Operacruise på Donau – Med Nabucco og La Traviata · Fra Oslo

Oslo, Gardermoen
6 Dager

Bli med på denne billedskjønne reisen, der Donau danner rammen om det herlige cruiset, og der naturen og omgivelsene er som tatt ut av et maleri. Elva bukter seg gjennom omgivelsene, der grønne vinmarker, idylliske små byer, middelalderborger og store skoger er en ekte fryd se på hver dag. 
Kombinasjonen av skiftende natur og kulturelle opplevelser er enestående. Skipet glir stille fra den ene sjarmerende vinbyen til den andre. Stemningen, borgene på fjelltoppene, byene med bindingsverk, små hyggelige gater og selve skipets rolige ferd gjennom idyllen er vanskelig å beskrive. Turen må oppleves, ses og føles! 
Gled deg til et...

Bli med på denne billedskjønne reisen, der Donau danner rammen om det herlige cruiset, og der naturen og omgivelsene er som tatt ut av et maleri. Elva bukter seg gjennom omgivelsene, der grønne vinmarker, idylliske små byer, middelalderborger og store skoger er en ekte fryd se på hver dag. 
Kombinasjonen av skiftende natur og kulturelle opplevelser er enestående. Skipet glir stille fra den ene sjarmerende vinbyen til den andre. Stemningen, borgene på fjelltoppene, byene med bindingsverk, små hyggelige gater og selve skipets rolige ferd gjennom idyllen er vanskelig å beskrive. Turen må oppleves, ses og føles! 
Gled deg til et flott cruise fylt med store kulturelle opplevelser.
 

Datoer og priser

Vennligst vent mens vi finner datoer og priser

Tillegg pr. person

Dobbeltlugar på mellomdekk med fransk altan
995,-
Dobbeltlugar på øvre dekk med fransk altan
1.495,-
Enkeltlugar på nedre dekk
2.995,-
Enkeltlugar på mellomdekk med fransk altan
3.995,-
Enkeltlugar på øvre dekk med fransk altan
4.995,-

Inkludert i prisen

 • Fly Oslo—Wien t/r
 • Transfer lufthavn-skipet t/r
 • Alle skatter og avgifter
 • 5 netter på MS Leonora****
 • 5 x frokost (2.-6. dag)
 • 4 x lunsj (2.-5. dag)
 • 4 x middag (1. 2. 3. og 5. dag) 
 • 1 x kapteinens gallamiddag (8. dag)
 • Drikkepakke inkludert. Skipets vin vann og øl fra 11-23
 • Velkomstdrink om bord
 • Nabucco i Bratislavas Statsopera
 • La Traviata i Wiens Statsopera 
 • Byrundtur i Wien
 • Byrundtur i Bratislava 
 • Benedektinerklosteret i Melk 
 • Alle passasjer- og havneavgifter
 • Koffertservice ved inn- og utskipning
 • Obligatoriske drikkepenger til skipet
 • Norsktalende reiseleder på hele reisen

Dagsprogram

Dag 1: Oslo—Wien 

Vi kommer til Wien om ettermiddagen , og kjører direkte til skipet derfra. Her venter velkomstdrink og kanapeer i salongen. Skipets Cruise Manager ønsker velkommen, og sikkerhetsprosedyrer og praktisk informasjon ombord gjennomgås.  

Dag 2: Bratislava

Vi begynner seilingen under frokosten og kommer til Slovakias lille sjarmerende hovedstad Bratislava midt på dagen og tilbringer resten av dagen i denne herlige byen. Skipet legger til helt inne i sentrum. På en byrundtur med turisttoget «old timer» ser vi slottet og smågatene i den gamle bydelen. Vi kommer forbi elegante plasser og velholdte hus i hvite, gule og grønne nyanser. Det er mulig å besøke Primatpalasset med de seks vakre engelske gobelengene fra 1600-tallet. Palasset ble bygd i 1778 som hovedsete for erkebiskopen. I dag huser det Bratislavas borgermesterkontor. Det er middag på skipet før vi ser Nabucco i Bratislava Statsopera. 

Dag 3: Wien 

Vi begynner dagen med innseilingen til Wien. Etter lunsj ser vi byen. Vi skal se Belvederepalasset og Ringstrasse med arkitekten Teophil Hansens berømte Musikverein og parlament. Til fots ser vi Wiens gamle bydel, der vi går til Stephansdom og kikker inn i den vakre katadralen. Det blir litt tid på egen hånd før vi kjører tilbake til skipet til middag før vi skal oppleve en av turens absolutte høydepunkter – Statsoperaen i Wien. Her skal vi se Verdis berømte opera La traviata. 
Løvehjerte satt fanget i over et år. Tilbake på skipet nyter vi middagen. Vi blir natten over, så det blir mulig å gå en fin kveldstur i denne praktfulle byen. 

Dag 4: Sjarmerende Melk

Vidunderlig formiddagstur på Donau mens vi nyter det vakre landskapet. Vi legger til om ettermiddagen i den sjarmerende byen Melk, som rommer mange hundre års historie i de hyggelige gatene. Vi ser det gamle benediktinerklostret Stift Melk og nyter livet i byen. Et fantastisk pustehull i idylliske rammer. I kveld blir middagen ekstra hyggelig da kapteinen byr på gallamiddag. 

Dag 5: Schönnbrunn 

I dag besøker vi det imponerende slottet Schönbrunn som varmt anbefales. Schönbrunn var keiserinne Maria Theresias vidunderlige sommerresidens. Vi ser parken og de flotte keiserlige gemakkene, der keiser Franz Josef tilbrakte det meste av sitt liv.

Dag 6:  På egen hånd og hjemreise 

Formiddagen er på egen hånd i sentrum av Wien ved Schwedenplatz og Stephansdom, før vi kjører mot flyplassen. Vi lander på Gardermoen sent på ettermiddagen.

 

Hotellinformasjon

MS Leonora ****
VisSkjul


MS Leonora er den nyeste tilføyelsen til vår flåte av flotte elvecruisebåter. Gled deg til å gå om bord på dette moderne 4-stjerners skipet med en avslappet og uformell atmosfære. MS Leonora er bygd i 2008 og har plass til ca. 134 passasjerer. Om bord er der restaurant, lounge/bar med levende musikk hver kveld, Club-lounge med gratis kaffe/te, et lite treningssenter og heis til alle fire dekk. Skipet tilbyr gratis WiFi, men forbindelsen kan være ustabil når vi er i fart. På soldekket kan du hoppe en tur i jacuzzien eller bare nøye deg med å nyte det forbipasserende landskapet fra en behagelig solstol.

I skipets panoramarestaurant blir den inkluderte helpensjonen servert. Den består av morgenbuffé, en kombinasjon av buffé og bordservering til lunsj samt 4-retters menyer til middagene. Til alle lunsjer og middager er det inkludert vann, kaffe og te.

Lugarene ligger på nedre dekk, hoveddekket og på øvre dekk. Alle lugarer er på ca. 16 m2 og er innredet med dobbeltseng eller to enkeltsenger, skrivebord og stol, safe, tv, minibar, varme/klimaanlegg samt bad med dusj og hårføner. Lugarene på nedre dekk har små vinduer, som ikke kan åpnes. Lugarene på hoved- og øvre dekk har glasskyvedører og fransk altan. På øvre dekk er det dessuten to suiter på 24 m2, som også har sofa, lenestol og sofabord samt badekåper. Suitene er på forespørsel.   
 
MS Leonora. Lugar på skipet. Skrivebord på lugaren. Baderom på lugaren.