VIn ad libitum til middag

Langtidsferie Malta · Fra Oslo

Oslo, Gardermoen
22 Dager

Malta bugner av historie og spennende opplevelser i fantastiske omgivelser. Besøk det lille øyriket i hjertet av Middelhavet med mer enn 7000 års historie.

Malta er et av Europas minste land og består av de tre øyene Malta, Gozo og Comino. I dette lille paradiset skal vi ut og se vakker natur og fint bevarte middelalderbyer med hus og bygninger som har mer enn et par århundrer på baken. Lukk bare øynene og lytt til middelhavsbølgene mens du kjenner duften av saltvann, viltvoksende timian, friske appelsiner og akasier....

Malta bugner av historie og spennende opplevelser i fantastiske omgivelser. Besøk det lille øyriket i hjertet av Middelhavet med mer enn 7000 års historie.

Malta er et av Europas minste land og består av de tre øyene Malta, Gozo og Comino. I dette lille paradiset skal vi ut og se vakker natur og fint bevarte middelalderbyer med hus og bygninger som har mer enn et par århundrer på baken. Lukk bare øynene og lytt til middelhavsbølgene mens du kjenner duften av saltvann, viltvoksende timian, friske appelsiner og akasier.

Maltas tre øyer har hver sin identitet, krydret med søreuropeisk temperament og reminiscenser fra øyenes tid som britisk koloni. Befolkningen har en merkbar lidenskap for fotball, fyrverkeri og et sterkt forhold til den katolske kirken. Vi går på oppdagelsestur i det lille øyrikets lange og interessante historie. Synet av de årtusengamle templene og de fargerike luzzubåtene gir et sus, og i den gamle ridderbyen Valletta går vi i johannitterriddernes fotspor. I tillegg til maltesisk er øystatens offisielle språk engelsk, så det er lett å kommunisere med lokalbefolkningen. Fordi øyene ligger sør for Italia, snakker mange dessuten også italiensk. Den fornøyelige blandingen av språk vitner om en rik historie og en herlig sammensatt kultur. 
 
Vi bor på et av Maltas flotteste hoteller ved kysten i St. Paul's Bay - direkte ut mot det asurblå Middelhavet. Der er fri øl, vin, vann og brus under middagen. Det er inkludert en rekke spennende utflukter i reisen, og hvis du har lyst til å oppleve enda mer, er det arrangert en ekstrautflukt til øya Gozo, som du har mulighet til å delta i.

Kort over Malta

Datoer og priser

Vennligst vent mens vi finner datoer og priser

Tillegg pr. person

Dobbeltrom m. balkong og havutsikt
1.995,-
Enkeltrom m. balkong
3.495,-
Enkeltrom m. balkong og havutsikt
4.995,-
ikke a-kort
1.000,-

Inkludert i prisen

 • Fly Oslo-Malta t/r
 • Transfer lufthavn-hotell t/r
 • Alle skatter og avgifter
 • 21 netter på Dolmen Resort Hotel****
 • 21 x frokost (2.-22. dag)
 • 20 x middag (2.-21. dag)
 • Drikkevarer ad libitum til middagen
 • Byvandring i hovedstaden Valletta
 • utflukt til Gozo
 • Båttur til Vittoriosa
 • Busstur til Cospicua og Senglea
 • Besøk i Mostas kuppelkirke
 • Rundtur i Attards botaniske hage
 • Besøk på glasspusteriet Mdina Glass
 • Byvandring i middelalderbyen Mdina
 • Besøk ved klippene Dingli Cliffs
 • Entré til Hagar Qim-templet
 • Byvandring i fiskerbyen Marsaxlokk
 • Norsktalende reiseleder 

Dagsprogram

1. dag: St. Paul's Bay

Vi flyr med Lufthansa via Frankfurt til Malta. Fra lufthavnen fortsetter vi med buss til hotellet vårt ved St. Paul's Bay og ankommer dit sent på kvelden.

Promenaden ved St. Paul's Bay i Malta.

Promenaden ved St. Paul's Bay i Malta.

2.-21. dag: Følgende utflukter er inkludert

Heldagstur til Valletta

I dag skal vi på en flott heldagstur til den gamle ridderbyen Valletta, som er Europas minste hovedstad. Byen ligger vakkert til på en odde mellom to havner og er preget av vakre plasser, overdådige kirker, bratte gater og fotogene hus med fargerike trekarnapper. Valletta er utvalgt som Europas kulturby i 2018. Porten til hovedstaden har i den forbindelse gjennomgått en arkitektonisk forvandling med en helt ny inngang, vakkert innbygd i den gamle festningsmuren. Fra den lille parken Upper Barracca Gardens nyter vi utsikten mot De tre byene og den store havnen. Vi kommer forbi den flotte barokkbygningen som regjeringen holder til i, og fortsetter på gågaten, Republic Street. Her fornemmer vi byens storslåtte fortid som johannitterriddernes hovedkvarter.

