Costa Del Sol - Aguamarina Suites · Fra Bergen

Bergen, Flesland
22 Dager

Spansk ferieparadis i den populære kystbyen Torremolinos, der vintermånedene kan nytes i et rolig tempo. Vi bor i balkongværelser på nyrenovert 4-stjerners hotell med fantastisk beliggenhet ved både by og strand. 

En gang var Torremolinos bare en fiskerlandsby, men i 1960-årene startet en forvandling som har gjort byen til en av Costa del Sols mest populære feriebyer. Den sjarmerende byen har blant annet en lang palmebestrødd strandpromenade og deilige, brede strender langs det vakre asurblå Middelhavet. I de hyggelige gatene finner vi et kjempeutvalg av butikker, hyggelige restauranter og kafeer, og byen frister med en rikdom av spennende kultur og...

Spansk ferieparadis i den populære kystbyen Torremolinos, der vintermånedene kan nytes i et rolig tempo. Vi bor i balkongværelser på nyrenovert 4-stjerners hotell med fantastisk beliggenhet ved både by og strand. 

En gang var Torremolinos bare en fiskerlandsby, men i 1960-årene startet en forvandling som har gjort byen til en av Costa del Sols mest populære feriebyer. Den sjarmerende byen har blant annet en lang palmebestrødd strandpromenade og deilige, brede strender langs det vakre asurblå Middelhavet. I de hyggelige gatene finner vi et kjempeutvalg av butikker, hyggelige restauranter og kafeer, og byen frister med en rikdom av spennende kultur og historie. Om sommeren er Torremolinos godt besøkt, men i vinterhalvåret blir tempoet satt ned, og på denne årstiden fornemmer man for alvor den autentiske og lokale atmosfæren.

Den kuperte byen ligger i hjertet av Costa del Sol mellom Málagabukta og Sierra de Mijas-fjellene i le for nordavinden og har derfor et skjønt klima med mer enn 300 solskinnsdager om året. Ganske enkelt det perfekte stedet for avslapning, landt unna fra den kalde og mørke vintertiden i Norge. Hotellet vårt har en fremragende beliggenhet, med bare få meter til både strand og byens sentrum. Gled deg til å bo på det fine 4-stjernershotellet, som nettopp er gjenåpnet etter en større renovering.

På reisen er det god tid til å gire ned og nyte den deilige byen, men vi skal naturligvis også ut og oppleve noe av det sjarmerende Andalusia. Byens plassering inviterer til spennende utflukter, og vi besøker blant annet den glamorøse byen Marbella, Picassos fødeby Málaga og den sjarmerende landsbyen Cómpeta. I tillegg skal vi smake den lokale vinen på en vingård ved den sørspanske vinruten La Ruta del Sol y del Vino. Vil du oppleve enda mer, har vi sørget for to ekstraarrangementer som byr på opplevelser i Ronda og Granada. Ekstrarrangementene bestilles og betales hjemmefra. På hotellet er det stadig kveldsunderholdning, og underveis bidrar reiselederen også med hyggelige arrangementer som fotturer, spillekvelder med mer. Vi har inkludert halvpensjon på reisen, så vi starter dagen sammen med frokost, så du på egen hånd kan utforske det lokale kjøkkenet til lunsj. Om kvelden møtes vi igjen over en hyggelig middag inklusive vin i hotellets restaurant.  

Kart over Andalucia.

Datoer og priser

Vennligst vent mens vi finner datoer og priser

Tillegg pr. person

Juniorsuite premium
995,-
Juniorsuite som enkeltrom med balkong
5.995,-
Juniorsuite som enerom uten balkong
3.995,-

Ekstra arrangementer

Granada og Alhambra
795,-
Ronda og Setenil De Las Bodegas
695,-

Inkludert i prisen

 • Fly Bergen-Málaga t/r
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • Alle skatter og avgifter pt. kr. 268,-
 • 21 netter på MS Aguamarina Suites****
 • Frokost hver dag
 • 1 x lunsj i privat hjem
 • middag hver dag inkl. to glass vin og vann )
 • Gratis adgang til spa med innendørs basseng, sauna og fitnesssenter 
 • Byvandring i Torremolinos
 • Besøk i Casa de los Navajas
 • Besøk i fortryllende Marbella og lystbådehavnen Puerto Banús
 • Besøk i Picassos fødeby Málaga, inkl. et glass Málaga-vin
 • Utflukt til Andalusias bakland
 • Norsktalende reiseleder på reisemålet  

 

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Costa del Sol

Med Norwegian flyr vi  direkte fra Bergen til Málaga. I lufthavnen blir vi ønsket velkommen av vår norsktalende reiseleder, og deretter kjører vi til den hyggelige byen Torremolinos, som de neste tre ukene er vårt hjem på Costa del Sol.

