Rocky Mountain & Alaska · Fra Bergen

Bergen, Flesland
14 Dager

Opplev naturscenerier i verdensklasse. På denne rundreisen får du servert Canadas vakreste landskaper i Rocky Mountains, Banff Nasjonalpark, Jasper Nasjonalpark med Columbia Icefield og Vancouver, før vi avslutter med et formidabelt cruise langs Alaska-kysten.
 
Velkommen til et av de mest fantastiske fjellandskapene i verden, der luften er ren og frisk, og der vi kan beundre det rike dyrelivet. Vi får bruk for alle superlativer til å beskrive denne reisen.

Reisen starter i byen Banff, som ligger i hjertet av Banff Nasjonalpark. Her skal vi tilbringe noen fantastiske dager med praktfulle utflukter og blant annet se den berømte Lake Louise....

Opplev naturscenerier i verdensklasse. På denne rundreisen får du servert Canadas vakreste landskaper i Rocky Mountains, Banff Nasjonalpark, Jasper Nasjonalpark med Columbia Icefield og Vancouver, før vi avslutter med et formidabelt cruise langs Alaska-kysten.
 
Velkommen til et av de mest fantastiske fjellandskapene i verden, der luften er ren og frisk, og der vi kan beundre det rike dyrelivet. Vi får bruk for alle superlativer til å beskrive denne reisen.

Reisen starter i byen Banff, som ligger i hjertet av Banff Nasjonalpark. Her skal vi tilbringe noen fantastiske dager med praktfulle utflukter og blant annet se den berømte Lake Louise. Så går det videre på den vakre Icefields Parkway til Jasper og Columbia Icefield. Vi går om bord på vårt lekre cruiseskip fra Celebrity Cruises i Vancouver og starter vårt unike cruise langs Alaska-kysten. Fugl og fisk. Hval og bjørn. Der er mulighet for alt. Mens vi seiler innenskjærs, kan vi ikke unngå å fortape oss i synet av Alaskas villmark. Vi har mulighet til å se knølhvaler i havet og ulveunger som leker i snøen. Vi skal på dette cruiset oppleve alt fra det betagende synet av Hubbard-breen og totempælene i Ketchikan til pionerånden i Juneau. Rocky Mountains og Alaska byr på naturopplevelser for livet.
 

Kart - Canada - Rocky Mountains & Krydstogt til Alaska

Datoer og priser

Vennligst vent mens vi finner datoer og priser

Tillegg pr. person

Utvendig dobbeltlugar. Kategori 6
3.995,-
Utvendig dobbeltlugar med balkong. Kategori 2A
7.995,-
Utvendig dobbeltlugar med balkong Deluxe. Kategori C3
8.995,-
Aqua Class med balkong. Kategori A1
10.995,-
Enkeltrom/innvendig enkeltlugar. Kategori 9
9.995,-
Enkeltrom/utvendig enkeltlugar. Kategori 6
14.995,-
Enkeltrom/utvendig enkeltlugar med balkong. Kategori 2A
21.995,-

Inkludert i prisen

 • Fly Bergen-Canada/Alaska t/r
 • Transfer lufthavn-hotell t/r
 • Alle skatter og avgifter   
 • 2 netter på Hotel Inns of Banff
 • 1 natt i Sunwapta/Jasper
 • 1 natt i Kamloops
 • 1 natt i Vancouver
 • 7 netter om bord på Celebrity Millenium****+
 • 12 x frokost (2.-13. dag)
 • 7 x lunsj (6.-12. dag)
 • 12 x middag (2.-12. dag)
 • Classic drikkepakke om bord ved bestilling av utvendig lugar eller balkonglugar
 • Utflukt i Banff Nasjonalpark med bl.a. Lake Louise
 • Besøk på Columbia Icefield med bresafari
 • Besøk ved Sunwapta Falls
 • Byrundtur i Vancouver med lokalguide
 • Alle passasjer- og havneavgifter
 • Koffertservice ved inn- og utskipning
 • Obligatoriske drikkepenger til sjåfør og lokalguide
 • Obligatoriske drikkepenger til skipet
 • Norsktalende reiseleder 

Dagsprogram

1. dag: Bergen – Calgary

Sammen med reiselederen vår flyr vi fra Bergen med KLM via Amsterdam til Calgary, der vi ankommer på ettermiddagen. På mindre enn 100 år har Calgary vokst fra en mudret forpost til en velhavende oljeby med vakre hus og høye skyskrapere. For få år siden var byen vert ved de olympiske vinterlekene. Vi kjører fra lufthavnen, utover det det flate prærielandskapet og inn i det fantastisk flotte fjellandskapet Rocky Mountains, som til daglig bare blir kalt The Rockies. Vi overnatter i  Banff, hvor vi ankommer først på kvelden. Vi tilbringer to netter på Hotel Inns of Banff 600 Banff Ave, Banff, AB T1L 1H8

Rocky_Mountains_Alaska_960_05.jpg

Calgary - Rocky Mountains Alaska

Calgary - Rocky Mountains Alaska

2. dag: Banff

Dagen byr på en heldagsutflukt i Banff Nasjonalpark. Vi skal se høye, majestetiske fjell, smaragdgrønne fjellvann og ikke minst føle den deilige, rene og klare fjelluften. Vi tar fjellbanen opp for å nyte utsikten fra Sulphur-fjellet. Mektige fjelltinder og vindblåste klipper. Vi kommer også til Bow-fossen, kjent fra filmen "De fortaptes elv" med Marilyn Monroe, og det kjente Banff Springs Hotel, der turistindustrien i denne delen av Canada startet. Vi holder pause, der det blir mulig å kjøpe lunsj, før vi fortsetter til Lake Louise, som ligger betagende vakkert med sitt blågrønne vann opp mot Victoria-breen – en av Canadas mest populære og mest fotograferte utsikter. Vi fortsetter til Moraine-sjøen, og forhåpentligvis får vi også mulighet til å fotografere noen av de mange ville dyrene som bor i denne mektige naturparken. Kort sagt: Banff Nasjonalpark byr på Nord-Amerikas mest spektakulære naturscenerier. Sent på ettermiddagen kjører vi tilbake til hotellet. Om kvelden spiser vi middag på lokal restaurant.

Rocky_Mountains_Alaska_960_02.jpg

Banff - Rocky Mountains Alaska

Banff - Rocky Mountains Alaska

3. dag: Banff – Jasper

I dag skal vi kjøre på en av verdens vakreste hovedveier, The Icefields Parkway. Vi passerer noen av Canadas høyeste fjell og mest imponerende breer, for ikke å tale om de vakre vannene vi ser på veien. Naturen i Jasper er minst like flott som i Banff. Jasper er den største nasjonalparken i Rocky Mountains, og både den og Banff National Park er en del av et av de største parkarealer i verden. Her finner vi et rikt dyreliv med bjørner, hjorter, fjelløver, prærieulver og ulver. Vi stopper ved det berømte Columbia Icefield. Herfra løper åtte store breer sammen og danner det største breområdet sør for polarsirkelen. Vi går om bord i en av de spesialbygde Snow Coaches (snøbusser) og kjører omkring fem kilometer på Athabasca-breen, der vi får en fornemmelse av å stå på tusen år gammel is, omringet av mektige fjell. Deretter fortsetter vi reisen til Jasper, og underveis stopper vi ved Sunwapta Falls, der vi ser hva kraften fra smeltevannet fra breene kan skape. Til fots går vi den korte og svært vakre turen frem til fallene. Vi kommer frem til hotellet vårt i Jasper tidlig på kvelden. Middagen spiser vi på en lokal restaurant.

Rocky_Mountains_Alaska_960_09.jpg

 Athabasca gletsjeren - Rocky Mountains Alaska

Athabasca gletsjeren - Rocky Mountains Alaska

 

4. dag: Jasper – Kamloops

Etter frokosten fortsetter vi reisen gjennom nasjonalparken. Vi forlater provinsen Alberta og kjører nå inn i British Columbia. Vi kommer forbi Mount Robson, som med sine 3954 meter er det høyeste fjellet i de kanadiske Rocky Mountains. Kanskje er vi blant de få heldige turistene som får lov å se den ellers sky- og tåkekledde toppen. Videre går det på Yellowhead Highway til Clearwater og derfra inn i Wells Grey Provincial Park. Det 5250 km2 store parkområdet er den stolte innehaveren av fire elver, seks innsjøer og hele 39 navngitte fosser. Vi gjør stopp ved en av disse fossene, der det er mulig å kjøpe lunsj. Heretter fortsetter vi til Kamloops, der vi skal spise middag og overnatte.

960_mountain_robson_original_27624259.jpg

Utsikt over fjellet, Robson.

Utsikt over fjellet, Robson.

5. dag: Kamloops – Vancouver

På dagens reise vil vi kjøre gjennom et helt annet fjellandskap, Cariboo Mountains, som er en del av the Columbia Mountains. Her finner man fossiler, halvedelsteiner og gull, som ble til da dette mystiske landskapet oppstod. Vi kjører på Highway 1, der den ene storslåtte naturopplevelsen avløser den andre. Vi fortsetter mot stillehavskysten, der vi kjører gjennom flere First Nation-reservater (reservater for det opprinnelige kanadiske folket), og videre på den spektakulære Sea to Sky Highway med en praktfull utsikt over Vancouvers fjord, The Howe Sound. Sent på ettermiddagen kommer vi frem til hotellet vårt i Vancouver. Vi spiser middag på lokal restaurant.

Rocky_Mountains_Alaska_960_15.jpg

Cariboo Mountains - Rocky Mountains og Alaska

Cariboo Mountains - Rocky Mountains og Alaska

6. dag: Vancouver – Celebrity Millenium

Avgang kl. 16.30.
Etter frokosten kjører vi en byrundtur i Vancouver, der vi besøker Stanley Park, som er verdens største bypark. Her får vi vårt første riktige inntrykk av indianernes karakteristiske totempæler. På byrundturen ser vi blant annet English Beach Bay og besøker Vancouvers første bydel Gastown samt Chinatown. Etter byrundturen kjører vi direkte til havnen for å gå om bord i det praktfulle cruiseskipet vårt, Celebrity Millenium. Vi spiser lunsj om bord. Før middagen tar vi en drink i baren med reiselederen.

Rocky_Mountains_Alaska_960_14.jpg

Stanley Park - Rocky Mountains og Alaska

Stanley Park - Rocky Mountains og Alaska

7. dag: Inside Passage, Alaska

For millioner av år siden bearbeidet sørgående isbreer denne passasjen og i kjølvannet av dette ble majestetiske fjorder, øyer og bukter til. I dag gjør dette fantastiske synet inntrykk på de fleste.

960_alaska_original_336369620.jpg

Spekkhogger i Alaska.

Spekkhogger i Alaska.

8. dag. Ketchikan

Ankomst 7:00 avgang 15:00
Ketchikan er hjemsted for tlingit-stammen. Her finner vi verdens største samling av totempæler. Totempælene hadde mange funksjoner for de innfødte, og både sagn, familiebegivenheter og historiske hendelser ble avmerket på dem. Ta en spasertur i de restaurerte gatene med mange historiske hus.

9. dag: Icy Strait Point

Ankomst kl. 10.00 og avgang kl. 20.00. 
En dag i Alaskas villmark med mulighet for mange forskjellige store opplevelser i den betagende naturen. Skipet tilbyr flere utflukter, bl.a. en fottur på Nature Trail, et besøk i Icy Strait Point-Museet eller en kjøretur langs kysten til et kultur- og danseshow hos huna tlingit-indianerne. Ønsker du å delta i skipets utflukter, kan disse bestilles og betales om bord. Reiselederen vil orientere om de mange mulighetene.

