land. Verdensberømte severdigheter og møtet med det mer ukjente. På rundreisen opplever vi Israels avvekslende natur helt fra Golanhøydene i nord til den golde Negevørkenen mot sør. Reisen avsluttes med skjønne dager på lekkert hotell ved Dødehavet. Velkommen til en mangfoldighet av opplevelser. Shalom!  

På grensen mellom tre verdensdeler ligger det lille landet Israel, som er på størrelse med Jylland. Med god grunn er landets besøkstall konstant stigende. Gjester fra hele verden ønsker å dra på oppdagelsestur i dette eventyrlige landet, der...

En fantastisk cocktail av autentiske opplevelser både historisk, kulturelt og av åndelig karakter venter i Det Hellige Land. Verdensberømte severdigheter og møtet med det mer ukjente. På rundreisen opplever vi Israels avvekslende natur helt fra Golanhøydene i nord til den golde Negevørkenen mot sør. Reisen avsluttes med skjønne dager på lekkert hotell ved Dødehavet. Velkommen til en mangfoldighet av opplevelser. Shalom!  

På grensen mellom tre verdensdeler ligger det lille landet Israel, som er på størrelse med Jylland. Med god grunn er landets besøkstall konstant stigende. Gjester fra hele verden ønsker å dra på oppdagelsestur i dette eventyrlige landet, der historien er en vev av krig og fred, hat og kjærlighet – et land der det moderne og det eldgamle blandes i en skjønn forening.

Bli med på denne rundreisen med innhold, der det blir tid til fordypelse i de ekte og nære opplevelsene. Møtet med de tre store verdensreligionene: jødedommen, kristendommen og islam. Kontrastfulle opplevelser i Jerusalem ved Klagemuren, på Tempelplassen og i Gravkirken, men også i Haifa, Akko og Galilea, i den høytliggende byen Safed, der vi går gjennom de sjarmerende trange smugene med enestående utsiktspunkter over fjellene. Reisen fører oss også gjennom en palett av variert natur – fra tranedans i Hula Naturreservat til Golanhøydenes vinstokker og Negevørkenen. Reisen avsluttes perfekt med luksus, avslapning og ro i det helt unike området ved Dødehavet, der man kan flyte på vannet. Å sitte nettopp her med en eksotisk drink og nyte tilværelsen ved solnedgang med utsikt over Dødehavet og de vakre omkringliggende fjellene er trolig en opplevelse du aldri vil glemme!    

Israel er også en kulinarisk opplevelse, med mange spennende smaksopplevelser: landets friske råvarer, duften av Midtøstens fargerike krydderurter, fersk fisk, lekre salater, honning og dadler. Tradisjonelle retter som hummus, kebab og falafel er elsket av de fleste. Vi smaker på landets fantastiske viner og olivenolje, og nyter de saftige granateplene, som symboliserer fruktbarhet og kjærlighet.

Reisen ledes av den populære danske lokalguiden Hanne Radely, som gjennom mange år har bodd i Israel. Bli med på reisen og få et nyansert innblikk i Israel.  
 

Datoer og priser

Vennligst vent mens vi finner datoer og priser

Tillegg pr. person

Enkeltrom
5.995,-

Inkludert i prisen

 • Fly Oslo -Tel Aviv t/r
 • Alle skatter og avgifter pt. kr. 397,-
 • Transfer lufthavn-hotell t/r
 • 1 natt i Netanya på Hotel Residence ***
 • 3 netter i Tiberias på Leonardo Hotel ***+
 • 2 netter i Jerusalem på Eyal Hotel ***+
 • 4 netter ved Dødehavet på Hod Hamidbar ****
 • 10 x frokost (2.-11. dag)     
 • 4 x lunsj (2.- 5. dag)
 • 5 x middag (1., 7., 8., 9. og 10. dag)
 • Besøk i Bahaitemplet i Haifa
 • Byvandring i Akko
 • Byvandring i Safed
 • Rundtur i Hula Naturreservat
 • Olivenoljesmaking
 • Besøk hos Rimonim Winery med vinsmaking
 • Besøk hos Yarden Winery med vinsmaking
 • Besøk på Golan Brewery
 • Besøk i Getsemane hage
 • Byvandring i Jerusalem
 • Besøk i Gravkirken
 • Svevebane til klippefestningen Masada
 • Obligatoriske drikkepenger kr. 150,-
 • Norsktalende reiseleder

 

Dagsprogram

1. dag: Feriebyen Netanya

Midt på dagen flyr vi til Tel Aviv via Moskva. Med buss kjører vi bare 30 kilometer til Netanya, som ligger direkte ut mot Middelhavet. Vi bor en enkelt natt i feriebyen, som er kjent for sin diamantsliping. Vi slapper av og nyter en deilig middag på hotellet.
Inkluderte måltider: Middag.

Netanya - Israel.

Netanya - Israel.

2. dag: Haifa og Akko

Vi drar på eventyr rundt i Israel. Dagens opplevelser starter med et spennende besøk i Haifa, som er Israels tredje største by. Den brer seg vakkert oppover Karmelfjellets skråninger, og her finner vi det særpregede Bahaitemplet, som er verdenssentrum for bahaireligionen, som tror på en forening av alle religioner. Det er en formidabel opplevelse å se den tilhørende særdeles velfriserte persiske hagen, som ikke uten grunn er vernet av UNESCO.
Deretter fortsetter vi til den sjarmerende havnebyen Akko med festningsmurer, korsfarer-ruiner, kirker og moskeer. Byen ligger som skutt ut i havet på en klippe. På turen gjennom den gamle arabiske markedsbyen snuser vi inn den spesielle atmosfæren i den eksotiske suqen med labyrintaktige smug. Prøv her en friskpresset granateple- og appelsinjuice; det smaker fantastisk! Etter en deilig lunsj på en lokal restaurant fortsetter vi til Tiberias, der vi skal bo i tre netter. Tiberias, som er en av jødedommens hellige byer, ligger direkte ut mot Genesaretsjøen, som har form av en harpe. Sjøens historie er nær forbundet med Jesus og disiplene hans. Etter ankomsten nyter vi en liten spasertur langs promenaden med utsikt over den betagende sjøen, som nesten skinner som en smaragd. Overalt vrimler det av fiskerestauranter, så hvorfor ikke på egen hånd prøve byens spesialitet: sanktpetersfisken?  
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj.

 

Bahaitemplet med den vakre hagen.

Bahaitemplet med den vakre hagen.

3. dag: Det maleriske Safed og Hula Naturreservat

En unik opplevelse venter i Galilea, i den høytliggende byen Safed, som også er en av jødedommens hellige byer. Til fots kommer vi gjennom den gamle byens trange, brolagte gater, som snor seg under steinbuer og med fantastiske utsiktspunkter over fjellene. Vi nyter synet av de middelalderlige synagogene, og møter de svartkledde ortodokse mennene i gatene. En særegen stemning hviler over Safed, og det er vanskelig å unngå å bli revet med og bli tiltrukket av byens sjarm. En lang rekke kunstnere har slått seg ned i byen, som nå også er kjent for steinskulpturer, tekstiler, glassvarer, smykker, religiøse suvenirer og malerier av høy kvalitet. Her finner du også de vakre keramikk-granateplene i alle størrelser. Til lunsj smaker vi Safeds berømte pannekaker på en liten hyggelig lokal kafé.    

Det er et must å besøke Hula Naturreservat, som er et viktig hvilested for trekkfugler på reisen mellom Europa og Afrika. Med spesialbygde vogner kjører vi gjennom det imponerende reservatet forbi sjøen og sumpene, som gir plass til tusener av fugler. Det er et særlig imponerende syn å se de kjempestore skarene av de majestetiske tranene, som normalt kan oppleves fra september til mars. Her er det også en bred vifte av enestående planter. Langs Genesaretsjøen kjører vi tilbake til hotellet.
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj.

Sjarmerende gater i Safed.

Sjarmerende gater i Safed.

