Budapest · Fra Oslo

5 Dager

Ungarns hovedstad ånder av liv og historie. Vi utforsker den vakre byen Budapest, spiser middag på Donau, drar på utflukt i vinmarkene og mye mer på denne skjønne reisen. 

Budapests hyggelige gater og plasser byr på et vell av butikker, kafeer og restauranter. De pompøse bygningene fra keisertiden danner en vakker ramme rundt Donau, som renner rolig gjennom byen. Den ungarske hovedstaden har et lekkert fastlandsklima, og derfor er der solrikt og lunt både på for- og sensommeren. 

Vi skal selvfølgelig oppleve en masse av den betagende byen, men midt på reisen skal vi også oppleve kontrasten mellom by og...

Ungarns hovedstad ånder av liv og historie. Vi utforsker den vakre byen Budapest, spiser middag på Donau, drar på utflukt i vinmarkene og mye mer på denne skjønne reisen. 

Budapests hyggelige gater og plasser byr på et vell av butikker, kafeer og restauranter. De pompøse bygningene fra keisertiden danner en vakker ramme rundt Donau, som renner rolig gjennom byen. Den ungarske hovedstaden har et lekkert fastlandsklima, og derfor er der solrikt og lunt både på for- og sensommeren. 

Vi skal selvfølgelig oppleve en masse av den betagende byen, men midt på reisen skal vi også oppleve kontrasten mellom by og land når vi kjører ut i vinmarkene, langt fra turistenes radar. Her er pulsen lav, men livsgleden stor. Ungarerne lager sin vin og mat fra bunnen, og vi har fornøyelsen av å nyte en hjemmelaget lunsj i selskap med lokalbefolkningen. 

Budapest er en by som sprudler av liv, og der kvaliteten er på topp selv om prisnivået er lavt.
 

Kart over Budapest.

Datoer og priser

Vennligst vent mens vi finner datoer og priser

Tillegg pr. person

Ikke A-kort medlem
1000,-
Enkeltrom
995,-
lunsj Strudel House
200,-

Inkludert i prisen

 • Fly Oslo-Budapest t/r
 • Transfer lufthavn-hotell t/r
 • Alle skatter og avgifter   
 • 4 netter på Ibis Hotel Heroes Square***
 • 4 x frokost (2.-5. dag)
 • 1 x lunsj (3. dag)
 • 1 x middag (1. dag)
 • 1 x dinnercruise inkl. vin/øl (4. dag)
 • Byrundtur i Budapest
 • Vinsmaking og besøk ved vinmarker
 • Besøk i Esztergom
 • Besøk ved Visegrad
 • Besøk i landsbyen Szendehely
 • Norsktalende reiseleder 

Dagsprogram

1. dag: Budapest

Vi flyr direkte fra Oslo til Budapest om formiddagen. Etter ankomsten til hotellet fører reiselederen an på en kort orienteringstur for dem som har lyst. Vi kikker blant annet nærmere på vår nabo – Helteplassen. Du kan også velge å gå en tur i parken, der hyggelige kafeer med rimelige priser frister – hotellet er hele tiden like om hjørnet. Helteplassens metrostopp ligger bare hundre meter fra hotellet, og derfra kjører den gule linjen, som er bygd mellom 1894 og 1896 og står på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Vognene, de små perrongene og de korte stoppene minner mest av alt om sporvogner. Ruten går blant annet like under den fasjonable Andrazygaten og forbinder Helteplassen med den berømte Oktogonplassen, operaen og forretningsgatene rundt Deak-plassen. Det er derfor lett å komme rundt i Budapest til de stedene der den store bussen vår ikke kan komme. Det er gratis å kjøre med offentlig transport hvis man er 65 år eller over. På denne reisens første kveld er det inkludert en hyggelig fellesmiddag på hotellet.  