10. dag: Juneau

Ankomst kl. 7.00 og avgang kl. 21.30. 
Juneau er den eneste delstatshovedstaden i USA som man kun kan komme til med fly eller skip. Moderne statlige kontor- og forvaltningsbygninger ligger side om side med hoteller, restauranter og salooner, slik de så ut for hundre år siden. Da den store gullfeberen tok fart i 1880, ble Juneau forvandlet til en livlig gullgraverby, og i 1900 ble den Alaskas hovedstad. I gangavstand fra havnen ligger noen av Alaskas fineste museer. På Red Dog Saloon kan du få en liten smaksprøve på det lokale ølet. Husk også å se etter en av Wyatt Earps pistoler blant de mange utstilte gjenstandene i saloonen. Ta evt. også taubanen opp og nyt den praktfulle utsikten 600 meter oppe på Mount Robert.

Rocky_Mountains_Alaska_960_13.jpg

Red Dog Saloon - Rocky Mountains og Alaska

Red Dog Saloon - Rocky Mountains og Alaska

11. dag: Skagway

Ankomst 7:00 og avgang 16:00
I den vesle byen Skagway, i nordenden av Sørøst- Alaskas Inside Passage, lever gullrushets ånd i beste velgående. Her finner du trefortau, hestekjerrer, gammeldagse “saloons” og vakker natur.

12. dag: Hubbard Glacier

Ankomst 7:00 avgang 11:00
Hubbard Isbreen i nordenden av Yakutat Bay er 10 kilometer bred og Alaskas lengste isfront. Noen ganger blir et lite isflak hentet ombord for å brukes til borddekorasjoner, skulptur eller som is i drinker.

13. dag: Seward

Ankomst 5:00
Seward er et av Alaskas eldste og vakreste samfunn og ligger i enden av Resurrection Bay på Kenai-halvøya. Seward er kjent som ”porten” til Kenai Fjords nasjonalpark. Vi forlater skipet og kjører til flyplassen.

14. dag. Bergen

Vi ankommer Bergen med mange store opplevelser i bagasjen.

 

Hotellinformasjon

Celebrity Millenium ****+
VisSkjul

Celebrity Cruises skip blir ofte kåret blant de beste i verden. Celebrity Millenium har 12 dekk, plass til 2046 passasjerer samt et mannskap på ca. 1000 personer. Skipet ble sjøsatt i 2000, men er blitt gjennomgripende renovert i 2016. Kledd i marmor, varme tresorter og glass gir Celebrity Millenium et inntrykk av luksus.
Om bord er det et vell av restauranter med alt fra stor buffé til spesialrestauranter og hovedrestauranten i to etasjer. Som man kan forvente hos Celebrity Cruises, får du en masse valgmuligheter ved måltidene, like fra den uformelle Oceanview Café til den mer formelle Qsine Restaurant (det må betales tillegg for noen spesialrestauranter). 

Dessuten finner du hyggelige barer, lounge, innen- og utendørs poolområde, jacuzzi samt et wellness-område bare for voksne. Skipet har også et førsteklasses treningssenter med blant annet yoga og tai chi og et lekkert spa med skjønnhetssalong. Skipet har dessuten sitt eget store, flotte teater, der du kan la deg underholde av Broadway-inspirerte show. Her er kort sagt alt hva hjertet kan begjære – fra den duftende italienske kaffebaren Café al Bacio, den hyggelige vinbaren til den populære Martinibaren med den frosne bardisken, som holder cocktailene dine deilig kjølige mens du beundrer bartendernes sjonglering med flasker, glass og cocktailshakere.

Vi benytter innvendige lugarer kategori 9 (ca. 16 m2), utvendige mot havet kategori 06 (ca. 16 m2) og lugarer med balkong kategori 2A  (ca. 16 m2 med ca. 34 m2 balkong) Ønsker du litt mere plass kan du velge C3 lugarer (18 m2) med balkong. På Aqua Class kategori A1 får du størrre private balkonger med  (ca. 6 m2 balkong). Aqua Class gir også gratis adgang til Spaområde 24 timer room service og adgang til egen intim restaurang Blu. Du velger selv om du vil ha to enkeltsenger eller en dobbeltseng. Alle lugarer har dessuten en mindre sittegruppe, TV, telefon, klimaanlegg og bad med dusj og hårføner.

