Trevi · Vin, matglede og opera · Fra Oslo

Oslo, Gardermoen
6 Dager

 

 • Operaen Carmen i fantastiske rammer
 • 4-stjerners gjestfritt renessansehotell
 • Deilige inkluderte lunsjer og middager med god vin ad libitum
 • Vidunderlige historiske byer

 
Den idylliske middelalderbyen Trevi ligger som seg hør og bør på en åstopp med vakker utsikt over Spoletodalen.
En reise til hjertet av Italia tilsatt gastronomi.

I hjertet av Umbria ligger den ene fantastiske byen etter den andre i ganske kort kjøreavstand. Noe ufortjent blir Umbria kalt Toscanas lillebror, men den sjarmerende og gjestfri fetteren er kanskje en bedre betegnelse.  

I Trevi er det nesten umulig å få middelmådig mat. Gastronomi og kokekunst ligger i...

 

 • Operaen Carmen i fantastiske rammer
 • 4-stjerners gjestfritt renessansehotell
 • Deilige inkluderte lunsjer og middager med god vin ad libitum
 • Vidunderlige historiske byer

 
Den idylliske middelalderbyen Trevi ligger som seg hør og bør på en åstopp med vakker utsikt over Spoletodalen.
En reise til hjertet av Italia tilsatt gastronomi.

I hjertet av Umbria ligger den ene fantastiske byen etter den andre i ganske kort kjøreavstand. Noe ufortjent blir Umbria kalt Toscanas lillebror, men den sjarmerende og gjestfri fetteren er kanskje en bedre betegnelse.  

I Trevi er det nesten umulig å få middelmådig mat. Gastronomi og kokekunst ligger i blodet på lokalbefolkningen. Lunsjene blir servert på gode lokale restauranter, og middagene nyter vi på hotellet, der vi får spennende og velsmakende lokale retter og viner – mange nivåer over klassisk hotellmat. For trevanerne begynner og slutter alt med mat, vin og olivenolje, og all mat blir laget med kjærlighet og pasjon. Det er livsnerven i Trevi.  Landskapet er vakkert med vinmarker, olivenlunder og middelalderbyer som nærmest er limt fast på åstoppene. Det er bare å lene seg tilbake og nyte Umbrias herligheter.

Tempoet på reisen er rolig, for vi skal ha god tid til å nyte de fantastiske byene i Umbria. I tillegg til Trevi besøker vi Assisi, Spoleto, Spello og Macerata i Le Marche, der vi ser en operaforestilling i toppklasse under åpen himmel. Alle byene ligger i kort kjøreavstand fra Trevi.

Overalt er vennligheten og gjestfriheten slående – med de strenge munke- og nonneordenene i Assisi som unntaket. Hotellvertene våre gjør alt for at opplevelsen skal bli perfekt på den vidunderlige perlen av et hotell. De lokale kafeeierne og personalet på de restaurantene vi besøker, møter oss med smil og livsglede. Smil tilbake til Umbria.

Kart over Trevi Opera

Datoer og priser

Vennligst vent mens vi finner datoer og priser

Tillegg pr. person

Enkeltrom
1.495,-

Inkludert i prisen

 • Fly Oslo-Roma t/r
 • Transfer lufthavn-hotell t/r
 • Alle skatter og avgifter
 • 5 netter på Antica Dimora alla Rocca****
 • 5 × frokost (2.-6. dag)
 • 2 × lunsj med vin ad libitum (4. og 5. dag)
 • 5 × 4 retters middag med vin ad libitum (1. 2. 3. 4. og 5. dag)
 • Byrundtur i Trevi
 • Byrundtur i Spoleto
 • Byrundtur i Assisi med San Francesco-basilikaen
 • Operabilletter til forestillingen Carmen
 • Besøk på vingård med vinsmaking
 • Besøk i Spello og Torre Del Colle
 • Norsktalende reiseleder 

