Andalusia & Costa Tropical · Langtidsferie · Fra Stavanger

Stavanger, Sola
22 Dager

Bli med til lune himmelstrøk ved Sør-Spanias Tropiske kyst, som har over 300 solskinnsdager og et rolig tempo. Vi bor ved den skjønne byen Almuñécar, som byr på lange strender med utsikt mot det asurblå Middelhavet, og hygger oss på et riktig deilig hotell med halvpensjon inkl. vin, utflukter og norsktalende reiseleder.  
Når man skal være hjemmefra i tre uker, er det viktig å finne det riktige reisemålet. Det kunne lett være Costa Tropical – Sør-Spanias 19 kilometer lange kyststrekning med 26 strender som ligger øst for Málaga. Costa Tropical er inngangsporten til mange av Andalusias maleriske hvite byer...

Bli med til lune himmelstrøk ved Sør-Spanias Tropiske kyst, som har over 300 solskinnsdager og et rolig tempo. Vi bor ved den skjønne byen Almuñécar, som byr på lange strender med utsikt mot det asurblå Middelhavet, og hygger oss på et riktig deilig hotell med halvpensjon inkl. vin, utflukter og norsktalende reiseleder.  
Når man skal være hjemmefra i tre uker, er det viktig å finne det riktige reisemålet. Det kunne lett være Costa Tropical – Sør-Spanias 19 kilometer lange kyststrekning med 26 strender som ligger øst for Málaga. Costa Tropical er inngangsporten til mange av Andalusias maleriske hvite byer og tett ved noen av de berømte kulturbyene. Kysten er spektakulær med klipper og små bukter, og det milde klimaet gjør landskapet perfekt til dyrking av eksotiske frukter og grønnsaker. Midt på Costa Tropical, beskyttet av fjellkjeder og med utsikt mot havet, ligger den vakre gamle byen Almuñécar med mer enn 3000 års historie. Nyt livet på det hyggelige torget eller gå en tur gjennom de bratte, krokete gatene med runde brosteiner forbi de hvitkalkede husene med blomsterdekorerte balkonger. Spis tapas, paella, tortilla eller alt godt fra havet på en av byens hyggelige restauranter. Costa Tropical byr på ideelle rammer langt borte fra den norske vinteren.
 

Kart over Costa Tropical.

Datoer og priser

Vennligst vent mens vi finner datoer og priser

Tillegg pr. person

Enkeltrom
3.995,-
Juniorsuite
4.995,-

Inkludert i prisen

 •    Fly Stavanger-Málaga t/r
 •    Transfer lufthavn-hotell t/r
 •    Alle skatter og avgifter
 •    21 netter i Almuñécar på Hotel Bahía Tropical****
 •    21 x frokost
 •    21 x middag
 •    ½ fl. vin og vann til middagene
 •    1 x entré til hotellets spa
 •    Spansk matlagingskurs
 •    Spasertur i lokalområdet
 •    Byvandring i Almuñécar
 •    Utflukt til Nerja og Frigiliana
 •    Utflukt til Málaga
 •    Utflukt til Granada 
 •    Norsktalende reiseleder på reisemålet

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Costa Tropical

Vi flyr fra Stavanger om morgenen med Norwegian direkte til Málaga, der vi blir hilst velkommen av vår norsktalende reiseleder. Deretter fortsetter vi til hotellet vårt ved Almuñécar, som skal være vårt hjem på Den tropiske kysten. Om kvelden hygger vi oss med hotellets gode middagsbuffet.

Utsikt over Almuñécar.

2. dag: Costa Tropical

Om formiddagen arrangerer reiselederen en hyggelig liten spasertur i lokalområdet, så vi raskt kan lære det å kjenne. Her får vi masser av praktiske råd og gode tips til ferien. Samtidig får vi informasjon om på hvilke dager de inkluderte utfluktene foregår.
 
Promenade.

3.-21. dag: Opphold på Costa Tropical

Under oppholdet arrangerer hotellet løpende kveldunderholdning, og der er mye å ta seg til på selve hotellet og i området omkring. Under oppholdet er følgende utflukter inkludert: Almuñécar, en tur til "det søte gullet" i Motril, Málaga og Granada. Dessuten har vi også inkludert et par hyggelige aktiviteter på hotellet. Reiselederen tilbyr likeledes noen ekstraarrangementer hvis det er interesse for dem.

Alhambra.

22. dag: Hjemreise

Avreise fra Málaga med Norwegian på formiddagen direkte til Stavanger. 

 

På reisen er det følgende utflukter inkludert:

Utflukt: Byvandring i Almuñécar
Vi starter med en flott spasertur langs havet til Almuñécars gamle bydel, som klynger seg til klippetoppen San Cristóbal, der vi finner den gamle borgen. Livet i den gamle bydelen føles som om det hadde stått stille i mange år! Uforandret, ekte spansk og meget hyggelig. Vi fortsetter med en byvandring gjennom de bratte gatene og har tid på egen hånd på det hyggelige torget før vi går tilbake til hotellet. Du kan også velge å ta lokalbussen.   
 

Utflukt:
Fashionable Nerja og den hvite landsbyen Frigiliana
Vi drar på en malerisk halvdagstur til Frigiliana og feriebyen Nerja, som ligger ufattelig vakkert til ved foten av Sierra de Almijara-fjellet. Vi spaserer her en tur på den kjente promenaden langs Nerjas klipper, Europas Balkong, som ligger som en terrasse over høye klipper med fjellene i bakgrunnen. Vi fortsetter utflukten litt inn i baklandet til den idylliske landsbyen Frigiliana, som flere ganger er kåret som Spanias vakreste og best bevarte landsby. Vi går en tur gjennom byens labyrint av trappegater og nyter de hvitkalkede husene med smijernsgitter og fargerike blomster. Fra toppen av byen er det en fremragende utsikt til Middelhavet, mandeltrær og olivenlunder.

Utflukt: Picassos fødeby Málaga 
Spennende heldagstur til Andalusias nest største by. Málaga er en flott storby med en lang historie og mange interessante severdigheter. Byen har fått et stort oppsving etter innvielsen av Picassomuseet, som er innredet i et vakkert gammelt rikmannspalass. H.C. Andersen har også besøkt Málaga, noe som kan ses på skulpturen i sentrum. På byrundturen passerer vi både moderne bebyggelser i det tidligere industriområdet, det engelske kolonikvarteret, og kjører forbi Plaza Victoria, der kongeparet lå i leir da de inntok byen for 500 år siden. Underveis holder vi pause, så vi kan nyte utsikten fra den nyrenoverte havnen. Vi slutter byrundturen med tid på egen hånd. Foruten Picassomuseet kan vi anbefale en titt inn i domkirken eller kanskje et besøk på Thyssen-Museet. Det er også tid til å nyte livet på en av byens hyggelige fortauskafeer i den gamle bydelen. 

Utflukt: Granada
Vi drar ut på en vakker kjøretur gjennom det andalusiske opplandet til den eventyrlige byen Granada, som ligger vidunderlig til mellom to høydedrag ved foten av Sierra Nevada-fjellene. Granada var den siste byen som ble gjenerobret av de katolske monarkene i 1492, og byen har derfor en umiskjennelig duft av den arabiske verden. På byvandringen gjennom de vakre gatene blir vi ført tilbake til fordums prakt. Forbi rådhuset og gården Corral del Carbón – et enestående minne fra maurerperioden. Bygningen rommer i dag små butikker med kunsthåndverk. Vi passerer også den enorme domkirken, som er bygd i renessansestil. Deretter er det tid i sentrum på egen hånd til shopping, museumsbesøk eller kanskje et stopp på en av Granadas hyggelige kafeer før vi kjører tilbake til hotellet. Et gammelt sitat sier: ”Det finnes i livet ingen smerte så stor som å være blind i Granada”!

Forbehold for endringer i rekkefølgen av utfluktene.
 
Spaopplevelse
Vi har inkludert en gratis entré til en spaopplevelse under oppholdet på hotellet. Her kan du slappe av og nyte livet i sauna og jacuzzi. Du kan også skjemme deg bort ved å kjøpe en av hotellets lekre behandlinger.

Spansk matlagingskurs
Vi hygger oss med å tilberede Spanias mest berømte rett, paella. En god risrett krydret med gul safran. Et populært måltid som ofte spises til lokale byfester, der kokkene bruker store panner på opptil sju meter i diameter. Etter tilberedningen nyter vi lunsjen med et glass Sangria.

 

Hotellinformasjon

Hotel Bahía Tropical ****
VisSkjul

Elegant hotell i et rolig område av Almuñécar helt ned mot strandpromenaden, som fører til den historiske bydelen. Hotellet ligger i første rekke ut mot Middelhavet og stranden, Playa del Pozuelo. Det er ca. 3,5 kilometer til sentrum, og rett utenfor hotellet kjører lokalbussen til byen flere ganger om dagen. Overalt hersker det en hyggelig stemning, og om kvelden er det jevnlig underholdning. Nyt det flotte utendørs svømmebassenget, solterrassen og takterrassen med havutsikt. Hotellet har heis, bar og bufférestaurant, der du kan nyte et stort utvalg av spansk og internasjonal mat både om morgenen og om kvelden, og der det er inkludert 1/2 flaske vin og vann pr. person. Slapp av i hotellets spa med sauna og jacuzzi – eller bli bortskjemt med en lekker massasje- eller skjønnhetsbehandling (mot betaling). Det er også et lite basseng innendørs man kan benytte mot betaling.

Vi bor i store rom med balkong/terrasse med utsikt mot bassengområdet, klimaanlegg, TV, kjøleskap, gratis WiFi og bad med hårtørker. Safe mot betaling. Minibaren er i utgangspunktet tom slik at den kan brukes privat, men kan også fylles opp ved ønske. Det er badekar med dusj i, bortsett fra Junior suitene som har separat dusj. Rommet er også utstyrt med ett bord, en stol og en sofa.  Ved utlevering av badehåndklær blir det krevd et depositum på 10 euro.

Aircondition blir kontrollert på hele hotellet både varmt og kaldt, alt etter behov. Rommene har badekar med dusj. Kun Junior suite har badekar med separat dusj.

Les mer om hotellet her.

 

Hotel Bahia Tropical
Hotel Bahia Tropical
Dobbeltrom.
Dobbeltrom.
Badet.
Badet.
Dobbeltrom.
Dobbeltrom.