Blomstercruise til Nederland · Fra Oslo

Oslo, Gardermoen
6 Dager

Bli med oss på cruise og opplev den fargerike blomsterfloraen i det romantiske Nederland når vi drar på båttur på elver og kanaler, besøker unike byer og lar oss begeistre i verdens største blomsterpark.
Gled deg til denne klassiske vårreisen, der vi skal oppleve et fantastisk, fargerikt landskap og en blanding av pulserende storbyer og sjarmerende landsbyer. Blomstertoktet vårt blir innledet i Zaandam rett utenfor Amsterdam, og skipet vårt, MS Leonora, legger deretter til i Wijk bij Duurstede, Arnhem og Nijmegen før vi returnerer til Zaandam.

Hver dag byr på nye, flotte opplevelser når reiselederen vår tar oss med på...

Bli med oss på cruise og opplev den fargerike blomsterfloraen i det romantiske Nederland når vi drar på båttur på elver og kanaler, besøker unike byer og lar oss begeistre i verdens største blomsterpark.
Gled deg til denne klassiske vårreisen, der vi skal oppleve et fantastisk, fargerikt landskap og en blanding av pulserende storbyer og sjarmerende landsbyer. Blomstertoktet vårt blir innledet i Zaandam rett utenfor Amsterdam, og skipet vårt, MS Leonora, legger deretter til i Wijk bij Duurstede, Arnhem og Nijmegen før vi returnerer til Zaandam.

Hver dag byr på nye, flotte opplevelser når reiselederen vår tar oss med på oppdagelsestur. 

På utfluktene er det lagt vekt på at vi skal oppleve så mange aspekter som mulig av den blomstrende våren i Nederland. Reisens høydepunkt er selvfølgelig den verdensberømte blomsterparken Keukenhof, der tulipanene står i full blomst, men enda en unik opplevelse venter oss når vi besøker ostefarmen Clara Maria.  

Intet besøk i Nederland uten å ha sett en nederlandsk vindmølle, og vi legger derfor også veien forbi friluftsmuseet Zaanse Schans. Her opplever vi flotte tradisjonelle vindmøller og vakre historiske hus. Storbyen Amsterdam nyter vi på en byrundtur med vår egen buss, men også fra byens mange kanaler, der vi drar ut på kanalrundfart. Reisen program er nøye avstemt med tanke på at vi skal ha tid til å se og oppleve de forskjellige severdighetene samtidig med at vi skal ha god tid til å hygge oss om bord. Vi reiser rundt med det herlige skipet MS Leonora, der du kan nyte den flotte båtturen og utsikten mot det blomstrende Nederland fra soldekket.
 

Kart over Nederland.

Datoer og priser

Vennligst vent mens vi finner datoer og priser

Tillegg pr. person

Dobbeltlugar på mellomdekk
995,-
Dobbeltlugar på øvre dekk
1.495,-
Enkeltlugar på nedre dekk
3.995,-
Enkeltlugar på hoveddekk
4.995,-
Enkeltlugar på øvre dekk
5.995,-

Ekstra arrangementer

Drikkepakke ombord - Husets vin, øl og brus fra kl. 11-23 (må kjøpes av alle i lugaren)
995,-

Inkludert i prisen

 • Fly Oslo-Amsterdam med KLM
 • Transfer lufthavn - skipet MS Leonora****
 • Alle skatter og avgifter
 • 5 netter på MS MS Leonora****
 • 5 x frokost (2.-6. dag)
 • 4 x lunsj (2.-5. dag)
 • 4 x middag (1., 2., 3. og 5. dag)
 • 1 x kapteinens gallamiddag (4. dag)
 • Velkomstdrink
 • Besøk på The Airborne Museum
 • Besøk i Arnhem 
 • Opphold i Wijk bij Duurstede 
 • Besøk ved frilandsmuseet Zaanse Schans
 • Besøk i blomsterparken Keukenhof
 • Båttur på kanalene i Amsterdam
 • Alle passasjer- og havneavgifter
 • Koffertservice ved ombord- og ilandstigning
 • Obligatoriske drikkepenger til skipets besetning
 • Norsktalende reiseleder

Dagsprogram

Dag 1: Oslo—Amsterdam 

Vi flyr til Amsterdam på formiddagen. Vi er fort i den hyggelige byen Zaandam rett utenfor Amsterdam, der vi møter skipet vårt, MS Leonora. Vel ankommet til MS Leonora venter det oss en velkomstdrink og snacks i den hyggelige loungen før middagen serveres i skipets restaurant. Etter middagen kan du fortsette kvelden i skipets lounge, der pianisten underholder.