Dagsprogram

1. dag: Ankomst Trevi 

Om morgenen flyr vi fra Gardemoen direkte til Roma. Foran oss venter middelalderbyen Trevi, dit vi ankommer om ettermiddagen. Vi kjører 180 kilometer på primært motorvei og ser nydelige landskaper. Underveis gjør vi et opphold for litt lunsj på egen hånd. Trevi er majestetisk hevet 400 meter over Spoletodalen. Byen og området er innbegrepet av "La bella Italia".  De smilende vertene våre serverer en forfriskning i baren og sørger for en smidig innsjekking. Vi skal oppleve Trevi. Hotellverten og reiselederen tar oss rundt i de eventyrlige gatene i Trevi. Det historiske Trevi er på rundt en kvadratkilometer, men byen er spekket med krinkelkroker, og nesten hver eneste bygning forteller en spennende historie. Arkitektonisk står tiden stille i Trevi. Vi støter på murer og søyler bygd av romerne, og vi ser porter og hvelvinger utsmykket med innskrifter og fresker. Det store antallet renessansepaleer vitner om de formuene adelsfamiliene samlet seg gjennom generasjoner på Trevis dyrebareste ressurs, olivenoljen. Rundt byen åpenbarer den fantastiske Spoletodalen seg med utsikt over Spoleto, Montefalco, Perugia og Assisi. Om dagen ser du de bølgende åsene – om kvelden lysene fra åstoppene der byene ligger. 

Utsikt over Trevi med sine vakre gamle bygninger.

Utsikt over Trevi med sine vakre gamle bygninger.

2. dag: Spoleto

I dag kjører vi til nabobyen Spoleto.  Byen kan skryte både av den gamle bydelen som er omkranset av en bymur, og av en imponerende middelalderborg som kneiser over den. Innenfor murene er det små hyggelige gater og smug. Spoleto byr også på et gammelt romersk amfiteater. Byens kanskje største scoop er likevel den romerske akvedukten med en vannledning som er hevet 70 meter over dalbunnen – et betagende syn! Basilica di San Salvatore er i all sin enkelhet en perle. Det er ikke den største, fineste eller eldste, men plassen rundt kirken, den betagende kirkegården, freskene og helhetsinntrykket gir i likhet med byen et vidunderlig og nesten salig inntrykk. Det er vanskelig å unngå å forelske seg i Spoleto. Vi er tilbake i Trevi på ettermiddagen. Kanskje tar du en liten siesta før vi spiser en dejlig 4-retters middag med vin.

Spoleto med katedralen.

Spoleto med katedralen.

3. dag: Assisi og Opera I Macerata

På formiddagen å besøke Assisi – Frans av Assisis fødeby – og nyte stemningen der. Vi ser naturligvis basilikaen, San Francesco. Her er Frans av Assisi begravet. Krypten hans er et av de viktigste pilegrimssteder i den katolske verden. Basilikaen er prydet med verker av blant andre Giotto. Santa Clara-kirken, som rommer det hellige korset som talte til Frans, samt Santa Claras grav, er også et must i byen. Bak Santa Clara-kirken kan man få et innblikk i den strenge nonneordenen som passer oliventrærne. Vi opplever dessuten det romerske Minerva-templet, som i dag fungerer som kirke.

Basilikaen, San Francesco, der Frans av Assisi er begravet.

Basilikaen, San Francesco, der Frans av Assisi er begravet.

Operaforestillingen: Carmen i Macerata
Sferisterio var renessansens sportsarena. En av de best bevarte finnes i Maceratas naboregion i Le Marche, bare 1 times kjøring fra Trevi. Her spilte man i 500 år datidens mest populære sport, braccia. Det var fire menn på hvert lag som slo i vei med tunge balltre og store baller. Sporten lever videre i mange land i dag, men i litt andre former. Sirkus og tyrefekting var også populært den gangen. I dag blir den storslåtte arenaen brukt til operafestivalen, der vi har gode plasser. En vidunderlig og intim scene til en flott fremføring av Bizets Carmen.

 

Sferisterio hvor Aida skal foregå på kvelden.

4. dag: Vinsmaking i Montefalco

Montefalco blir kalt Italias balkong. Kom og opplev hvorfor. Men liflig som Montefalcos landskap er for øyet, like praktfull er vinen, Montefalcos flytende gull, for ganen. Sagrantinoen er den italienske vinen vinskribentene hyller. Det er en ny vindrue – under 500 år gammel! Munkene brukte den til altervin før den nesten døde ut for 40 år siden. Noen lokale vinbønder i Montefalco gjenopplivet den og fikk styr på tanninene, slik at den i dag er på høyde med det beste fra Piemonte og Toscana. Vi besøker en hyggelig vingård og smaker på vinene mens vi får en lett lunsj.

