Albufeira - Algarvekysten · Langtidsferie · Fra Oslo

Oslo, Gardermoen
22 Dager

Reis vekk fra mørke og kulde til Portugals gylne solkyst ved det blågrønne Atlanterhavet! På Algarves 200 kilometer lange kystlinje med over 100 strender er der årlig 300 solskinnsdager. Vi bor i den populære feriebyen Albufeira i moderne 4-stjerners hotelleiligheter med halvpensjon og vin inkludert, og så drar vi ut på skjønne utflukter med vår norsktalende reiseleder.

De betagende okerfargede kyststrekningene i Portugals sørligste provins og de lune solstrålene gjør Algarve til et av Sør-Europas mest populære reisemål. Algarve har et mildt klima året rundt, og i november, februar og mars ligger temperaturen oftest på ca. 17—19 grader. Området...

Reis vekk fra mørke og kulde til Portugals gylne solkyst ved det blågrønne Atlanterhavet! På Algarves 200 kilometer lange kystlinje med over 100 strender er der årlig 300 solskinnsdager. Vi bor i den populære feriebyen Albufeira i moderne 4-stjerners hotelleiligheter med halvpensjon og vin inkludert, og så drar vi ut på skjønne utflukter med vår norsktalende reiseleder.

De betagende okerfargede kyststrekningene i Portugals sørligste provins og de lune solstrålene gjør Algarve til et av Sør-Europas mest populære reisemål. Algarve har et mildt klima året rundt, og i november, februar og mars ligger temperaturen oftest på ca. 17—19 grader. Området byr på et variert landskap med klipper, fine sandstrender, øyer, laguner, appelsintrær, blomstrende mandeltrær og et rikt fugleliv. 

Albufeira var en gang en liten fiskerby. Byen er i dag forvandlet til en ferieby med hyggelige barer, kafeer, restauranter og små butikker. Den sjarmerende gamle bydelen med smale gater, hvitkalkede hus og de attraktive strendene som ligger beskyttet mellom klippene, gjør ikke uten grunn Albufeira til et særlig populært reisemål, der det om vinteren hersker en skjønn stemning. Prøv modne fikener, knasende mandler og lokalprodusert brød, ost og olivenolje. Eller kanskje de klassiske sardinene og tunfisken, som Algarve er særlig kjent for? Nyt en deilig fiskerett tilberedt i Algarves typiske kobbergryter med lokk (cataplana) eller en herlig skalldyrslunsj på en av byens stemningsfulle restauranter.

På vår langtidsreise til Algarvekysten drar vi sammen ut på spennende utflukter, der vi lærer å kjenne regionen og ser noen av de vakre severdighetene. Vi kommer en tur inn i opplandet til skjønne, hvitkalkede landsbyer, der mange hus fremdeles har Algarves karakteristiske skorsteiner med fantasifulle mønstre. De særpregede skorsteinene, der ikke to er like, er Algarves vartegn.

 

Kart over Algarve.

Datoer og priser

Vennligst vent mens vi finner datoer og priser

Tillegg pr. person

leilighet for en person
4.495,-

Inkludert i prisen

 • Fly Oslo-Portugal t/r
 • Transfer lufthavn-hotell t/r
 • Alle skatter og avgifter 
 • 21 netter på Cerro Mar Atlântico & Garden ****
 • 21 x frokost
 • 2 x Lunsj 
 • 20 x middag
 • 1/4 liter vin og vann til middagene
 • Byvandring i Faro inkl. besøk i domkirken 
 • Byvandring i Albufeira
 • Utflukt i Henrik Sjøfarerens fotspor
 • Besøk i Olhão og olivenfarm og Tavira
 • Norsktalende reiseleder 

Dagsprogram

1. dag: Faro og Albufeira 

Vi reiser fra Oslo på ettermiddagen og flyr direkte til Faro.
Turen går direkte videre til Albufeira, der vi blir innkvartert i moderne hotelleiligheter eller studiorom, som er vårt hjem de neste tre ukene. Sen ankomst til hotellet.
 

2. dag: Byvandring i Albufeira

Med reiselederen drar vi ut på en byvandring for å lære området å kjenne. Vi ser den nye og den gamle bydelen og føler havbrisen på stranden og blir kjent i området. En fin tur, der du får mange gode tips og ideer til oppholdet.

