Costa del Sol Langtidsferie · Pez Espada · Fra Oslo

Oslo, Gardermoen
22 Dager

Bli med til Spanias Solkyst med over 300 årlige solskinnsdager, lange strender og rolig tempo. Det er skrudd ekstra opp for velvære med opphold på 4-stjerners hotell i balkongrom. På reisen er det inkludert lekker halvpensjon med vin, spennende utflukter og norsktalende reiseleder.

Selv om byene langs Costa del Sol nesten henger sammen, byr de på vidt forskjellige opplevelser. Når man river ut tre uker av kalenderen, er det viktig at man finner det riktige reisemålet. Det har vi funnet i Torremolinos på herlige Hotel Pez Espada, vest for Málaga på Costa del Sols smale kyststripe og direkte ut mot...

Bli med til Spanias Solkyst med over 300 årlige solskinnsdager, lange strender og rolig tempo. Det er skrudd ekstra opp for velvære med opphold på 4-stjerners hotell i balkongrom. På reisen er det inkludert lekker halvpensjon med vin, spennende utflukter og norsktalende reiseleder.

Selv om byene langs Costa del Sol nesten henger sammen, byr de på vidt forskjellige opplevelser. Når man river ut tre uker av kalenderen, er det viktig at man finner det riktige reisemålet. Det har vi funnet i Torremolinos på herlige Hotel Pez Espada, vest for Málaga på Costa del Sols smale kyststripe og direkte ut mot Middelhavet.

Torremolinos ligger i hjertet av Costa Del Sol og er enormt populært, men om vinteren er det roligere, og det er god tid til en hyggelig stund med morgenkaffen. Her finner du både strand- og byliv, og mange muligheter for opplevelser på spennende udflukter til noen av Andalucias store severdigheder, men også på hotellet er det mange aktiviteter. Sitt ned med en god bok, spaser rundt blandt alle butikkene, tapasbarer eller besøk en av mange lokale restauranter som serverer deg god fersk fisk.

Når solen skinner fra en skyfri himmel, og man hører havets bølger slå rytmisk inn mot land, forstår en godt hvorfor Torremolinos blir mer og mer populært. Ett hyggelig, behagelig og solrikt avbrekk med avlappende opplevelser, bort fra mørketiden i Norge. 
 

Kort Spania - Andalucía Costa del Sol - Langtid

Datoer og priser

Vennligst vent mens vi finner datoer og priser

Tillegg pr. person

Standard Enkeltrom
3.995,-
Sunset Beach rom
995,-
Junior Suite
3.995,-
Club rooms
1.995,-

Ekstra arrangementer

Granada og Alhambra
650,-

Inkludert i prisen

 • Fly Oslo-Málaga t/r
 • Transfer lufthavn-hotell t/r
 • Alle skatter og avgifter 
 • 21 netter på Pez Espada
 • 21 x frokost
 • 21 x middag med vin
 • Orienteringstur i lokalområdet
 • Utflukt til Málaga
 • Utflukt til Mijas
 • Utflukt til Gibraltar
 • Norsktalende reiseleder 

Bemerkninger

 

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Costa del Sol

Vi flyr fra Oslo med Norwegian direkte til Málaga på ettermiddagen. I lufthavnen blir vi ønsket velkommen av vår norske reiseleder og kjører deretter til Torremolinos – vårt hjem på Solkysten. 

Promenaden i Torremolinos.

Promenaden i Torremolinos.

2. dag: Costa del Sol 

Om formiddagen arrangerer reiselederen en hyggelig liten spasertur i lokalområdet, så vi raskt kan lære å kjenne det. Her får vi masse praktiske råd og gode tips til langtidsferien. Samtidig blir det informert om hvilke dager de inkluderte utfluktene foregår på.

Den flotte havnen som ligger i gåavstand fra hotellet.

Den flotte havnen som ligger i gåavstand fra hotellet.

3.-21. dag: Opphold på Costa del Sol

I løpet av oppholdet arrangerer hotellet nesten daglig forskjellige aktiviteter og har stadig kveldsunderholdning. Reiselederen tilbyr også flere ekstraarrangementer. 

På reisen er følgende utflukter inkludert:

Utflukt: Picassos fødeby Málaga 
Vi tar en spennende heldagstur til Andalusias nest største by Málaga. Málaga er en flott storby med en lang historie og mange interessante severdigheter. Byen har fått et stort oppsving etter innvielsen av Picassomuseet, som er innredet i et fint gammelt rikmannspalass. H.C. Andersen har også besøkt Málaga, noe vi ser på skulpturen i sentrum. Vi kjører helt opp til Gibralfaro-festningen og nyter den imponerende utsikten over både den travle havnen og selve byen. Etter byrundturen avslutter vi med tid på egen hånd i sentrum. Foruten Picassomuseet kan vi anbefale et besøk i Picassos fødehus på Plaza de la Merced eller kanskje et besøk på Thyssen-Museet. Reiselederen viser gjerne vei.

Promenade ved sjøen i Malaga.

Promenade ved sjøen i Malaga.

Utflukt: Den hvite byen Mijas
Deilig halvdagstur til den sjarmerende landsbyen Mijas, som ligger vakkert til oppe i fjellene nord for Fuengirola. På byvandringen, med trapper og bratte brosteinsbelagte smug, kommer vi forbi de vakre hvitkalkede husene med fargestrålende patioer i tradisjonell andalusisk byggestil. Av og til ser vi esler, som stadig blir benyttet som transportmiddel i den idylliske byen. Overalt oser det av atmosfære i det historiske kvarteret, med spor av arabisk innflytelse. Vi nyter den fabelaktige utsikten over landskapene med Middelhavet i horisonten.

Den hvite vakre byen Mijas.

Den hvite vakre byen Mijas.

Utflukt: Gibraltar
På grunn av den svært strategiske beliggenheten har Gibraltar alltid vært en omstridt klippe, som atskillige ganger har vært erobret, men i de siste 300 årene har den vært på britiske hender. Vi nyter livet i Gibraltar med den livlige Main Street, der de fleste forretningene ligger. Gibraltar er et tollfritt område, der man særlig med fordel kan kjøpe sigaretter og brennevin. Den flotte plassen Casemates Square er stedet der man møtes på de mange utendørskafeene og drøfter verdenssituasjonen over en pint øl. Velg deretter å oppleve mer av byen på egen hånd med tid til shopping, eller bli med reiselederen en tur opp til naturreservatet The Rock. Derfra er det et vidunderlig utsyn mot både Afrika og innover Spania. Her stifter vi også bekjentskap med Europas eneste aper – de halvtamme, frekke Gibraltar-apene, og det er mulig å besøke dryppsteinshulen St. Michaels, som var innredet som hospital under andre verdenskrig. Turen til The Rock koster 22 euro og skal betales direkte til reiselederen.  

Utflukt til Gibraltar.

Utflukt til Gibraltar.

Forbehold for endring i rekkefølgen av utfluktene.

På reisen er det følgende ekstraarrangement:

Ekstraarrangement: Granada og Alhambra
Flott kjøretur gjennom det andalusiske opplandet til den vakre byen Granada, som ligger vidunderlig til mellom to høydedrag ved foten av Sierra Nevada-fjellene. Til fots utforsker vi den fortryllende byen fylt med historie, hyggelige gater og plasser. Deretter har vi litt tid på egen hånd til å gå en oppdagelsestur i gamlebyen eller til å kikke inn i den vakre domkirken før vi skal på omvisning på Alhambrapalasset. Her opplever du en majestetisk skjønnhet med enestående kongelige gemakker, intime patioer, den berømte løvegården og det idylliske sommerpalasset Generalife. Praktfulle blomsteranlegg, roser og fontener, som tatt ut av eventyrene i Tusen og én natt.

Alhambra.

Alhambra.

 

22. dag: Hjemreise

Avreise fra Málaga med Norwegian til Oslo på morgenen. 

 

Hotellinformasjon

HOTEL PEZ ESPADA****
VisSkjul

Hotellet ligger rett ved strandpromenaden nær La Carihuela og i gangavstand til marinaen i Benalmadena. Det ligger i en stor hage med to utendørsbasseng. Hotellet har bar og restaurant. Vi spiser våre inkluderte middager på hotellets restaurant. Det serveres buffé med et utvalg av retter fra Middelhavet i tillegg til kontinentale retter.
 
Hotelllet har et utvalg av kveldsunderholdning som omfatter flamenco show, sangopptredener og musikk.
Alle Rommene  har stort TV, safe og gratis wi-fi. Der er varmeanlegg og klimaanlegg, kjøleskap, og et lite bord med stoler. Balkong med stoler og bord.

Vår standard dobbeltrom er i kategorien Med Rooms.  Du kan også velge Sunset Beach Rooms, Club Rooms eller lekre junior suiter mot tillegg. 

Med Rooms:
Rommene vender mot parkeringsplass og har en liten balkong. 

Sunset Beach Rooms: 
Rommene har utsikt til hagen, swimmingpool, og  sideutsikt til havet

Club room:
Her får man gode rom med utsikt til hagen, swimmingpool, og  sideutsikt til havet. Rommene er utstyrt med air-condition, wifi, vannkoker, lenestol, sofa, tv, minibar og safe. På Club Rooms er der formiddagssol. Rommene er moderne og flott innrettet. På Club Rooms får man formiddagssol. 

Juniorsuite:

På en egen avdeling på hotellet finner man juniorsuitene. Dette er en helt ny avdeling på hotellet som ble klargjort sommeren 2017.  Rommene er 42 kvm med en stor balkong på 10 kvm. Alle som bor i juniorsuitene har tilgang til snacks og drikke i avdelingen.
Alle rommene er utstyrt med boblebad på balkongen, direkte havutsikt (med unntak av 1 etg.), wifi, vannkoker, lenestol og sofa, badehåndklær, minibar, tv,hårføner, safe.  Alle som kjøper juniorsuite har dessuten tilgang til en privat hage i front med solsenger. 

Les mer om hotellet her
 

Hotellet og bassengområdet.
Hotellet og bassengområdet.
Balkong med havutsikt.
Balkong med havutsikt.
Restauranten på hotellet.
Restauranten på hotellet.
Badeværelse.
Badeværelse.
Treningsrom på hotellet.
Treningsrom på hotellet.
Juniorsuite - Balkong.
Juniorsuite - Balkong.
Juniorsuite - Hotellrom.
Juniorsuite - Hotellrom.
Juniorsuite - Bygmingen og hagen som rommer suitene.
Juniorsuite - Bygmingen og hagen som rommer suitene.