Cuenca og Madrid · Fra Oslo

Oslo, Gardermoen
8 Dager
Bli med til et Spania langt fra turisthotellene på solkysten. På vår reise skal vi nyte spansk gastronomi i middelalderbyen Cuenca, som er en av Spanias mest maleriske byer. ​Som kronen på verket besøker vi Spanias hovedstad Madrid 

Vi skal på oppdagelsestur i olivenlundene, vinmarkene, fjellandsbyene. Selve essensen av Spania. Vi bor i hjertet av den fantastiske middelalderbyen Cuenca, som ligger som en ørnerede høyt oppe på et platå mellom to elver. Byen er idyllisk omgitt av et enestående klippelandskap med dype slukter. Det er både rått og vilt, men samtidig ufattelig vakkert. Det er imponerende å slentre gjennom de små krokete...

Bli med til et Spania langt fra turisthotellene på solkysten. På vår reise skal vi nyte spansk gastronomi i middelalderbyen Cuenca, som er en av Spanias mest maleriske byer. ​Som kronen på verket besøker vi Spanias hovedstad Madrid 

Vi skal på oppdagelsestur i olivenlundene, vinmarkene, fjellandsbyene. Selve essensen av Spania. Vi bor i hjertet av den fantastiske middelalderbyen Cuenca, som ligger som en ørnerede høyt oppe på et platå mellom to elver. Byen er idyllisk omgitt av et enestående klippelandskap med dype slukter. Det er både rått og vilt, men samtidig ufattelig vakkert. Det er imponerende å slentre gjennom de små krokete gatene med gamle steinhus, spennende arkitektur og fantastiske utsiktspunkter. Å se de eventyrlige Hengende husene (Casas Colgadas), som nærmest er klistret fast på klippeveggen over elva Huécar, gjør også inntrykk. Vi forstår godt at Cuencas middelalderlige bydel er fredet av UNESCO.

Området byr på et vell av lokale spesialiteter og herlige viner. Alt dette skal vi smake på denne Vitus Inclusive-reisen, der lunsjene blir servert på hyggelige lokale restauranter. Om kvelden hygger vi oss på hotellet med spennende lokale retter og viner. Vi reiser i den beste årstiden (20—25 grader) og drar ut på spennende utflukter i området, som byr på masser av sanseinntrykk og overraskelser. Visste du at regionen er kjent for den kløktige ridderen Don Quijote fra Cervantes' verdensberømte roman?
Vi avslutter reisen med et besøk i Toledo, før vi tilbringer to deilige dager i Madrid. Det bobler av liv i Spanias hovedstad - en multietnisk storby i konstant bevegelse. Opplev Madrids kulturmekka av museer og gallerier i verdensklasse, og smak på nydelig mat og castilianske delikatesser på byens tapasbarer.

 

Kort - Cuenca Spanien

Datoer og priser

Vennligst vent mens vi finner datoer og priser

Tillegg pr. person

,-
,-

Inkludert i prisen

 • Flyreise Oslo-Madrid t/r
 • Transfer flyplass-hotell t/r
 • Alle skatter og avgifter 
 • 4 netter i Cuenca på Hotel Convento del Giralto****
 • 3 netter Hotel Exe Moncloa****
 • 6 x frokost (2. - 7. dag)
 • 2 x lunsj med 1 glass vin
 • 1 x lunsj i Toledo (5. dag) 
 • 4 x middag (3 retter) inkl.  ½ fl. vin (1. -4. dag)
 • 1 x avskjeddsmiddag i Madrid (7. dag) 
 • Byvandring i Cuencas gamle bydel
 • Besøk i De hengende husene
 • Heldagstur til Albarracín og Teruel
 • Entré til rikmannshjem i Albarracín
 • Byvandring til Cuencas nye bydel
 • Heldagstur i Don Quijotes fotspor
 • Entré til Don Quijotes museum
 • Vinsmaking på lokalt vinsted
 • Besøk i Toledo 
 • Byvandring i Madrid 
 • Norsktalende reiseleder 

Dagsprogram

1. dag: Cuenca

Vi flyr fra Oslo med Norwegian direkte til Madrid. Derfra fortsetter vi i buss til Cuenca (uttales Kvenka), som ligger ca. 160 kilometer sørøst for Madrid. Nord for det moderne Cuenca, oppe i fjellene, ligger den svært sjarmerende middelalderlige bydelen over en dyp kløft mellom elvene Júcar og Huécar. Gled deg til å bo fire netter midt i den gamle bydelen på et spennende hotell som en gang fungerte som kloster. Om kvelden hygger vi oss på hotellet med en deilig velkomstmiddag med lokale retter og vin. 