En gate i Albufeira.

En gate i Albufeira.

3.-21.dag: Opphold i Algarve

Utflukt: Alte og Silves, inkl. lunsj
Vi tar i dag en flott heldagstur inn i opplandet til den lille fjellandsbyen Alte. I byens smale brolagte gater ligger de hvitkalkede husene side om side. Kikk opp, og legg merke til takene, som er utsmykket med Algarves berømte skorsteiner. Alte regnes ikke uten grunn blant Algarves vakreste byer. Byvandringen gjennom den hvite byen slutter ved den idylliske gamle vannmøllen, som i dag er innredet som restaurant. Her kan du ta en rask bica, som er den lokale kaffen. Etter besøket i Alte fortsetter vi til den gamle byen Silves, som brer seg oppover fra en fruktbar dal med appelsinplantasjer og mandellunder. Under maurerne hadde Silves sin glansperiode som Algarves hovedstad. Den hyggelige byen var en av arabernes sterkeste forposter og ble rett og slett en rival til Granada i Spania. Vi føler historiens vingesus når vi besøker den gamle mauriske borgen i Silves. Den er bygd i mørkerød sandstein og står i sterk kontrast til resten av byens lyse omgivelser. Vi hygger oss med en deilig lunsj før det blir tid på egen hånd i byen. Kikk eventuelt inn i en av byens mange små butikker, som selger lokalt kunsthåndverk.

Den gamle borgen i Silves.

Den gamle borgen i Silves.

Den gamle mauriske borgen i Silves.

Utflukt: I Henrik Sjøfarerens fotspor og Lagos
Dagens utflukt går i fotsporene til den legendariske Henrik Sjøfareren. Algarvekystens vestligste del er full av praktfulle naturscenerier og historie fra den gangen Portugal var sentrum for verdens største kolonirike. Henrik Sjøfareren hadde en betydningsfull rolle for landets maritime maktposisjon og var hjernen bak mange av Portugals erobringer og store oppdagelser på 1400-tallet. I Sagres, helt ute ved den forblåste odden Ponta de Sagres, ser vi ruinene av sjøfartsskolen. Fra det barske naturlandskapet ved Sagres og Cabo de São Vincente, der Europa dykker ned i Atlanterhavet med en 75 meter høy klippevegg, fortsetter vi til byen Lagos. Herfra dro det ut karaveller i fordums tid på oppdagelsesreiser til det ukjente – og byen ble steinrik. Vi drar ut på en hyggelig byvandring, der vi kan se hvordan byen har bevart sin sjarm. Her finner vi blant annet en statue av Henrik Sjøfareren som skuer ut over havet, og under buene i en av gatene ser vi stedet for Europas første slavehandel – minner fra byen og områdets mørke fortid.

Lagos.

Lagos.

Hyggelige gater i Lagos.

Utflukt: Olhão, olivenfarm og Tavira
Dagen byr på en skjønn heldagsutflukt som starter i den maleriske fiskerbyen Olhão. Byen er blant annet kjent for sine særpregede hvitkalkede hus med flate takterrasser, slanke skorsteiner og blomster som rager opp over de brolagte gatene. En smal gågate fra den gamle bydelen fører til det populære fiskemarkedet, der et av regionens mest fargerike og livlige markeder finner sted. Deretter besøker vi en spennende olivenfarm med 200 dekar olivenlunder, som er fylt med de kneisende trærne med sølvgrønne blad. Gjennom historien har den ovale, grågrønne frukten og oljen av den fått mye lovprisning, og i motsetning til solsikkeolje og raps har olivenolje en karakteristisk smak. Under besøket oppdager vi at det er stor forskjell på smak, nyanser og kvalitet. Gå inn i olivenoljens magiske verden, og finn den oljen som passer best til smaksløkene dine.

Etter det velsmakende besøket fortsetter vi til Algarvekystens perle: Tavira, som ligger tett ved grensen til Spania. Det maleriske Tavira var en viktig by i oppdagelsestiden på grunn av beliggenheten tett ved Afrika. Vi tar en byvandring gjennom de idylliske smale gatene, som rommer mer enn 37 kirker og kapeller. Vi krysser dessuten Den romerske broen ved elva Gilão, som forbinder byen, og vi ser de karakteristiske bygningene med firesidede hustak. Den arabiske innflytelsne gjør seg gjeldende mange steder i byen.

