Flotte hoteller

Serbia · med det hele · En reise for livsnytere · Fra Oslo

Oslo, Gardermoen
8 Dager

Kom først til det vakre landet – vi har satt sammen en deilig reise med noe for alle sanser.
Denne reisen er for deg som vil oppleve et unikt reiseland med en unik reiseleder. Høy hotellkvalitet og vidunderlig balkanmat av utsøkt kvalitet. Her får du valuta for pengene, og best av alt: Her elsker man turister. Gleden er stor ved igjen å være en del av Europa.
 
Serbia er et trygt reiseland. Fortiden har vært barsk, og nåtiden har sine utfordringer, men livsgleden ser vi overalt. Serberne elsker god mat og musikk. Det kommer oss til gode når vi...

Kom først til det vakre landet – vi har satt sammen en deilig reise med noe for alle sanser.
Denne reisen er for deg som vil oppleve et unikt reiseland med en unik reiseleder. Høy hotellkvalitet og vidunderlig balkanmat av utsøkt kvalitet. Her får du valuta for pengene, og best av alt: Her elsker man turister. Gleden er stor ved igjen å være en del av Europa.
 
Serbia er et trygt reiseland. Fortiden har vært barsk, og nåtiden har sine utfordringer, men livsgleden ser vi overalt. Serberne elsker god mat og musikk. Det kommer oss til gode når vi går på oppdagelsestur fra det østerrikske keiserrikets ytterste forpost Petrovaradin (Peterwardein) ved Novi Sad i nord til de sørlige fjellene i Stara Planina, der skjønnheten er overveldende. Vi skal bo sentralt i tre enestående byer – Novi Sad, Beograd og Niš. 
Vi skal oppleve den pulserende storbyen Beograd og landsbyer med ekte gjestfrihet. Vi bor på to virkelig gode og sentrale 4-stjerners hoteller, og vi har inkludert alle måltider med drikkevarer; det innbefatter god lokal vin og øl. Måltidene spiser vi ute i byen på gode restauranter, der vi har rikelig tid til å nyte den gode serbiske maten.
Vi har satt sammen et interessant kulinarisk program der vi får smake alle Serbias gastronomiske fortreffeligheter fra kvedebrennevinen til det lekre grillede kjøttet, de friske, velsmakende grønnsakene og den hjemmelagede osten. I Beograd spiser vi på noen av byens hyggeligste og beste restauranter, innbefattet et deilig dinnercruise. 

 

Kort over Serbia All Inclusive

Datoer og priser

Vennligst vent mens vi finner datoer og priser

Tillegg pr. person

Enkeltrom
1.995,-

Inkludert i prisen

 • Fly Oslo-Beograd t/r
 • Transfer lufthavn - hotell t/r
 • Alle skatter og avgifter
 • 2 netter i Novi Sad på Hotel Centar**** (1. og 2. natt)
 • 3 netter i Beograd på Falkensteiner Beograd**** (3., 4. og 5. natt)
 • 2 netter i Niš på Hotel My Place Niš**** (6. og 7. natt)
 • 7 x frokost
 • 7 x lunsj
 • 6 x middag
 • 1 x lett anretning
 • Drikkevarer (lokal vin og øl) til lunsj og middag
 • Petrovaradin-festningen
 • Byrundtur i Novi Sad
 • Byrundtur i Beograd
 • Titos mausoleum
 • Båttur på Donau
 • Kalemagdan-festningen
 • Krusjedol og Fruska Gora
 • Besøk i "kongekirken" i Oplenac
 • Utflukt i Balkanfjellene
 • Landsbylunsj med musikalsk underholdning
 • Byrundtur i Niš
 • Kranietårnet ved Niš
 • Norsktalende reiseleder 

Dagsprogram

1. dag: Novi Sad

Ankomst til Serbia på formiddagen. Vi begynner reisen i Novi Sad en times kjøring fra Beograd Lufthavn, hvor vi spiser en sen lunsj. Vi bor like ved byens gågate, og man merker den østerrikske innflytelsen i byens hyggelige sentrum.  Liten orienteringstur og fri tid innen vi spiser middag på lokal restaurant.