Koselig gate i Montefalco.

Koselig gate i Montefalco.

5. dag: Spello og torre Del Colle

Vi kjører til nabobyen Spello. Spello er blomstenes by. Nyt roen og arkitekturen fra romertiden. Etter byvandringen kjører vi videre til den lille middelalderbyen Torre del Colle, som bare teller 33 innbyggere. Her spiser vi lunsj i en gammel olivenmølle. Det kan nesten ikke bli hyggeligere. Byens befolkning er naturligvis ikke stor nok til restaurantdrift, men når maten er god nok, er italienerne villige til å kjøre langt. Torre del Colle er et klassisk eksempel på hvordan samfunnene i middelalderen var bygd opp. Trange, smale gater plassert på en åstopp med markene rundt byen på skråningene og i dalen, slik at byen kunne forsvare seg. Det fantastiske ved Umbria er at man i vid utstrekning har bevart denne arkitekturen. Spis ikke for mye, for i kveld spiser vi endnu en flott 4-retters meny på den idylliske piazzetta foran hotellet. Sommerkveldene i Italia er magiske. Plutselig er det gått tre timer da man har funnet sin indre italiener. Ingen stress, bare god mat, vin og hyggelig selskap under stjernehimmelen. (forbehold for sjeldne regnværsdager) Som alltid er de gode umbriske vinene inklusive. 

Spello med alle sine blomsterkasse.

Spello med alle sine blomsterkasse.

6. dag: Avreise

Etter frokost går det på formiddagen mot flyplassen i Roma. Vi flyr om ettermiddagen til Gardermoen, hvor vi lander først på kvelden. 

 

Hotellinformasjon

Hotel Antica Dimora alla Rocca ****
VisSkjul

Unikt hotell i hjertet av Trevi, innredet i flere renessansebygninger fra Trevis storhetstid. Å bo her føles som å stige inn i en tidslomme, og man kan ikke annet enn bli betatt av de vakre antikke møblene og de fantastiske originale freskene på veggene. Hotellet består av flere historiske bygninger som hver for seg minner om et museum. Her er det nesten som om tiden har stått stille. Hotellet har klart å kombinere atmosfæren fra en svunnen tid med moderne komfort og vår tids forventninger til et 4-stjerners hotell. Rommene er selvfølgelig varierende, men veldig sjarmerende, romslige og stilfullt innredet. Alle har klimaanlegg, minibar, safe, gratis WiFi, TV, bad med badekar eller dusjnisje og hårtørker. Der er heis på hotellet til andre og tredje etasje.
 
På solterrassen kan du nyte utsikten til de omkringliggende olivenlundene med oliventrær som bukter seg gjennom landskapet, mens du dypper tærne i bassenget. (Obs at hotellets svømmebasseng er sesongstengt fra ca. 15. november til starten av mars). Hotellets restaurant er kjent for sitt kjøkken, og her blir vi bortskjemt med velsmakende italiensk mat av lokale råvarer. Det naturlige samlingspunktet er på plassen foran hotellet, der det er mulig å nyte et glass vin eller en cappuccino etter dagens utflukt. Hotellet ligger sentralt i Trevi, og alle byens attraksjoner er innenfor gangavstand. I Trevi føler man seg snart godt til rette, og de entusiastiske hotellvertene våre sørger for å gjøre alt for at vi skal få et uforglemmelig opphold.

Værelser

Værelsene på Hotel Antica Dimora alle Rocca er selvfølgelig forskellig, men alle veldig sjarmerende og stilfult innrettet. Alle har aircondition, minibar, safe, gratis WiFi, tv, badeværelse med badekar eller bruseniche og hårføner.

 

Les mer om hotellet her.

Inngangen til Hotel Antica Dimora alla Rocca i Trevi
Inngangen til Hotel Antica Dimora alla Rocca i Trevi
Vakkert interiør på Hotel Antica Dimora alla Rocca.
Vakkert interiør på Hotel Antica Dimora alla Rocca.
Selv entréen på Hotel Antica Dimora alla Rocca er noe helt spesielt.
Selv entréen på Hotel Antica Dimora alla Rocca er noe helt spesielt.