Tavira

Tavira

22. dag: Faro og hjemreise 

Algarves flotte hovedby, Faro. Det ånder av atmosfære i hjertet av den gamle bydelen, der det er lett å ta seg frem til fots. Det fredfylte torget, Largo da Sé, er omgitt av appelsintrær og skjønne hus utsmykket med fornemme flisescenerier. På reisens siste utflukt drar vi på byvandring, der vi blant annet besøker domkirken og har tid på egen hånd i det fascinerende gågatekvarteret med fortauskunst, hus med smijernsbalkonger og masser av butikker. På en lokal restaurant nyter vi en deilig lunsj før turen går videre til flyplassen.
Om kvelden flyr vi med Norwegian direkte til Oslo.
 
 

Hotellinformasjon

Cerro Mar Atlântico ****
VisSkjul

Populært hotell med en fantastisk beliggenhet på en bakketopp over Albufeiras gamle bydel og med flott utsikt til Atlanterhavet. Fra hotellet er det ca. 400 meter ned til den sjarmerende gamle bydelen, 850 meter til den berømte stranden Pescadores og tre kilometer til hovedgaten The Strip i den nye bydelen. Rett utenfor for døren finner du et minimarked, og fem ganger daglig er det gratis shuttlebuss fra hotellet til gamlebyen. Det hersker en herlig avslappet stemning overalt på hotellet, og det er lett å forstå at mange vender tilbake igjen og igjen.

Hotellet er delt opp i fire bygninger: Leilighetene ligger i de tre bygningene som heter Cerro Mar Atlântico og restaurant, bar samt de fleste andre fasiliteter finner du i bygningen som heter Cerro Mar Garden. Det er heis i alle bygninger, og alle bygninger har utendørs svømmebasseng med solterrasse og solstoler. Man kan gå mellom de forskjellige bygningene.

På Cerro Mar Garden finner du et bredt utvalg av fasiliteter som gratis adgang til oppvarmet innendørs svømmebasseng, sauna, tyrkisk bad og jacuzzi. Squash- og tennisbane mot betaling (5 euro pr. person pr. time). Du kan også unne deg tid i det hyggelige wellnesssenteret med tilkjøp av gode massasje- eller ansiktsbehandlinger. I fitnessenteret er det store gulv-til-tak vinduer med en flott utsikt. Det er også på Cerro Mar Garden at du finner den lille indbydende frokostrestauranten, buffetrestauranten samt panoramabaren, som er det opplagte stedet å nyte en drink og solnedgangen over havet. Det finnes gratis WiFi ved resepsjonen, hvor det også er hyggelige sitteplasser. Hotellet har dessuten løpende kveldsunderholdning. Det er mulig å betale for ekstra service med kredittkort ved oppkrevning av et depositum på 250 euro ved ankomst.  

Måltider:
Den inkluderede frokosten samt middagene inklusive ¼ flaske vin og vann nyter vi i hotellets flotte buffetrestaurant, hvor det jevnlig er temakvelder.

Værelsestyper
Prisen inkluderer opphold i delt leilighet.

Leiligheter:
Store leiligheter på ca. 40-45 m2  med møblert balkong eller terrasse på ca. 8-10 m2 med en kikk til havet, svømmebasseng eller hagen. De fleste leilighetene er indrettet med separat soverom med to senger. Alle leiligheter er pent indrettet med spisebord og fire stoler, lenestol, sofa, tv, aircondition, WiFi mot betaling, safe mot betaling (1,50 euro pr. dag) og et velutstyrt, lite kjøkken med komfyr, brødrister, vannkoker, kaffemaskin, ovn, servise, kjøleskap og en liten fryser. Bortsett fra kjøkkenet rengjøres værelsene hver dag. Pent bad med badekar samt hårføner.

Leilighet som enkeltrom: For de som reiser alene, vil det være de samme leilighetene som beskrevet over.

Mot tillegg kan det bestilles:
Leilighet som eneværelse

Les mer om hotellet her: