Kroatia · Magiske Istria · Fra Oslo

Oslo, Gardermoen
8 Dager

Istria i Kroatia er et av de deiligste stedene i Europa. Her får du vakker natur, sjarmerende byer og gastronomi i absolutt verdensklasse.
Halvøya Istria har gjennom historien vært grenseland mellom den italienske og den kroatiske kulturen. Dette har gitt oss et unikt område med vakre venetianske byer og en gastronomi med det beste fra kroatisk og italiensk kokekunst. Dessuten tilbyr Istria et krystallblått hav og vidunderlige fjellandskaper. Det er det perfekte ferieparadis, som vi skal oppleve gjennom vårt spennende program med inkluderte utflukter. Når vi kommer tilbake fra utfluktene, venter balkongen, svømmebassenget eller hotellets strand på oss.

Det er...

Istria i Kroatia er et av de deiligste stedene i Europa. Her får du vakker natur, sjarmerende byer og gastronomi i absolutt verdensklasse.
Halvøya Istria har gjennom historien vært grenseland mellom den italienske og den kroatiske kulturen. Dette har gitt oss et unikt område med vakre venetianske byer og en gastronomi med det beste fra kroatisk og italiensk kokekunst. Dessuten tilbyr Istria et krystallblått hav og vidunderlige fjellandskaper. Det er det perfekte ferieparadis, som vi skal oppleve gjennom vårt spennende program med inkluderte utflukter. Når vi kommer tilbake fra utfluktene, venter balkongen, svømmebassenget eller hotellets strand på oss.

Det er ingen klisjé når Istria blir betegnet som et ferieparadis, og på denne reisen skal vi dessuten besøke noen av de mer ukjente og bortgjemte stedene i området. Vi skal oppleve fine kirker og idylliske landsbyer, men vi skal også på trøffeljakt og på besøk hos en skinkeprodusent. Vi har inkludert fem lunsjer og alle middager med lokale drikkevarer, for den istriske gastronomien har masse å by på og kan best nytes sammen med god vin eller godt øl. En spennende kulturreise med masser av opplevelser i et behagelig tempo. 
 

Kart over Istria.

Datoer og priser

Vennligst vent mens vi finner datoer og priser

Tillegg pr. person

Dobbeltrom med balkong og havutsikt
1.495,-
Enkeltrom
995,-
Enkeltrom med balkong og havutsikt
2.995,-

Inkludert i prisen

 •     Fly Oslo- t/r
 •     Transfer lufthavn-hotell t/r
 •     Alle skatter og avgifter
 •     7 netter på Hotel Laguna Materada***+
 •     7 x frokost (2.-8. dag)
 •     5 x lunsj (2., 3., 4., 5. og 6. dag)
 •     6 x middag (2.-7. dag)
 •     1 x lett måltid ved ankomst
 •     Lokale drikkevarer til lunsjer og middager
 •     Byvandring i Poreč
 •     Båttur på Limfjord
 •     Besøk i Rovinj – Istrias Venezia
 •     Utflukt til kunstnerbyen Groznjan
 •     Bryggeribesøk med ølsmaking
 •     Byvandring i Pula
 •     Besøk hos skinkeprodusent
 •     Utflukt på Istrias vinrute
 •     Besøk hos vinprodusent med vinsmaking
 •     Trøffeljakt og trøffelsmaking
 •     Norsktalende reiseleder 

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Poreč

På ettermiddagen flyr vi til Pula på Istria. Vi kommer frem på kvelden til Porec. Her vil der bli servert liten mat på rommet. Der er ca.  en times transfer fra Pula til Porec.

Porec - ett kveldsbad.

Porec - ett kveldsbad.

2. dag: Poreč, båttur og byrundtur i Rovinj

Etter frokosten kikker vi litt nærmere på byen vår, Poreč – Parenzo på italiensk. Den historiske bydelen består av hyggelige små gater. Byplanen fra romertiden er bevart, og perlen er Eufrasius-basilikaen fra 500-tallet. Dessuten er der palasser og hus fra venetianernes storhetstid. Ved havnen er der alltid liv, og kafeer med rimelige priser og god beliggenhet skal man ikke lete lenge etter. Etter byvandringen skal vi ta en båttur på den pittoreske fjorden Lim. Kroatene kaller den Limfjorden, men det er langt til Aalborg Havn herfra. En vakker båttur gjennom betagende natur. Lunsjen med vin inntar vi i bunnen av fjorden, der vi spiser riktig god mat inspirert av Adriaterhavets produkter. Vi går i land i Rovinj, som venetianerne kalte Rovigno. Middelalderbyen ligger som en tange ut i havet, og man føler seg nesten hensatt til Venezia. Husene er bygd helt ned til havet, og i de trange gatene har mange kunsthåndverkere slått seg ned. Vi ser Eufemia-basilikaen, som troner fra byens høyeste punkt. Belønningen er ikke bare en enestående barokkirke med fresker som forteller om Eufemia, som ble foret til løvene i Colosseum, men også en helt vidunderlig utsikt. Fra Rovinj kjører vi tilbake til hotellet, der kveldens middag med vin og øl venter.

Romantiske Rovinj.

Romantiske Rovinj.

3. dag: Kunstnerbyen Groznjan og bryggeribesøk

I dag kjører vi opp i fjellene. Den vakre landsbyen Groznjan kombinerer frodige hager med gamle middelalderhus og en flott utsikt over landskapet. Der hersker det en helt særegen rolig stemning. Det er ikke underlig at mange kunstmalere finner inspirasjon her. På det lokale bryggeriet ser vi hvordan man brygger øl. Dagens lunsj nytes i bryggeriet, der vi naturligvis smaker på det lokale ølet. Vi er hjemme i Poreč utpå ettermiddagen, så du kan nå en tur på stranden før kveldens middag.

Kunstnerbyen Groznjan.

Kunstnerbyen Groznjan.

4. dag: Avslapning i Poreč

På denne dagen er det mulig å slappe av, strekke bena eller eksempelvis på egen hånd ta fergen til Venezia. Kanskje finner du nettopp din egen lille kafé eller hyggelige forretning i de mange små gatene og smugene i Poreč. Det er selvfølgelig også rik mulighet til å nyte den deilige stranden ved hotellet og ta en dukkert i det milde Adriaterhavets blå vann.  

5. dag: Vinruten i Istria

Kroatisk vin er glimrende. Man har mange lokale druer med en historie som går tilbake til romertiden. Vi følger Istrias korte vinvei og gjør underveis stopp i den lille byen Vrsar før vi besøker Istrias største vinprodusent i Poreč. Her får vi et innblikk i den mer moderne siden av vinproduksjonen i Kroatia, der man henter inspirasjon og erfaring fra den klassiske europeiske vinpoduksjonen og kombinerer dette med moderne metoder som anvendes i eksempelvis Australia og California. Vi smaker naturligvis på vinen og spiser lunsj. Mette kjører vi tilbake til Poreč, der en avslappende ettermiddag venter. Nyt eventuelt de lune kroatiske temperaturene og en kjølig drink på hotellterrassen med utsikt over Adriaterhavet.

Vrsar - en koselig by på vinruten.

Vrsar - en koselig by på vinruten.

6. dag: Trøffeljakt og Motovun

Motovun er en idyllisk middelalderby med knapt tusen innbyggere. Den er kjent for sin filmfestival, og det er vanskelig å unngå å bli betatt av den rolige stemningen i byen. Områdets største kulinariske spesialitet er trøffelen, og i de indre skogene i Istria finner vi de svarte trøflene. Særlig italienerne valfarter til Istria for å kjøpe og spise delikatessen. Vi går på trøffeljakt med en trenet hund, og etterpå skal vi se og smake hva trøffelen kan brukes til. Ettermiddagen er på egen hånd, før vi sammen spiser middag på hotellet. 

Filmbyen Motovun.

Filmbyen Motovun.

 7. dag: Fridag i Porec

Ta en dukkert i bassenget, eller ta lokalbussen inn til Porečs historiske sentrum.

 

 8.dag: landsbyen Bale, Pula og Hjemreise

På formiddagen besøker vi den idylliske landsbyen Bale før vi besøker en prsut-produsent, det vi bedre kjenner som prosciutto eller lufttørket skinke. Det regnes for å være en istrisk spesialitet. Til lunsj får vi en typisk istrisk lunsj med blant andet prsut og vin.Vi tilbringer ettermiddagen i Pula, som er den største byen på Istria med ca. 100 000 innbyggere. Her tar vi en liten byrundtur. Har du lyst, kan du besøke det romerske amfiteatret (entré ca. 25 kuna), som var blant de største og i dag står godt bevart igjen. Fra festningen har du en god utsikt over byen og Adriaterhavet. På kvelden tar vi flyet direkte til Oslo eter store kulturelle opplevelser på Istria 

Den største byen i Istria - Pula.

Den største byen i Istria - Pula.

Hotellinformasjon

Laguna Materada ***+
VisSkjul

Deilig hotell, som man godt kan sammenligne med et 4-stjerners hotell. Skjønn park, svømmebasseng og strand med liggestoler bare 100 meter fra hotellet. På hotellet er der dessuten restaurant, bar og poolbar samt en deilig fellesterrasse med en fantastisk utsikt over Adriaterhavet. Det helt riktige stedet for avslapning etter utfluktene våre. Hotellet byr på en stor og allsidig buffé til middag, der lokalt øl, vin og mineralvann er inkludert fra kl. 19 til 21. Hotellet ligger tre kilometer fra det historiske Poreč. Gå eventuelt en fin kveldstur langs havet til byen, og ta bussen tilbake.

Rommene har klimaanlegg, TV, telefon, safe og bad med dusj og hårføner. WiFi og bruk av kjøleskap mot betaling. Alle værelser har dessuten balkong der man kan sitte og nyte livet. Standardrommene vender mot parken. Det er tillegg for værelser med havutsikt. 

Les mer om hotellet her: