Sjekk prisen

Donau · 10 dager · Fra Oslo

Oslo, Gardermoen
10 Dager

Bli med på denne billedskjønne reisen, der Donau danner rammen om det herlige cruiset, og der naturen og omgivelsene er som tatt ut av et maleri. Elva bukter seg gjennom omgivelsene, der grønne vinmarker, idylliske små byer, middelalderborger og store skoger er en ekte fryd se på hver dag. 

Kombinasjonen av skiftende natur og kulturelle opplevelser er enestående. Skipet glir stille fra den ene sjarmerende vinbyen til den andre. Stemningen, borgene på fjelltoppene, byene med bindingsverk, små hyggelige gater og selve skipets rolige ferd gjennom idyllen er vanskelig å beskrive. Turen må oppleves, ses og føles i stedet! 
Gled deg...

Bli med på denne billedskjønne reisen, der Donau danner rammen om det herlige cruiset, og der naturen og omgivelsene er som tatt ut av et maleri. Elva bukter seg gjennom omgivelsene, der grønne vinmarker, idylliske små byer, middelalderborger og store skoger er en ekte fryd se på hver dag. 

Kombinasjonen av skiftende natur og kulturelle opplevelser er enestående. Skipet glir stille fra den ene sjarmerende vinbyen til den andre. Stemningen, borgene på fjelltoppene, byene med bindingsverk, små hyggelige gater og selve skipets rolige ferd gjennom idyllen er vanskelig å beskrive. Turen må oppleves, ses og føles i stedet! 
Gled deg til et flott cruise fylt med gode opplevelser!

På dette cruiset ser vi byene: 
Wien – Budapest – Bratislava – Dürnstein – Linz – Passau – Melk - Wien 

 

Datoer og priser

Vennligst vent mens vi finner datoer og priser

Tillegg pr. person

Dobbeltlugar på mellomdekk med fransk altan
1.000,-
Dobbeltlugar på øvre dekk med fransk altan
2.000,-
Enkeltlugar på nedre dekk
6.000,-
Enkeltlugar på mellomdekk med fransk altan
7.000,-
Enkeltlugar på øvre dekk med fransk altan
8.000,-
,-

Inkludert i prisen

 • Fly Oslo—Wien t/r
 • Transfer lufthavn - skipet t/r
 • Alle skatter og avgifter
 • 9 netter på MS Leonora****
 • 9 × frokost (2.-10. dag)
 • 8 × lunsj (2.-9. dag)
 • 8 × middag (1., 2., 3., 4., 5., 6., 7. og 9. dag) 
 • 1 x kapteinens gallamiddag (8. dag)
 • Velkomstdrink om bord
 • Byrundtur i Budapest
 • Byrundtur i Wien
 • Byrundtur i Bratislava 
 • Alle passasjer- og havneavgifter
 • Koffertservice ved inn- og utskipning
 • Obligatoriske drikkepenger til skipet
 • Norsktalende reiseleder 

Bemerkninger

Drikkepakke til en verdi av kr. 1.295 er inkludert i prisen

Dagsprogram

Dag 1: Oslo—Wien 

Om ettermiddagen kommer vi til Wien, der vi kjører direkte til skipet. Her venter velkomstdrink og kanapeer i salongen. Skipets Cruise Manager byr velkommen, og sikkerhetsprosedyrer og praktiske informasjoner om bord gjennomgås.  

Dag 2: Budapest

Flott tur om formiddagen gjennom Donaukneet forbi Visegrad, der borgen troner majestetisk over elva. Mens vi spiser lunsj, nyter vi innseilingen til Budapest. Vi legger til sentralt i Budapest. På en byrundtur med buss opplever vi byens eleganse, historie og melankoli. Vi kommer forbi St. Stefan-katedralen, Ungarns Statsopera og byens vartegn, parlamentet, som er et arkitektonisk mesterverk fra 1904. Det engelske parlamentet var forbilde, og arkitekten har hentet inspirasjon i både renessansen og gotisk arkitektur. Vi skal naturligvis også nyte utsikten over byen fra Gellértfjellet. På Borghøyden ligger den berømte Fiskerbastionen og borgkvarteret med de hyggelige gatene.

Dag 3: Budapest

Fri tid om formiddagen. Ta eventuelt en tur i de berømte markedshallene eller besøk evtl. Gellertbadet. Reiselederen er behjelpelig med forslag,
Lunsjen spises mens vi flyter forbi Budapest på vei mot Bratislava.

Dag 4: Bratislava

Vi kommer til Slovakias lille sjarmerende hovedstad Bratislava om morgenen og tilbringer hele dagen denne deilige byen. Skipet legger til helt inne i sentrum. På en byrundtur til fots i smågatene i den gamle bydelen kommer vi forbi elegante plasser og velholdte hus i hvite, gule og grønne nyanser. Vi kikker inn i Primatpalasset med de seks vakre engelske gobelengene fra 1600-tallet. Palasset ble bygd i 1778 som hovedsete for erkebiskopen. I dag huser det Bratislavas borgermesterkontor. Lunsj på skipet. Du har ettermiddagen på egen hånd i Slovakias sjarmerende hovedstad, der man fra skipet går rett inn i det historiske sentrum.

Dag 5: Dürnstein 

Morgenens tur bringer oss gjennom den delen av Donau som snor seg idyllisk gjennom det postkortvakre landskapet i Wachaudalen. Den vakre dalen, som er vernet av UNESCO, er også uten tvil Østerrikes mest berømte vinområde. Gjennom århundrer har man her bygd terrasser oppover de bratte klippene, og på disse skrentene dyrker man Østerrikes mest berømte druer, Grüner Veltliner og Riesling, til komplekse hvitviner, som er berømt i hele verden.
Etter lunsj kommer vi til Dürnstein, som er en liten vinby med under tusen innbyggere og et vell av historiske bygninger. Over byen troner en borgruin fra middelalderen, der selveste Richard Løvehjerte satt fanget i over et år. Tilbake på skipet nyter vi middagen. Vi blir natten over, så det blir mulig å gå en fin kveldstur i denne deilige byen. 

Dag 6: Linz

Etter Lunsj kommer vi til Linz, som var europeisk kulturhovedstad i 2009. Her tar vi en fin spasertur i byen. Vi går gjennom den gamle bydelen, der vi opplever de mange flotte bygningene. På veien passerer vi blant annet rådhuset og det historiske hotellet Kremsmünstererhof  før vi kommer forbi det gamle markedet og hovedtorget med den store barokksøylen. Vi besøker konditoriet Jindrak, der de blant annet selger den berømte Linzer-kaken.  Middagen nyter vi på skipet, som legger til over natten i byen.

Dag 7: Passau 

Vi passerer grensen til Tyskland mens vi spiser lunsj. Vi har ettermiddagen i den herlige byen Passau. 
Passau blir også kalt Dreiflüssestadt – Treelvbyen – for den ligger ved ikke mindre enn tre elver, nemlig Donau, Ilz og Inn. Sammen med reiselederen tar vi en spasertur gjennom de små gatene i det historiske sentrum, med vakre hus og flotte bygninger. Vi kikker inn i St. Stefanskatedralen, en flott barokkirke med vakker kuppel og flott utskårne ornamenter. Kirken er kjent for å ha det nest største pipeorglet i verden.

Dag 8: Melk

Vidunderlig formiddagstur på Donau mens vi nyter det vakre landskapet. Vi legger til om ettermiddagen i den sjarmerende byen Melk, som rommer mange hundre års historie i de hyggelige gatene. Vi ser det gamle benediktinerklostret Stift Melk og nyter livet i byen. Et fantastisk pustehull i idylliske rammer. I kveld blir middagen ekstra festlig da kapteinen byr på gallamiddag. 

Dag 9: Wien 

Vi begynner dagen med innseilingen til  Wien. Etter lunsj ser vi byen. Vi skal se Belvederepalasset og Ringstrasse med den danske arkitekten Teophil Hansens berømte Musikverein og parlament. Til fots ser vi Wiens gamle bydel, der vi går til Stephansdom og kikker inn i den vakre katadralen.  Skipet ligger ved kai litt utenfor sentrum, som lett kan nås med offentlig transport. Der er metro ca. 500 meter fra båten. 

 

Dag 10:  Mer Wien 

Formiddagen på egen hånd i sentrum av Wien ved Schwedenplatz og Stephansdom, før vi kjører mot flyplassen. Vi er på Gardermoen sent på ettermiddagen.

 

Hotellinformasjon

MS Leonora ****
VisSkjul


MS Leonora er den nyeste tilføyelsen til vår flåte av flotte elvecruisebåter. Gled deg til å gå om bord på dette moderne 4-stjerners skipet med en avslappet og uformell atmosfære. MS Leonora er bygd i 2008 og har plass til ca. 134 passasjerer. Om bord er der restaurant, lounge/bar med levende musikk hver kveld, Club-lounge med gratis kaffe/te, et lite treningssenter og heis til alle fire dekk. Skipet tilbyr gratis WiFi, men forbindelsen kan være ustabil når vi er i fart. På soldekket kan du hoppe en tur i jacuzzien eller bare nøye deg med å nyte det forbipasserende landskapet fra en behagelig solstol.

I skipets panoramarestaurant blir den inkluderte helpensjonen servert. Den består av morgenbuffé, en kombinasjon av buffé og bordservering til lunsj samt 4-retters menyer til middagene. Til alle lunsjer og middager er det inkludert vann, kaffe og te.

Lugarene ligger på nedre dekk, hoveddekket og på øvre dekk. Alle lugarer er på ca. 16 m2 og er innredet med dobbeltseng eller to enkeltsenger, skrivebord og stol, safe, tv, minibar, varme/klimaanlegg samt bad med dusj og hårføner. Lugarene på nedre dekk har små vinduer, som ikke kan åpnes. Lugarene på hoved- og øvre dekk har glasskyvedører og fransk altan. På øvre dekk er det dessuten to suiter på 24 m2, som også har sofa, lenestol og sofabord samt badekåper. Suitene er på forespørsel.   
 
MS Leonora. Lugar på skipet. Skrivebord på lugaren. Baderom på lugaren.