Classic drikkepakke er inkludert ved bestilling av utvendige lugarer kategori 06 og balkonglugarer kategori 2A/C3/A1. (Verdi 55 USD pr. dag pr. person.)

Drikkepakken består av:
Lokale drikkevarer i restauranter og barer om bord (øl, vann, husets vin og lokal brennevin). Ønsker man kjente merker, spesialøl og årgangsviner, kan det kjøpes ekstra om bord til ca 10 USD pr. person pr. dag.
 

Praktisk informasjon

Få svar på  praktiske spørsmål i forbindelse med din reise.
 

Informasjon

ETA – Reisetillatelse til Canada

Norske statsborgere skal søke om innreisetillatelse (ETA) til Canada senest 72 timer før avreisen fra Norge. Dette gjelder også hvis du mellomlander i Canada på vei til en annen destinasjon. ETA skal søkes online og den offisielle linken finnes på eTAs offisielle hjemmeside. Registreringen tar kun et par minutter, og det eneste du trenger er passet ditt, et kredittkort og e-mailadressen din. Det blir krevd et gebyr på CAD 7 pr. søknad, og dette skal betales med kredittkort – Visa, Master Card eller American Express.  Betalingen foregår direkte på hjemmesiden. Når søknaden er godkjent, blir det utskrevet en kopi av ditt ETA, som du fremviser sammen med reisedokumentene dine ved innsjekking i lufthavnen. Bemerk vennligst at utenlandske statsborgere, eller fremmedpass, bes kontakte den kanadiske ambassaden for å få opplyst hvilke regler som gjelder for innreisen deres. 
Bemerk: ETA er gyldig i 5 år hvis du ikke bytter pass innenfor disse 5 årene. 
Den kanadiske ambassade kan kontaktes her: http://www.canadainternational.gc.ca/norway-norvege/index.aspx?lang=eng
 

ESTA – Reisetillatelse til USA:

Alle norske statsborgere skal foreta en såkalt ESTA-registrering senest 72 timer før avreisen fra Norge. Dette gjøres online på ESTAS offisielle hjemmeside: www.esta.cbp.dhs.gov/esta 
Du må velge den norske utgaven på hjemmesiden. Det kreves et gebyr på USD 14 pr. person, som betales via hjemmesiden med Visa, MasterCard, eller American Express.
Bemerk: ESTA-registreringen er gyldig i 2 år, men må oppdateres ved hver ny innreise. 

Viktig i forbindelse med ESTA:

Reisende som får sin ESTA-søknad avvist, må søke om visum gjennom den amerikanske ambassaden. Bemerk vennligst at utenlandske statsborgere bes kontakte den amerikanske ambassaden for å få opplyst hvilke regler som gjelder for innreise. I 2016 har de amerikanske myndighetene endret reglene, noe som innebærer at reisende som har vært i Iran, Irak, Sudan, Syria, Libya, Somalia og Jemen etter 1. mars 2011, skal søke om visum til USA ved personlig fremmøte på ambassaden. Endringen vedrører også borgere som har dobbelt statsborgerskap i et Visa Waiver-land og Iran, Irak, Sudan, Syria, Libya, Somalia eller Jemen; de skal søke om visum til USA ved personlig fremmøte på ambassaden. 

For oppdaterte opplysninger om gjeldende innreiseregler til USA, se https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/velg-land/reiseinfo_usa/id2417194/
 
Den amerikanske ambassade kan kontaktes her: https://no.usembassy.gov/

APIS:

Når flyselskapet forlanger passopplysninger, vil du tettere på avreise motta brev fra Vitus Reiser angående dette.