2. dag: Byrundtur i Budapest 

I dag får vi en riktig følelse av Budapests storhet. På en rundtur med buss og til fots opplever vi byens eleganse, historie og melankoli. Vi kommer forbi St. Stefans basilika, Ungarns Statsopera og byens vartegn, parlamentet, som er et arkitektonisk mesterverk fra 1904. Det engelske parlamentet var forbildet, og arkitekten har hentet inspirasjon i både renessansen og gotisk arkitektur. Vi skal naturligvis også nyte utsikten over byen fra Gellertfjellet. På Borghøyden ligger den berømte Fiskerbastionen og borgkvarteret med de hyggelige gatene. For dem som har meldt seg på, fortsetter turen med en spennende lunsj på Strudelhus. Ellers er der tid på egen hånd i det fascinerende Budapest.

Ekstraarrangement: Lunsj på Strudelhus
Vi spiser en riktig god lunsj i Strudelhuset, der vi får demonstrert hvordan man lager den tradisjonelle strudelen. Apfelstrudelen, og de mange andre variantene, ble til i Ungarn, og det er man stolt av på den gamle strudelrestauranten, som har mer enn hundre år på baken. Midt på ettermiddagen kjører vi tilbake til hotellet. Der er mange spennende restauranter rundt hotellet og Helteplassen, og reiselederen anbefaler gjerne spisesteder til dagens middag.

3. dag: Esztergom, Visegrad og lunsj på landet

I dag skal vi oppleve hvordan livet leves utenfor hovedstaden. Esztergom er en typisk habsburgsk provinsby, som ligger vakkert til ved Donau. Vi ser et par av byens severdigheter og tar en formiddagspause i sentrum før vi kjører til slottet Visegrad (entré ikke inkl.). Her har vi en fantastisk utsikt over Donau. Med en liten ferge krysser vi elva og kjører de få kilometerne til landsbyen Szendehely. Her hersker det landlig idyll: Der er vinmarker overalt, og livet leves med en fornuftig lav hvilepuls. Vi ser det lille landsbymuseet, der en av byens eldre borgere tar imot oss og forteller om livet før verdenskrigene. En lokal familie serverer tradisjonell gulasj, og det hører naturligvis vin og pærebrennevinen palinka med – fra familiens egen produksjon! Vi spaserer opp til vinmarkene, der vi nyter utsikten over det vakre landskapet.

4. dag: Budapest og kveldstur på Donau med middag

Nyt dagen i Budapest på egen hånd. Vi kan anbefale et besøk i et av de berømte kurbadene. Szechenyi-badet, som ligger noen få hundre meter fra hotellet, er det største og mest populære blant lokalbefolkningen. Reiselederen kommer gjerne med forslag og hjelper med logistikken.   
Vi møtes om kvelden, da vi skal se Budapest fra vannet og nyte en lekker middag sammen. Det er neppe noen annen by i Europa som har så vakre bygninger ut mot elva som Budapest. Donau er byens pulsåre, og det er en ganske annerledes opplevelse å se de opplyste bygningene etter mørkets frembrudd og høre de historiske anekdotene som knytter seg til dem. Vi har hele skipet for oss selv, så vi skulle være sikret en fin atmosfære om bord, og reiselederen har god mulighet til å besvare spørsmål underveis. Båtturen varer cirka to timer, og underveis blir det servert et glass champagne og en velsmakende middag inklusive et glass vin eller øl.

5. dag: Hjemreise

Vi flyr direkte til Oslo, der vi lander om ettermiddagen.

 

Hotellinformasjon

Ibis Budapest Heroes' Square***
VisSkjul

Et riktig pent og moderne hotell, som ligger perfekt til ved den imponerende Helteplassen. I området ligger også byens vakreste park, som huser det store Szechenyi-termalbadet, og der er en rekke hyggelige kafeer og restauranter i nærheten. Vil man på videre oppdagelsestur i byen, er der metrostasjon rett ved hotellet.

Hotellet har heis, bar og frokostrestaurant samt en liten gårdsplass der man kan sitte ute når været tillater det. Frokostbuffeen er både god og variert.

Alle rom er på cirka 20 m2 og utstyrt med klimaanlegg, safe, TV, skrivebord og stol. Badene har dusj og hårføner.


Les mer om hotellet her