Donau · Bucureşti-Wien · Fra Oslo

Oslo, Gardermoen
11 Dager

Flott kulturcruise på den majestetiske Donau gjennom hele syv land og med besøk i fem historiske hovedsteder. Underveis er det god tid til å nyte den flotte båtturen og til å oppleve Sentral-Europas magi.

Bli med på en tidsreise på Donau – Europas livsnerve – og bli betatt av det nye og gamle Europa, som rolig passerer oss når turen går gjennom Romania Bulgaria Serbia, Kroatia, Ungarn, Slovakia og Østerrike. Vi ser hele fem hovedsteder. Vi starter reisen i Bucureşti og legger til sentralt i Wien, Bratislava, Budapest og Beograd.

Byrundturer og utflukter med kompetente reiseledere er inkludert, og skipets beliggenhet i...

Flott kulturcruise på den majestetiske Donau gjennom hele syv land og med besøk i fem historiske hovedsteder. Underveis er det god tid til å nyte den flotte båtturen og til å oppleve Sentral-Europas magi.

Bli med på en tidsreise på Donau – Europas livsnerve – og bli betatt av det nye og gamle Europa, som rolig passerer oss når turen går gjennom Romania Bulgaria Serbia, Kroatia, Ungarn, Slovakia og Østerrike. Vi ser hele fem hovedsteder. Vi starter reisen i Bucureşti og legger til sentralt i Wien, Bratislava, Budapest og Beograd.

Byrundturer og utflukter med kompetente reiseledere er inkludert, og skipets beliggenhet i byene gir rik mulighet for opplevelser på egen hånd etter de inkluderte byrundturene. For dem som vil ha med seg det hele, er det mulighet for spennende ekstraarrangementer i flere av byene. Om bord nyter vi helpensjon i skipets restaurant og underholdning om kvelden i den hyggelige loungen. Det er god tid til å få med seg alle de gode opplevelsene underveis, og skipet går primært om dagen, slik at du kan nyte cruiset og det vakre landskapet fra soldekket.

 

Datoer og priser

Vennligst vent mens vi finner datoer og priser

Tillegg pr. person

Dobbeltlugar på mellomdekk
995,-
Dobbeltlugar superior mellomdekk
1.995,-
Dobbeltlugar øvre dekk
2.995,-
Dobbel suite øvre dekk
4.995,-
Enkeltlugar nedre dekk
6.995,-

Ekstra arrangementer

Wienerkonsert
695,-
Klippehospitalet
370,-
Belogradchik
395,-
Klosterbesøk og vinsmaking
395,-
Stor Drikkepakke åpen bar 9-24, inklusive måltider øl, vin, lokal spiritus, brus og vann
2495,-
liten drkkepakke øl, vin, brus og vann til måltider
1695,-

Inkludert i prisen

 • Fly Oslo-Bucureşti/Wien t/r
 • Alle skatter og avgifter
 • Transfer lufthavn-skip t/r
 • 10 netter på MS Vivienne****+
 • 10 x frokost (2.-11. dag)
 • 9 x lunsj (2.-10. dag)
 • 10 x middag (1.-10. dag)
 • Ettermiddagskaffe og kake om bord (når der ikke er program)
 • Levende musikk om bord
 • Liten byrundtur i Bucureşti
 • Besøk i Vidin
 • Byrundtur i Beograd
 • Byrundtur i Novi Sad med besøk ved Petrovaradin-festningen
 • Byvandring i Osijek
 • Byrundtur i Budapest
 • Byrundtur i Bratislava
 • Byrundtur i Wien
 • Besøk i Stephansdom
 • Alle passasjer- og havneavgifter
 • Koffertservice ved ombord- og ilandstigning
 • Obligatoriske drikkepenger til skipet     
 • Norsktalende reiseleder på hele reisen

 

Dagsprogram

1. dag: Bucureşti, Romania

Om morgenen flyr vi via Wien til Bucureşti, der vi på en kort rundtur opplever byens største severdigheter utenfra. Vi gjør selvfølgelig holdt ved Ceauşescus enorme prestisjeprojekt Folkets Hus, før vi kjører til Skipet sør for Bukarest, hvor vi spiser middag.
Inkluderte måltider: middag.
 

2. dag: Vidin, Bulgaria

Om morgenen våkner vi opp i den bulgarske havnebyen Vidin. Selv om vi er langt fra havet, er Vidin kjent for sin verftindustri, som gir ekstra liv omkring elva. Vi ser festningen Baba Vida fra 1200-tallet; den er Bulgarias best bevarte middelalderfestning. Etter en liten byrundtur blir det tid til å nyte byen på egen hånd. Du kan også velge å delta i en ekstrautflukt.
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, middag.
 
Ekstraarrangement
: Belogradchik
Bli med på utflukt til Belogradchik, som ligger 50 kilometer sør for Vidin. Her venter et fascinerende landskap av klippeformasjoner. Meislet inn i klippene troner Belogradchik-festningen, med en historie som går tilbake til tiden før Kristi fødsel. Hvis du vil ha fullt utbytte av turen, krever det en viss sprekhet, for vi skal gå noen hundre meter oppoverbakke. Til gjengjeld er belønningen for fotturen stor, siden vi får en helt fantastisk utsikt over Belogradchik-klippene, som hever seg 200 meter over det omkringliggende vakre landskapet. De mange klippeformasjonene av sandstein ligner alt fra skolejenter til gorillaer, og det er mange spennende sagn forbundet med de pussige formasjonene.

Belogadchik.

Belogadchik.

3. dag: Jernporten

I dag skal vi oppleve et av toktets helt store høydepunkter. Turen går nå 100 kilometer gjennom den berømte Jernporten – en lang, dramatisk kløft som er utnevnt til botanisk naturpark. Her er elva flere steder mer enn 80 meter dyp. I 1972 åpnet man et vannkraftverk, og et omfattende system av sluser har temmet dette tidligere så fryktede stykket av Donau. Det er en fornøyelse å sitte på soldekket og nyte Jernportens naturskapte mesterverk. Om kvelden er vi invitert til kapteinens gallamiddag. Vi nyter en lekker 5-retters meny, og etter middagen blir det mulig å få rørt på bena når skipets musiker spiller opp til dans.
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, middag.

Jernporten.

Jernporten.

 

4. dag: Beograd, Serbia

Vi innleder dagen med en byrundtur med buss i Beograd, der vi blant annet ser den berømte Kalemegdan-festningen og byens imponerende St. Sava-katedral, som det stadig bygges videre på. Vi opplever også atmosfæren på byens hyggelige gågate Knez Mihajlova. Her finner du mange kafeer og butikker i gangavstand fra skipet. Lunsjen nyter vi i et privat hjem i den lille landsbyen Jarak. I Serbia spiser man godt – særlig på landet. Vi smaker de lokale rettene og naturligvis det herlige plommebrennevinet slívovits, mens landsbyens musikere underholder. Om kvelden venter middagen om bord, etterfulgt av et show med serbisk folklore. Mellom numrene er det moteshow med de berømte håndlagede Sirogojno-ullgenserne og -jakkene med broderte landskapsmotiver.
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, middag.

Saint Sava - Beograd.

Saint Sava - Beograd.

5. dag: Novi Sad, Serbia

Skipet legger til i Serbias tredje største by, Novi Sad. På en liten rundtur nyter vi den hyggelige byen til fots. Novi Sad er hovedby i Vojvodina-regionen. I Novi Sad bodde Albert Einstein med sin familie i forrige århundre, og serberne ynder å fortelle at Einsteins serbiske kone hadde en finger med i spillet i hans banebrytende relativitetsteori. Byen er i dag både sjarmerende og livlig. Novi Sad var i lange perioder en del av habsburgerriket og har et meget europeisk uttrykk. Her er hyggelige gågater med kafeer og parker ikke langt fra Donau, som er byens livsnerve. I 1999 ble broene i byen bombet, og ruinene hemmet i flere år båttrafikken.
Sammen med reiselederen spaserer vi en tur gjennom de små gatene i den sentrale delen av byen. Vi besøker fiskernes marked, der vi opplever det lokale livet før vi ser litt mer av byen på en liten rundtur med buss. Mens reiselederen forteller, passerer vi parlamentet og universitetet. Med bussen kjører vi over Fortets bro og fortsetter til Petrovaradin-festningen, som troner på den andre siden av Donau. Festningen markerte grensen mellom det østerrikske og tyrkiske riket, og fra fortet har vi en betagende utsikt over Novi Sad, Donau og Fruska Gora-fjellene. Mette av inntrykk kjører vi tilbake til skipet for å nyte lunsjen. Resten av ettermiddagen kan brukes til å gå på oppdagelsestur i den hyggelige byen eller til å slappe av på skipets soldekk.
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, middag.

