Albufeira - Algarvekysten · Langtidsferie · Fra Oslo

Oslo, Gardermoen
22 dager Dager

Reis vekk fra mørke og kulde til Portugals gylne solkyst ved det blågrønne Atlanterhavet! På Algarves 200 kilometer lange kystlinje med over 100 strender er der årlig 300 solskinnsdager. Vi bor i den populære feriebyen Albufeira i moderne 4-stjerners hotelleiligheter med halvpensjon og vin inkludert, og så drar vi ut på skjønne utflukter med vår norsktalende reiseleder.

De betagende okerfargede kyststrekningene i Portugals sørligste provins og de lune solstrålene gjør Algarve til et av Sør-Europas mest populære reisemål. Algarve har et mildt klima året rundt, og i november, februar og mars ligger temperaturen oftest på ca. 17—19 grader. Området...

Reis vekk fra mørke og kulde til Portugals gylne solkyst ved det blågrønne Atlanterhavet! På Algarves 200 kilometer lange kystlinje med over 100 strender er der årlig 300 solskinnsdager. Vi bor i den populære feriebyen Albufeira i moderne 4-stjerners hotelleiligheter med halvpensjon og vin inkludert, og så drar vi ut på skjønne utflukter med vår norsktalende reiseleder.

De betagende okerfargede kyststrekningene i Portugals sørligste provins og de lune solstrålene gjør Algarve til et av Sør-Europas mest populære reisemål. Algarve har et mildt klima året rundt, og i november, februar og mars ligger temperaturen oftest på ca. 17—19 grader. Området byr på et variert landskap med klipper, fine sandstrender, øyer, laguner, appelsintrær, blomstrende mandeltrær og et rikt fugleliv. 

Albufeira var en gang en liten fiskerby. Byen er i dag forvandlet til en ferieby med hyggelige barer, kafeer, restauranter og små butikker. Den sjarmerende gamle bydelen med smale gater, hvitkalkede hus og de attraktive strendene som ligger beskyttet mellom klippene, gjør ikke uten grunn Albufeira til et særlig populært reisemål, der det om vinteren hersker en skjønn stemning. Prøv modne fikener, knasende mandler og lokalprodusert brød, ost og olivenolje. Eller kanskje de klassiske sardinene og tunfisken, som Algarve er særlig kjent for? Nyt en deilig fiskerett tilberedt i Algarves typiske kobbergryter med lokk (cataplana) eller en herlig skalldyrslunsj på en av byens stemningsfulle restauranter.

På vår langtidsreise til Algarvekysten drar vi sammen ut på spennende utflukter, der vi lærer å kjenne regionen og ser noen av de vakre severdighetene. Vi kommer en tur inn i opplandet til skjønne, hvitkalkede landsbyer, der mange hus fremdeles har Algarves karakteristiske skorsteiner med fantasifulle mønstre. De særpregede skorsteinene, der ikke to er like, er Algarves vartegn.

 

Kart over Algarve.

Datoer og priser

Vennligst vent mens vi finner datoer og priser

Tillegg pr. person

Studio som enkeltrom
3.995,-

Inkludert i prisen

 • Fly Oslo-Portugal t/r
 • Transfer lufthavn-hotell t/r
 • Alle skatter og avgifter 
 • 21 netter på Hotel Luna Miramar****
 • Avreise 19. oktober: Kontakt oss for hotellinfo 
 • 21 x frokost
 • 2 x Lunsj 
 • 20 x middag
 • 1/4 liter vin og vann til middagene
 • Byvandring i Faro inkl. besøk i domkirken 
 • Utflukt til Loulé og Alte
 • Utflukt i Henrik Sjøfarerens fotspor
 • Besøk i Olhão og olivenfarm
 • Norsktalende reiseleder 

Dagsprogram

1. dag: Faro og Albufeira 

19. og 26. oktober På morgenen  flyr vi direkte til Faro.
2. November: På ettermiddagen fly vi direkte til Faro 
Turen går direkte videre til Albufeira, der vi blir innkvartert i moderne hotelleiligheter eller studiorom, som er vårt hjem de neste tre ukene. Sen ankomst til hotellet

2. dag: Byvandring i Albufeira

Med reiselederen drar vi ut på en byvandring for å lære området å kjenne. Vi ser den nye og den gamle bydelen og føler havbrisen på stranden før vi drar tilbake til hotellet. En deilig tur, der du får gode tips og ideer til oppholdet.