Lang fin promenade som strekker seg fra Torremolinos til Benalmadena.

Lang fin promenade som strekker seg fra Torremolinos til Benalmadena.

2. dag: Byvandring i Torremolinos

Om formiddagen arrangerer reiselederen en spennende liten byvandring der vi blir introdusert for de nye omgivelsene våre og får inspirasjon til den kommende feriens aktiviteter. Samtidig får du informasjon om hvilke dager de inkluderte utfluktene foregår.
Vi går sammen inn gjennom gågaten Calle San Miguel i Torremolinos gamleby, der vi kommer forbi den andalusiske kirken San Miguel og inn i de nærliggende smale gatene som tar oss forbi hyggelige plasser med palmer, appelsintrær og magnolier. Vi passerer likeledes byens viktige vartegn, det høye utkikkstårnet Torre del Pimental, som ble bygd da byen var under maurisk styre. Frem til 1500-tallet var tårnet kjent som Torre de los Molinos (Mølletårnet) – derav byens navn! Vi kikker også ned på byens hyggelige strandpromenade, som går langs kysten. Vi avslutter med et besøk i det eventyrlige huset Casa de los Navajas, som en gang var eid av Navajas-familien. De tjente en formue på å eksportere sukkerrør, som en gang var et av Málaga-provinsens viktigste landbruksprodukter. Vi nyter den vakre utsikten fra det høytliggende huset, som er fylt med dekorative detaljer. Det knapt 100 år gamle huset ligner et orientalsk eventyrslott og har en av Torremolinos’ mest berømte fasader. I dag benyttes huset primært til offisielle mottakelser og brylluper. Vi nyter utsikten fra den praktfulde terrassen med tårn og paviljonger. Om kvelden hygger vi oss med reisens første buffémiddag, som alltid er lekker og variert.

Casa de los navajas.

Casa de los navajas.

3.–14/21. dag: Opphold på Costa del Sol  

I løpet av reisen er det arrangert en rekke spennende utflukter, som vi drar ut på sammen med reiselederen. Du har dessuten mulighet til å kjøpe tre ekstraarrangementer. I løpet av reisen arrangerer hotellet også forskjellige aktiviteter i form av spanske kulturopplevelser som dans, matlagning og annet, likesom det stadig vil være kveldsunderholdning. Sammen hygger vi oss med morgenmåltider og middager på hotellet. Du kan lese mer om de inkluderte utfluktene og ekstraarrangementene nedenfor. 

15/22. dag: Hjemreise 

Tre deilige uker i Torremolinos går mot slutten, og med Norwegian flyr vi direkte fra Málaga til Bergen om kvelden.
 

På reisen er følgende utflukter inkludert

Utflukt: Fortryllende Marbella og lystbåthavnen Puerto Banús
Den fornemme byen Marbella er kjent for glamour og luksus. På dette eksklusive feriestedet finner vi en sann lekeplass for millionærer, kjendiser, kongehus og sjeiker. Vi drar ut på byvandring i den atmosfærefylte gamlebyen, som er holdt i ekte andalusisk stil med fine hvitkalkede hus, blomstersmykkede balkonger og smale smug. Midt i byen finner vi det gamle torget Plaza de los Naranjos, som er nydelig omkranset av appelsintrær og stemningsfulle restauranter og kafeer. På halvdagsutflukten besøker vi også den verdensberømte lystbåthavnen i Puerto Banús.

Havnen i Marbella med de hvite husene.

Havnen i Marbella med de hvite husene.