4. dag: Smak på Israel

Gled deg til å smake på noen av Israels fremragende produkter på de fruktbare Golanhøydene. Israel er kjent for fremstilling av olivenolje av høy kvalitet, og hos Golan Olive Oil smaker vi på noen av de fine ekstra jomfru-olivenoljene, og hører om hvordan man kan smake at oljen er fersk! Golanhøydene er også berømt for sine fantastiske viner. Arkeologiske utgravninger har vist at der ble produsert vin i dette området helt tilbake til Bibelens tid. En annerledes smaksopplevelse venter hos Rimonim Winery, der man har spesialisert seg i granateplevin og granatepleolje. I 1980-årene begynte fremstillingen av kvalitetsvin for alvor i Israel. Vi besøker Yarden, en av landets førende og mest berømte vingårder, som har vunnet en rekke fine medaljer. Det er ren nytelse å smake på Yardens viner. Siden oldtiden er det blitt produsert øl på Golanhøydene. På det 14 år gamle bryggeriet Golan Brewery har man gjenopplivet regionens gamle tradisjon, og i dag er de med på listen over Israels beste øl. På bryggeriet nyter vi en deilig lunsj med en øl. En hyggelig dag med skjønne smaksopplevelser fra byen Katzrin. God appetitt – bete’avon – בתיאבון        
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj.

Golan Heights - Vingård.

Golan Heights - Vingård.

5. dag: Jerusalem – Den hellige byen

Langs Jordandalen kommer vi til Oljeberget, der vi nyter den eventyrlige utsikten over Jerusalems gylne kupler og tårn. En gang vokste det oliventrær her, men i dag er det jødenes dyreste gravplass. Vi besøker også Getsemane Hage, der Jesus ifølge Bibelen ble pågrepet. Gatene snor seg vakkert opp og ned på byens syv høyder, og i hjertet av Jerusalem finner vi de berømte religiøse severdighetene, som ligger gjemt bak de gylne murene. Syv porter fører inn til den gamle bydelen, og av disse er Jaffa- og Damaskusportene de mest stemningsfulle. Byen er inndelt i fire kvarterer: Det kristne, det armenske, det muslimske og det jødiske. Gjennom århundrer har pilegrimer valfartet til Jerusalem, og på byvandringen kommer vi tett innpå livet i Den hellige byen, der vi bor i to netter. Vi ser jøder med lett vippende hoder i bønn ved Klagemuren, der små sedler med bønner ligger gjemt mellom Herodes’ store steiner, og vi ser Tempelplassens enestående Klippemoské med den gigantiske gullkuppelen. Turen på Via Dolorosa til Gravkirken, der Jesus ifølge Bibelen bar sitt kors fra domfellelsen til korsfestelsen. Etter en typisk lunsj på en lokal restaurant fortsetter byvandringen gjennom den gamle suqens trange smug med masser av dufter, lyder og farger. Tro om vi ikke etter dagens opplevelser til fulle forstår hvorfor Jerusalem regnes som en av verdens mest interessante byer?
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj.       

Damaskus porten - Jerusalem.

Damaskus porten - Jerusalem.

 

6. dag: Dag på egen hånd eller ekstrautflukt til Betlehem

Utforsk Jerusalem på egen hånd eller bli med på dagens spennende ekstrautflukt.
Inkluderte måltider: Frokost.

Ekstrautflukt: Betlehem
På heldagsturen kjører vi forbi Israels parlament, Knesset. Overfor dette finner vi den kjente syvarmede lysestaken, som er Israels offisielle symbol. En annerledes opplevelse venter i den ultraortodokse jødiske bydelen Mea Shearim. Menn med skjegg, lange ørekrøller, svarte hatter og svarte kaftaner ses overalt i gatebildet.

”Et barn er født i Betlehem” har de fleste sunget utallige ganger på julaften. Turen går nå til Betlehem, der vi skal besøke Fødselskirken, som er bygd på det stedet der Maria og Josef ifølge Det Nye Testamente måtte bringe barnet Jesus til verden. En liten dør fører inn til kirken og en trapp videre ned i selve Fødselsgrotten. Kirken er en av verdens eldste fungerende. Pilegrimer fra hele verden valfarter hit, og selv om der kan være mange mennesker, opplever de fleste en form for ro i sinnet etter besøket i den gamle kirken! Kanskje fristes du av de fine treutskårne julekrybbene som selges nær kirken?
Husk pass til denne utflukten. Vi tar forbehold for avlysning av ekstrautflukten til Betlehem, såfremt det mot forventning skulle skje.

Fødselskirken i Betlehem.

Fødselskirken i Betlehem.

