Donau · 8 dager · Fra Bergen

Bergen, Flesland
8 Dager

Med lekkert 4-stjerners cruiseskip besøker vi tre hovedsteder når vi reiser gjennom Ungarn, Slovakia og Østerrike. Alle måltider er inkludert.

Dette elvecruise byr på en skjønn kombinasjon av spennende besøk i noen av Europas vakreste hovedsteder og den idylliske Wachaudalen, der Donau snor seg gjennom billedskjønn natur og gamle middelalderbyer. Reisen byr på en fin balanse mellom skipet, utflukter og tid på egen hånd i tre fascinerende hovedsteder og idylliske Melk. Juni er en flott tid med lune sommerkvelder og skjønne dager på soldekket. Alle måltider serveres på båten, hvor vi spiser godt i skipets restaurant. 

På de inkluderte byrundturene...

Med lekkert 4-stjerners cruiseskip besøker vi tre hovedsteder når vi reiser gjennom Ungarn, Slovakia og Østerrike. Alle måltider er inkludert.

Dette elvecruise byr på en skjønn kombinasjon av spennende besøk i noen av Europas vakreste hovedsteder og den idylliske Wachaudalen, der Donau snor seg gjennom billedskjønn natur og gamle middelalderbyer. Reisen byr på en fin balanse mellom skipet, utflukter og tid på egen hånd i tre fascinerende hovedsteder og idylliske Melk. Juni er en flott tid med lune sommerkvelder og skjønne dager på soldekket. Alle måltider serveres på båten, hvor vi spiser godt i skipets restaurant. 

På de inkluderte byrundturene i Wien og Budapest opplever vi storslåtte bygninger fra den tiden da Østerrike-Ungarn dominerte Sentral-Europa. I Slovakias hovedstad, Bratislava, nyter vi den sjarmerende gamle bydelen. 
 

Datoer og priser

Vennligst vent mens vi finner datoer og priser

Tillegg pr. person

Dobbeltlugar på hoveddekk med fransk altan
995,-
Dobbeltlugar på øvre dekk med fransk altan
1.995,-
Enkeltlugar på nedre dekk
3.495,-
Enkeltlugar på hoveddekk med fransk altan
4.995,-
Drikkepakke om bord
995,-

Inkludert i prisen

 • Fly Bergen—Wien
 • Transfer lufthavn - skipet t/r
 • Alle skatter og avgifter
 • 7 netter på MS Leonora****
 • 7 x frokost (2.-8. dag)
 • 6 x lunsj (2.-7. dag)
 • 6 x middag (1. 2. 3. 5. 6. og 7. dag)
 • 1 x kapteinens gallamiddag (4. dag)
 • Velkomstdrink om bord
 • Byrundtur i Budapest
 • Byrundtur i Wien
 • Entré til Schönbrunn
 • Byrundtur i Bratislava 
 • Alle passasjer- og havneavgifter
 • Koffertservice ved inn- og utskipning
 • Obligatoriske drikkepenger til skipet
 • Norsktalende reiseleder

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst Wien

Vi kommer frem om ettermiddagen til det deilige skipet vårt, MS Leonora. Her venter en god middag.

Dag 2: Budapest

Flott tur om formiddagen gjennom Donaukneet forbi Visegrad, hvor borgen troner majestætisk over floden. Mens vi spiser lunsj, nyter vi innseilingen til Budapest. På en byrundtur med buss opplever vi byens eleganse, historie og melankoli. Vi kommer forbi Skt. Stefan-Katedralen, Ungarns Statsopera og byens vartegn, parlamentet, som er et arkitektonisk mesterværk fra 1904. Det engelske parlament var forbilde, og arkitekten har hentet inspirasjon i både renessansen og den gotiske arkitektur. Vi skal naturligvis også nyte utsikten over byen fra Gellértbjerget. På Borghøjen ligger den berømte Fiskerbastion og borgkvarteret med de hyggelige gater.

Dag 3: Budapest

Fri tid om formiddagen. Ta eventuelt en tur i de berømte markedshallene eller besøk Gellertbadet. Reiselederen er behjælpelig med forslag,
Lunsjen spises mens vi flyter forbi Budapest på vei mot Bratislava

Dag 4: Bratislava

Vi kommer til Slovakias lille sjarmerende hovedstad Bratislava om morgenen og tilbringer hele dagen denne deilige byen. Skipet legger til helt inne i sentrum. På en byrundtur til fots i smågatene i den gamle bydelen kommer vi forbi elegante plasser og velholdte hus i hvite, gule og grønne nyanser. Vi kikker inn i Primatpalasset med de seks vakre engelske gobelengene fra 1600-tallet. Palasset ble bygd i 1778 som hovedsete for erkebiskopen. I dag huser det Bratislavas borgermesterkontor. Lunsj på skipet. Du har ettermiddagen på egen hånd i Slovakias sjarmerende hovedstad.

Dag 5: Wachaudalen og Melk 

Vidunderlig formiddagstur på den vakreste delen av Donau når vi nyter det postkortvakre landskapet i Wachaudalen. UNESCO har vernet hele Wachaudalen. Vi legger til om ettermiddagen i den sjarmerende byen Melk, som rommer mange hundre års historie i de hyggelige gatene. Vi ser det gamle benedektinerklostret Stift Melk og nyter livet i byen. et fantastisk åndehul i idylliske rammer.

Dag 6: Wien 

Vi begynner dagen med indseilingen til  Wien. efter Frokost ser vi byen. Vi skal passerer Belvederepalasset og Ringstrasse med den danske arkitekten Teophil Hansens berømte Musikverein og parlament. Til fots ser vi Wiens gamle bydel, der vi går til Stephansdom og kikker inn i den vakre katadralen. Det blir litt tid på egen hånd før vi kjører tilbake til skipet til lunsj. Om ettermiddagen er det mulig å nyte Wien på egen hånd. Skipet ligger ved kai litt utenfor sentrum, som lett kan nås med offentlig transport. Der er metro ca. 500 meter fra båten.  

Dag 7. Schönbrunn

I dag besøker vi det imponerende slottet Schönbrunn varmt anbefales. Schönbrunn var keiserinne Maria Theresias vidunderlige sommerresidens. Vi ser parken og de flotte keiserlige gemakkene, der keiser Franz Josef tilbrakte det meste av sitt liv.

På kvelden tilbyr reiselederen at man kan delta i en klassisk konsert i et av Wiens paleer. Pris ca. 50 euro. (Betales og bestilles hos reiseleder, som informerer videre om konserten)

 

Dag 8: Avreise 

Via Amsterdam flyr vi om ettermiddagen til Bergen. Ankomst sent på kvelden i Bergen.

 

Hotellinformasjon

MS Leonora ****
VisSkjul


MS Leonora er den nyeste tilføyelsen til vår flåte av flotte elvecruisebåter. Gled deg til å gå om bord på dette moderne 4-stjerners skipet med en avslappet og uformell atmosfære. MS Leonora er bygd i 2008 og har plass til ca. 134 passasjerer. Om bord er der restaurant, lounge/bar med levende musikk hver kveld, Club-lounge med gratis kaffe/te, et lite treningssenter og heis til alle fire dekk. Skipet tilbyr gratis WiFi, men forbindelsen kan være ustabil når vi er i fart. På soldekket kan du hoppe en tur i jacuzzien eller bare nøye deg med å nyte det forbipasserende landskapet fra en behagelig solstol.

I skipets panoramarestaurant blir den inkluderte helpensjonen servert. Den består av morgenbuffé, en kombinasjon av buffé og bordservering til lunsj samt 4-retters menyer til middagene. Til alle lunsjer og middager er det inkludert vann, kaffe og te.

Lugarene ligger på nedre dekk, hoveddekket og på øvre dekk. Alle lugarer er på ca. 16 m2 og er innredet med dobbeltseng eller to enkeltsenger, skrivebord og stol, safe, tv, minibar, varme/klimaanlegg samt bad med dusj og hårføner. Lugarene på nedre dekk har små vinduer, som ikke kan åpnes. Lugarene på hoved- og øvre dekk har glasskyvedører og fransk altan. På øvre dekk er det dessuten to suiter på 24 m2, som også har sofa, lenestol og sofabord samt badekåper. Suitene er på forespørsel.   
 
MS Leonora. Lugar på skipet. Skrivebord på lugaren. Baderom på lugaren.