Utflukt: Picassos fødeby Málaga!!!
Vi tar på en interessant halvdagstur til Andalusias neststørste by. Málaga er en flot storby med en lang historie og mange interessante severdigheter. Her finnes det vakre Picassomuseum, som er innredet i et storslått gammelt rikmannspalass, og midt i byen står en skulptur av den danske dikteren H.C. Andersen, som i sin tid besøkte byen. På en spennende byrundtur passerer vi både moderne bebyggelser i det tidligere industriområde, det engelske kolonikvarter og Plaza Victoria, der kongeparet lå i leir, da de inntok byen for 500 år siden. Underveis holder vi pause, der vi kan nyte utsikten over den nyrenoverte havnen. Vi slutter turen med et hyggelig besøk på den berømte Antigua Casa de Guardia fra 1840 -  Málagas eldste bar. Her smaker vi på den kjente Málaga-vinen, som minner om portvin. 

Oversiktsbilde over Malaga.

Oversiktsbilde over Malaga.

Utflukt: Andalusias bakland
Gjennom svingete fjellveier tar vi i dag på en flott heldagstur inn i landet, der vi besøker den sjarmerende landsbyen Cómpeta, som ligger ved foten av Sierra Almijara-fjellene. Cómpeta hører til blant Andalusias vakreste hvite byer, og på byvandringen kommer vi gjennom de brostensbelagte gatene forbi hyggelige barer og restauranter, innen vi når frem til byens sentrum Plaza Almija. Hele området omkring byen er berømt for de lokale vinbøndenes populære muscatel-vine, og når vinhøsten er i hus feires det med en stor fest på denne plassen i hjertet av byen. I et av de gamle huse besøker vi det lokale museumet, der man på beste vis forsøker å bevare byens gamle tradisjoner og skikker. Heretter besøker vi en liten lokal vingård, hvor vi smaker på den berømte vinen. Turen fortsetter til den hvite byen Torrox, som ligger på veien La Ruta del Sol y del Vino - Ruten med Sol og Vin. Tett på byen inviteres vi innen for i et privat hjem, der vi nyter en deilig, hjemmelaget lunsj, fremstillt av lokale produkter og etter tradisjonsrike oppskrifter.

Cómpeta, den vakre hvite byen.

Cómpeta, den vakre hvite byen.

På reisen tilbys følgende ekstraarrangementer

Ekstraarrangement: Granada og Alhambra
Vi kjører en flott tur gjennom det andalusiske baklandet til den vakre byen Granada, som ligger vakkert til mellom to høydedrag ved foten av Sierra Nevada-fjellene. Til fots utforsker vi den fortryllende byen, som er fylt med historie, hyggelige gater og plasser. Deretter har vi litt tid på egen hånd til å gå på oppdagelse i den gamle byen eller til å se litt i den vakre domkirken, innen vi får en rundvisning på Alhambrapalasset. Her opplever vi en majestetisk skønnhet med enestående kongelige gemakker, intime patioer, den berømte løvegården og det idylliske sommerpalass Generalife. Her finnes praktfulle blomsteranlegg, roser og springvann, som er som tatt ut av 1001 Natts Eventyr. En flott heldagsutflukt, hvor vi opplever Andalusias absolutte største severdighet.

Alhambra.

Alhambra.

Ekstraarrangement: Ronda og Setenil de las Bodegas
På denne heldagsturen opplever vi skjønnhet og romantikk i Los Pueblos Blancos, de hvite landsbyer, som byr på labyrinter av snevre, brostenbelagte gater, byporter, bueganger, blomster, hemmelighetsfulle gårdshager, hyggelige kafeer og restauranter. Vi kjører langs kysten og videre inn i landet gjennom et av Spaniens vakreste fjellområder. Her besøker vi Ronda, som er en av Sør Spanias skjønneste byer. Ronda ligger dramatisk på begge sider av en meget dyp og lodret kløft, og vi krysser den imponerende broen Puente Nuevo, som forbinder dem, og som er byens vartegn. Her ser man nesten 100 meter ned i slugten til den dybtliggende Guadalete elven. Gjennom små gyder med blendende hvite hus, fortsetter vi forbi tyrefekterarenaen, som hører til blant Spanias eldste og mest betydningsfulle. Her drømmer enhver matador om å kjempe mot tyrens intelligens. Etter besøket i Ronda, fortsetter utflukten til den eventyrlige landsbyen Setenil de las Bodegas, der små hvite hus ligger på rad og rekke under en gigantisk lavaklippeblokk. Surrealistisk - som om tyngdekraft og fysiske lover er opphevet! En spennende dag med god tid til å oppleve Andalusias sjarm og gjestfrihet.