Ekstraarrangement: Vin og Krušedol-klostret
Med buss kjører vi en tur ut på landet. Vi besøker først Krušedol-klostret, som er kjent for sine fresker fra 1400-tallet. Deretter kjører vi videre til Sremski Karlovci, som er en av Serbias store vinregioner. Her skal vi besøke Živanović-familien, som i flere generasjoner har produsert sin egen vin. Vi får en omvisning, og i familiens vakre hage skal vi ha smaksprøver på produktene deres.

Novi sad - Serbia.

Novi sad - Serbia.

 

6. dag: Osijek, Kroatia

Velkommen til Kroatia og Osijek, der vi er fremme ved lunsjtid. Byen er landets fjerde største. Osijek ligger ved bredden av Drava, som er en bielv til Donau. Byen er blant annet kjent for sine mange fint bevarte barokkbygninger og Habsburg-festningen. Sammen går vi en tur gjennom de hyggelige gatene, der vi blant annet passerer en av de gamle byportene, den sentrale plassen med pestsøylen, musikkskolen og ikke minst Habsburg-festningen. Resten av ettermiddagen kan man bruke som man vil, før vi møtes til middagen om bord.
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, middag.

Osijek - Kroatia.

Osijek - Kroatia.

7. dag: Budapest, Ungarn

Vi kommer til Budapest ved lunsjtid, og etter lunsj skal vi se byen kjørende, da vi opplever byens eleganse, historie og melankoli. Vi kommer forbi St. Stefan-katedralen, Ungarns statsopera og byens vartegn, parlamentet, som er et arkitektonisk mesterverk fra 1904. Det engelske parlamentet var forbildet, og arkitekten hentet inspirasjon i både renessansen og gotisk arkitektur. Vi skal naturligvis også nyte utsikten over byen fra Gellértfjellet. På Borghøyden ligger den berømte Fiskerbastionen og borgkvarteret med de hyggelige gatene.
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, middag.

Vakker utsikt mot Budapest.

Vakker utsikt mot Budapest.

8. dag: Budapest, Ungarn

Dagen kan brukes på egen hånd i Budapest. Har du lyst til et lite eventyr, kan vi anbefale et av Budapests mange kurbad. Gellertbadet er det mest berømte, og populært blant turister. Szechenyi er vanskelig å uttale, men veldig populært blant lokalbefolkningen. Reiselederen er behjelpelig med logistikken, og deretter er det bare å hoppe ned i et av de utallige bassengene.
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, middag.

Ekstraarrangement: Klippehospitalet
Om formiddagen skal vi besøke et av de mest fascinerende og unike historiske monumentene i Budapest. Under Budaslottet i hjertet av Budapest ligger det et nødhospital, som ble bygd inn i den rå klippen i 1930-årene. Hospitalet var i drift helt frem til 1960 og står der fremdeles slik det gjorde da. I de gamle underjordiske rommene får vi et enestående innblikk i hvordan hospitalet fungerte, spesielt under andre verdenskrig. Mer enn 200 voksfigurer er oppstilt i bunkeren, og de er med til å gjøre besøket særdeles livaktig.

En av de deilige kurbadene i Budapest.

En av de deilige kurbadene i Budapest.

9. dag: Bratislava, Slovakia

Vi kommer til Slovakias lille sjarmerende hovedstad Bratislava. Dagen begynner godt med en byrundtur, der vi med et lite turisttog besøker Bratislavas borgkompleks. Borgen hever seg 89 meter over byen, og dens karakteristiske fire tårn kan ses fra det meste av byen. Tidligere ble Ungarn styrt fra Bratislavas borgkompleks, men i dag er området museum. Vi fortsetter til fots i den gamle bydelen med små smug, elegante plasser og velholdte hus i hvite, gule og grønne nyanser. Den mest berømte av bygningene er Primat-palasset, som er malt i en karakteristisk lyserød farve. Det blir god tid på egen hånd i den hyggelige byen. Skipet legger til helt inne i sentrum, så det er lett å gå på oppdagelsestur i forretninger og nyte livet på de mange fortauskafeene og kjellerbarene. Prisene er ytterst rimelige. Kvelden byr enda en gang på lekker mat og masser av hygge.
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, middag.

Velkommen til Bratislava.

Velkommen til Bratislava.

10. dag: Wien

Vi tar en rundtur i Wiens gamle bydel med de hyggelige gatene og imponerende bygninger i jugendstil. Stephansdom ligger sentralt i Wien, og vi kikker inn i den imponerende katedralen. Vi ser dessuten Den spanske rideskolen og Hofburg utenfra. Det blir litt tid på egen hånd før vi kjører tilbake til skipet, der lunsjen serveres. Om ettermiddagen blir det igjen mulighet til å nyte Wien på egen hånd. Der er metro cirka 500 meter fra båten, så det er lett å komme inn til den gamle bydelen.
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, middag.