Cuenca

Cuenca

 

 

2. dag: Albarracín og Teruel

Flott heldagstur i regionen Aragón, som byr på dramatiske fjellandskaper, slukter og hyggelige byer med vidunderlig maurerarkitektur. Vi besøker den befestede byen Albarracín, som regnes som en av Spanias vakreste byer. På byvandringen gjennom den fortryllende byen har vi tid til å beundre de fargerike skjeve husene i forskjellige gylne og rødlige farger. I de smale smugene merker vi en særlig harmoni mellom byen og det omkringliggende landskapet med elva Guadalaviar. En gang spilte byen en stor rolle som et uavhengig kongerike mellom Castilla og Aragón – i dag bor her bare få mennesker. Vi besøker et av de fine rikmannshusene, som er innredet som et spennende museum – med fine tredører, vinduer med beskyttende jerngitre og vakre møbler.  

Utflukten fortsetter til den stemningsfulle nabobyen, Teruel, som er berømt for den tragiske historien om Diego og Isabel. De to var forelsket, men foreldrene var imot ekteskapet. Diego dro derfor ut i verden og kom hjem som en rik mann i håp om å bli akseptert av Isabels far, men han så i stedet sin elskede på vei oppover kirkegulvet med en annen! Diego døde av sorg. Isabel kysset liket og forlot denne verden for å følge Diego – en historie som i Spania overgår Romeo og Julie. På den spennende byvandringen ser vi de berømte tvillingtårnene San Martín og El Salvador – et flott resultat av en arkitektkonkurranse der to menn var forelsket i samme kvinne. Vinneren fikk sin elskede, mens taperen hoppet ut fra det ene tårnet. Vi passerer også domkirken, som er berømt for sitt enestående tretak, et mesterverk fra 1200-tallet der dagliglivet er imponerende avbildet. Etter en deilig lunsj på lokal restaurant er det tid på egen hånd i de elskendes by. Vi anbefaler et besøk i domkirken eller kanskje en avstikker til bakeren for å kjøpe den berømte Diego & Isabel-kaken! Om kvelden nyter vi igjen en 3-retters meny i restauranten på hotellet vårt.

Albarracin

Albarracin

3. dag: Middelalderlige Cuenca

Vi suger stemningen til oss på byvandringen gjennom den godt bevarte middelalderbyen med krokete gater, hyggelige stier og trappesmug. Det er eventyrlig å gå på oppdagelsestur i den gamle bydelen. Vi ser blant annet Plaza Mayor, som domineres av den vakre katedralen, Nuestra Señora de Gracia, bygd i gotisk stil for mer enn 500 år siden. Plassen er omkranset av små kafeer og hus i muntre farger. Cuencas vartegn er de særegne Hengende husene med trebalkonger (Casas Colgadas). Man får nesten et sug i magen når man ser de tre husene, som nærmest er limt til klippeveggen. Tidligere var klippekanten fylt med hengende hus, men med tiden ble de forlatt, og litt etter litt falt de ned i dypet. Ingen ved nøyaktig hvem som bygde De hengende husene, men man antar det var maurerne, som regjerte fra år 714 til 1080. Husene var bebodd av adelige familier, og det siste av de tre gjenværende husene ble solgt i 1907 for bare 65 kroner til regionen. Ingen turde bo der mer! Heldigvis ble de tre husene reddet og har siden gjennomgått en omfattende restaurering. Husene rommer i dag moderne abstrakt kunst i det lille museet, som vi besøker. Det nesten uvirkelige synet fra vinduene i museet, der det spesielle landskapet blir lukket inn i de hvite rommene, er så å si kunst i seg selv! Vi nyter på avstand den fantastiske utsikten til De hengende husene fra den lange San Pablo-broen som går over Huécarkløften. Vakkert som et postkort!

På 1300- og 1400-tallet vokste Cuenca enormt, og det ble raskt boligmangel i byen. De smale gatene og den dype kløften gjorde det ikke lett for datidens arkitekter. Man bygde derfor høyhus med fire etasjer og enkelte hus med opptil ti etasjer. Skyskraperne i det populære San Martín-kvarteret var den gangen blant Europas høyeste bygninger. På en hyggelig lokal restaurant i den gamle bydelen nyter vi noen av regionens spesialiteter med et glass vin. Om ettermiddagen er det tid på egen hånd til å snuse inn atmosfæren i den gamle bydelen. Kanskje en kopp kaffe på en av de sjarmerende kafeene, eller et besøk i den enorme katedralen? Kirken rommer fine glassmosaikker som skaper et helt spesielt lys i kirkerommet med søyler, utskjæringer og fine tak- og veggmalerier. Har du lyst, kan du etter middagen på hotellet bli med reiselederen på en liten fottur for å se De hengende husene igjen; de er vakkert opplyst om kvelden. 

4. dag: I Don Quijotes fotspor

Den verdensberømte forfatteren Miguel de Cervantes (1547—1616) skrev både romaner, skuespill og dikt. Han var Spanias svar på Shakespeare. Cervantes ble født i en fattig adelsfamilie. Han levde et dramatisk liv og deltok bl.a. i slaget ved Lepanto, der spanierne kjempet mot tyrkerne. Her ble den venstre hånden hans truffet av et skudd og ødelagt, og han ble deretter kjent som ”Den enhåndede fra Lepanto”. Dypt forgjeldet forsøkte han seg som forfatter, og under en fengsling i Sevilla arbeidet han på sitt hovedverk, Don Quijote, som ble en av verdens første bestselgere. Romanen førte til den suksessen han drømte om, men Cervantes tapte snart pengene sine igjen og døde fattig i Madrid. Don Quijote har gjort La Mancha til en av verdens mest beskrevne regioner. Historien om den kløktige adelsmannen er en klassiker uten like!

Gjennom et flatt landskap fylt med vinstokker og olivenlunder kjører vi til Campo de Criptana, der vi ser de 17 vakre og godt bevarte vindmøllene som i dag står igjen av de opprinnelige 34 som stod her på Don Quijotes tid. Som du sikkert vet, forvekslet Don Quijote vindmøllene med kjemper. Turen fortsetter videre til den lille landsbyen El Toboso, der Don Quijotes elskede Dulcinea bodde ifølge romanen. På den lille byvandringen ser vi de idylliske hvite husene og kommer gjennom de atmosfærefylte gatene med navn kjent fra boken. På Don Quijote-museet ser vi en liten, men veldig fint illustrert film om Cervantes og finner romanen utstilt på mange forskjellige språk. Romanen er den mest trykte boken etter Bibelen. Etter lunsj i landsbyen på en spennende restaurant besøker vi et vinsted der vi avslutter utflukten med en liten vinsmaking. Middag på hotellet.    

Spania

Spania

5. dag: Toledo 

I dag tar vi avskjed med Cuenca og drar på heldagstur til den UNESCO-fredede byen Toledo, som var hovedstad i middelalderens Spania. Her levde kristne, muslimer og jøder fredelig side om side. Byen ligger majestetisk på en klippe ved Tajofloden, og som et puslespill ligger gamle palasser, klostre og synagoger rundt omkring i den eventyrlige byen. Langs smale gater føres vi forbi den mektige katedralen og videre til den fantastiske kirke Santo Tomé, som vi besøker. Kirken er kjent for El Grecos mesterverk Greven av Orgaz' begravelse. I det jødiske kvarter passerer vi Santa María la Blanca synagogen, som med sine 27 søyler og hvelvinger minner mer om en moské. Turen går forbi El Grecos hus og museum, som rommer den greske malerens atelier og adskillige av hans malerier. Vi drar også forbi San Juan de los Reyes kirken med flotte klosterganger. Deretter nyter vi en riktig spansk frokost på en lokal tapasrestaurant. Før turen går til  hotellet i Madrid, har vi litt tid på egen hånd - kanskje til besøk på et av byens spennende museer (entréer ikke inkludert), en spasertur gjennom de smale, brosteinsbelagte gatene eller til de mange sanseinntrykk på den stemningsfulle Plaza del Zocodóver. 