Puente Nuevo, Ronda.

Puente Nuevo, Ronda.

Ekstraarrangement: Den britiske kronkoloni Gibraltar (Kun 2019)
På sydkysten av den Iberiske Halvøy finner vi Europas siste koloni Gibraltar – et lite stykke av Storbritannia. Gibraltar ligger ved det strategisk viktige Gibraltarstrede, som forbinder Atlanterhavet og Middelhavet. Vi besøker hovedbyen Gibraltar, som minner om en mindre engelsk provinsby med restauranter og pubber. Her er det tid til shopping på egen hånd i hovedgaten Main Street med tollfrie butikker - og kanskje det frister med den klassiske fish & chips til lunsj? På Gibraltarklippen finnes Europas eneste vildtlevende aper. Det sies, at britene blir på Gibraltar, så lenge berberabene er der! Huler og tunneller preger det lille område, og her har du mulighet for å oppleve svimlende utsiktspunkter fra de nesten loddrette klipper. I klart vær er det en flott utsikt over stredet og den afrikanske kyst. Ønsker du å besøke selve klippen, kan du for egen regning velge å ta svevebanen eller en minibuss, som kjører opp til klippetoppen. Vær tålmodig ved grenseovergangen, og husk å ta med pass.

Flott utsikt over Gibraltar.

Flott utsikt over Gibraltar.

 

Hotellinformasjon

MS Aquamarina Suites ****
VisSkjul

Flott hotell med fantastisk beliggenhet tett på både strand og by i et rolig område i Torremolinos. Der er bare 150 meter til den fine stranden El Bajondillo og 300 meter til hovedgaten Calle San Miguel, som er fylt med spennende butikker, hyggelige kafeer og restauranter. Hotellet gjenåpnet i april 2018 etter en omfattende renovering, og alt fremstår lyst og vennlig.

Det populære hotellet har en flott utendørs svømmebasseng, solterrasse, gratis adgang til det lekre spa med oppvarmet, innendørs svømmebasseng, sauna og ett mindre treningssenter. Vil du unne deg selv litt mer kan du dessuten få herlige massasjebehandlinger mot betaling. På hotellet finner man heis, snackbar og en hyggelig restaurant, som ligger få trappetrinn ned fra resepsjonen. På 8. etasje ligger en fin takterrasse, hvor det er mulighet for å slappe av i solsenger eller i jacuzzi med flott utsikt over havet (det er få trinn det siste stykke opp fra heisen). Fra resepsjonen fører en heis opp til gaten Calle las Mercedes, som gjør det lett å komme til sentrum. I restauranten nyter vi en lekker morgen- og kveldbuffet med show cooking, og til middagen er det to glass vin inkludert pr. person. Under oppholdet arrangerer hotellet jevnlig kveldunderholdning som f.eks. dans, matlaging med mer.

Gled deg til å bo i de romslige værelsene, som er forskjellig innredet. Alle værelser har eget bad med toalett, dusj eller badekar, hårføner, tv, aircondition, safe til 2,50 euro pr. dag pr. værelse, minibar og gratis WiFi. Sengetøyet skiftes hver 5. dag under oppholdet.

Værelsestyper

Junior Suite: Et stort værelse på 30-35 m2 beliggende på 1-3 etasje med en god seng, sofa, og med balkong eller terrasse på ca. 2,5 m2 med bord og stoler. Værelserne har sofa, bord og stoler. De fleste baderommene er med dusj. 

Junior premium suite: Et stort værelse på 30-35 m2 beliggende på 5.-7. etasje med fin utsikt og kikk til havet eller med ettermiddagssol 1-3. etasje.  På rommet finner du sofa, bord, stoler og vannkoker. Baderommet er med dusj. Balkongen er på ca. 2,5 m2 med bord og stoler. 

Junior suite som eneværelse: Et stort værelse på 27 m2 med en god seng, sofa, bord og stol. Værelset er uten balkong/terrasse. Værelset er med delvis havutsikt eller basseng utsikt.  

Suite m/2 soveværelser: Værelse på 44 m2 med oppholdrom med sofa, bord og stoler samt to separate soveværelser med gode senger. Ettermiddagssol og delvis utsikt til havet fra balkongen/terrassen på 2,5 m2 med bord og stoler samt kitchennette.  
 

Les mer om hotellet her