2. dag: Novi Sad og Petrovaradin

På en spennende byrundtur ser vi Novi Sad. Byens kanskje mest berømte innbygger var Albert Einstein, som bodde her med sin serbiske kone og sønn. Vi ser byens hyggelige sentrum med mange flotte bygninger før turen går til Petrovaradin-festningen på den andre siden av Donau. Festningen er kjent som Donaus Gibraltar. Den huser en egen liten by, og fra restauranten der kan vi nyte utsikten over Donau og Novi Sad. Om ettermiddagen er det fri tid til å oppleve den livlige gågaten ved hotellet før vi spiser en god middag.

Plassen i Novi Sad.

Plassen i Novi Sad.

3. dag: Krusjedol, Sremski Karlovci og Novi Sad

Serbernes mest berømte kloster, Krusjedol, ligger vakkert til i høylandet Fruska Gora. Klostret er særlig berømt for sine fresker.
Den lille byen Sremski Karlovci er sentrum for Fruska Goras verdslige gleder – vinproduksjon. Den smaker vi på over en lunsj med lokale lekkerier: kjøtt, ost, brød, og godt med vin. Kake og lokal honning hvis man vil ha noe søtt. Sremski Karlovci er en av Serbias deiligste byer. Her blir mange av prestene til den serbisk-ortodokse kirken utdannet.
Etter besøket går det mot Beograd, der vi skal tilbringe tre netter. Kveldsmat i Beograd på god lokal restaurant med musikalsk underholdning.

Aivar kan også spises som snacks med brød.

Aivar kan også spises som snacks med brød.

4. dag: Beograd

Vi tar en bytur der vi ser Titos mausoleum og Kalemegdan-festningen. Vi besøker også den imponerende St. Sava-katedralen, som serberne har bygd på siden 1895. De mange krigene bremset byggingen. Tyskerne brukte den uferdige kirken som parkeringsplass, og først i 1985 bygde man videre på den. Den ytre delen er nå ferdig, og den er i dag verdens 11. største kirke. Det tok 40 dager å løfte den 4 000 tonn tunge kuppelen på plass. Den innvendige utsmykningen ventes å være ferdig i 2027. Kirken er blitt et symbol på Serbias gjenreising etter en lang og plagsom historie. Den ortodokse kirken betyr mye for serberne og utgjør en stor del av deres identitet.

Vi spiser en god lunsj på den historiske restauranten «?». Mer om det underlige navnet får du av reiselederen. Så er det tid på egen hånd i byens sentrale gågate. Etter å ha hvilt bena på hotellet drar vi ut på middagscruise med egen båt og god mat fra en restaurant langs elvebredden.
Båtturen på Donau og Sava varer i cirka to timer mens mørket senker seg og dag går over til natt.

Sava-katedralen, den største ortodokse kirken i verden med plass til nesten 11.000 besøkende.

Sava-katedralen, den største ortodokse kirken i verden med plass til nesten 11.000 besøkende.

5. dag: Beograd

Cirka 45 minutter fra Beograd ligger den lille byen Oplenac. Den er kjent for sin flotte hvite marmorkirke, der de fleste medlemmene av det siste serbiske kongedynastiet Karadjordjevic er begravet. Når man kommer inn i kirken og møtes av mosaikker i hundrevis, blir man overrasket over hvorfor denne kirken ikke er mer berømt. Du har neppe sett noe lignende før. Vi spiser lunsj i Oplenac. På ettermiddagen er det tid til å oppdage Beograd på egen hånd før vi spiser middag på en lokal restaurant.

Marmorkirken er utsmykket med tusenvis av vakre mosaikker i alle farger.

Marmorkirken er utsmykket med tusenvis av vakre mosaikker i alle farger.

