Suite og balkong til alle

Calpe · Langtidsferie Deluxe · Fra Torp Sandefjord

Torp, Sandefjord
22 Dager

Suitopia i magiske Calpe - 75 kvm Store Suiter inkl. 20 kvm balkonger

Har du lyst å reise på langtidsferie i de mørke vintermåneder og i tillegg liker luksus er dette reisen for deg. 
På ett helt nytt hotell som åpnet våren 2017, tilbyr vi den ultimate langtidsopplevelse. En time fra Alicante finner du byen Calpe på Costa Blanca midt på Spanias Middelhavskyst. 

Skandinavere har enda ikke fått øynene opp for byen som har alt, inkludert sol og varme som vi lengter etter hver vinter. 

Strandene i Calpe er breie og flotte, som tatt ut av en katalog. Herfra kan du skue...

Suitopia i magiske Calpe - 75 kvm Store Suiter inkl. 20 kvm balkonger

Har du lyst å reise på langtidsferie i de mørke vintermåneder og i tillegg liker luksus er dette reisen for deg. 
På ett helt nytt hotell som åpnet våren 2017, tilbyr vi den ultimate langtidsopplevelse. En time fra Alicante finner du byen Calpe på Costa Blanca midt på Spanias Middelhavskyst. 

Skandinavere har enda ikke fått øynene opp for byen som har alt, inkludert sol og varme som vi lengter etter hver vinter. 

Strandene i Calpe er breie og flotte, som tatt ut av en katalog. Herfra kan du skue byens berømte klippe Penon De Ifach.
Byens gamle kvarter er sjarmerende og fint med sine smale gater. Her kan man nyte livet på en kafe eller en benk eller på en av  pasteleriaèrne med sine lekre spanke kaker. Det er mange fine klesbutikker gjemt i Calpes sidegater og lørdags formiddag er det marked i byen langs Avenida Rumania. 
Rundt om gågaten, strandpromenaden og marinaen er det ett hav av restauranter og barer med forskjellig gastronomi i alle prisklasser. 
Om kvelden er det gode spanke europeiske retter inkludert ett glass vin på hotellet. En kveldsdrink kan nytes på en av hotellets barer, på promenaden eller på din store balkong. 
 

Kart over Calpe.

Datoer og priser

Vennligst vent mens vi finner datoer og priser

Tillegg pr. person

Suite med havutsikt
2.995,-
Suite med havutsikt som enerom
10.995,-
Suite som enerom
5.495,-

Inkludert i prisen

 •     Fly Sandefjord-Alicante t/r  
 •     Transfer lufthavn-hotell t/r
 •     Alle skatter og avgifter 
 •     21 netter i Calpe på Hotel Suitopia****
 •     21 x frokost 
 •     20/21 x middag inkl. et glas vin (avhengig av ankomsttidspunkt)
 •     Byvandring i Calpe
 •     Utflukt til Alicante
 •     Utflukt til landsbyen Guadalest og Altea
 •     Utflukt til Valencia
 •     Norsktalende reiseleder

Dagsprogram

Dag 1: Velkommen til Calpe

Direkte fly fra Sandefjord til Alicante.  
Vårt hotell er ca. en times kjøring på gode veier fra Alicante Flyplass. Først på en lang og forholdsvis flat strekning, men så med stigninger opp i ville rå fjell. Vi kjører forbi den berømte solby Benidorms skyline og den innbydende Bergby Altea, før Calpe åpner seg foran oss i en bred dal ned mot vannet.

Utsikt over Calpe.

Utsikt over Calpe.

Dag 2: Calpes magiske naturpark

Likegyldig hvor du oppholder deg i Calpe, kan du se byens markante vartegn den 332 meter høye kneisende kalksteinsklippe Penon de Ifach, som om kvelden glitrer i solnedgangen. Her, på en av bergsidene, oppstod den første lille by, Ifach, som var bebodd av berbere, som etter barske piratangrep valgte å flytte inn mot land og dermed grunnlagte nåtidens Calpe. I dag utgjør klippen en liten eventyrlig naturpark, som strekker seg en kilometer ut i havet. En tur her kan anbefales.
Vi velger en enkel rute og spaserer halvveis rundt om den inn igjennom de fine hageanleggene med imponerende palmer og blomster. Jo lengere ut mot klippen vi kommer, jo mere høyrøstet blir koret fra de tusen mangeartede sjøfugler som flyr om ørene på oss og hyler klagende mot himmlen. Vi fortsetter turen til marinaen og havnen tett ved, hvor det er masse  liv og fiskeauksjon hver ettermiddag.
Ønsker man mer krevende fjelltur, kan man gå opp klippen via en tunnel og ut på den.

Penon de Ifach.

Penon de Ifach.

 

Øvrige inkluderte utflukter mellem Dag 3 og 21. 

Det praktfulle Alicante      
Midt på Costa Blanca ligger den fantastiske storbyen Alicante, med brede alleer, grønne hager, innbydende fiskerestauranter og lystyachter i millionklassen. Vi nyter den storslåtte utsikten over byen og havet fra middelalderborgen Santa Bárbara, som troner over sentrum. Vi tar en spasertur langs den berømte palmepromenaden, Explanada de España, etterfulgt av litt tid på egen hånd til å shoppe, eller til et besøk på en av de hyggelige fortauskafeene, som her ligger side om side, før vi kjører tilbake til hotellet.

Utsikt over Alicante fra middelalderborgen Santa Barbara.

Utsikt over Alicante fra middelalderborgen Santa Barbara.