Ekstraarrangement: Wienerkonsert
Hva er mer opplagt enn å se en ekte wienerkonsert når vi er i Wien? Programmet varierer og byr på forskjellig klassisk musikk av komponister som Strauss, Mozart, Lehár eller Kalman.

Byrundtur i den vakre byen Wien.

Byrundtur i den vakre byen Wien.

11. dag: Wien, Østerrike

Med Austrian flyr vi direkte til Oslo på formiddagen.
Inkluderte måltider: frokost 

Donau med Wien i bakgrunnen.

Donau med Wien i bakgrunnen.

 

Hotellinformasjon

MS Vivienne ****+
VisSkjul

Det elegante og komfortable skipet MS Vivienne danner en perfekt ramme om våre populære elvecruise på Donau.

Skipet er renovert og oppgradert i 2019 med plass til 146 gjester og rommer blant annet en stor panoramarestaurant, lounge/bar, resep¬sjon og treningsområde. På det innbydende soldekket er det god plass til å nyte været og det forbipasserende landskapet.

Måltider
I skipets panoramarestaurant serveres de inkluderte måltidene, som består av frokostsbuffé og lunsjbuffé med et stort utvalg av kalde og varme retter samt middager bestående av forrett, suppe, hovedrett og dessert. Om ettermiddagen serveres det kaffe med kake, og om kvelden snacks. I loungen er det gratis kaffe og te (fra kaffemaskin) hele døgnet.

Lugarer
Prisen inkluderer opphold i dobbeltlugar på nedre dekk.
Mot tillegg kan du bestille:

 • Dobbeltlugar mellomdekk
 • Dobbeltlugar superior mellomdekk
 • Dobbeltlugar øvre dekk
 • Enkeltlugar nedre dekk

Dobbelt- og enkeltlugarer på nedre dekk
Pene og utvendige lugarer på ca. 15m2 innredet med telefon, TV, safe, klimaanlegg og bad med dusj og hårføner. Du velger selv om du vil ha to enkeltsenger eller en dobbeltseng. Lugarene på nedre dekk har mindre vinduer, som ikke kan åpnes. Lugarene rengjøres daglig.

Dobbeltlugarer på mellomdekk
Pene og utvendige lugarer på ca. 15m2 innredet med telefon, TV, safe, klimaanlegg og bad med dusj og hårføner. Du velger selv om du vil ha to enkeltsenger eller en dobbeltseng. Lugarene på mellomdekk har store panoramavinduer som ikke kan åpnes. Lugarene rengjøres daglig.

Dobbeltlugarer på mellomdekk superior
Pene og utvendige lugarer på ca. 15m2 innredet med telefon, TV, safe, klimaanlegg og bad med dusj og hårføner. Du velger selv om du vil ha to enkeltsenger eller en dobbeltseng. Lugarene på mellomdekk har franske altaner med store glasskyvedører som kan åpnes. Lugarene rengjøres daglig.

Dobbeltlugarer på øvre dekk
Pene og utvendige lugarer på ca. 15m2 innredet med telefon, TV, safe, klimaanlegg og bad med dusj og hårføner. Du velger selv om du vil ha to enkeltsenger eller en dobbeltseng. Lugarene på øvre dekk har franske altaner med store glasskyvedører som kan åpnes. Lugarene rengjøres daglig, og det blir redd opp før sengetid.

Suiter på øvre dekk
Pene og utvendige suiter på ca. 22m2 innredet med telefon, TV, safe, klimaanlegg, minikjøleskap/minibar og kaffetrakter samt bad med dusj og hårføner. Du velger selv om du vil ha to enkeltsenger eller en dobbeltseng. Suitene på øvre dekk har franske altaner med store glasskyvedører som kan åpnes. Lugarene rengjøres daglig.

Bemerk: Elvecruise er en populær reiseform, og derfor kan det i perioder også være mange skip på elvene. Ved visse havneanløp ligger skipene tett, og det kan derfor forventes at utsikten fra lugarene er begrenset når skipet ligger i havn. Under turen vil det alltid være fri utsikt fra lugarene.

 

Lugar på MS Vivienne.
Lugar på MS Vivienne.
Restauranten på MS Vivienne.
Restauranten på MS Vivienne.
Baren på MS Vivienne.
Baren på MS Vivienne.
MS Vivienne
MS Vivienne