Vakre fargerike tulipaner i Zaandam.

Vakre fargerike tulipaner i Zaandam.

Dag 2: Zaandam – Wijk bij Duurstede

Vi legger ut med en utflukt til den nordvestlige delen av Nederland mot byen den Helder. Mange områder i det nordvestlige Nederland står på dette tidspunkt av året som et fargestrålende patchworkteppe. Det er de store tulipanmarkene som står i full flor, især i de lavtliggende flate områdene vest og nordvest for Amsterdam. Her er sandjorden perfekt for dyrking av tulipanløk, som derfor blir dyrket med entusiasme.

Turen fortsetter, og nordøst for den Helder ligger et imponerende dike, i Nederland kjent som Afsluitdijk, som ble bygd i 1932. Diket måler en lengde på 32 km, en bredde på 90 meter og en høyde på 7,25 meter over havflaten. Denne demningen tjener til å stenge inne Zuiderzee, som tidligere var en del av Nordsjøen. Dermed skapte man ferskvannssjøen Ijsselmeer.

Vi gjør opphold med bussen ved Afsluitdijk, der det er mulig å se utover dette enorme inndemningsprojektet.
Intet besøk i Nederland uten at man har opplevd en nederlandsk vindmølle, og derfor fortsetter turen til frilandsmuseet Zaanse Schans. Her kan vi oppleve de tradisjonelle vindmøllene, helt fra 1700-tallet, sammen med vakre historiske hus, og naturligvis er det mulig å kjøpe alt fra oster til nederlandsk treskurd.

Etter besøket i Zaanse Schans kjører bussen til Wijk bij Duurstede, der M/S Leonora ligger klar med en herlig, men sen lunsj. 

Gamle vindmøller i Zaanse Schans.

Gamle vindmøller i Zaanse Schans.

Dag 3: Keukenhof

Etter frokosten drar vi med reiselederen på utflukt i det blomstrende Nederlands tegn. Keukenhof. Keukenhof betyr kjøkkenhage – men det er ikke noen helt alminnelig kjøkkenhage. Hvert år blir det utplantet over sju millioner blomsterløker. Uansett når i sesongen du besøker parken, blir du møtt av et vakkert blomstrende teppe av narsisser og fargestrålende tulipaner – en opplevelse som i seg selv er verd reisen til Nederland. Parken byr også på en hage med flott formede blomsterskulpturer og et oransjeri med fargestrålende orkideer. Vi bruker et par timer i parkens uforlignelige flora hvorpå vi kjører retur til skipet vår, hvor vi spiser lunsj. Om eftermiddagen kjører vi på elven mot Arnhem, som ligger hvor Rhinen deler sig i Neder Rijn og Ijssel. Skipet blir i Arnhem natten over.  

Keukenhof i alle sine vakre farger.

Keukenhof i alle sine vakre farger.

Dag 4: Arnhem - Nijmegen

Fjerdedagens utflukt i Arnhem starter med 20 minutters kjøring ut til forstaden Oosterbeek. Her ligger et av verdens mest imponerende museer – The Airborne Museum. Det forteller historien om ”Slaget ved Arnhem” og ”Operation Market Garden”.

Operation Market Garden var et forsøk fra de allierte styrkenes side på å skape seg et brohode over Rhinen og bane veien til Berlin for de allierte styrkene.

Planen, som var uttenkt av engelske feltmarskalken Montgomery, fikk navnet ”Operation Market Garden” og gikk ut på at mer enn 10 000 engelske og polske fallskjermssoldater skulle lande bak fiendens linjer på markene ved byen Oosterbeek, vest for Arnhem. Men helt fra starten gikk alt galt – de allierte styrkene nådde aldri frem – og mer enn 2000 fallskjermssoldater ble drept, mens rundt 5000 ble såret. Vinteren 1944—45 opplevde nederlenderne en katastrofal krigsvinter, der tusener av nederlendere døde av sult og kulde. Arnhem ble befridd den 8. april 1945.

Bygningen “Hartenstein” fungerte som hovedkvarter for British 1.st Airborne Division. På museet finner man en stor og forskjelligartet samling av originale våpen, originale uniformer og utstyr fra slaget. De mange fotografiene og filmene fra slaget er med til å skape et realistisk bilde som blir ytterligere oppbakket av intervjuer med allierte soldater. Videre har museet vunnet priser for sin utstilling, som har gjenskapt landskapet mellom Arnhem og Oosterbeek.
Etter besøket på The Airborne Museum blir det bytur i Arnhem, og etter lunsj er det avgang fra Arnhem mot Nijmegen. Vi er fremme tidlig på kvelden, i god tid før kapteinens Cocktail Party etterfulgt av kapteinens Gallamiddag.

Nijmegen.

Nijmegen.

 

Dag 5: Nijmegen—Amsterdam 

Skipet går fra Nijmegen tidlig på morgenen med kurs mot Amsterdam. Dit kommer vi kl. 12.00. 
Etter en tidlig lunsj er det avgang på utflukt i Nederlands hovedstad, Amsterdam. Her ser vi flere av byens store severdigheter fra bussen før vi går om bord på en av de lokale kanalbåtene. Vi tar en tur på en times tid og opplever havnen, de trange kanalene og de mange vakre gavlhusene. 

Stemningsfulle Amsterdam.

Stemningsfulle Amsterdam.

Dag 6: Amsterdam-Oslo

Om ettermiddagen kl. 14.30 flyr vi fra Amsterdam til Oslo. Vi ankommer til Oslo kl. 16.20. 

 

Hotellinformasjon

MS Leonora. ****
VisSkjul

MS Leonora er den nyeste tilføyelsen til vår flåte av flotte elvecruisebåter. Gled deg til å gå om bord på dette moderne 4-stjerners skipet med en avslappet og uformell atmosfære. MS Leonora er bygd i 2008 og har plass til ca. 134 passasjerer. Om bord er det restaurant, lounge/bar med levende musikk hver kveld, Club-lounge med gratis kaffe/te, et lite treningssenter og heis til alle fire dekk. Skipet tilbyr gratis WiFi, men forbindelsen kan være ustabil når vi er i fart. På soldekket kan du hoppe en tur i jacuzzien eller bare nøye deg med å nyte det forbipasserende landskapet fra en behagelig solstol.

I skipets panoramarestaurant blir den inkluderte helpensjonen servert. Den består av morgenbuffé, en kombinasjon av buffé og bordservering til lunsj samt 4-retters menyer til middagene. Til alle lunsjer og middager er det inkludert vann, kaffe og te.

Lugarene ligger på nedre dekk, mellom dekk og på øvre dekk. Alle lugarer er på ca. 16 m2 og er innredet med dobbeltseng eller to enkeltsenger, skrivebord og stol, safe, tv, minibar, varme/klimaanlegg samt bad med dusj og hårføner. Lugarene på nedre dekk har små vinduer, som ikke kan åpnes. Lugarene på mellom- og øvre dekk har glasskyvedører og fransk altan. På øvre dekk er det dessuten to suiter på 24 m2, som også har sofa, lenestol og sofabord samt badekåper. Suitene er på forespørsel.   
 

MS Leonora.
MS Leonora.
Lugarene på skipet.
Lugarene på skipet.
Restauranten på Ms Leonora.
Restauranten på Ms Leonora.
Lugarene på skipet.
Lugarene på skipet.
Loungen på skipet.
Loungen på skipet.