Makedonia og Ohridsjøen · Med alt inkludert · Fra Oslo

Oslo, Gardermoen
8 Dager

Makedonia er en velbevart hemmelighet på reisekartet. Vi får også et glimt av Albania og Kosovo

Bli med på denne fascinerende reisen, og opplev landet som har gitt oss både Alexander den Store og Mor Teresa. Her er gjestfriheten stor, og makedonerne viser stolt deres land frem. I Ohrid møter vi en sjelden kombinasjon av skjønnhet og eventyr. En by spekket med historiske kirker, gamle steinhus og flotte restauranter langs en av Europas vakreste sjøer. Vi bor godt og sentralt i både Skopje og Ohrid. Reisens program er innholdsrikt med interessante utflukter i et rolig tempo, hvor det er tid...

Makedonia er en velbevart hemmelighet på reisekartet. Vi får også et glimt av Albania og Kosovo

Bli med på denne fascinerende reisen, og opplev landet som har gitt oss både Alexander den Store og Mor Teresa. Her er gjestfriheten stor, og makedonerne viser stolt deres land frem. I Ohrid møter vi en sjelden kombinasjon av skjønnhet og eventyr. En by spekket med historiske kirker, gamle steinhus og flotte restauranter langs en av Europas vakreste sjøer. Vi bor godt og sentralt i både Skopje og Ohrid. Reisens program er innholdsrikt med interessante utflukter i et rolig tempo, hvor det er tid til å nyte opplevelsene og den avslappende balkanstemning.

I Ohrid i Makedonia har du det hele samlet. I gamlebyen i nærheten av hotellet ligger amfiteatre, oldtidruiner og middelalderkirker side om side. Det vakre innsjølandskapet ligger omgitt av dramatiske fjell og enestående natur. Byen Ohrid er livlig hele året rundt, og her er hundrevis av små butikker i gågaten og i den gamle bydelen sammen med et vell av deilige restauranter og hyggelige kafeer. Prisene er mer enn overkommelige, maten kortreist og betjeningen på topp. På fridagene er det tid til å møte den gjestfrie befolkningen og finne sin egen stamkafé eller restaurant. Du kan også gå en tur langs sjøen eller i fjellene. Den lekre maten og de utsøkte vinene gjør dagene fullkomne. Det er en godt bevart hemmelighet, men det blir produsert fantastiske viner i Makedonia.
 
På reisen har vi inkludert alle måltider med vin –  på gode lokale restauranter i Ohrid, Skopje og de spennende byer vi besøker – enkelte spises på hotellet i Ohrid. Det er rett og slett så mange hyggelige og gode restauranter vi vil vise deg. Maten serveres på fat, så det er alltid masse spennende retter å velge fra. 

 

Kart over Makedonia.

Datoer og priser

Vennligst vent mens vi finner datoer og priser

Tillegg pr. person

Dobbeltrom med balkong og sjøutsikt
995,-
Enkeltrom
1.495,-
Enkeltrom med balkong og sjøutsikt
2.995,-

Inkludert i prisen

 • Fly Oslo-Pristina t/r
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • Alle skatter og avgifter 
 • 2 netter i Skopje på Holiday Inn Skopje****
 • 14. april og 5. mai: 5 netter i Ohrid på Hotel Royal view ****
 • 8. september og 15 september: 5 netter i Ohrid på Hotel Tino ****
 • 7 x Frokost(2.-8. dag)
 • 7 x lunsj (2.-8. dag)
 • 6 x middag (2.-7. dag)
 • Drikkevarer til lunsjer og middager
 • Besøk i Tikves – Balkans største vinprodusent
 • Byrundtur i Skopje
 • Besøk på Moder Teresas museum
 • Besøk i St. Johannes Bigorski-klosteret
 • Byrundtur i Ohrid
 • Besøk i Bitola
 • Besøk i Albanien
 • Besøg ved kilderne i bjerglandsbyen Vevchani
 • Besøk i Struga
 • Båttur på Ohridsøen
 • Besøk i Skt. Naum-klosteret
 • Norsktalende reiseleder 

Dagsprogram

1.dag: Ankomst Kosovo

Om kvelden kommer vi til Pristina i Kosovo. Vi har ca. 90 km til Skopje. Vi får litt forfriskninger ved ankomst før vi går til ro.
 

2.dag: Byrundtur Skopje

Via den hyggelige gangbroen krysser vi elva til Skopjes historiske kvarter med den historiske basaren, de mange kirkene og moskeene. Elven Vardar skiller det gamle tyrkiske kvarteret fra det nye bysentret. Man har nylig renovert bygningene langs elven, og i dag huser de flere store museer. I det nye sentret har man oppført kjempestatuer av de makedonske nasjonalheltene – viktigst av alle -Alexander den store. Her besøker vi det nyoppførte huset for Mor Teresa, som på mange måter gir et interessant innblikk i religionens rolle i nåtidens Makedonia. Vi spiser middag på en av de hyggelige restaurantene langs elven.

3. Dag: Vinopplevelser i Tikves og Bitola

Om formiddagen kjører vi gjennom det frodige landskapet til Tikves. Tikves er Balkans største vinprodusent. Utvendig ligner den en fabrikk, men innvendig et vinslott med hyggelige kjellere fylt med vin fra stedets lange historie. Under Jugoslavia gjaldt det kvantitet. Det skulle produseres vin til folket – 50 millioner liter om året. I dag har man med fransk hjelp utviklet noen særdeles gode nisjeviner. En litt annerledes opplevelse, der vi smaker virkelig gode viner over en lett, men god lunsj i hyggelige rammer. I vinutsalget får man virkelig kvalitet for sine makedonske denarer.
I Bitolas livlige og meget hyggelige gågate tar vi en kaffepause. Atatürk, grunnleggeren av det moderne Tyrkia gikk på skole her.  Etter på  kjører vi de siste kilometer til Ohrid igjennom flott natur, hvor det venter oss en middag.

4.dag: Byrundtur i Ohrid 

I dag blir en rolig hyggedag. Vi skal oppleve den vidunderlige byen. Rett rundt hjørnet fra hotellet vårt finner vi Ohrids gamle bydel med et vell av både historisk og kulturell verdensarv. Reiselederen viser oss gågaten og noen av de hyggeligste kafeene. Lokalguiden forteller om de gamle gatene og smugene. Kombinert med Ohridsjøens fascinerende skjønnhet har de plassert Ohrid på UNESCOs lister over både kulturell og naturmessig verdi. I Ohrid skal det i forne tider ha vært en kirke for hver dag i året. Fullt så mange kan byen likevel ikke skryte av i dag. Etter byrundturen er det fri tid innen vi spiser et lekkert måltid på en lokal restaurant. 

5. dag: Rundt Ohridsjøen og besøk i Albania 

I dag kjører vi rundt Ohridsjøen. Det er en tur på 90 kilometer – derav ca. 30 kilometer i Albania på landlige veier. Underveis gjør vi tre interessante stopp. Det første er Pogradec i Albania. Byen er et kaotisk sammensurium av fargerik nybygd betong, totalt nedslitt betong fra landets stalinistiske periode (1945–1991) og noen få gamle hus. Byplanlegging er det ikke mye av, men det er et liv av fiskeselgere og gammeldagse slaktere. På byens kafeer tar de gjerne imot både euro og makedonske denarer. Har man albanske lek i skuffen, går det naturligvis også an. Interessant er det også å se de albanske landsbyene i Makedonia. Her er husets størrelse og pynt mer i høysetet enn estetikken. Døm selv, men det er langt til bindingsverk. I Struga spiser vi lunsj, og det er tid på egen hånd i denne hyggelige byen ved Drim-elva.

6. dag: Landsbylunsj i Vevcani

I landsbyen Vevčani er man kjent for sitt gode gedigne gamle murerhåndverk. Det ser vi tydelig på husene. Bekkene som renner ned fra fjellene, gjør landsbyen virkelig idyllisk. På en nydelig beliggende restaurant i byen får vi en god makedonsk lunsj før vi nyter ettermiddagen i Ohrid. Som alltid vanker det en god middag i Ohrid. 

7. dag: Båttur til Naumklosteret med lunsj 

I dag opplever vi den vakre Ohridsjøen fra sjøsiden. Vi tar båt til St. Naum-klosteret ved grensen til Albania. Underveis stopper vi ved en rekonstruert bronsealderlandsby. St. Naum-klosteret, som ble grunnlagt på 800-tallet, er et av de helligste stedene for makedonerne, og hvert år mottar de mange pilegrimer. De valfarter til klosteret fordi St. Naum var kjent for sine helbredende mirakler. Muslimer så vel som kristne oppsøkte stedet for å bli kurert for sykdommer. I klosterkirken er St. Naum begravet. Legger du øret til kisten, kan du (kanskje) høre hjertet hans banke. En gruppe påfugler vokter over stedet, og de lokale prestene serverer lokalt brennevin. Det er fortreffelig og kan kjøpes for 10 euro. Brennevinet har også helbredende virkning hvis det drikkes over tid i små mengder. Lunsjen inntas på en restaurant som nesten ikke kan ligge mer idyllisk til, ved Drim-elven. (Denne utflukten fortjener godt vær; i tilfelle av dårlig vær flytter vi utflukten til en passende dag.)

8. dag: St. Johannes Bigorski-klosteret og Mavrovo Nasjonalpark

Formiddagen byr på en vakker kjøretur gjennom den makedonske nasjonalparken Mavrovo, der vi har utsikt over enestående naturscenerier i et av Europas vakreste fjellandskaper. Vi besøker St. Johannes Bigorski-klosteret. Klosteret er i seg selv en opplevelse med den vakre treskurden og ikonene, men det er beliggenheten som er prikken over i-en. Rett ved klosteret nyter vi lunsjen vår. 
Vi holder en pause i Pristina, Kosovos hovedstad (tiden avhenger av hvor glatt grenseovergangen går) innen vi kjører mot flyplassen.

 

Hotellinformasjon

Hotel Royal View****
VisSkjul

Lekkert moderne og hyggelig hotel på Macedonia-promenaden i Ohrid. Vi bor få hundrede meter fra den sentrale gågaten og den historiske bydel. Alle rom har balkong og mot tilkjøp kan man få sjøutsikt. Rommene er på 22 kvadratmeter og har fine baderom med dusj og hårføner. Hyggelig restaurang og bar som vender mot sjøen. Spaområde med jacuzzi og massasje (mot betaling) 

Les mer om hotellet her:

Hotel Tino ****
VisSkjul

Hotel Tino er et velfungerende familieejet hotel og har 50 værelser. Hotellet ligger helt ideelt i første række ud til søpromenaden. Her kan man gå aftentur og hygge sig på caféerne, som aldrig er mere end nogle få skridt væk. Få hundrede meter fra hotellet ligger Ohrids krogede gader med de mange historiske bygninger. Forretningsstrøget er også lige om hjørnet. Hotellet har en hyggelig restaurant og bar med god service samt gratis WiFi. Der serveres gode make­donske og europæiske retter. Hotellet har en spaafdeling med jacuzzi, sauna (entré 8 euro) og mulighed for rigtig god massage til rimelige priser. 

Værelserne er nyrenoverede, rummelige og med alle moderne faciliteter og fransk altan. Værelserne med søudsigt er lidt større og har balkon, hvor man kan sidde og nyde søen. Værelserne uden søudsigt vender mod bagsiden af hotellet og nogle af disse værelser er uden balkon.

Hotel Tino set udefra. Eksempel på standardværelse på Hotel Tino. Restauranten på Hotel Tino.

Holiday inn Skopje ****
VisSkjul

Velfungerende hotell rett i sentrum av Skopje. På hotellets ene side finder du byens promenade langs Vardarelven med koselige caféer. Her kan du kikke over på  gamlebyen på den andre side af elven. Går du til den andra siden, har du masser av butikker. På hotellet finder du både bar og restaurant, der serverer en bra frokost fra alsidig buffet. Rommene er moderne og romslige med bord og stole samt tv, telefon, aircondition, minibar, gratis WiFi. Baderom med badekar/dusj og hårføner.

Læs mere om hotellet her.

Indgangen til Holiday inn Skopje Eksempel på standardværelse på Holiday inn Skopje Lobbyen på Holiday inn Skopje