Costa del Sol & Marbella · Langtidsreise · Fra Stavanger

Stavanger, Sola
22 Dager

Unn deg litt luksus med en skjønn ferie i den eksklusive kystbyen Marbella. Våre 4-stjerners studiorom og leiligheter ligger direkte ut mot det asurblå Middelhavet og bare noen få meter fra den gamle bydelen. Det er lagt opp til et deilig opphold i denne sjarmerende byen.

Som en vakker kulisse mellom havet og fjellene ligger den fornemme byen Marbella, godt beskyttet av Sierra Blanca-fjellkjeden, som gjør klimaet fremragende. En gang var det en liten fiskerlandsby, men i dag har den forvandlet seg til en sofistikert kystby med stor tiltrekningskraft. Vi merker stemningen på den kilometerlange promenaden som går langs de...

Unn deg litt luksus med en skjønn ferie i den eksklusive kystbyen Marbella. Våre 4-stjerners studiorom og leiligheter ligger direkte ut mot det asurblå Middelhavet og bare noen få meter fra den gamle bydelen. Det er lagt opp til et deilig opphold i denne sjarmerende byen.

Som en vakker kulisse mellom havet og fjellene ligger den fornemme byen Marbella, godt beskyttet av Sierra Blanca-fjellkjeden, som gjør klimaet fremragende. En gang var det en liten fiskerlandsby, men i dag har den forvandlet seg til en sofistikert kystby med stor tiltrekningskraft. Vi merker stemningen på den kilometerlange promenaden som går langs de mange sandstrendene, og bare noen få meter derfra finner vi den maleriske gamle bydelen med klassiske hvitkalkede andalusiske hus, blomsterprydede balkonger og krokete smug. Gled deg til å oppleve det stemningsfulle torget, Plaza de los Naranjos, som prydes av appelsintrær, kafeer og restauranter. Her kan du nyte livet med en kald forfriskning omgitt av de vakre historiske bygningene. I byens fine gater ligger det et stort utvalg av butikker og spisesteder, som byr på alt fra hummer, kaviar og champagne til pizza og tapas. I Marbella trives det ekstravagante og det enkle side om side.

Byen frister også med en rikdom av kultur og historie i en autentisk atmosfære. Ganske enkelt et skjønt sted til avslapning og hygge, langt borte fra den mørke vintertiden i Norge. På reisen er det god tid til å gire ned, og vi skal naturligvis også oppleve det vakre Andalusia. Marbellas fantastiske plassering inviterer til spennende utflukter, og vi besøker blant annet den eventyrlige lystbåthavnen Puerto Banús, den lille britiske kronkolonien Gibraltar, de hvite landsbyene Ronda og Setenil de las Bodegas, og det blir tid til å nyte en vinsmaking på en stemningsfull vingård. Har du lyst, bidrar reiselederen gjerne med hyggelige arrangementer som fotturer, spilleaftener og en ekstrautflukt til den romantiske byen Sevilla, som er spekket med minner fra gullalderen. Liker du golf, er Marbella også kjent som golfspillernes paradis.

Hver morgen hygger vi oss med frokost på hotellets deilige takrestaurant, som har en fantastisk utsikt over Middelhavet. Vi har inkludert velkomst- og avslutningsmiddag, og det er mulighet for kjøp av tre ekstra middager på hyggelige lokale restauranter. Du kan dessuten på egen hånd utforske byens brede vifte av spisesteder eller kanskje tilberede din egen mat i kjøkkenet ditt.

 

Datoer og priser

Vennligst vent mens vi finner datoer og priser

Tillegg pr. person

Leilighet med balkong
1.995,-
Studiorom med balkong som enkeltrom
5.995,-

Ekstra arrangementer

Det romantiske Sevilla
495,-
3 middager i Marbella
695,-

Inkludert i prisen

 • Fly Stavanger-Málaga t/r
 • Transfer lufthavn-hotell t/r
 • 21 netter i Marbella på Princesa Playa****
 • 21 x frokost (2.-22. dag)
 • 2 x middag (1. og 21. dag), inkl. 1/4 fl. vin og vann
 • Byvandring i Marbella
 • Promenadevandring til Puerto Banús
 • Heldagstur til Gibraltar, inkl. kaffe
 • Heldagstur til Ronda og Setenil de las Bodegas
 • Besøk på økologisk vingård med smaking
 • Norsktalende reiseleder på reisemålet  

 

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til det eksklusive Marbella

Vi flyr med Norwegian direkte fra Stavanger til Málaga, der vi i lufthavnen blir ønsket velkommen av vår norsktalende reiseleder. Deretter kjører vi til Marbella, som de neste tre ukene skal være vårt hjem på Costa del Sol. Om kvelden nyter vi en deilig velkomstmiddag inklusive 1/4 fl. vin og vann på en hyggelig lokal fiskerestaurant i gangavstand fra hotellet.
Inkluderte måltider: Middag.