Landsbyen Guadalest og Altea

Vi drar ut på en spennende halvdagsutflukt i Costa Blancas oppland. På vakre veier kjører vi opp i fjellene til den dramatisk plasserte og maleriske landsbyen Guadalest, som har bare 200 innbyggere. I middelalderen hadde Guadalest stor betydning. Byen tilhørte kongehuset Aragón, som da var et av de viktigste i Europa, og som dominerte hele den vestlige delen av middelhavsområdet. Den eneste adgangen til den gamle bydelen er oppover Costera del Portal-trappene og gjennom en tunnel som er boret inn i klippen ved Guadalest-slottet. Det er en helt spesiell stemning i den severdige og bilfri byen, og på byvandringen gjennom den fint bevarte gamle bydelen passerer vi blant annet adelshuset, kirken og fengslet. Derfra er det en vakker utsikt mot den dyptliggende sjøen og marker med oliventrær.
Fra Guadalest kjører vi til Altea, hvor vi rusler rundt i gamlebyen. Altea regnes som en av de vakreste spanske byene. Flotte hvitkalkede hus med blomsterpotter, trange brosteinsbelagte gater, små kunst- og bruksbutikker. Her er det god tid til å rusle rundt på egenhånd, ta en lunsj og nyte byen.

Sjarmerende gate i Altea.

Sjarmerende gate i Altea.

Kulturbyen Valencia
Vi tar en flott heldagstur til en av Spanias største byer, som byr på vakre hager og parker. Storbyens ni kilometer lange grønne pulsåre, Jardín del Turia, går som et bredt bånd gjennom byen. Den vakre parken, som er en av Spanias største byparker, ligger i et tørrlagt elveleie, og ikke mindre enn 18 broer krysser parken. Valencia er en fascinerende blanding av gammelt og nytt. Byen er blitt verdensberømt på grunn av Formel 1 og America’s Cup, men er også kjent for det enestående anlegget Ciudad de las Artes y las Ciencias, som er den spanske arkitekten Santiago Calatravas mesterverk, og som i dag er byens mest populære severdighet. Området rommer både en opera og et konserthus, et eksperimentarium og et av Europas største saltvannsakvarier. Inngangen til det futuristiske Opera- og konserthuset ligner nærmest gapet på en kjempestor hvit hai! Den verdensberømte arkitekten er født i byen, og han har fått skapt seg en spesiell signatur i Valencia. På byrundturen passerer vi musikkpalasset, tyrefekterarenaen og det imponerende rådhuset. Vi kommer også forbi den fint bevarte børsen, La Lonja, som gjennom århundrer ble brukt til silkehandel. På Mercado Central blir det solgt friske krydderurter, sitrusfrukter og fisk. I det moderne kvarteret Eixample ser vi byens eksklusive forretninger og elegante kafeer og får et godt inntrykk av livet i Valencia på første klasse. Byen minner på mange måter om Barcelona, og man merker tydelig at arkitekten Francisco Mora Berenguer var en venn av Barcelonas verdensberømte arkitekt Antoni Gaudí. Det er torghallen Mercado de Colón et godt eksempel på.
Etter en spennende byrundtur i buss i den nye bydelen fortsetter vi til fots gjennom det stemningsfulle middelalderkvarteret El Carmen. Bak katedralen ligger den atmosfærefylte Plaza de la Virgen med et vell av hyggelige spisesteder.  Du bør også smake Valencias berømte horchata, som er en sunn, kald, melkefarget drink laget av jordmandler (tigernøtter).

Valencia.

Valencia.

Dag 22 : Avreise

Avgang direkte fra Alicante til Sandefjord.  

 

Hotellinformasjon

Hotel Suitopia Sol y Mar****
VisSkjul

På dette hotellet bor vi i lekre suiter på 75 kvadratmeter som inkl. 20 kvadratmeter balkong. 

Suiterne er utstyret med:

 •     2 x 40 tommers Satellitt-TV  
 •     Stort baderom med alle fasiliteter og eget WC      
 •     Stue med 4 stoler  og sofa  
 •     Soverom med Stor King Size seng eller store enkeltsenger     
 •     20 m2 Terrasse med 2 liggestoler og bord med 6 stoler.   
 •     Safe, mini bar, romslige skap 
 •     Air condition og varmeanlegg
 •     Gratis Wifi

Bruk av Kitchenette (tekjøkken) kan bestilles før avreise eller direkte på hotellet. Ved bestilling før avreise vil prisen være en engangssum som gjelder for hele oppholdet. Se nærmere informasjon under tillegg. Ved bestilling etter avreise blir prisen ca. 13 euro per dag med minimum 2 dagers leie. 

Hotellet har en sky lounge bar i 29. etasje med en fantastisk utsikt. Restaurantens rikholdige kvellsbuffet består av både spanske og europeiske retter. Flott frokost buffet. Alle fasiliteter, barer, butikk, utendørs bassengområde er åpent. Det er også oppvarmet basseng ute. Hotellet har en Spa-avdeling som kan benyttes mot betaling. Det er få meter til stranden og strandpromenaden og ca 1 km til naturparken med klippen penon de Ifach og 1 km til den gamle by. 
Les mer om hotellet her 

Og se en film om hotellet her

 

Soverom.
Soverom.
Stue/kjøkken.
Stue/kjøkken.
Skybar i 29 etasje.
Skybar i 29 etasje.
Havutsiktsværelse.
Havutsiktsværelse.
Suite.
Suite.