Costa del Sol Langtidsferie · Hotel Triton · Fra Stavanger

Stavanger, Sola
22 Dager

Bli med til Spanias Solkyst med over 300 årlige solskinnsdager, lange strender og rolig tempo. Det er skrudd ekstra opp for velvære med opphold på 4-stjerners hotell i balkongrom. På reisen er det inkludert lekker halvpensjon med vin, spennende utflukter og norsktalende reiseleder.

Selv om byene langs Costa del Sol nesten henger sammen, byr de på vidt forskjellige opplevelser. Når man river ut tre uker av kalenderen, er det viktig at man finner det riktige reisemålet. Det har vi funnet i Benalmádena, vest for Málaga på Costa del Sols smale kyststripe og direkte ut mot Middelhavet.

Benalmádena har nesten vokst...

Bli med til Spanias Solkyst med over 300 årlige solskinnsdager, lange strender og rolig tempo. Det er skrudd ekstra opp for velvære med opphold på 4-stjerners hotell i balkongrom. På reisen er det inkludert lekker halvpensjon med vin, spennende utflukter og norsktalende reiseleder.

Selv om byene langs Costa del Sol nesten henger sammen, byr de på vidt forskjellige opplevelser. Når man river ut tre uker av kalenderen, er det viktig at man finner det riktige reisemålet. Det har vi funnet i Benalmádena, vest for Málaga på Costa del Sols smale kyststripe og direkte ut mot Middelhavet.

Benalmádena har nesten vokst sammen med Torremolinos, men akkurat her finnes en egen sjarm med byens flotte strandpromenade. Om sommeren er Benalmádena enormt populært med mye mennesker, men om vinteren er det roligere, og det er god tid til en hyggelig stund med morgenkaffen. Her finner du både strand- og byliv, og mange muligheter for opplevelser på spennende udflukter til noen av Andalucias store severdigheder, men også på hotellet er det nesten daglige aktiviteter. Sitt ned med en god bok, spaser rundt blandt alle butikkene, tapasbarer eller besøk en av mange lokale restauranter som serverer deg god fersk fisk.

Når solen skinner fra en skyfri himmel, og man hører havets bølger slå rytmisk inn mot land, forstår en godt
hvorfor Benalmádena blir mer og mer populært. Ett hyggelig, behagelig og solrikt avbrekk med avlappende opplevelser, bort fra mørketiden i Norge. 
 

Kort Spania - Andalucía Costa del Sol - Langtid

Datoer og priser

Vennligst vent mens vi finner datoer og priser

Tillegg pr. person

Enkeltrom
3.995,-
Dobbeltrom med full havutsikt
3.495,-

Ekstra arrangementer

Granada og Alhambra
795,-

Inkludert i prisen

 • Fly Stavanger-Málaga t/r
 • Transfer flyplass-hotell t/r
 • Alle skatter og avgifter 
 • 21 netter på Hotel Best Tritón****
 • 21 x frokost
 • 21 x middag
 • ½ fl. vin og vann til middagene
 • Orienteringstur i lokalområdet
 • Utflukt til Málaga
 • Utflukt til Mijas
 • Utflukt til Gibraltar
 • Norsktalende reiseleder 

Bemerkninger

Ekstraarrangement bestilles sammen med reisen (min. 15 deltakere).
 

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Costa del Sol

Vi flyr fra Stavanger med Norwegian direkte til Málaga på morgenen. I lufthavnen blir vi ønsket velkommen av vår norske reiseleder og kjører deretter til Benalmádena – vårt hjem på Solkysten. Om kvelden nyter vi middag på hotellet, som alltid serverer en variert og lekker buffé.

Promenaden i Benalmádena.

Promenaden i Benalmádena.

2. dag: Costa del Sol 

Om formiddagen arrangerer reiselederen en hyggelig liten spasertur i lokalområdet, så vi raskt kan lære å kjenne det. Her får vi masser av praktiske råd og gode tips til langtidsferien. Samtidig blir det informert om hvilke dager de inkluderte utfluktene foregår på.

3.-21. dag: Opphold på Costa del Sol

I løpet av oppholdet arrangerer hotellet nesten daglig forskjellige aktiviteter og har stadig kveldunderholdning. Reiselederen tilbyr også flere ekstraarrangementer. 

På reisen er følgende utflukter inkludert:

Utflukt: Picassos fødeby Málaga 
Vi tar en spennende heldagstur til Andalusias nest største by. Málaga er en flott storby med en lang historie og mange interessante severdigheter. Byen har fått et stort oppsving etter innvielsen av Picassomuseet, som er innredet i et fint gammelt rikmannspalass. H.C. Andersen har også besøkt Málaga, noe vi ser på skulpturen i sentrum. Vi kjører helt opp til Gibralfaro-festningen og nyter den imponerende utsikten over både den travle havnen og selve byen. Etter byrundturen avslutter vi med tid på egen hånd i sentrum. Foruten Picassomuseet kan vi anbefale et besøk i Picassos fødehus på Plaza de la Merced eller kanskje et besøk på Thyssen-Museet. Reiselederen viser gjerne vei.