 

7. dag: Klippefestningen Masada og Dødehavet

Vi forlater Jerusalem og kjører litt sørover. Med svevebane kjører vi opp til den berømte klippefestningen Masada. Kong Herodes’ enorme palass med bevarte badstuer og forrådsrom er en av Israels mest besøkte severdigheter. Vi merker historiens vingesus når vi går rundt blant ruinene, som er fordelt på tre terrasser og bygd på den bratte, fjerne og nesten uinntagelige klippen. Her valgte de jødiske opprørerne kollektivt å begå selvmord under krigen mot romerne i år 73, fremfor et liv som slaver.

Gled deg til skjønne avslappende dager ved Dødehavet, som er omgitt av bratte klipper, kalkstein og blendende hvite saltflater 400 meter under havflaten – jordens laveste punkt, og et unikt naturfenomen som ikke finnes noe annet sted i verden. Vannets høye saltinnhold på 32 % gjør at man uten besvær kan flyte der. Der er ikke noe liv i vannet, men store forekomster av mineraler. Vi bor tre netter på et deilig hotell i feriebyen Ein Bokek ved Dødehavet.
Inkluderte måltider: Frokost, middag.

Klippefestningen Masada.

Klippefestningen Masada.

 

8. dag: Dødehavet på egen hånd

Vår reiseleder vil gi gode tips til oppholdet ved Dødehavet. Nyt livet og slapp av på hotellets terrasse med en god bok, gå en tur i den lille stemningsfulle byen med kjøpesentre og hyggelige kaféer – og opplev friheten ved å flyte på Dødehavet.  
Inkluderte måltider: Frokost, middag.
 

Friheten ved å flyte i dødehavet.

Friheten ved å flyte i dødehavet.

9. dag: Dødehavet på egen hånd og ekstrautflukt i ørkenen

Ta en skjønn fottur langs den 10 kilometer lange strandpromenaden og nyt enda en dukkert i Dødehavet.
Inkluderte måltider: Frokost, middag.

Ekstrautflukt: Jeeptur i Negevørkenen
Nesten halvdelen av Israel består av ørken. Negevørkenen er ikke typiske endeløse sandstrekninger, men øde og full av naturopplevelser. Her møter man avvekslende formasjoner og et fargespill uten like. Ørkenen er både flat og fjellrik, og gjennomskåret av dype platåer. I perioder er ørkenen som et blomstrende teppe med grønne oaser, trær, blomster og brusende fossefall. Turen varer i to timer og foregår i jeeper med plass til fire personer i hver bil. Vår engelsktalende sjåfør er spesialutdannet guide i ørkenen.

Camel i Negevørkenen.

Camel i Negevørkenen.

10. dag: Fridag ved Dødehavet

Spør gjerne reiseleder om tips til hva man kan finne på, ellers er dagen en fin dag til avslapning.

11. dag: Hjemreise

Det er vanskelig å ta avskjed med dette skjønne naturområdet, og det er lett å forstå a mange vender tilbake år etter år. Med transferguide kjører vi til Tel Aviv og flyr om ettermiddagen til Oslo via Moskva.
Inkluderte måltider: Frokost.

 

Hotellinformasjon

Residence Hotel ***
VisSkjul

Pent hotell i Netanya med flott panoramautsikt over Middelhavet. Hotellet har en god beliggenhet, med bare fem minutters gange til sentrum med tallrike forretninger, kaféer og restauranter. 300 meter fra hotellet fører en heis ned til den populære Sironit Strand. Det er gratis adgang til utendørs svømmebasseng, treningssenter og sauna på søsterhotellet bare 15 minutters gange fra hotellet. Hotellet har heis, en deilig terrasse, restaurant og bar.

Rom
Hotellets 72 rom er utstyrt med klimaanlegg, safe, TV, kjøleskap, vannkoker, gratis WiFi og bad med dusj/badekar.

Les mer om hotellet her

Leonardo Hotel ***+
VisSkjul

Flott hotell med fantastisk beliggenhet med utsikt over Genesaretsjøen og kun cirka 10 minutters gange til Tiberias’ sentrum. Hotellet har utendørs basseng (åpent fra april til oktober) med terrasse og liggestoler, hyggelig restaurant og lobbybar samt heis.

Rom
Hotellets 198 moderne og romslige værelser er utstyrt med klimaanlegg, gratis WiFi, safe, TV, minibar og bad med badekar/dusj.