UNESCO-fredede byen Toledo

UNESCO-fredede byen Toledo

6. dag: Madrid

I dag drar vi på en spennende byvandring, som tar oss forbi noen av byens flotte plasser og kvarterer. Vi opplever Madrids folkeliv på byens største plass, den flotte Plaza Mayor, hvor det summer av liv med hyggelige kaféer og restauranter. Ni porte åpner opp for plassen, som er omgitt av nydelige bueganger. Her har både tyrefektninger, kongekroninger og henrettelser funnet sted. Vi fortsetter videre til Plaza de Oriente - den royale del av byen nær operaen og kongeslottet. Herfra går vi til den sjarmerende Plaza Santa Ana - en spennende plass med barer, teatre, musikere og gateartister. Underveis til Plaza de España hygger vi oss med en tradisjonell frokost på en typisk lokal restaurant. Om kvelden kan vi varmt anbefale å se et flamenco- og sevillianas show - den fargerike og rytmiske sigøynerdansen, hvor gleden, smerten og "duenden" (sjelen) slippes løs. Reiselederen er gjerne behjelpelig med kjøp av billetter.

Plaza Santa Ana.

Plaza Santa Ana.

7.dag: Egne opplevelser i Madrid

Gå på oppdagelse i det gamle latinerkvarter, nyt byens fantastiske kaféer og restauranter med et glass lekker spansk vin, eller besøk et eller flere av Madrids verdensberømte kunstmuséer. (Billetter kan med fordel kjøpes hjemmefra på museenes hjemmeside - så unngår man den lange køen). Reiselederen gir gjerne tips til gode restauranter.
På kvellen samles vi til avskjedsmiddag.

Den flotte byen, Madrid.

Den flotte byen, Madrid.

8.dag: Hjemreise

På morgenen flyr vi direkte til Oslo Gardemoen 
 

Hotellinformasjon

Hotel Convento del Giraldo ****
VisSkjul

Sjarmerende og atmosfærefylt hotell i hjertet av Cuencas gamle bydel. Det populære hotellet rommer en usedvanlig spennende historie. Huset ble opprinnelig bygd for en rikmannsfamilie på 1500-tallet og senere endret til nonnekloster. Siden 2008, etter en omfattende renovering, har bygningen fungert som hotell. Den tradisjonelle byggestilen er bevart, og den fine trappeoppgangen kan fremdeles beundres sammen med det imponerende taket nær resepsjonen. Hotellets tredje etasje blir fortsatt benyttet bare av nonnene, men nå utelukkende som feriebolig.

Hotellets 34 rom er forskjellige både i størrelse og innredning, men alle er stilfulle og har TV, minibar, hårtørker, safe, klimaanlegg og gratis WiFi.  Der er et stort utvalg av vakre hodeputer. Det kan forekomme litt støy på rommene, men opplevelsen av å bo i denne eventyrlige bygningen er så stor at det har mindre betydning. Parkeringsplassen ligger 100 meter fra hotellet. 
Hver kveld hygger vi oss på hotellet med en 3-retters meny inkl. ½ flaske vin pr. person. Vi smaker noen av de forskjellige lokale rettene og blir presentert for de ulike vinene i regionen. (4. dag spiser vi avskjedsmiddag på lokal restaurant.) Hotellet har dessuten bar/kafé og heis.

Hotel Convento del Giraldo
Hotel Convento del Giraldo

Hotel Exe Moncloa ****
VisSkjul

Vi bor på et moderne hotell, fra 2013 med en sentral beliggenhet nær Plaza España og  metrostasjon. Hotellet har fitness-rom, sauna, liten utendørs pool, elevator og flott tagterrasse med panoramautsikt (tagterrassen er åpen fra 1/6-15/9). I stueetagen findes et utvalg af butikker, barer og restauranter. Gled dig til å bo på et elegant, lyst rom med tregulv, tv, hårføner, minibar, air-condition og gratis WiFi.

Les mer om hotellet her.

Dobbeltværelse på Hotel Exe Moncloa i Madrid.
Dobbeltværelse på Hotel Exe Moncloa i Madrid.
Morgenmadsbuffeten på Hotel Exe Moncloa i Madrid.
Morgenmadsbuffeten på Hotel Exe Moncloa i Madrid.
Tagterrassen på Hotel Exe Moncloa i Madrid.
Tagterrassen på Hotel Exe Moncloa i Madrid.