Sykkelcruise i Kroatia · Fra Bergen

Bergen, Flesland
8 Dager

Med vår egen båt cruiser vi langs Kroatia-kysten, som oppfyller alle forventninger til usedvanlige strender, krystallklart asurblått hav, gamle fiskerlandsbyer, historiske havner og morsomme steder.

La fotoapparatet forevige noen av opplevelsene og gjem de andre i hjertet. På sykkel kommer vi bort fra allfarvei og tett innpå det fantastiske øylandskapet. 
 
Kroatia er et land med mer enn tusen øyer, holmer og skjær, og vi har funnet frem til de vakreste på dette sykkelcruiset. Den første og siste havnen vår er Dubrovnik, som er kjent for sin historiske kjerne omgitt av murer og festninger og sin moderne kulturelle innflytelse. Like...

Med vår egen båt cruiser vi langs Kroatia-kysten, som oppfyller alle forventninger til usedvanlige strender, krystallklart asurblått hav, gamle fiskerlandsbyer, historiske havner og morsomme steder.

La fotoapparatet forevige noen av opplevelsene og gjem de andre i hjertet. På sykkel kommer vi bort fra allfarvei og tett innpå det fantastiske øylandskapet. 
 
Kroatia er et land med mer enn tusen øyer, holmer og skjær, og vi har funnet frem til de vakreste på dette sykkelcruiset. Den første og siste havnen vår er Dubrovnik, som er kjent for sin historiske kjerne omgitt av murer og festninger og sin moderne kulturelle innflytelse. Like etter at båtturen har begynt, når vi øya Mjlet, som er nevnt i historier om Odysseus, Paulus og benediktinerne. På makadam-veier tar vi oss gjennom landsbyer og over marker på øya hele veien til Stari Grad, en av de eldste kroatiske byene på øya Hvar. Etter en kort tur på øya Brač fortsetter vi til Makarska. Kvelden kan vi tilbringe ved å nyte en spasertur langs vannkanten i Makarska, som har mange steder der vi kan hygge oss. Byen Korčula på øya av samme navn og de røde takene der minner om Dubrovnik.  
 
 

Datoer og priser

Vennligst vent mens vi finner datoer og priser

Tillegg pr. person

Stor dobbeltlugar Nedre dekk
500,-
Enkeltlugar nedre dekk
2.995,-
2 sengslugar øvre dekk
1.500,-
Dobbeltlugar øvre dekk
1.500,-
Enkeltlugar øvre dekk
5.000,-
uten BT fordel
1000,-

Inkludert i prisen

 • Fly Bergen—Dubrovnik t/r
 • Transfer til og fra skip 
 • Alle skatter og avgifter
 • 7 x frokost
 • 5 x lunsj (dag 3, 4, 5, 6, og 7)
 • 6 x middag (dag 1, 2, 3, 4, 6, og 7) 
 • Sykkelleie 
 • Byvandring i Dubrovnik 
 • Vinsmaking 
 • Lokalguider 
 • Norsktalende reiseleder

BEMERKNINGER
På grunn av spesielle krav i visse havner er det mulig at båter vil bli fortøyd side ved side og at passasjerene dermed må passere andre båter for å komme i land.  Vær forsiktig når du går fra båt til båt, og skulle du trenge hjelp, vil besetningen med glede assistere. Alle båtruter er avhengige av været og kan derfor bli endret av kapteinen. 

 

Dagsprogram

Dag 1: Bergen—Dubrovnik

 Vi reiser fra Bergen direkte til Dubrovnik og er fremme om kvelden. Så går det direkte til skipet, der vi spiser kveldsmat. 

Dag 2: Dubrovnik – Adriaterhavets perle

Eventyret vårt begynner med en av de mest tiltalende byene ved Middelhavet, et senter for samtidskultur og turistbegivenheter som har en unik politisk og kulturell historie. Etter frokost kan vi nyte en rundtur i denne storslåtte byen med besøk på bymurene og i fransiskanerklostret og det tredje eldste fungerende apoteket i hele verden. Nyt den betagende utsikten fra bymurene og de fantastiske utstilte gjenstandene fra fransiskanerklostrets historie. Lunsj og ettermiddag på egen hånd til utforskning av Dubrovnik.Middag på skipet og Overnatting i Dubrovnik.

Dag 3: Mljet Nasjonalpark

Oppdag den særpregede «Honningøya», Mljet, på adriaterhavskysten sør i Kroatia. Denne vakre øya ligger sør for halvøya Pelješac og er skilt fra den ved Mljet-sundet. Den er beskrevet av greske og romerske geografer som Melita og er omtalt for første gang på 500-tallet f.Kr. I dag er deler av øya nasjonalpark, som omfatter den vestlige delen, Storsjøen, Lillesjøen og Solinebukta. Om morgenen vil vi ta en tur fra Dubrovnik til Pomena, en bortgjemt havn på den idylliske øya. For mange er Mljet kjent fra Odysseen og andre historier som en av de øyene som var «bortkommet» på havet og vanskelige å finne. Du vil få mulighet til utforske dette berømte historiske stedet. Om ettermiddagen begynner sykkelturen vår fra havnen i Pomena mot inngangen til nasjonalparken Mljet. Du kan utforske interessante tette pinjeskoger og uberørt natur på ensomme stier i nasjonalparken Mljet mens du sykler forbi to saltvannssjøer, de mest besøkte attraksjonene på øya. Overnatting i havnen i Pomena. 
 
Dagens sykkeltur: START Pomena havn AVSLUTNNG NP Mljet HØYDE 30 m DISTANSE 16 km
VANSKELIGHETSGRAD Moderat TERRENG Asfalt, AKTIV TID 4 timer HVILESTED NP Mljet 

Dag 4:  Den idylliske øya Hvar

Kos deg på vakre sandstrender med mange soltimer på den kroatiske øya Hvar på Dalmatia-kysten ved Adriaterhavet. Denne vakre øya ligger mellom to andre øyer, Brač og Korčula. Hvars beliggenhet midt på de adriatiske skipsrutene gjorde den tidlig til en viktig base for handel over hele Middelhavet.  I middelalderen, da venetianerne hersket over det meste av Adriaterhavet, var Hvar en svært viktig havn for dem. Dagens tur bringer oss til de små tettstedene på øya med åkrer og vinmarker rundt.  Vi vil sykle på grusvei langs kysten fra Jelsa mot Vrboska og deretter på en gammel vei mot Stari Grad.  Stari Grad er en av Kroatias eldste byer, med en historie tilbake til 384 f.Kr., da den var gresk koloni og het Faros.  På sykkelturen rundt Stari Grad vil du få mulighet til å lære om den lange og turbulente historien i dette området. Etter å ha utforsket byen drar vi tilbake til Jelsa. Overnatting i Jelsa. 
 
Dagen sykkeltur: START Havnen i Jelsa AVSLUTNING Stari Grad HØYDE 350 m DISTANSE 26 km VANSKELIGHETSGRAD Moderat TERRENG Asfalt, AKTIV TID 4 timer HVILESTED Landsbyen Stari Grad 

Dag 5: Landsbyidyll i Bol og Makarska-rivieraen

Opplev smale, steinsatte gater og fjellstider uthogd i dalmatisk karst. Makarska er en liten by på adriaterhavskysten sør i Kroatia, rundt 60 km sørøst for Split, en pittoresk juvel mellom fjellet Biokovo og Adriaterhavet. Om morgenen drar vi ut i båt fra Hvar til øya Brač, til et sted som heter Bol. Landsbyen er berømt for stranden ZLATNI RAT (GYLLENT HORN), et naturfenomen på sørkysten av øya. En annen sandstrand, Bol, ligger et par kilometer fra Bol med utsikt mot det høyeste fjellet på disse øyene, Vidova Gora (780 meter over havet). Vi vil få sykle langs kysten fra landsbyen Bol mot stranden Zlatni Rat. Vi spiser lunsj på skipet før båten fortsetter til Makarska-rivieraen, til midtpunktet, nemlig byen Makarska.
Middag på egen hånd i Makarska, hvor du finner mange hyggelige restauranter.
Overnatting i Makarska. 
 
Dagens sykkeltur: DISTANSE 14 km  VANSKELIGHETSGRAD Moderat TERRENG Asfalt AKTIV TID 1,5 timer HVILESTED Zlatni Rat

Dag 6: Korčula 

Oppdag den gamle greske kolonien “Melaina Korkyra”. Øya Korčula er en av de mest bebodde øyene i Adriaterhavet. Den ligger i det sentrale dalmatiske arkipelaget  og er skilt fra halvøya Pelješac av et smalt sund. Sagnet forteller at denne vakre øya ble tatt i besittelse av den trojanske helten Antenor på 1100-tallet f.Kr. Etter frokost vil båten gå østover, rundt øya Hvar (østenden), og om vil du komme til Pelješac-sundet og byen Korčula, som skal være Marco Polos fødested. Korčula ligger på en liten odde og har venetiansk arkitektur, forsvarsmurer og vakre hustak med teglstein. Den minner mye om Dubrovnik. Etter lunsj starter sykkelturen vår fra Korčula mot den lille landsbyen Lumbarda. Senere går sykkelstien mot en gård der det blir vinsmaking. Underveis vil du nyte det vakre sceneriet med gamle steinhus og frodig vegetasjon. Med Korculas tette skoger og aromatiske middelhavsplanter er det vanskelig å unngå følelsen av å være i en slags moderne  Edens hage. Lumbarda er en liten fiskerlandsby med rundt 1200 innbyggere. Den ligger på den østlige delen av øya Korčula på åsene rundt en liten bukt og er omgitt av store vingårder med sandjord. Ta deg litt tid til å utforske området eller nyt en dukkert i det forfriskende Adriaterhavet.  Vi sykler gjennom tallrike maleriske deler av øya Korčula og drar deretter tilbake til byen Korčula. Overnatting i Korčula. 
 

Dagens sykkeltur: START Korčula by AVSLUTNING Korčula by HØYDE 60 m DISTANSE 14 km  VANSKELIGHETSGRAD Moderat TERRENG Asfalt AKTIV TID 4 timer HVILESTED Landsbyen Lumbarda 

Dag 7: I Marco Polos fotspor

Vi besøker den gamle romerske provinsen Dalmatia. Etter frokosten tar vi en tur i Korčula med besøk i Markus-katedralen og det historiske museet i Korčula. Etterpå blir det båttur langs halvøya Pelješac. Den ligger i det sørlige Dalmatia mellom Neretva-bukta i nord, Mali Ston-bukta i øst, Mljet-sundet i sør og Pelješac-stredet i vest. Pelješac er den nest største halvøya i Kroatia og strekker seg fra østsiden og byen Ston til toppen av Lovište-odden. Halvøya er berømt for sine vinmarker og vinkjellere, og særlig for rødvinene Dingač og Postup (oppkalt etter skråningene på sørsiden av halvøya). Etter lunsj om bord starter turen i den lille landsbyen Trstenik. Veien fører til en gård der du får smake lokalt produserte berømte viner, og etterpå får du oppleve østersplukking og -spising i Ston. Så går turen til den lille landsbyen Slano, der du vil gå om bord i båten igjen og nyte kapteinens elegante Farewell Dinner. Overnatting i Slano. 
 
START Havnen i Trstenik AVSLUTNING Landsbyen Slano AKTIV TID 3—4 timer

Dag 8:  Fridag i Dubrovnik 

Vi sjekker ut fra skipet etter frokost og kjører til Dubrovnik, der vi har ettermiddagen på egen hånd. Vi reiser direkte til Bergen og kommer hjem sent på kvelden. 

 

 

Hotellinformasjon

MS Mali Ante
VisSkjul

Hyggelig og intim atmosfære på vår egen båt, som har har nedre og øvre dekk. Lugarene er med «twin beds» eller dobbeltseng. Lugarene er på 10—12 kvadratmeter og har alle eget bad og klimaanlegg. Nedre dekk har lysventiler, mens det er større panoramavinduer på øvre dekk. 
Båten har stort soldekk, restaurant og salong. Mannskapet består av 5 engasjerte mennesker som sørger for et uforglemmelig cruise.
 

MS Mali Ante. Lugarene på MS Mali Ante. Restaurant på MS Mali Ante.