Marbella, Spania

Marbella, Spania

2. dag: Byvandring i Marbella

Om formiddagen arrangerer reiselederen en spennende byvandring, der vi blir presentert for våre nye omgivelser og får inspirasjon til den kommende feriens aktiviteter. Samtidig får du informasjon om hvilke dager de inkluderte utfluktene foregår.
Vi går en tur langs Marbellas hovedgate, som er fylt med stilfulle forretninger med klær, sko og smykker, men også små hyggelige kafeer. Vi blir ført videre rundt i den gamle bydelen med hvitkalkede hus, smale smug og patioer med fargerike blomster. Bortgjemt i de trange gatene ligger det stemningsfulle bodegaer, tapasbarer og restauranter. Det ånder av atmosfære i hjertet av gamlebyen på Appelsintorget, Plaza de los Naranjos, som er flankert av fornemme bygninger. Til lunsjen på egen hånd kan vi anbefale den populære kalde tomatsuppen gazpacho, eller suppen ajo blanco med mandler, hvitløk og sherry.
Inkluderte måltider: Frokost.   

Sjarmerende gamlebyen i Marbella.

Sjarmerende gamlebyen i Marbella.

3.–20. dag: Opphold i Marbella  

I løpet av reisen er det arrangert en rekke inkluderte utflukter, som vi drar ut på sammen med reiselederen. Du har dessuten mulighet til å kjøpe en ekstrautflukt og tre ekstra middager, som du kan lese mer om nedenfor. Reiselederen arrangerer også forskjellige aktiviteter, og hver morgen spiser vi frokost i hotellets takrestaurant, med enestående utsikt over havet.
Inkluderte måltider: Frokost.

21. dag: Hyggekveld

På en atmosfærefylt lokal restaurant i gangavstand fra hotellet nyter vi om kvelden en deilig avslutningsmiddag, inklusive 1/4 fl. vin og vann.
Inkluderte måltider: Frokost og middag.

22. dag: Hjemreise

Tre deilige uker på Solkysten lakker mot slutt, og på formiddagen flyr vi fra Málaga med Norwegian direkte til Stavanger.
Inkluderte måltider: Frokost.

På reisen er følgende utflukter inkludert:

Lystbåthavnen Puerto Banús
Det er en lise for sjelen å spasere langs Middelhavet med tid til å nyte den praktfulle utsikten. Det er en deilig stemning på strandpromenaden, der det ikke er langt mellom barer og hyggelige spisesteder. Vi nyter livet på den syv kilometer lange spaserturen til den verdensberømte marinaen i Puerto Banús. Det er en imponerende opplevelse å se lystbåthavnen fylt av gigantiske og meget luksuriøse yachter. En sann lekeplass for millionærer, kjendiser, kongefamilier og sjeiker. De velstående bor her i prestisjefylte villaer og har en glamorøs livsstil med luksusbiler, stilfulle designforretninger og eksklusive restauranter. Vi snuser inn stemningen og tar lokalbussen tilbake til Marbella.

Lystbåthavnen Puerto Banus.

Lystbåthavnen Puerto Banus.

