Pilegrimsveien til Santiago · Fra Oslo

Oslo, Gardermoen
9 Dager

Bli med på en sjelfull vandreferie på den berømte Jakobsveien – også kjent som Pilegrimsveien eller Caminoen. En annerledes og aktiv reise med store natur- og kulturopplevelser fra Burgos til Santiago de Compostela. 

I Spanias nordvestlige hjørne ligger Galicia. Den fredfylte delstaten rommer dramatiske kyststrekninger, grønne fjellandskaper, fortryllende middelalderbyer og en enestående kultur med keltiske tradisjoner. Det hele kan oppleves best til fots, slik pilegrimene gjorde det i gamle dager. Galicia – apostelen Jakobs land – var i middelalderen berømt for pilegrimsveien El Camino de Santiago. En pilegrimsferd hadde stor betydning i den katolske verden. For å oppnå syndsforlatelse valfartet...

Bli med på en sjelfull vandreferie på den berømte Jakobsveien – også kjent som Pilegrimsveien eller Caminoen. En annerledes og aktiv reise med store natur- og kulturopplevelser fra Burgos til Santiago de Compostela. 

I Spanias nordvestlige hjørne ligger Galicia. Den fredfylte delstaten rommer dramatiske kyststrekninger, grønne fjellandskaper, fortryllende middelalderbyer og en enestående kultur med keltiske tradisjoner. Det hele kan oppleves best til fots, slik pilegrimene gjorde det i gamle dager. Galicia – apostelen Jakobs land – var i middelalderen berømt for pilegrimsveien El Camino de Santiago. En pilegrimsferd hadde stor betydning i den katolske verden. For å oppnå syndsforlatelse valfartet store skarer av pilegrimer fra hele Europa til den hellige byen Santiago de Compostela. Den nesten 800 kilometer lange veien til apostelen Jakobs grav var en lang, besværlig og farefull reise. Pilegrimsruten er en av de viktigste i historien, og den nordlige ruten er nå med på UNESCOs verdensarvliste. Man ser stadig pilegrimer foreta reisen av religiøse grunner – noen ser vi som den gang med vandrestav, kappe, hatt og veske påsatt et muslingskall, som man mente gav pilegrimene beskyttelse. I dag er det populært å gå, sykle eller kjøre deler av ruten.

Vi vandrer på spesielt utvalgte deler av den vakre ruten, men underveis blir det også tid til avslapning og til å nyte naturen og de mange kulturminnene som ligger langs Jakobsveien. Vi vandrer fra 2. til 6. dag på noen av de vakreste strekningene den berømte veien byr på. Vi har inkludert flere spennende utfluktsmål, mange måltider og transport av bagasjen vår, som blir fraktet med buss til hotellene etter hvert som vi reiser fra Burgos til det stemningsfulle Santiago de Compostela.
 

Datoer og priser

Vennligst vent mens vi finner datoer og priser

Tillegg pr. person

Enkeltrom
2.495,-

Inkludert i prisen

 • Fly Oslo-Madrid t/r
 • Transfer lufthavn-hotell t/r
 • Alle skatter og avgifter 
 • 1 natt i Burgos på 4 stjerners hotell 
 • 1 natt i Léon på 4 stjerners hotell
 • 1 natt i Astorga på 4 stjerners hotell
 • 1 natt i Ponferrada på 3 stjerners hotell
 • 1 natt i Lugo på 4 stjerners hotell
 • 2 netter i Santiago på 3 stjerners hotell
 • 1 natt i Avila på 4 stjerners hotell
 • 8 x frokost (2.-9. dag)
 • 7 x middag (2.-8. dag) inkl. 1 glass vin og vann 
 • Besøk i Burgos domkirke
 • Byvandring i Castrillo de los Povalsares
 • Besøk i Astorga domkirke
 • Besøk i Gaudís Palacio Episcopal
 • Besøk i Tempelridderborgen 
 • Besøk i Samos-klostret
 • Byvandring i Santiago de Compostela
 • Besøk i Avila
 • Norsktalende reiseleder

Dagsprogram

1. dag: Burgos

Vi flyr med Norwegian midt på dagen direkte fra Oslo til Madrid. Derfra kjører vi med buss til Burgos, der vi bor den første natten.

2. dag: Léon

Før dagens vandretur besøker vi domkirken i Burgos, som er Spanias tredje største kirke. Bygningen er kjent for sine mange høye spir og tårn, og den er fylt med kunstskatter og kuriositeter. Etter besøket drar vi ut på reisens første vandretur, som tar oss gjennom det betagende spanske landskapet. Vi overnatter i den majestetiske storbyen Léon, som i en periode var Spanias hovedstad. Om kvelden hygger vi oss med middag på hotellet.
Vandring: 9,5 km – cirka 2,5 time.

Burgos Katedral i Spania

Burgos Katedral i Spania

3. dag: Astorga

Dagens vandretur bringer oss gjennom det vakre landskapet mot byen Astorga, som er et interessant stopp på pilegrimsveien. I den befestede byen ser vi den store domkirken og den verdensberømte arkitekten Antonio Gaudís særpregede Palacio Episcopal, som i dag er innredet som museum for pilegrimsferden til Santiago. Vi bor på et deilig hotell i den historiske bydelen, der vi også nyter kveldens middag.
Vandring: 14 km – cirka 4 timer.

Antonio Gaudi har ikke bare satt sitt preg på Barcelona. I Astorga ser vi hans Palacio Episcopal.

Antonio Gaudi har ikke bare satt sitt preg på Barcelona. I Astorga ser vi hans Palacio Episcopal.

4. dag: Castrillo de los Povalsares, Jernkorset og Ponferrada

Vi besøker den lille og svært sjarmerende landsbyen Castrillo de los Povalsares. Gled deg til en hyggelige spasertur gjennom den historiske byens smale gater med vakre steinhus. På dagens vandring i fjellene kommer vi forbi Jernkorset, som har stor betydning. Her har pilegrimer i årtusener etterlatt medbrakte steiner som symbol på at de har kastet av seg sine synder. Gjennom årene er her nærmest dannet et helt lite fjell av steiner på det stedet der man mente å komme tettest på Gud! I Ponferrada ser vi ruinene av Tempelridderborgen, som Jakobsveien ble bevoktet fra i middelalderen. Vi bor på et moderne hotell noen få minutters gange fra Ponferradas sentrum. En spennende dag, som slutter med hygge omkring middagen.
Vandring: 11 km – cirka 3,5 time.

Jernkorset i Spania - Pilegrimsveien

Jernkorset i Spania - Pilegrimsveien

5. dag: O Cebreiro og Lugo

I dag vandrer vi litt av veien til middelalderbyen O Cebreiro, som er Galicias eldste by. Dagens vandretur er litt kortere enn de forrige. Her ser vi den lille kirken og restene av en keltisk boplass, og vi besøker det vakre Samos-klostret, som er et av Spanias eldste. Etter besøket setter vi oss i bussen, som kjører oss til den eventyrlige byen Lugo. Den ligger omkranset av verdens best bevarte romerske bymur. Fra den to kilometer lange og ti meter høye bymuren opplever vi byens helt særegne stemning. Vi spaserer deretter gjennom den enestående byen og opplever de mange torgene og elegante borgerhusene før vi avslutter på den idylliske plassen Plaza del Campo. Vi bor en natt i hjertet av byen, der vi også nyter kveldens middag.
Vandring: 6 km – cirka 1,5 time.

I O Cebreiro ser vi de gamle keltiske boplassene.

I O Cebreiro ser vi de gamle keltiske boplassene.

6. dag: Santiago de Compostela

Dagen i dag blir med garanti full av store inntrykk. Galicias hovedstad, Santiago de Compostela, er en av Spanias vakreste byer – en valfartsby som kun overgås av Jerusalem og Roma i betydning. Den er dominert av den overdådige katedralen, som er pilegrimsrutens endestasjon og sentrum for alt liv i byen. Å vandre det siste stykket inn til Santiago etter turen på Jakobsveien og plutselig stå foran den imponerende katedralen på Praza do Obradorio er en helt spesiell opplevelse. De store steinene på plassen har gjennom årene vært betrått av millioner av pilegrimer. Overleveringer forteller at apostelen Jakob led martyrdøden i Jerusalem i år 44. Disiplene hans førte hans jordiske rester til Spania, der han hadde utbredt kristendommen. Mange år senere viste stjerner på himmelen stedet der St. Jakob var blitt begravet. Her ble en kirke bygd, og Santiago de Compostela var grunnlagt. Vi bor to netter i Santiago de Compostela. 
Vandring: 14 km – cirka 3,5 time.

Katedralen i Santiago de Compostela.

Katedralen i Santiago de Compostela.

7. dag: Santiago de Compostela

I en labyrint av smale gater, brutt av vakre plasser, spaserer vi gjennom den eventyrlige byen med et vell av kirker, klostre, forretninger, stemningsfulle restauranter og barer. Vi hører om domkirkens spennende historie og nyter den praktfulle barokkfasaden – et storslått mesterverk. Å delta i messen, lytte til orgelbruset og nyte det store kirkerommet der pilegrimer strømmer til, må oppleves – det er ganske enkelt fantastisk! Har du lyst, kan du bli med reiselederen en liten tur inn på det opprinnelige herberget for pilegrimer som i dag er et av Spanias fineste hoteller.

8. dag: Avila

Vi kjører fra Compostela mot den hyggelige byen Avila med 60 000 innbyggere. Dette er reisens lengste busstur, på ca. 5 timer, og vi stopper underveis for lunsj. Avila blir kalt byen av stein og helgener. Man hevder at byen har flest gotiske og romanske kirker pr. innbygger. Vi bor rett ved byens katedral i hjertet av Avila. Før middagen går vi en tur i den flotte middeladerbyen.  

Avila.

Avila.

9. dag: Hjemreise

Midt på formiddagen kjører vi mot lufthavnen i Madrid. Det er en ca. 1,5 times busstur. 
Tidlig på ettermiddagen flyr vi med Norwegian til Oslo via Stockholm fra Madrid.