En gate i Albufeira.

En gate i Albufeira.

3.-21.dag: Opphold i Algarve

Utflukt: Alte og Silves, inkl. lunsj
Vi tar i dag en flott heldagstur inn i opplandet til den lille fjellandsbyen Alte. I byens smale brolagte gater ligger de hvitkalkede husene side om side. Kikk opp, og legg merke til takene, som er utsmykket med Algarves berømte skorsteiner. Alte regnes ikke uten grunn blant Algarves vakreste byer. Byvandringen gjennom den hvite byen slutter ved den idylliske gamle vannmøllen, som i dag er innredet som restaurant. Her kan du ta en rask bica, som er den lokale kaffen. Etter besøket i Alte fortsetter vi til den gamle byen Silves, som brer seg oppover fra en fruktbar dal med appelsinplantasjer og mandellunder. Under maurerne hadde Silves sin glansperiode som Algarves hovedstad. Den hyggelige byen var en av arabernes sterkeste forposter og ble rett og slett en rival til Granada i Spania. Vi føler historiens vingesus når vi besøker den gamle mauriske borgen i Silves. Den er bygd i mørkerød sandstein og står i sterk kontrast til resten av byens lyse omgivelser. Vi hygger oss med en deilig lunsj før det blir tid på egen hånd i byen. Kikk eventuelt inn i en av byens mange små butikker, som selger lokalt kunsthåndverk.

Den gamle borgen i Silves.

Den gamle borgen i Silves.

Den gamle mauriske borgen i Silves.

Utflukt: I Henrik Sjøfarerens fotspor og Lagos
Dagens utflukt går i fotsporene til den legendariske Henrik Sjøfareren. Algarvekystens vestligste del er full av praktfulle naturscenerier og historie fra den gangen Portugal var sentrum for verdens største kolonirike. Henrik Sjøfareren hadde en betydningsfull rolle for landets maritime maktposisjon og var hjernen bak mange av Portugals erobringer og store oppdagelser på 1400-tallet. I Sagres, helt ute ved den forblåste odden Ponta de Sagres, ser vi ruinene av sjøfartsskolen. Fra det barske naturlandskapet ved Sagres og Cabo de São Vincente, der Europa dykker ned i Atlanterhavet med en 75 meter høy klippevegg, fortsetter vi til byen Lagos. Herfra dro det ut karaveller i fordums tid på oppdagelsesreiser til det ukjente – og byen ble steinrik. Vi drar ut på en hyggelig byvandring, der vi kan se hvordan byen har bevart sin sjarm. Her finner vi blant annet en statue av Henrik Sjøfareren som skuer ut over havet, og under buene i en av gatene ser vi stedet for Europas første slavehandel – minner fra byen og områdets mørke fortid.

Lagos.

Lagos.

Hyggelige gater i Lagos.

Utflukt: Olhão, olivenfarm og Tavira
Dagen byr på en skjønn heldagsutflukt som starter i den maleriske fiskerbyen Olhão. Byen er blant annet kjent for sine særpregede hvitkalkede hus med flate takterrasser, slanke skorsteiner og blomster som rager opp over de brolagte gatene. En smal gågate fra den gamle bydelen fører til det populære fiskemarkedet, der et av regionens mest fargerike og livlige markeder finner sted. Deretter besøker vi en spennende olivenfarm med 200 dekar olivenlunder, som er fylt med de kneisende trærne med sølvgrønne blad. Gjennom historien har den ovale, grågrønne frukten og oljen av den fått mye lovprisning, og i motsetning til solsikkeolje og raps har olivenolje en karakteristisk smak. Under besøket oppdager vi at det er stor forskjell på smak, nyanser og kvalitet. Gå inn i olivenoljens magiske verden, og finn den oljen som passer best til smaksløkene dine.

