Elvecruise på Rhinen og Mosel · Fra Bergen

Bergen, Flesland
8 Dager

Bli med på båttur på den buktende og naturskjønne elva Mosel og den romantiske Rhinen. Her går vi gjennom maleriske landskaper med vinberg, gamle borger, små sjarmerende vinbyer og herlige tyske byer som Trier, Bernkastel, Koblenz og Rüdesheim. 

På dette elvecruiset er det god tid til å oppleve den særegne stemningen og elvelandskapets romantikk. Båtturen på Mosel er en opplevelse i seg selv, siden vi skal gjennom en rekke sluser på strekningen. Rhinen er fremdeles viktig for transport av gods og personer, så her er der alltid skipstrafikk i begge retninger. Det er en fornøyelse å sitte på skipets soldekk...

Bli med på båttur på den buktende og naturskjønne elva Mosel og den romantiske Rhinen. Her går vi gjennom maleriske landskaper med vinberg, gamle borger, små sjarmerende vinbyer og herlige tyske byer som Trier, Bernkastel, Koblenz og Rüdesheim. 

På dette elvecruiset er det god tid til å oppleve den særegne stemningen og elvelandskapets romantikk. Båtturen på Mosel er en opplevelse i seg selv, siden vi skal gjennom en rekke sluser på strekningen. Rhinen er fremdeles viktig for transport av gods og personer, så her er der alltid skipstrafikk i begge retninger. Det er en fornøyelse å sitte på skipets soldekk og følge med i livet på elva og langs breddene.

Det deilige 4-stjerners skipet MS Leonora danner en skjønn ramme om turen, der vi tilbake¬legger en veldig vakker strekning på Mosel og Rhinen. Vi har naturligvis inkludert helpensjon i skipets gode restaurant, og alle de spennende utfluktene. Skipet går dessuten mest om dagen, så du kan nyte den naturskjønne turen fra dekket på to av Tysklands mest fascinerende elver. 
 

Kart over Mosel og Rhinen.

Datoer og priser

Vennligst vent mens vi finner datoer og priser

Tillegg pr. person

Dobbeltlugar på mellomdekk
1.495,-
Dobbeltlugar på øvre dekk
1.995,-
Enkeltlugar på nedre dekk
4.995,-
Enkeltlugar på mellomdekk
5.995,-
Enkeltlugar på øvre dekk
6.995,-
Drikkepakke om bord (må kjøpes av alle i lugaren)
1.295,-

Inkludert i prisen

 • Fly Bergen - Frankfurt t/r
 • 7 netter på MS Leonora****
 • 7 x frokost (2.-8. dag)
 • 7 x lunsj (2.-8. dag)
 • 6 x middag (1., 2., 3., 5., 6. og 7. dag
 • 1 x kapteinens gallamiddag (4. dag)
 • Velkomstdrink om bord
 • Moselvinsmaking
 • Rhinskvinsmaking
 • Besøk i Zell
 • Utflukt gjennom Moseldalen
 • Byrundtur i Trier
 • Besøk i Bernkastel
 • Byrundtur med turisttog i Cochem
 • Besøk i Rüdesheim og ved Niederwalddenkmal
 • Byvandring i Koblenz
 • Alle passasjer- og havneavgifter
 • Koffertservice ved inn- og utskipning
 • Obligatoriske drikkepenger til skipet
 • Norsktalende reiseleder på hele reisen

Dagsprogram

1. dag: Koblenz

Vi flyr fra Bergen via Amsterdam til Frankfurt om morgenen og kjører til Koblenz, hvor Mosel møter Rhinen. Vi er på båten først på ettermiddagen, hvor vi får en velkomstdrink. Etter en middag om bord møtes vi igjen i loungen, der skipets musiker spiller velkjente melodier. Skipet ligger natten over i enten Winningen eller Alken rett utenfor Koblenz

MS Leonora.

MS Leonora.

2. dag: Den romantiske Rhinen og Rüdesheim

Spis frokosten i fred og ro om bord på skipet. Vi har nå gått inn på Rhinen og fortsetter sørover, der vi passerer den berømte Loreleiklippen. Deretter følger et betagende sceneri av romantiske borger og hyggelige vinbyer på veien mot den livlige byen Rüdesheim. Vi går på den vakreste strekningen av Rhinen, som også går under tilnavnet Den romantiske Rhin. I Rüdesheim går vi i land, og med bussen vår kjører vi en tur opp til Niederwalddenkmal. Derfra er det en fantastisk utsikt over byen og Rhindalen. Deretter besøker vi en vinkjeller, der vi smaker på den deilige rhinskvinen. Skipet blir liggende i Rüdesheim natten over, så det er mulig å besøke den festlige Drosselgasse med alle vinstuene etter middagen.
 

Rudesheim.

Rudesheim.

 

3. dag: Alken og Koblenz

Vi går fra Rüdesheim mens vi spiser frokosten, og kommer etter en flott tur til Koblenz omkring lunsjtid. Etter lunsjen tar vi en byvandring i Koblenz, der det er god tid på egen hånd til å nyte byen. Hvis man har lyst til det, kan man for egen regning prøve svevebanen over elva opp til festningen Ehrenbreitstein. 

Koblenz.

Koblenz.

4. dag: Moselelva, Traben-Trarbach

Etter frokosten kan du ta kaffen med deg opp på soldekket for å nyte turen og utsikten. Moseldalen er forførende vakker, med småbyer og bratte vinmarker. Vi hygger oss med lunsj om bord før vi legger til i Zell. Her besøker vi en vinkjeller, og mens vi får fortalt om vinen, blir vi budt på smaksprøver av de liflige lokale moselvinene. Med bussen vår kjører vi ut i det betagende landskapet med vinberg og små sjarmerende vinbyer. Skipet har gått i forveien, og vi møter det igjen i Traben-Trarbach sent på ettermiddagen – akkurat i rett tid til den daglige happy hour i loungen. Det blir tid til å slappe av på soldekket eller i lugaren før vi nyter middagen om bord. Vi blir liggende natten over i Traben-Trarbach, så det blir også mulig å gå i land i den sjarmerende vinbyen etter middagen.

Den hyggelige vinbyen Traben-Trarbach.

Den hyggelige vinbyen Traben-Trarbach.

5. dag: Med kurs mot Trier

Tidlig om morgenen letter vi anker og setter kursen oppover elva mot Tysklands eldste by Trier. Underveis nyter vi det vakre landskapet som glir forbi. Etter lunsj legger vi til i Mehring og kjører med bussen til Trier, der vi tar en hyggelig byrundtur. Vi ser blant annet det romerske amfiteatret, den berømte byporten Porta Nigra og byens fornemme basilika. Det blir god tid på egen hånd i denne sjarmerende byen til å gå på oppdagelsestur eller kanskje nyte en kopp kaffe på en av byens kafeer. Sent på ettermiddagen returnerer vi til skipet, som ligger i Mehring natten over.

Porta Nigra er en stor romersk byport i Trier, og et av byens vartegn.

Porta Nigra er en stor romersk byport i Trier, og et av byens vartegn.

6. dag: Bernkastel

Nyt formiddagens tur fra en solstol på dekket. Vi opplever de vakre byene og betagende borger og ruiner som kneiser på klippesidene. Underveis går vi gjennom flere sluser, og det er alltid en stor opplevelse. Vi spiser lunsj om bord før vi legger til i den vakreste av Mosels vinbyer, Bernkastel. Høyt over byen ligger ruinene av den stolte ridderborgen Landshut. Det er mulig å ta turen dit opp til fots sammen med reiselederen eller kjøre med minibussen for egen regning. Fra kafeen i Landshut er det en formidabel utsikt over Moseldalen. Om ettermiddagen slapper vi av i den lille byen eller på skipets soldekk. I kveld er vi alle invitert til kapteinens gallamiddag. Vi nyter en lekker meny, og etterpå fortsetter vi i loungen, der skipets musiker spiller opp til dans. Skipet ligger i Bernkastel natten over.

Den sjarmerende byen Bernkastel.

Den sjarmerende byen Bernkastel.

7. dag: Vinbyen Cochem

Vi hygger oss med lunsjen om bord mens vi går videre mot den kjente vinbyen Cochem. Vel fremme drar vi ut på en morsom byrundtur med det lille turisttoget, og deretter kan du nyte en avslappet ettermiddag på egen hånd. Der er mulig å gå eller ta minibussene opp til borgen Reichsburg. Du kan også velge å spasere langs Moselpromenaden og kjøpe deg et deilig glass moselvin på en av promenadens restauranter. Baren på skipet holder happy hour før middagen, som vi nyter i skipets restaurant. Etter middagen kan man gå opp på soldekket for å nyte kveldsturen og se solen gå ned. Vi går fra Cochem mot Koblenz og Deutsches Eck, der Mosel renner ut i Rhinen. Skipet ligger natten over nær Koblenz.

 

Cochem.

Cochem.

 

 

8. dag: Hjemreise

Vi kjører til Rhinbyen Assmanshausen og spiser lunsj. Vi flyr fra Frankfurt via Amsterdam til Bergen, hvor vi lander på kvelden. 

 

Hotellinformasjon

MS Leonora. ****
VisSkjul

MS Leonora er den nyeste tilføyelsen til vår flåte av flotte elvecruisebåter. Gled deg til å gå om bord på dette moderne 4-stjerners skipet med en avslappet og uformell atmosfære. MS Leonora er bygd i 2008 og har plass til ca. 134 passasjerer. Om bord er det restaurant, lounge/bar med levende musikk hver kveld, Club-lounge med gratis kaffe/te, et lite treningssenter og heis til alle fire dekk. Skipet tilbyr gratis WiFi, men forbindelsen kan være ustabil når vi er i fart. På soldekket kan du hoppe en tur i jacuzzien eller bare nøye deg med å nyte det forbipasserende landskapet fra en behagelig solstol.

I skipets panoramarestaurant blir den inkluderte helpensjonen servert. Den består av morgenbuffé, en kombinasjon av buffé og bordservering til lunsj samt 4-retters menyer til middagene. Til alle lunsjer og middager er det inkludert vann, kaffe og te.

Lugarene ligger på nedre dekk, mellom dekk og på øvre dekk. Alle lugarer er på ca. 16 m2 og er innredet med dobbeltseng eller to enkeltsenger, skrivebord og stol, safe, tv, minibar, varme/klimaanlegg samt bad med dusj og hårføner. Lugarene på nedre dekk har små vinduer, som ikke kan åpnes. Lugarene på mellom- og øvre dekk har glasskyvedører og fransk altan. På øvre dekk er det dessuten to suiter på 24 m2, som også har sofa, lenestol og sofabord samt badekåper. Suitene er på forespørsel.   
 

MS Leonora.
MS Leonora.
Lugarene på skipet.
Lugarene på skipet.
Restauranten på Ms Leonora.
Restauranten på Ms Leonora.
Lugarene på skipet.
Lugarene på skipet.
Loungen på skipet.
Loungen på skipet.