Les mer om hotellet her

 

Hod Hamidbar ****
VisSkjul

Fint hotell med imponerende beliggenhet ved bredden av Dødehavet i den nordlige enden av den berømte feriebyen Ein Bokek. Hotellet har en hyggelig lobby, terrasse med havutsikt, utendørs basseng med saltvann, privat strand med liggestoler og parasoller, bordtennis, hage, lekker spa med svovelbad, sauna og tilbud om skjønne massasjebehandlinger, treningssenter, liten butikk, heis, hyggelig restaurant og bar. Om kvelden er det jevnlig underholdning på hotellet.

Rom
Alle de 203 rommene er utstyrt med klimaanlegg, tv, gratis WiFi, vannkoker, kjøleskap, safe og bad med badekar/dusj og hårføner.

Les mer om hotellet her
 

Praktisk informasjon

Få svar på  praktiske spørsmål i forbindelse med din reise.
 

Israel

Bading i Dødehavet

På grunn av vannets store saltinnhold har det sterk oppdrift, og man kan derfor ikke svømme i Dødehavet. Pass på øynene og sluk ikke vannet. Det er en annerledes og veldig spennende opplevelse å bade i Dødehavet, og det er ren nytelse å flyte på vannet. Siden der kan være stivnede saltflak på havbunnen, anbefaler vi å ta med badesko.

Drikkepenger

I Israel er det kutyme å gi drikkepenger; det er en del av hverdagen og landets kultur. Det er en del av lønnen for de ansatte i servicebransjen, som man derfor bør respektere. På reisen er det inkludert drikkepenger til sjåfør, lokalguider og på spisesteder ved felles måltider. Bærerservice og drikkepenger på restauranter når du er ute på egen hånd er ikke inkludert. Det er normalt å gi 10 % av regningens pris i drikkepenger hvis beløpet ikke automatisk settes på regningen. Vi understreker likevel at drikkepenger naturligvis er ganske frivillig.  

Drikkevann

Det anbefales å kjøpe mineralvann på flasker, som kan fås overalt.

Elektrisitet

220 V. Stikkontaktene er identiske med de norske.

Fotografering

Det er forbudt å fotografere militære områder, grenseområder og lufthavner. Vil man fotografere mennesker, bør man spørre om tillatelse, for det er ikke alle som liker å bli fotografert.

Innkjøp

Spennende innkjøp fra Israel kunne være: olivenolje, vin, diamanter, julekrybber, treskurd i oliventre, tørket frukt, granatepler i keramikk og lekre skjønnhetsprodukter med mineraler fra Dødehavet.

Klima

Israel har svært forskjellige temperaturer avhengig av hvor man befinner seg i landet. Februar og mars har normalt et behagelig klima, men det er litt kjøligere i de høytliggende områdene, særlig om morgenen og om kvelden.
Feb: Jerusalem: 10-15 grader, Tiberias 10-20 grader og Ein Bokek ved Dødehavet 15-25 grader.
Mar: Jerusalem: 12-17 grader, Tiberias 10-24 grader og Ein Bokek ved Dødehavet 17-28 grader.

Pass & visum

Passet skal være gyldig i minst 6 måneder etter utreisedagen fra Israel. Det kreves ikke visum for norske statsborgere til Israel.

Påkledning

Ta med en genser eller en vindjakke til evt. kjølige morgener og kvelder, og til bruk i busser med klimaanlegg. Man misliker at kvinner og menn i byene går kledd i shorts. Ta med gode tursko, sandaler, solbriller og solhatt/lue.

Takt og tone

Ved besøk i synagoger, moskéer og kirker skal kvinner ha dekket skuldrer og knær.
Vær forberedt på sikkerhetssjekk ved inngangen til en del severdigheter, shoppingsentre og offentlige bygninger. Politiet er synlige i gatebildet. Ved utreise må man igjennom en sikkerhetssjekk der bagasjen blir skannet og noen ganger åpnet. Bli ikke urolig over dette; det utføres kun for å sikre at alle kan ferdes trygt og sikkert i Israel.

Tidsforskjell

+ 1 time.

Vaksinasjoner

Det kreves ingen, men det er likevel noen som anbefales.  Vi anbefaler å ta kontakt med ditt nærmeste vaksinasjonssenter eller fastlege ca. 6 uker før avreise for nærmere informasjon.

Valuta

Shekel (ILS). Det kan heves penger med kredittkort i kontantautomater både i lufthavnen og mange steder i byene. Kredittkort aksepteres mange steder. Ta evt. også med litt USD i kontanter.