Etter det velsmakende besøket fortsetter vi til Algarvekystens perle: Tavira, som ligger tett ved grensen til Spania. Det maleriske Tavira var en viktig by i oppdagelsestiden på grunn av beliggenheten tett ved Afrika. Vi tar en byvandring gjennom de idylliske smale gatene, som rommer mer enn 37 kirker og kapeller. Vi krysser dessuten Den romerske broen ved elva Gilão, som forbinder byen, og vi ser de karakteristiske bygningene med firesidede hustak. Den arabiske innflytelsne gjør seg gjeldende mange steder i byen.

Tavira

Tavira

22. dag: Faro og hjemreise 

Algarves flotte hovedby, Faro. Det ånder av atmosfære i hjertet av den gamle bydelen, der det er lett å ta seg frem til fots. Det fredfylte torget, Largo da Sé, er omgitt av appelsintrær og skjønne hus utsmykket med fornemme flisescenerier. På reisens siste utflukt drar vi på byvandring, der vi blant annet besøker domkirken og har tid på egen hånd i det fascinerende gågatekvarteret med fortauskunst, hus med smijernsbalkonger og masser av butikker. På en lokal restaurant nyter vi en deilig lunsj før turen går videre til flyplassen.
Om kvelden flyr vi med Norwegian direkte til Oslo.
 
 

Hotellinformasjon

Luna Miramar****
VisSkjul

 

Gled deg til å bo i Albufeiras ettertraktede kvarter på dette moderne apartementshotellet, som i 2014 ble renovert. Hotellet har en ideell beliggenhet med bare ti minutters gange til Atlanterhavets velkjente strender, 15 minutters gange til den gamle bydelen og bare et par minutter til hovedgaten med butikker, hyggelige kafeer og restauranter. At det er noen få minutters gange til sentrum, bidrar til hotellets rolige atmosfære. Her er god mulighet til både å nyte nærområdet, naturen og byen. Flere ganger daglig er det gratis shuttlebuss fra hotellet til den berømte stranden Pescadores. Hotellet har et flott utendørs svømmebasseng, solterrasse med liggestoler, hage, fitness-senter og heis. I tillegg er der et vakkert spa med jacuzzi, sauna og mulighet for massasjebehandlinger. Det er gratis WiFi ved resepsjonen. I den moderne restauranten nyter vi hver kveld en deilig buffémiddag med typiske portugisiske retter inkl. 1/4 liter vin og vann pr. person, og i baren blir det jevnlig arrangert kveldunderholdning. Hotellet har vaskeriservice mot betaling.

Vi bor i lyse, fin innredede leiligheter med balkong eller terrasse, separat soverom, baderom med badekar og stue med godt utstyrt kitchenette med vannkoker, brødrister og mikroovn. Dessuten er der klimaanlegg og TV. Safe koster ca.  45 euro for tre uker + 15 Euro i despositum for nøkkel. Gratis WiFi. Studiorom benyttes som enkeltrom, er mindre enn leilighetene og uten separat soverom, men med samme fasiliteter. Leilighetene og studiorommene har forskjellig utsikt enten mot bassenget, mot havet eller hagen, men uansett hvor du bor, vil du nyte oppholdet i de vakre omgivelsene. 
 

 

 

Utsikt fra balkongen.
Utsikt fra balkongen.
Eksempel på leilighet på hotel Luna Miramar.
Eksempel på leilighet på hotel Luna Miramar.
Fine avslappende fellesområder.
Fine avslappende fellesområder.
Flott uteområde på hotellet.
Flott uteområde på hotellet.