Mosel & Saar · Fra Oslo

Oslo, Gardermoen
8 Dager

Gled deg til et deilig elvecruise på den naturskjønne Mosel og den vakre elva Saar, der vi fra vår 4-stjerners cruisebåt kan nyte utsikten til maleriske landskaper, gamle borger og vinranker så langt øyet rekker.

På dette elvecruiset har vi utvidet den populære båtturen på Mosel med en tur oppover Saarelva, som bringer oss helt tett innpå Frankrike når vi besøker det sjarmerende Saarland med byene Saarburg og Merzig. Saarland er den minste av de tyske delstatene og har gjennom tidene vært tilknyttet så vel Frankrike som Tyskland. På hyggelige byvandringer i de sjarmerende byene langs elvene merker vi tydelig...

Gled deg til et deilig elvecruise på den naturskjønne Mosel og den vakre elva Saar, der vi fra vår 4-stjerners cruisebåt kan nyte utsikten til maleriske landskaper, gamle borger og vinranker så langt øyet rekker.

På dette elvecruiset har vi utvidet den populære båtturen på Mosel med en tur oppover Saarelva, som bringer oss helt tett innpå Frankrike når vi besøker det sjarmerende Saarland med byene Saarburg og Merzig. Saarland er den minste av de tyske delstatene og har gjennom tidene vært tilknyttet så vel Frankrike som Tyskland. På hyggelige byvandringer i de sjarmerende byene langs elvene merker vi tydelig den franske innflytelsen og lærer mer om områdets spennende historie.

På turen langs de naturskjønne elvene kan vi nesten ikke unngå de mange vinrankene som sprer seg i landskapet, og det er ingen hemmelighet at dette området er kjent for sin vinproduksjon. Både mosel- og saarviner er spennende bekjentskaper – kanskje har du allerede nytt en mosel-saar-ruwer-vin? Ellers får du rik mulighet til å smake på de lokale dråpene når vi besøker vinprodusenter som stolt byr på et glass av de liflige vinene sine.

Den deilige 4-stjerners båten MS Leonora danner en skjønn ramme om turen. Vi har naturligvis inkludert helpensjon i båtens gode restaurant, og på alle de spennende utfluktene kjører vi med vår egen buss, som følger oss på hele cruiset. Vi seiler mest om dagen, slik at du fra båtens store soldekk eller fra salongen kan nyte den fascinerende båtturen på to av Tysklands mest naturskjønne elver.

 

Datoer og priser

Vennligst vent mens vi finner datoer og priser

Tillegg pr. person

Dobbeltrom på mellomdekk
1.495,-
Dobbeltlugar på øvre dekk
1.995,-
Enkeltlugar på nedre dekk
3.995,-
Enkeltlugar på mellomdekk
4.995,-
Enkeltlugar på øvre dekk
5.995,-
Drikkepakke om bord - Husets øl, vin og vand 11-23 (må kjøpes av alle i lugaren)
1.295,-

Inkludert i prisen

 • Oslo -Frankfurt tur/retur
 • Alle skatter og avgifter
 • 7 netter om bord på MS Leonora****+
 • 7 x frokost
 • 7 x lunsj
 • 6 x middag
 • 1 x kapteienens gallamiddag
 • Velkomstdrink om bord
 • Moselvinsmaking
 • Saarvinsmaking
 • Besøk i Bernkastel
 • Besøk i Saarburg
 • Besøk i Merzig
 • Byrundtur i Trier
 • Besøk i Traben-Trarbach
 • Byvandring i Koblenz
 • Alle passasjer- og havneavgifter
 • Koffertservice ved ombord- og ilandstigning
 • Obligatoriske drikkepenger til båten
 • Norsktalende reiseleder på hele reisen

 

Dagsprogram

1. dag: Koblenz

På formiddagen flyr vi til Frankfurt direkte med Lufthansa og kommer til Koblenz først på ettermiddagen, der båten vår, MS Leonora, ligger ved kai. Senere på ettermiddagen nyter vi en velkomstdrink i loungen, der båtens besetning blir presentert. Etter en sen middag om bord møtes vi igjen i loungen, der båtens musiker spiller velkjente melodier. Båten seiler inn på den maleriske Moselelva forbi Dieblicher Wald og Kobern-Gondorf til den hyggelige vinbyen Alken ved den majestetiske Burg Thurant. Her ligger vi natten over.

Inkluderte måltider: Lunsj og middag.

Alken - med Burg Thurant slottet på toppen.

Alken - med Burg Thurant slottet på toppen.

2. dag: Alken – Bernkastel-Kues

Mens vi nyter båtens morgenbuffé, seiler vi oppover Mosel forbi gamle middelalderborger og små vinbyer. Du kan nyte formiddagens tur fra soldekket eller salongen; underveis passerer vi flere sluser, som alltid er en spesiell opplevelse. Etter lunsjen kommer vi til Mosels perle – den sjarmerende byen Bernkastel-Kues. Mange av husene kan dateres tilbake til senmiddelalderen, og eventyrbyen er fylt med bedårende bindingsverkshus, fortauskafeer og butikker langs de små brolagte gatene som går ut fra torget. Om ettermiddagen fører reiselederen an på en byvandring der vi opplever det hyggelige bymiljøet. Om kvelden nyter vi middagen i restauranten på MS Leonora. Båten ligger i Bernkastel natten over.         

Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag.

Bernkastel med sine sjarmerende hus og gater.

Bernkastel med sine sjarmerende hus og gater.

3. dag: Bernkastel-Kues – Saarburg

Tidlig om morgenen går vi fra Bernkastel oppover Mosel og videre forbi Trier til Konz, der vi kommer inn på den smale Saarelva til den hyggelige byen Saarburg.  Etter lunsjen om bord følger vi reiselederen på en byvandring i sentrum av Saarburg, der det venter oss et koselig miljø langs kanalen og ved fossen og vannmøllen. Her er masser av kafeer med utendørsservering, der du kan nyte et glass vin eller en kopp kaffe i de vakreste omgivelser. Under oppholdet i Saarburg besøker vi en vinbonde og får smakt på de lokale saarvinene. Båten blir liggende i Saarburg natten over, så det er rike muligheter til også å oppleve byen om kvelden.

Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag.

Restauranter og kafeer langs kanalen i Saarburg.

Restauranter og kafeer langs kanalen i Saarburg.

4. dag: Saarburg – Merzig

Mens vi nyter frokosten om bord på MS Leonora, går vi fra Saarburg videre på den smale og svingende Saarelva mot Merzig, som ligger tett ved den franske grensen. Vi kommer til Merzig midt på dagen, og etter lunsjen følger vi reiselederen på en byvandring i Merzig. Både byens sentrum, som preges av bygninger i 1700-tallets barokkstil, og byens 3-skips romanske domkirke, St. Peter, som ble grunnlagt allerede på 1200-tallet, er absolutt et besøk verd. Byens gågate og det fine rådhuset ser vi også. Trenger du til en forfriskning, er det et pent utvalg av fortauskafeer i gatene. Middagen venter i restauranten på MS Leonora, og båten ligger i Merzig natten over.
   
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag.

Den flotte og smale elven Saar.

Den flotte og smale elven Saar.

5. dag: Mehring og Trier

Tidlig om morgenen går vi fra Merzig tilbake på Saarelva med kurs mot Mehring og Trier. Underveis nyter vi det vakre landskapet som glir forbi. Tidlig på ettermiddagen legger vi til i Mehring og kjører med bussen til Tysklands eldste by, Trier. Denne fantastiske byen ble grunnlagt av den romerske keiseren Julius Cæsar. Han gav den navnet Augusta Treverorum, og byen ble regionshovedstad for den galliske delen av Romerriket. Triers tysk-romerske historie går helt tilbake til år 100 e.Kr. På en hyggelig byrundtur ser vi blant annet det romerske amfiteatret og den berømte byporten Porta Nigra samt byens fornemme basilika. Det blir god tid på egen hånd i denne sjarmerende byen til å gå på oppdagelsestur, shoppe i den lange gågaten med de mange flotte forretningene eller kanskje nyte en kopp kaffe på en av byens kafeer. Sent på ettermiddagen returnerer vi til båten, som ligger i Mehring natten over.

Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag.

Den berømte byporten i Trier - Porta Nigra.

Den berømte byporten i Trier - Porta Nigra.