Den britiske kronkolonien Gibraltar
Spennende heldagstur til sørkysten av Den iberiske halvøya, der vi finner Europas siste koloni, Gibraltar – et lite stykke av Storbritannia. Kolonien ligger strategisk til ved det viktige Gibraltarstredet, som skiller Europa fra Afrika, og det er en særpreget opplevelse å krysse lufthavnens landingsbane for å komme inn i landet. Den imponerende honningfargede Gibraltarklippen dominerer synet av det lille landet, som bare er på syv kvadratkilometer. Gjennom byporten kommer vi inn i den gamle bydelen, som vi opplever til fots. Turen går langs Gibraltars hovedgate, Main Street, med vakre hus i georgiansk stil. Livet her minner om en mindre engelsk provinsby, med restauranter og puber. Her er også masser av tollfrie butikker, som særlig er kjent for parfyme, smykker og brennevin. På en åstopp besøker vi den hyggelige botaniske hagen. Deretter opplever vi en oase av fred og ro i det vakre kapellet King’s Chapel. I Irish Town slapper vi av med en kopp kaffe på den over hundre år gamle kafeen Sacarello’s, før vi fortsetter til den stemningsfulle plassen Casemates Square. En gang arrangerte man her offentlige henrettelser, men i dag er det Gibraltars mest besøkte plass, fylt med hyggelige fortausrestauranter og interessante gallerier med kunsthåndverk, såpe og krystallglass fremstilt av lokale glassblåsere.
Det blir tid til å shoppe og nyte en lunsj på egen hånd, da du for eksempel kan prøve den klassiske fish & chips. Har du lyst, kan du besøke Gibraltarklippen med Europas eneste viltlevende aper. Det sies at britene blir på Gibraltar så lenge berberapene er der. Huler og tunneler preger det lille området, og her har du mulighet til å oppleve svimlende utsiktspunkter fra de nesten loddrette klippene. Kjente stjerner som Sean Connery, John Lennon og Yoko Ono har giftet seg på klippen. Ønsker du å besøke klippetoppen, kan du for egen regning ta svevebanen eller en minibuss dit opp.

Vær tålmodig ved grenseovergangen, og husk å ha med passet.

Utflukt til Gibraltar.

Utflukt til Gibraltar.

Ronda, Setenil de las Bodegas & vinsmaking
På denne heldagsturen opplever vi skjønnhet og romantikk i Los Pueblos Blancos, De hvite landsbyene, som byr på labyrinter av trange brolagte gater, byporter, bueganger, blomster, hemmelighetsfulle hager, hyggelige kafeer og restauranter. Vi kjører inn i landet gjennom et av Spanias vakreste fjellområder. Her besøker vi Ronda, som telles blant Sør-Spanias fineste byer. Byens vartegn er den imponerende broen Puente Nuevo, som ligger dramatisk til med en dyp og loddrett kløft på begge sider. Vi krysser broen og kikker de nesten hundre meterne ned i slukten mot elva Guadalete langt der nede. Gjennom små smug med blendende hvite hus fortsetter vi forbi tyrefekterarenaen, som hører til blant Spanias eldste og mest betydningsfulle. Her drømmer enhver matador om å kjempe mot oksens intelligens.
Vi fortsetter utflukten til den eventyrlige landsbyen Setenil de las Bodegas, der små hvite hus ligger på rad og rekke under en gigantisk lavaklippeblokk. Synet av byen kan virke nesten surrealistisk, og som om tyngdekraft og fysiske lover er opphevet.
Turen avsluttes med et besøk på den familieeide vingården Bodegas Joaquín Fernández. På en spennende omvisning hører vi om den økologiske prosessen fra drue til vin, og smaker naturligvis på noen av de deilige vinene. Utsikten over markene med vinstokker er ganske fantastisk. Vingården produserer cirka 50.000 flasker om året. Her blir det også fremstilt olivenolje. En spennende dag med god tid til å oppleve Andalusias sjarm og gestfrihet.

Ronda.

Ronda.

På reisen tilbys følgende ekstraarrangementer:

Det romantiske Sevilla
Bli med på heldagsturen til Andalusias hovedstad Sevilla, som ligger vakkert til ved elva Guadalquivir. Vi starter byrundturen med et besøk på den imponerende plassen, Plaza de España, som er utsmykket med tradisjonelle fargestrålende fliser. Til fots kommer vi gjennom den gamle bydelen, som er en berusende blanding av praktfulle palasser, barokkirker og krokete middelalderlige gater. De aristokratiske paleene vitner om byens fortid som maurernes hovedstad, som senere ble verdens rikeste by da ufattelige rikdommer strømmet hit fra Columbus’ nye verden. Den romantiske byen er spekket med fantastiske minner fra gullalderen. Vi kommer forbi verdens tredje største kirke, den fantastiske Santa Maria de la Sede, med Columbus' gravmæle og kongenes kapell, og fortsetter gjennom det gamle jødiske kvarteret Santa Cruz. Legg merke til de mange klesbutikkene og dansestedene, som vitner om hvordan flamencotradisjonene i den grad holdes i hevd i Sevilla. Det summer av liv overalt på de stemningsfulle tapasbarene og flotte plassene.
Det blir tid til på egen hånd å besøke domkirken, kongeslottet Alcázar eller kanskje Las Setas, som også blir kalt Metropol Parasol, på Plaza de la Encarnación. Det 28 meter høye soppformede byggverket er verdens største trekonstruksjon, som er båret av seks søyler. Las Setas betyr "soppene", og konstruksjonen ligner kjempestore kantareller. For cirka tre euro kan du ta heisen opp gjennom en av søylene til åttende etasje, og derfra er det en formidabel utsikt over den gamle kulturbyen.