Ombordstigning på skip:

Der er en rekke praktiske og sikkerhetsmessige forhold som skal være i orden før avreisen. For å gjøre ombordstigningen så enkel og hurtig som mulig skal det foretas en forhåndsregistrering online.
Du skal foreta denne registreringen etter at du har mottatt din reiseplan fra oss ca. 30 dager før avreise, og senest 10 dager før avreisen fra Norge. Reiseplanen vil være påført et Booking ID som skal brukes ved registreringen. Dette gjøres på Celebrity Cruises hjemmeside. Her kan man også se de utfluktene skipet tilbyr, kjøpe drikkepakke, foreta reservasjoner til skjønnhetsbehandlinger og spesialrestauranter, m.m.

Sikkerhetsøvelse på skipet:

Det blir avholdt en obligatorisk sikkerhetsøvelse ca. 30 minutter før avgangen. Informasjon om dette gis over høyttaleranlegget.

Bagasje: 

Ved reiser til, fra eller via USA bør du kun låse bagasjen din med en såkalt TSA-lås, som er godkjent av myndighetene i USA. Er bagasjen låst ved reise til, fra eller via USA og din bagasje blir skadet hvis låsen brytes opp av myndighetene, erstatter flyselskapet ikke skadene.
TSA (Transportation Security Administration) er en amerikansk myndighet med ansvar for transportsikkerhet.

Betaling om bord:

Valutaen om bord er USD, amerikanske dollars. Skipet har et kontantfritt system kalt Sea Pass. På cruisets første dag oppretter man en "Sea Pass-konto”. Den gir mulighet til å kvittere for alt som kjøpes om bord. Kontoen skal opprettes med et kredittkort eller ved innbetaling av kontant depositum. American Express, Visa og Mastercard/Eurocard aksepteres som betalingskort. Man kan følge forbruket via TV i lugaren. På cruisets siste dag får man utlevert et oppgjør over alle kjøp på kontoen. Har man ikke noen innvendinger til oppgjøret, blir beløpet automatisk debitert kortet. Det er minibanker om bord.

Drikkepenger:

Obligatoriske drikkepenger på skipet er inkludert, men et servicetillegg på 18 % tilføyes alle regninger på drikkevarer og skjønnhetsbehandlinger m.m. bestilt på skipet. Får du bruk for veiledning angående drikkepenger underveis på reisen, kan du alltid be reiselederen om hjelp.

Påkledning på skip:

Siden cruiseskipet har klimaanlegg, kan det være litt kjølig om bord. Bruk avslappet påkledning om dagen og litt penere tøy om kvelden. Skipet arrangerer to såkalte formelle kvelder. Hvis man ønsker å delta i disse, forventes det at man kler seg ekstra pent (for herrene dress og for damene smart/elegant). Der er ikke strykejern i lugarene (av sikkerhetshensyn). Det er ikke tillatt å ta med reisestrykejern på skipet. Man kan mot betaling få vasket og strøket klær om bord. Jeans, shorts, T-skjorter og badetøy blir ikke akseptert i restaurantene etter kl. 18.00. Hvis du ønsker å trene om bord, er mulighetene mange, så husk å ta med treningstøy. Dere får selvfølgelig egne badehåndklær til bruk i basseng-områdene under cruiset.

Klima:

Gjennomsnitstemperaturen på dagstid på slutten av mai måned i Calgary  og Vancouver er 17-18 grader. Ytterligere opplysninger om været kan du se på www.yr.no.

Valuta i land:

Kanadiske dollar CAD og US dollar USD. Det er en god idé å ha med et internasjonalt kredittkort.

Alkohol om bord:

Hver voksen gjest over 21 år kan fritt ta med 2 flasker vin om bord på skipet i håndbagasjen. Vinen kan kun nytes i lugaren.
Det er ikke tillatt å ta med øl, vin i kartong, andre drikkevarer eller brennevin om bord. Enhver form for alkohol som oppdages i gjesters besittelse, vil bli konfiskert av skipsbesetningen.
Tollfrie varer som er kjøpt i land eller kanskje på skipet, skal avleveres og blir oppbevart av skipet inntil cruisets siste kveld, da de kan avhentes.
Alkohol kan kjøpes om bord i restaurant og barer; aldersgrensen er 21 år.
Aldersgrensen på skipets diskotek er 18 år.

Fasiliteter:

Om bord er det flere sportsfasiliteter, som fitnessenter, tredemølle mm. Videre er der spesialrestauranter, kino, teater, kasino, gameroom, spa og frisør. For ytterligere opplysninger og priser for respektive fasiliteter les mer her.

Kasino:

For å spille på kasino må man ha fylt 18 år.

Fitnessenter:

Barn under 16 år kan ikke gå i fitnessentret.

Spa/Solarium:

For å benytte Aqua Spa må man ha fylt 18 år, for solarium er aldersgrensen 16 år.

Internett og telefon:

Internettkafé finnes om bord mot betaling. Trådløst internett finnes i visse områder; egen bærbar datamaskin må tas med for å benytte dette. Prisen for å være koblet opp kan være forholdsvis høy.
I lugaren kobles du opp via telefonsystemet, eller du kan koble deg opp mot de trådløse hotspots som finnes rundt omkring på skipet.
Telefon: i land gjelder reglene fra ditt eget teleselskap.
Vær oppmerksom på at telefonsamtaler til og fra skipene er dyre. Du kan også benytte mobiltelefonen din de fleste steder, men også her skal du være oppmerksom på prisen.

Elektrisitet:

Der er stikkontakt i lugaren (110/220 volt). I alle lugarer er der hårføner.
Det vil være en god idé å ha med adapter til bruk på hotellene.

Lege:

På skipet er det et legesenter der man kan bli behandlet for lettere sykdomstilfeller mot betaling. Husk å ta vare på eventuelle kvitteringer, siden forsikringsselskaper behøver dette som dokumentasjon for å kunne refundere utlegg. Mer alvorlige sykdomstilfeller blir behandlet i neste havn. Ved alvorlige sykdoms- og eller ulykkestilfeller vil pasienten bli hentet med helikopter.
Husk at det er viktig at det før avreisen er tegnet en reiseforsikring, enten gjennom et privat forsikringsselskap eller Vitus Reiser.

Røyking:

Er ikke tillatt innendørs eller i lugarene, eller på balkongene i disse. Røyking er tillatt ganske få steder utendørs.

Middag:

Gruppen er booket til å spise på samme tid på skipet. Reiselederen opplyser om tid og sted. 

Drikkepakke:

Classic drikkepakke er inkludert ved bestilling av utvendige lugarer kategori 6 og balkonglugarer kat. 2A, C3, 1. (Verdi 2.950,- pr. person.)

Drikkepakken består av:

Lokale drikkevarer i restauranter og barer om bord (øl, vann, husets vin og lokalt brennevin). Ønsker man kjente merker, spesialøl og årgangsviner, kan det kjøpes ekstra om bord til 10 USD pr. person pr. dag.

Prisen inkluderer ikke:

Forsikringer, øvrige måltider, skipets spesialrestauranter, drikkevarer, personlige utgifter samt skipets egne utflukter.

Utflukter kjøpt på skipet:

Vær oppmerksom på at skipets egne utflukter ikke er inkludert i prisen, at Vitus Reiser ikke kjenner til programmene på turene, og at guiden som oftest snakker engelsk. Utflukter kan bestilles og betales enten ved innsjekkingen eller om bord.

Tidsforskjell:  

Calgary – 8 timer, Juneau – 10 timer, Vancouver – 9 timer.

Vennligst bemerk:

Det er ikke tillatt å ta med følgende om bord: Alkohol (kun 2 flasker vin ved innsjekking), strykejern, saks, kniver, vinåpner, ulovlige rusmidler, stearinlys, kaffemaskin/vannkoker, elektriske transformere, brennbare væsker mm.

Endring i reiserute:

Skulle skipets kaptein avvike fra den planlagte ruten, skjer denne endringen kun for å sikre passasjerenes sikkerhet. Ytterligere informasjoner kan finnes på Celebrity Cruises hjemmeside.