Amalfikysten · Fra Oslo

Oslo, Gardermoen
8 Dager

Mange superlativer er brukt om Amalfikysten, og et besøk ved den betagende kyststrekningen ved Middelhavet er noe man skal unne seg minst én gang i livet. Fra hotellet kan du nyte synet av havet.

Kysten i seg selv er guddommelig, som italienerne selv sier det. Det som gjør den til noe spesielt, er de mange pastellfargede husene som brer seg oppover skråningene som motiver fra en kunstner hånd. Når man i tillegg får det krystallblå Middelhavet, den gode italienske maten og den italienske sjarmen, er rammene på plass for en skjønn ferie. Vi bor midt på Amalfikysten sentralt i hyggelige...

Mange superlativer er brukt om Amalfikysten, og et besøk ved den betagende kyststrekningen ved Middelhavet er noe man skal unne seg minst én gang i livet. Fra hotellet kan du nyte synet av havet.

Kysten i seg selv er guddommelig, som italienerne selv sier det. Det som gjør den til noe spesielt, er de mange pastellfargede husene som brer seg oppover skråningene som motiver fra en kunstner hånd. Når man i tillegg får det krystallblå Middelhavet, den gode italienske maten og den italienske sjarmen, er rammene på plass for en skjønn ferie. Vi bor midt på Amalfikysten sentralt i hyggelige Minori på hotell Santa Lucia få meter fra havet. VI har inkludert et godt utfluktsprogram der vi får innblikk i områdets skjønnhet og kultur. 
 

Kart over Amalfikysten.

Datoer og priser

Vennligst vent mens vi finner datoer og priser

Tillegg pr. person

Dobbeltrom som enkeltrom u/balkong
2.495,-
Tillegg for rom med balkong
995,-

Ekstra arrangementer

Capri
995,-

Inkludert i prisen

 •     Fly Oslo-Italia t/r
 •     Transfer lufthavn-hotell t/r
 •     Alle skatter og avgifter
 •     7 netter på Hotel Santa Lucia****
 •     7 × frokost
 •     6 x middag (ikke dag 1) 
 •     1 x lett anretning (dag 1) 
 •     Tradisjonell lett italiensk lunsj på bondegård (3. dag)
 •     Liten byvandring i Minori
 •     Besøk i Amalfi
 •     Besøk i Sorrento
 •     Kjøretur langs Amalfikysten
 •     Utflukt til Pompeii
 •     Fottur på sitronstien
 •     Norsktalende reiseleder

 

Dagsprogram

1. dag: Oslo-Amalfikysten

På avganger i mars og april 2020: Om morgenen tar vi flyet fra Gardermoen til Roma. Vi kjører motorveien mot Amalfikysten. Underveis gør vi stopp for lunsj. Vi ankommer hotellet på ettermiddgen. I alt er der ca. 4 timers kjøretid.
På avgangene i mai, juni september og oktober 2020: Vi flyr direkte til Napoli, hvor vi ankommer mitt på dagen. ca. 1.5 timers transfer til hotellet. 

Solnedgang over Ravello, Italia - Amalfikysten

Solnedgang over Ravello, Italia - Amalfikysten

2. dag: Maiori og Amalfi

Nabobyen Maiori har godt og vel 5000 innbyggere og er en tradisjonell italiensk kystby med en lang strandpromenade, en livlig hovedgate og masser av grønne områder der man kan nyte de lune temperaturene. Tempoet er rolig, men byen er fylt av kafeer, restauranter, butikker, mondene palazzoer og ekte italiensk lokalkoloritt. Etter en liten byrundtur til fots kjører vi til Amalfi. Vi ser byens smale middelaldergater, som fører tankene hen på det lykkelige Arabia. Tid på egen hånd til å besøke en av Amalfis gode restauranter og nyte livet i hovedbyen på denne fantastiske kyststrekningen. 

Maiori, den flotte kystbyen.

Maiori, den flotte kystbyen.

 

3. dag: Amalfikysten og Sorrento

Len deg tilbake og la deg sjarmere av de vakre omgivelsene når vi kjører på den legendariske kyststrekningen til Sorrento. Vi passerer eksklusive feriebyer med pastellfargede hus før vi når Sorrento. I Sorrento går vi en liten byrundtur og smaker på den berømte sitronlikøren – Limoncello. Utenfor Sorrento besøker vi en bondegård der vi har inkludert smaksprøver på italienske spesialiteter og lokal vin, som blir en god, lett og tradisjonell italiensk lunsj.

Promenade i Sorrento.

Promenade i Sorrento.

 

4. dag: På egen hånd eller Capri

Ta en avslappende dag i Minori eller en oppdagelsestur på egen hånd. Det er bussforbindelser til de fleste byene langs kysten. Reiselederen kommer gjerne med gode råd. Du kan også velge å delta på en ekstrautflukt.