6. dag: Mehring – Traben Trarbach

Nyt formiddagens tur fra soldekket eller salongen. Vi opplever de vakre byene og betagende borger og ruiner som kneiser på klippesidene. Underveis går vi gjennom flere sluser, noe som alltid er en stor opplevelse. Vi spiser lunsj om bord og legger til i vinbyen Traben Trarbach, der de to bydelene har vært forbundet med en bro over Mosel siden 1898. Midt på 1800-tallet ble så vel Traben som Trarbach herjet av brann, men siden er byen blitt gjenoppbygd i jugendstil. Høyt over Trarbach ligger ruinen av borgen Grevensburg fra 1350. Vi befinner oss i et av Mosels betydningsfulle vindyrkingsområder – Traben Trarbach har tidligere vært sentrum for vinhandelen på Mosel, og vi besøker selvfølgelig en lokal vingård for å smake på de lokale moselvinene. Om kvelden møtes vi til middagen i båtens restaurant, og deretter kan vi fortsette i loungen, der båtens musiker spiller opp til dans. MS Leonora ligger i Traben Trarbach natten over.

Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag.

Traben Trarbach.

Traben Trarbach.

7. dag: Traben Trarbach – Koblenz

Vi legger fra kai tidlig om morgenen og setter kurs mot Koblenz. En malerisk tur på  Mosel forbi Zell, Beilstein og Cochem, med den imponerende Reichsburg, bringer oss nå ut på den litt bredere delen av Mosel. Mens vi hygger oss med lunsjen om bord, kommer vi til Koblenz, der Mosel renner ut i Rhinen – vi er nå ved Deutsches Eck. Vi legger til sentralt nær Altstadt, og med reiselederen går vi på oppdagelsestur i Koblenz og kanskje en tur ut til statuen av keiser Wilhelm, som ser ut over den livlige trafikken av elvebåter på Rhinen. På den andre siden av Rhinen kan vi se opp på Ehrenbreitstein, som en gang var Europas sterkeste festning. Koblenz er en livlig og spennende by, som du har mulighet til å studere nærmere denne ettermiddagen. Etter middagen i båtens restaurant kan man gå opp på soldekket for å se solen gå ned og nyte utsikten til Koblenz og Deutsches Eck. Båten ligger i Koblenz natten over.  

Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag.

Koblenz - hvor Mosel renner ut i Rhinen.

Koblenz - hvor Mosel renner ut i Rhinen.

8. dag: Hjemreise

Tidlig Frokost før turen går mot lufthavnen. Flyet går fra Frankfurt på formiddagen. Vi er på Gardermoen mitt på dagen.

Inkluderte måltider: Frokost

 

Hotellinformasjon

MS Leonora. ****
VisSkjul

MS Leonora er den nyeste tilføyelsen til vår flåte av flotte elvecruisebåter. Gled deg til å gå om bord på dette moderne 4-stjerners skipet med en avslappet og uformell atmosfære. MS Leonora er bygd i 2008 og har plass til ca. 134 passasjerer. Om bord er det restaurant, lounge/bar med levende musikk hver kveld, Club-lounge med gratis kaffe/te, et lite treningssenter og heis til alle fire dekk. Skipet tilbyr gratis WiFi, men forbindelsen kan være ustabil når vi er i fart. På soldekket kan du hoppe en tur i jacuzzien eller bare nøye deg med å nyte det forbipasserende landskapet fra en behagelig solstol.

I skipets panoramarestaurant blir den inkluderte helpensjonen servert. Den består av morgenbuffé, en kombinasjon av buffé og bordservering til lunsj samt 4-retters menyer til middagene. Til alle lunsjer og middager er det inkludert vann, kaffe og te.

Lugarene ligger på nedre dekk, mellom dekk og på øvre dekk. Alle lugarer er på ca. 16 m2 og er innredet med dobbeltseng eller to enkeltsenger, skrivebord og stol, safe, tv, minibar, varme/klimaanlegg samt bad med dusj og hårføner. Lugarene på nedre dekk har små vinduer, som ikke kan åpnes. Lugarene på mellom- og øvre dekk har glasskyvedører og fransk altan. På øvre dekk er det dessuten to suiter på 24 m2, som også har sofa, lenestol og sofabord samt badekåper. Suitene er på forespørsel.   
 

MS Leonora.
MS Leonora.
Lugarene på skipet.
Lugarene på skipet.
Restauranten på Ms Leonora.
Restauranten på Ms Leonora.
Lugarene på skipet.
Lugarene på skipet.
Loungen på skipet.
Loungen på skipet.