Etter litt tid på egen hånd drar vi med de små vanntaxiene ut på en liten havnerundfart, som ender i den gamle ridderbyen Vittoriosa. Vi spaserer gjennom byens smale gater med fint utsmykkede hus før vi fortsetter videre med buss til de sjarmerende byene Cospicua og Senglea.

Valletta ånder av historie og romantikk.

Valletta ånder av historie og romantikk.

 

 Mosta og Mdina

Dagen byr på en utflukt til byen Mosta, der vi besøker den imponerende kuppelkirken St. Mary – kuppelen er Europas tredje største. Deretter ser vi den botaniske hagen i Attard. I Ta Qali besøker vi det populære glasspusteriet Mdina Glass.

Om ettermiddagen opplever vi Maltas gamle hovedstad Mdina, som er en av verdens best bevarte middelalderbyer. Vi går på oppdagelsestur gjennom en labyrint av smale gater med eventyrlige bygninger. Nyt byen og spis en deilig lunsj på egen hånd før vi fortsetter til de dramatiske klippene, Dingli Cliffs – Maltas høyeste punkt. Vi er tilbake på hotellet sent på ettermiddagen.

I Mdina venter fortryllende arkitektur bak hvert gatehjørne.

I Mdina venter fortryllende arkitektur bak hvert gatehjørne.

Gozo

På 20 minutter drar vi med båt fra Cirkewwa til Gozo. Her lever man livet i rolig tempo. Gozo er en vakker og uberørt øy som ligger i et betagende landskap med grønne åser, høye skråninger, turkisfarget hav, enestående utsiktspunkter og små hyggelige landsbyer. Et imponerende syn venter ved Dwejra, der vi ser klippeformasjonen Azure Window (Det tidligere blå vinduet), Den var formet som en bro fra kysten ut til ”bropilaren” i sjøen. I mars 2017 ble den ødelagt i en storm. På bildet kan du se, hvordan den tidligere så ut. Vi kjører videre til Gozos hyggelige hovedby Victoria, en labyrintisk by med smale gater og sjarmerende butikker. En trappegate fører opp til citadellet og restene av den gamle middelalderborgen. Det blir tid til å finne seg en god lunsj og nyte Victoria på egen hånd før vi kommer til den helt eventyrlige bukta Xlendi Bay. Sent på ettermiddagen tar vi båten tilbake til Malta. 

Hagar Qim og Marsaxlokk

Vi drar ut på en halvdagstur til templet Hagar Qim og fiskerbyen Marsaxlokk. Underveis stopper vi ved Den blå grotten, der vi nyter den praktfulle utsikten over havet. Hvis man har lyst, kan man på egen hånd ta en båt inn i grotten, der solstrålene spiller på mineraler og koraller slik at vannet funkler i vakre turkisblå nyanser. Vi besøker en av Maltas arkeologiske stoltheter, templet Hagar Qim – et arkitektonisk mesterverk med noen av verdens høyeste frittstående steiner, som veier opp mot to tonn. Templet ble oppført rundt 3600 år f.Kr. 

Først på ettermiddagen kommer vi til den idylliske fiskerbyen Marsaxlokk, der vi spaserer langs promenaden og ser den livlige havnefronten med de kulørte fiskebåtene, luzzuer. Båtene er prydet med et Osiris-øye, som ifølge sagnet skulle skremme vekk onde ånder! Malta er også kjent for sine imponerende kniplinger, som selges på markedet ved havnen. 

På havnefronten i Marsaxlokk ser vi de kulørte båtene som kjennetegner Malta.

På havnefronten i Marsaxlokk ser vi de kulørte båtene som kjennetegner Malta.

22. dag: Hjemreise

Vi starter dagen med å spise frokost  før vi innleder hjemreisen tilbake mot Norge mitt på dagen. Vi flyr via Frankfurt med Lufthansa er på Gardemoen rundt klokken 18.
 

Hotellinformasjon

Dolmen Resort Hotel ****
VisSkjul

Stort, flott hotell med vakker beliggenhet direkte ut mot Middelhavet ved St. Paul's Bay. Gled deg til å oppleve den svimlende utsikten over havet fra bassengområdet med fire utendørs svømmebasseng. Hotellet har heis, hage, restauranter, barer, fitness-senter, spa med innendørs basseng og sauna. Der er stadig kveldsunderholdning med mulighet for dans.
All Inclusive Light består av stor morgen- og kveldsbuffé inkl. lokale viner, øl og vann ad libitum. Vi bor i romslige værelser med balkong/terrasse, klimaanlegg, hårtørker, minibar, TV, safe og WiFi mot gebyr. Tillegg for rom med havutsikt.


Les mer om hotellet her.

Eksempel på standardrom med havutsikt på Hotel Dolmen.
Eksempel på standardrom med havutsikt på Hotel Dolmen.
Hotel Dolmen ligger vakkert til ut mot St. Paul's Bay og Middelhavet.
Hotel Dolmen ligger vakkert til ut mot St. Paul's Bay og Middelhavet.