6. dag: Beograd—Niš

Om formiddagen kjører vi gjennom det sentrale Serbia før en god lunsj venter oss i Niš.
Vi besøker det berømte Kranietårnet ved Niš. Den 31. mai 1809 led de serbiske rebellene sitt største nederlag mot tyrkerne. Da den serbiske øverstbefalende Stevan Sinđelić kunne se at situasjonen var håpløs, fyrte han av kanonene mot sitt eget kruttmagasin for å ta med seg så mange fiender i fallet som mulig.
Tyrkernes general Hursid pasja gav ordre om at de 952 overlevende tilfangetatte serberne skulle halshogges. Hodene av de døde serbiske soldatene ble deretter stablet i et tårn med Stevan Sinđelićs hode på toppen. Dette skulle tjene til skrekk og advarsel for serberne. Deretter besøker vi Niš, Serbias nest største by. Byen ble grunnlagt tilbake i romertiden, og Romas siste store keiser, Konstantin, ble født her. Lunsj i Niš før vi har fri tid. I sentrum er det mange hyggelige kafeer og forretninger.

Den berømte Skull Tower, består av 952 hodeskaller av serbiske soldater.

Den berømte Skull Tower, består av 952 hodeskaller av serbiske soldater.

7. dag: Natur i Stara Planina med landsbylunsj og musikk

Dagen i dag står i naturens og gastronomiens tegn når vi kjører opp mot fjellkjeden Stara Planina.
Vi gjør et stopp i den lille fjellandsbyen Kalna, der det er 250 innbyggere, tre kafeer, én butikk og et posthus. Byens driftigste mann uttalte da vi var på besøk: «Gud har forlatt oss». På tross av det møter vi bare vennlighet fra innbyggerne. Vi stopper ved flere utsiktspunkter før vi kommer til en privat hage (eventuelt innendørs hvis dårlig vær) og spiser et festmåltid. Verten trakterer oss med alle de lekkerbiskener man finner på Balkan: grillet kjøtt og grønnsaker, oster i alle varianter, pølser, serbernes berømte Ajvar og Pindzur laget på paprika og auberginer, og vidunderlig brød. Dette nyter vi med lokal vin, slivovits  (plommebrennevin) og dunja (kvedebrennevin) ad libitum. Musikere underholder og sørger for god stemning. Serberne mangler ikke livsglede. I godt humør kjører vi tilbake til Niš. I dag er middagen på egen hånd – hvis du orker mer etter dagens servering tilbydes en lett anretning på hotellet. (F, L)

Den vakre Stara Planina.

Den vakre Stara Planina.

8. dag: Niš

På morgenen kjører vi mot lufthavnen i Beograd før vi sist på formiddagen flyr direkte til Oslo. Eventyret er forbi. Serbia glemmer man ikke.
 

Reiseleder

Jelena Stankovic
Jelena har vært reiseleder for Vitus Reiser i en årrekke. Hun er et naturtalent som med sin energi, viten, formidlingsegenskaper, humor og menneskekunnskap har alt som kjennetegner en god reiseleder. Hun har vist frem sitt vakre land til tusener av Vitus Reisers gjester gjennom sitt arbeid som lokalguide og reiseleder på Donau-cruisene våre.
Jelena er et språkgeni som snakker nærmest perfekt norsk. Dessuten snakker hun blant annet svensk, dansk, serbisk, makedonsk, russisk, engelsk og tysk.

Hotellinformasjon

Hotel Centar Novi Sad ****
VisSkjul

Moderne hotell i sentrum av Novi Sad like ved gågaten og ikke langt fra Donau. Hotellet har rom av god størrelse. WiFi, minibar og satellitt-TV. Bad med dusj eller badekar samt hårføner. Rikholdig lunsjbuffé.

Les mer om hotellet her.

Falkensteiner Beograd ****+
VisSkjul

Et helt nytt 4-stjerners hotell som ligger i den nye delen av Beograd, ikke langt fra shoppingmuligheter og Donaubreddens pulserende liv. Det er cirka to kilometer til det historiske sentrum. Stor, flott lunsjbuffé. Rommene er på 24 m2 med gode senger, bekvemme madrasser, deilige hodeputer og dyner. Klimaanlegg, WiFi, TV, telefon, safe, kaffe/tekoker og minibar. Enkeltrommene er også romslige. Flotte, moderne bad med badekar eller dusj, hårføner. 

Les mer om hotellet her.
 

Hotel Myplace ****
VisSkjul

Lekkert hotell i sentrum av Niš. Hotellet har bar og restaurant. Flott innredede rom med satellitt-TV, minisafe og Wi-Fi. Moderne bad med alle fasiliteter.

Les mer om hotellet her.