Dresden · Opera - Fra Oslo

Oslo, Gardermoen
6 Dager

Bli med på en vidunderlig reise til Elbens Firenze, der vi ser to operaforestillinger i toppklasse av Puccini og Mozart– "Tosca" og "Don Giovanni" i den legendariske Semperoperaen. 

Reisen er mye mer enn opera. Dresden har i sannhet gjenerobret sin fordums storhet som europeisk kulturby etter den omfattende bombingen i 1945. Innbyggernes enorme viljestyrke hjalp til med å få byen reist fra asken. Etter mange års restaurering og gjenopbygging stråler byen igjen som en kulturperle, og det er atter mulig å besøke den berømte Frauenkirche. Rundt om i byen frister de små kafeene og Bierstubene. Utenfor byen lokker det eventyrlige klippelandskapet i Det...

Bli med på en vidunderlig reise til Elbens Firenze, der vi ser to operaforestillinger i toppklasse av Puccini og Mozart– "Tosca" og "Don Giovanni" i den legendariske Semperoperaen. 

Reisen er mye mer enn opera. Dresden har i sannhet gjenerobret sin fordums storhet som europeisk kulturby etter den omfattende bombingen i 1945. Innbyggernes enorme viljestyrke hjalp til med å få byen reist fra asken. Etter mange års restaurering og gjenopbygging stråler byen igjen som en kulturperle, og det er atter mulig å besøke den berømte Frauenkirche. Rundt om i byen frister de små kafeene og Bierstubene. Utenfor byen lokker det eventyrlige klippelandskapet i Det saksiske Sveits. Her reiser bratte sandsteinsformasjoner seg nesten loddrett opp langs Elbens buktende bredd. Nær Dresden ligger den verdensberømte porselensbyen Meissen, som i dag står under beskyttelse av UNESCO. Her kan man følge produksjonen av "det hvite gullet". 

Datoer og priser

Vennligst vent mens vi finner datoer og priser

Tillegg pr. person

Dobbeltrom som enerom
1.495,-
Ikke A-kort abonnent
1.000,-

Inkludert i prisen

 • Fly Oslo-Berlin t/r
 • Transfer lufthavn-hotell t/r
 • Alle skatter og avgifter
 • 5 netter på Hotel IBIS***
 • 5 x frokost (2.-6. dag)
 • 1 x lunsj (3. dag)
 • 2 x middag (1. og 5. dag)
 • Byvandring i Dresden
 • Gode billetter til Tosca i Semperoperaen
 • Gode billetter til Don Giovanni i Semperoperaen
 • Omvisning i Semperoperaen 
 • Utflukt til Det saksiske Sveits
 • Besøk i Panometer
 • Båttur på Elben
 • Besøk i Meissens Porselensfabrik
 • Norsktalende reiseleder 

 

Dagsprogram

1. dag: Dresden 

Direkte formiddagsfly til Berlin. Det er 2 times kjøring til Dresden. Underveis tar vi en pause det det blir mulig å spise lunsj. Midt på ettermiddagen er vi fremme på hotellet vårt ved gågaten og shoppingmekkaet Prager Strasse. Om kvelden går vi en liten orienteringstur gjennom sentrum, der vi blir kjent med et par av byens største severdigheter. Endestasjonen blir den hyggelige Sophienkeller i barokkpaleet Taschenberg, der vi byr på middag.

2. dag: Dresden, Rundvisning i Semperoperaen og Tosca 

Sammen med reiselederen opplever vi Dresdens historiske sentrum, og vi nyter de praktfulle gjenreiste bygningene: Frauenkirche, Zwinger, Taschenbergpalais, Brühlsche Terrasse og mye mer. Reiselederen forteller garantert om kurfysten av Sachsen, August den sterke, som på flere områder var en driftig herre og satte sitt avtrykk på Dresden. Han var byggherre for både Zwinger og Frauenkirche og skal ha fått over 300 barn! I den berømte Semperoperaen får vi en spennende omvisning. Her synger mange av verdens største operastjerner. Kan besøket i Semperoperaen ikke la seg gjøre, besøker vi i stedet skattkammeret Grünes Gewölbe i Zwinger. Her glimter gull om kapp med elfenben og edelsteiner. Om ettermiddagen er det tid til å gå på innkjøp i noen av de mange fine butikkene eller bare å slappe av på en av byens mange kafeer.