Picassos fødeby, Málaga.

Picassos fødeby, Málaga.

Utflukt: Den hvite byen Mijas
Deilig halvdagstur til den sjarmerende landsbyen Mijas, som ligger fornemt til oppe i fjellene nord for Fuengirola. På byvandringen, med trapper og bratte brosteinsbelagte smug, kommer vi forbi de vakre hvitkalkede husene med fargestrålende patioer i tradisjonell andalusisk byggestil. Av og til ser vi esler, som stadig blir benyttet som transportmiddel i den idylliske byen. Overalt oser det av atmosfære i det historiske kvarteret, med spor av arabisk innflytelse. Vi nyter den fabelaktige utsikten over landskapene med Middelhavet i horisonten.

Den hvite byen Mijas.

Den hvite byen Mijas.

Utflukt: Gibraltar
På grunn av den svært strategiske beliggenheten har Gibraltar alltid vært en omstridt klippe, som atskillige ganger har vært erobret, men i de siste 300 årene har den vært på britiske hender. Vi nyter livet i Gibraltar med den livlige Main Street, der de fleste forretningene ligger. Gibraltar er et tollfritt område, der man særlig med fordel kan kjøpe sigaretter og brennevin. Den flotte plassen Casemates Square er stedet der man møtes på de mange utendørskafeene og drøfter verdenssituasjonen over en pint øl. Velg deretter å oppleve mer av byen på egen hånd med tid til shopping, eller bli med reiselederen en tur opp til naturreservatet The Rock. Derfra er det et vidunderlig utsyn mot både Afrika og innover Spania. Her stifter vi også bekjentskap med Europas eneste aper – de halvtamme, frekke Gibraltar-apene, og det er mulig å besøke dryppsteinshulen St. Michaels, som var innredet som hospital under andre verdenskrig. Turen til The Rock koster 22 euro og skal betales direkte til reiselederen.  

Forbehold for endring i rekkefølgen av utfluktene.

På reisen er det følgende ekstraarrangement:

Ekstraarrangement: Granada og Alhambra
Flott kjøretur gjennom det andalusiske opplandet til den vakre byen Granada, som ligger vidunderlig til mellom to høydedrag ved foten av Sierra Nevada-fjellene. Til fots utforsker vi den fortryllende byen fylt med historie, hyggelige gater og plasser. Deretter har vi litt tid på egen hånd til å gå en oppdagelsestur i gamlebyen eller til å kikke inn i den vakre domkirken før vi skal på omvisning på Alhambrapalasset. Her opplever du en majestetisk skjønnhet med enestående kongelige gemakker, intime patioer, den berømte løvegården og det idylliske sommerpalasset Generalife. Praktfulle blomsteranlegg, roser og fontener, som tatt ut av eventyrene i Tusen og én natt.

Det vakre mauriske Alhambra er en stor opplevelse.

Det vakre mauriske Alhambra er en stor opplevelse.

22. dag: Hjemreise

Avreise fra Málaga med Norwegian direkte til Stavanger om formiddagen. 

 

Hotellinformasjon

Best Triton
VisSkjul

Hotel Best Tritón ligger flott til i Benalmádena, omgitt av en fin hage med palmetrær – direkte ut mot havet og strandpromenaden. Det er ca. 200 meter til marinaen, og overalt hersker en hyggelig stemning. Hotellet består av to bygninger, forbundet med en korridor og få trapper.

Hotellet har et flott utendørs basseng, solterrasse med solstoler og parasoller og tennisbane. Det er muligt å låne håndklær mot et depositum på 10 euro. Utendørsbassenget er ikke oppvarmet. Vil du pleie deg selv, kan du slappe av i hotellets lille spa, hvor du finner et oppvarmet innendørs svømmebasseng, sauna, jacuzzi og tyrkisk bad. Entreen koster ca. 10 euro for 1½ time. Dessuten finner du både et fitnesscenter samt frisør- og skjønnhetssalong på hotellet. Vaskeriservice tilbys mot betaling. Under oppholdet arrangerer hotellet en del forskellige aktiviteter. Det finnes bar, cafeteria og restaurant.

Måltider

I hotellets restaurant nyter vi den inkluderte halvpensjon, hvor det både morgen og aften serveres en stor buffet med ett flott utvalg av spanske og internasjonale retter. Til alle middager er det inkludert en ½ flaske vin og vann pr. person.

Dobbelt- og enkeltrom med delvis havutsikt

Flotte værelser på ca. 23-30 m2  i lyse farger med balkong eller terrasse på ca. 2 m2 med delvis havutsikt.  Balkongen eller terrassen er møblert med et lite bord og to stoler.

Værelsene er innrettet med dobbeltseng, skrivebord, stol, tv, kjøleskap, aircondition/varme, safe, samt gratis WiFi. Badeværelsene har badekar med dusj eller dusj samt hårføner.

Les mer om hotellet her.