Andalucias hovedstad Sevilla.

Andalucias hovedstad Sevilla.

3 middager i Marbella
Én gang om uken i de tre ukene vi oppholder oss i Marbella, nyter vi sammen med reiselederen en deilig middag på en av byens hyggelige lokale restauranter. Vi skal både på tapasbar og på to av byens populære restauranter. Det er deilig å være i godt selskap og dele hverandres opplevelser.

 

Hotellinformasjon

Princesa Playa ****
VisSkjul

Vakkert hotell med fremragende beliggenhet i hjertet av Marbella. Princesa Playa er renovert i 2017, og her føler man seg raskt hjemme. Fra hotellet er det flott utsikt til det asurblå Middelhavet, direkte adgang til den elegante strandpromenaden og noen få minutters spasertur til den maleriske gamle bydelen med hvitkalkede hus. Sentrum er like utenfor døren og er fylt med spennende butikker, hyggelige restauranter og kafeer.

På hotellet finner du en frokostrestaurant som om kvelden forvandles til en atmosfærefylt terrassebar. Restauranten/baren ligger på åttende etasje med en formidabel utsikt og er det opplagte stedet til å nyte en drink mens solen går ned bak Middelhavet. Hygg deg også i hotellets stemningsfulle lobby med den lille patioen og komfortable sitteplasser, der man kan slappe av, lese eller spille kort. På niende etasje finner du en deilig takterrasse med et mindre utendørs, oppvarmet saltvannsbasseng, liggestoler og en vidunderlig utsikt. Hotellet har dessuten heis, vaskemaskin og tørketrommel, som kan benyttes mot en mindre betaling.

Måltider
I hotellets frokostrestaurant serveres det hver morgen en deilig buffé med et utvalg av spanske og internasjonale retter.  

Romtyper
Prisen inkluderer opphold i studiorom med balkong.
Mot tillegg kan det bestilles:

 • Leilighet med balkong
 • Studiorom som enkeltrom med balkong

Studiorom med balkong
Hotellets 64 romslige studiorom på ca. 30 m2 ligger på første til fjerde etasje, og har utsikt mot havet fra forskjellige vinkler eller mot byen. De lyst innredede rommene har dobbeltseng eller to enkeltsenger, sofa, bord, to stoler, safe mot betaling (2,75 euro pr. dag), TV, klimaanlegg, gratis WiFi, hårføner og bad med dusj eller badekar. Rommene er utstyrt med minikjøkken med stekeovn, vannkoker, kjøleskap med en liten fryser, mikroovn, brødrister og service. Dessuten er der balkong med bord og stoler. Bortsett fra minikjøkkenet blir rommene rengjort hver dag.

Leilighet med balkong
Hotellets 36 romslige leiligheter på ca. 40 m2 er litt større enn studiorommene og ligger på femte til syvende etasje med utsikt mot havet fra forskjellige vinkler eller mot byen. De lyst innredede leilighetene har separat soverom med dobbeltseng eller to enkeltsenger. I det tilhørende rommet er der sofa, bord, to stoler, safe mot betaling (2,75 euro pr. dag), TV, klimaanlegg, gratis WiFi og bad med dusj eller badekar pluss hårføner. Rommene er utstyrt med minikjøkken med stekeovn, vannkoker, kjøleskap med en liten fryser, mikroovn, brødrister og service. Dessuten er der balkong med bord og stoler. Bortsett fra minikjøkkenet blir rommene rengjort hver dag.

Les mer om hotellet her:

 

Hotel Princesa playa.
Hotel Princesa playa.
Værelse.
Værelse.