Opera i Berlin med Nabucco og Tryllefløyten · Fra Oslo

Oslo, Gardermoen
5 Dager

Gled deg til to operaer i toppklasse. Vi har inkludert gode billetter til to operahus – Deutsche Oper, der vi ser Nabucco, og Berlin Statsopera, der vi ser Tryllefløyten

Utover operabesøkene skal vi oppleve det beste av Berlin, som er det perfekte sted for en kombinert opera- og storbyferie. Vi bor sentralt på firestjerners hotell på Kurfürstendamm. Byen summer av liv, og det bugner av kunst, kultur, historie og formidabel shopping i den tyske hovedstaden. Vi opplever Berlins høydepunkter på byrundturer, med besøk ved bl.a. Brandenburger Tor, Gedächtniskirche, Kurfürstendamm, Reichstag og Potsdamer Platz. I 2019 har vi som noe nytt...

Gled deg til to operaer i toppklasse. Vi har inkludert gode billetter til to operahus – Deutsche Oper, der vi ser Nabucco, og Berlin Statsopera, der vi ser Tryllefløyten

Utover operabesøkene skal vi oppleve det beste av Berlin, som er det perfekte sted for en kombinert opera- og storbyferie. Vi bor sentralt på firestjerners hotell på Kurfürstendamm. Byen summer av liv, og det bugner av kunst, kultur, historie og formidabel shopping i den tyske hovedstaden. Vi opplever Berlins høydepunkter på byrundturer, med besøk ved bl.a. Brandenburger Tor, Gedächtniskirche, Kurfürstendamm, Reichstag og Potsdamer Platz. I 2019 har vi som noe nytt inkludert et besøk i fjernsynstårnet – Berlins mest spektakulære bygning.  

 

Datoer og priser

Vennligst vent mens vi finner datoer og priser

Tillegg pr. person

uten A kort
1000,-

Inkludert i prisen

 • Fly Oslo-Berlin t/r
 • Transfer lufthavn-hotell t/r
 • Alle skatter og avgifter
 • 4 netter på BW Plus Amedia Berlin Kurfürstendamm****
 • 4 x Frokost (2.-5. dag)
 • 1 x kaffe og kake i TV-Tårnet (4. dag)
 • 2 x middag (1. og 3. dag)
 • Byrundturer med buss i Berlin
 • Gode billetter til Mozarts "Tryllefløyten" i Berlin Statsopera
 • Gode billetter til Verdis "Nabucco" i Deutsche Oper Berlin
 • Utflukt til Cecilienhof i Potsdam
 • Besøk i TV-tårnet
 • Norsk reiseleder

 

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst Berlin

Vi kommer til Berlin om ettermiddagen. Reiselederen orienterer om de mange mulighetene i nærområdet. Om kvelden spiser vi en felles middag.

Velkommen til Berlin.

Velkommen til Berlin.

Dag 2: Byrundtur og  Operaen Nabucco i Deutsche Oper Berlin

Den tyske frokosten slår sjelden feil – heller ikke på Hotel Amedia Berlin. Etter frokosten skal vi ut og nyte Berlin og byens mange høydepunkter. De gamle skillelinjene mellom øst og vest er utvisket, men eksisterer både mentalt og arkitektonisk. I dag drar vi med buss rundt i byens vestlige del med Tiergarten, de nordiske ambassadene, Schloss Bellevue, Kulturforum og Schloss Charlottenburg. Lunsj og ettermiddagen er på egen hånd.

Nabucco i Deutsche Oper Berlin
Med egen buss kjører vi til Deutsche Oper i Charlottenburg. Bygningen er fra 1960-årene.
Vi har billetter fra 9. til 11. rad. Forestillingen varer 2 timer og 45 minutter i alt inklusiv pause.
Vi kjører tilbake med buss og er på hotellet rundt klokken 23.  

Du kan lese mer om operaen her:

Schloss Charlottenburg

Schloss Charlottenburg

Dag 3: Potsdam – Fri om ettermiddagen – Felles middag i gangavstand

I Potsdam utenfor Berlin besøker vi Schloss Cecilienhof, som er kjent for Potsdam-konferansen sommeren 1945. Her møttes Stalin, Truman og Churchill og avtalte rammene for Tysklands deling. På vei mot byens sentrum passerer vi den russiske kolonien og det nederlandske kvarteret med de mange smale gavlhusene. Det blir tid til å se nærmere på Potsdams hyggelige sentrum på egen hånd før vi tar en rundtur i slottsparken, der de prøyssiske kongene bygde flere slott. Vi er tilbake i Berlin sent på ettermiddagen. Om kvelden avrunder vi vårt deilige opphold i Berlin med middag på en restaurant.

Schloss Cecilienhof

Schloss Cecilienhof

Dag 4: Mer Berlin

Med vår egen buss kjører vi over Potsdamer Platz og besøker først minnesmerket i Bernauer Strasse, der vi får en fornemmelse av hvordan den delte byen så ut. Deretter kjører vi mot sentrum i den østlige delen av Berlin. Blant høydepunktene på turen er Alexanderplatz med fjernsynstårnet, praktgaten Unter den Linden, museumsøya og den berømte byporten Brandenburger Tor. Det blir selvfølgelig også mulig å se et stykke av Berlinmuren – East Side Gallery.

Det blir tid til lunsj på egen hånd, og deretter møtes vi ved Berlins karakteristiske fjernsynstårn, som ble bygd i 1969. Tårnet er 368 meter høyt, og med heis kommer vi på bare 40 sekunder opp til panoramasalongen i 203 meters høyde. Derfra har vi en formidabel utsikt over Berlin. Det serveres kaffe og kake i restauranten med spektakulær utsikt.

Operaforestilling Tryllefløyten i Berlin Statsopera Unter den Linden

En stor opplevelse venter i operahuset fra barokktiden. Operaen måtte gjenoppbygges etter bombingen under andre verdenskrig. Den er nettopp blitt renovert etter 8 års arbeid og fremstår igjen med all sin pomp og prakt. Vi har billetter på rad 13 og 14. Forestillingen varer ca. 3 timer fra 19.00 til 22.00 inklusive pause. Vi blir brakt i egen buss til og fra hotellet.
Du kan lese mer om arrangementet her:

 Bernauer Strasse

Bernauer Strasse

Dag 5: Hjemreise

Om formiddagen kjører vi mot lufthavnen. Vi er på Gardermoen midt på ettermiddagen

 

Hotellinformasjon

Best Western Plus Amedia Berlin Kurfürstendamm****
VisSkjul

Flott hotell i hjertet av Berlin. Lydisolerte romslige værelser med alle moderne fasiliteter.
Hotellet har bar og restaurant
Kurfürstendamm er fylt av kafeer og butikker, og det er ikke langt til S-Bahnen og U-bahnen, hvis man vil ut på egne eventyr.