Operaforestilling: Tosca 
På kvelden skal vi oppleve Puccinis berømte opera "Tosca" i Semperoperaen. 
Forestillingen begynder klokken 19.30 og slutter 21.45. 
Du kan lese om forestillingen her
 
 

Dresden

Dresden

3. dag: Det saksiske Sveits og båttur på Elben

Landskapet i Det saksiske Sveits domineres av sandsteinsklipper som vær og vind har formet til fantasifulle skulpturer. På et kvarters tid går vi til fots ut til Basteiklippen og nyter den praktfulle panoramautsikten over sandsteinsfjellene og Elben. Har du lyst til det, kan du fortsette til den berømte Basteibrücke og Felsenburg, der utsikten over Elbedalen er ubetalelig. Vel inne spiser vi lunsj i stedets restaurant. I byen Königstein går vi om bord på en av de store utfluktsbåtene. Deretter følger en romantisk båttur på Elben, så de imponerende klippene kan oppleves fra vannsiden. Vi er tilbake i Dresden mot slutten av dagen.

Elben

Elben

 

4. dag: Fridag og forestillingen Don Giovanni 

I dag er det tid til å hygge seg. Du kan også bare nyte et glass av den lokale hvitvinen, eller hva med en ekte saksisk spesialitet: et sjokoladebeger med eggelikør! Du kan også ta trikken til Neustadt på den andre siden av Elben. Her ligger det atskillige kafeer og barer – deriblant en historisk melkebar hvis like man neppe finner noe annet sted i verden. Om kvelden nyter vi eventuelt en middag på en lokal restaurant i gangavstand fra hotellet. Shopping er rett utenfor døren på Prager Strasse.

Operaforestilling: Don Giovanni 19.00—22.15  (to akter)
Om kvelden tar vi på oss penklærne og kjører til Semperoperaen, der vi har gode billetter til Mozarts berømte opera Don Giovanni. Ifølge filosofen Søren Kierkegård var det intet mindre enn det største kunstverk som noensinne er skapt. Tsjajkovkij så det også som gullstandarden.  Mozart var 30 år og på toppen av sin karriere. En verdig avslutning på vårt opphold i Dresden.
Les mer om forestillingen her:
https://www.semperoper.de/spielplan/stuecke/stid/don-giovanni/60546.html#a_26994

Dresden Semperopers

Dresden Semperopers

5. dag: Porselensbyen Meissen, Panometer

Meissen ligger vakkert til ved foten av Albrechtsburg. Her startet Johann Friedrich Böttger produksjonen av det senere så verdensberømte meissnerporselenet. Fabrikken var den første utenfor Kina som klarte å fremstille porselen. Vi ser først en liten film om hvordan leire i århundrer er blitt omdannet til verdifullt porselen som fine figurer. Deretter kan vi beundre de mest utrolige borddekningene og figurene fra de siste 200 årene i de flotte salene på fabrikkens museum. Hva gjør man med en gammel gassbeholder som ikke blir brukt lenger? Man lager den om til en 360 graders maleri- og utstillingsbygning og kaller den Panometer – en krysning av panorama og gasometer. I Panometer viser man normalt Dresdens skyline slik den så ut i barokken, men også andre panoramaer blir vist. Det imponerende kunstverket kan betraktes fra en plattform midt i rommet. Vi er tilbake i Dresden på ettermiddagen, hvor vi spiser en felles middag på lokal restaurant.   

Meissen porselen

Meissen porselen

6. dag: Hjemreise

Etter frokost sjekker vi ut av hotellet og kjører mot flyplassen i Berlin.
 

Hotellinformasjon

Ibis Hotel Dresden ***
VisSkjul

Tre veldrevne hoteller som ligger på stripe i gangavstand fra Dresdens hovedseverdigheter og midt på handlegaten Prager Strasse. Hotellene er stort sett like. Det er frokostrestaurant på alle hoteller; på Ibis Königstein er det bar og aftenrestaurant. Det er mulig å kjøpe drikkevarer m.m. i resepsjonen på de andre hotellene. Om kvelden kan du avslutte dagen med en øl eller en drink i baren. Der er heis til alle etasjer. Rommene er små, men godt innredet med alle bekvemmeligheter, deriblant klimaanlegg og WiFi.