Ekstraarrangement: Capri
Vi skifter scene til den eksklusive øya Capri. Siden romertiden har det største man kan oppnå, vært en villa på øya. I tillegg til et vell av arkitektoniske stilarter rommer Capri også en enestående flora. De to byene på øya, Capri og Anacapri, som vi besøker, er bygd inn i klippene, og det er vanskelig å unngå å bli imponert over hvordan man har klart å bygge byen oppover de bratte knausene. Vi hører om Capris unike planteliv når vi besøker den svenske legen Axel Munthes hage. Her bodde han i 56 år og bygde seg en praktfull villa. På 1800-tallet dro kunstnere og forfattere i flokker til Capri, deriblant dansken H.C. Andersen.

Vakker utsikt på Capri.

Vakker utsikt på Capri.

 

5. dag: Pompeii

Oldtidsbyen Pompeii fikk sitt liv forseglet for alltid ved Vesuvs utbrudd i år 79. e.Kr., da den ble dekket av opptil ni meter pimpstein og aske. Deretter sov byen en tornerosesøvn helt til den ble utgravd på 1700-tallet. I Pompeii får vi et fantastisk innblikk i romernes liv slik det var i det første århundret e.Kr. Sammen med reiselederen og en lokalguide besøker vi Forum, templene, de romerske badene, teatre, villaer m.m. Herfra kan vi se opp på den sagnomsuste vulkanen Vesuv, som med sitt utbrudd sørget for å bevare Pompeiis arkeologiske skatter for oss.

Den antikke byen, Pompeii.

Den antikke byen, Pompeii.

 

6. dag: Tid til egne opplevelser

Tilbring dagen med en god bok ved svømmebassenget eller på stranden , eller dra på eventyr langs kysten. Med utsikt mot havet ligger kystbyene Amalfi, Ravello og Positano som perler på en snor. Reiselederen vår hjelper gjerne med busstider og forslag til spennende severdigheter.

Amalfikysten, strender og utsikt.

Amalfikysten, strender og utsikt.

7. dag: Fottur til Maiori på sitronstien

I dag er det mulig å delta i en vakker fottur fra Maiori tilbake til Minori. Det er bare 5 minutter med bybuss til Maiori. Turen tar ca. 2 ½ time og er av lett-moderat vanskelighetsgrad; den krever at man har normal evne til å gå. Den første delen av turen begynner med omtrent 500 trappetrinn på de hellige trappene. Derfra har vi en nydelig utsikt over Maioris Mezzacapo-palass med tilhørende hage fra 1700-tallet. Langs stien ser vi terassehagene der de særpregede amalfisitronene blir dyrket. Sitronene har en karakteristisk form og et høyt innhold av C-vitamin. Vi ser johannesbrødtrær med de snodde fruktene som er blitt brukt til alt fra slikkerier og skråtobakk til avføringsmiddel. Mot slutten av ruten åpenbarer det seg en formidabel utsikt over fjellbyen Ravello og Minori.

Fottur til Minori på sitronstien.

Fottur til Minori på sitronstien.

8. dag: Montecassino 

På avganger i mars og april 2020: På kvelden flyr vi fra Roma tilbake til Oslo. Vi gjør et stop mellom Roma og Sorrento ved Cassino, som er kjent for det berømte slaget under andre verdenskrig. I begynnelsen av 1944 gikk den tyske forsvarslinjen gjennom klosterhøyden Montecassino. Byen huser benediktinerordenens moderkloster fra 500-tallet, og fra klostret er det en fantastisk utsikt. Det ble klostrets ulykke. De allierte bombet klostret fordi de trodde tyskerne brukte det som utsiktspost. Harde kamper førte de allierte troppene helt frem til yttermurene før de ble slått tilbake av tyskerne. Klostret er siden blitt gjenoppbygd.
På avganger i mai og juni 2020: På ettermiddagen flyr vi direkte fra Napoli til Oslo Gardermoen. 

 

Hotellinformasjon

Hotel Santa Lucia****
VisSkjul

Hotell Santa Lucia er et tradisjonelt familiedrevet hotell i hjertet av sjarmerende Minori. Den flotte stranden er bare noen få minutters gange unna, og byens restauranter, kafeer og butikker er lett å komme til.

Hotellets værelser er ikke store, men veldig sjarmerende og tradisjonelt innredet. Ønsker du balkong kan dette tilkjøpes.
Enerommene fås i to kategorier, men har ikke balkong.

Det blir servert tre retters meny til middag og frokostbuffet på morgenen.
Her vil man umiddelbart føle seg velkommen!

Les mer om hotellet her 

Fasaden på hotellet.
Fasaden på hotellet.
Hotell værelse.
Hotell værelse.
Nyt en kaffe på hotellets hyggelige terrasse.
Nyt en kaffe på hotellets hyggelige terrasse.
Denne hyggelig stranden finner man kun 100 meter fra hotellet.
Denne hyggelig stranden finner man kun 100 meter fra hotellet.