Toscana ved havet · Fra Oslo

Oslo, Gardermoen
8 Dager

Kombiner det vakre Middelhavet med kulturelle opplevelser og god italiensk mat. Etter få timer er du på et deilig hotell ved den toskanske kysten.

Det er som om det beste av Europa er konsentrert i Toscana. Innenfor få kilometer finner man flere av verdens vakreste byer, og man skal ikke være lenge i Lucca, Firenze eller Volterra før man blir betatt av deres skjønnhet. Landskapet er bølgende og grønt, og av jorden får man de råvarene som har fått det toskanske kjøkkenet til å gå sin seiersgang verden over. Vår base i Tirrenia er et godt 4-stjerners hotell ved havet,...

Kombiner det vakre Middelhavet med kulturelle opplevelser og god italiensk mat. Etter få timer er du på et deilig hotell ved den toskanske kysten.

Det er som om det beste av Europa er konsentrert i Toscana. Innenfor få kilometer finner man flere av verdens vakreste byer, og man skal ikke være lenge i Lucca, Firenze eller Volterra før man blir betatt av deres skjønnhet. Landskapet er bølgende og grønt, og av jorden får man de råvarene som har fått det toskanske kjøkkenet til å gå sin seiersgang verden over. Vår base i Tirrenia er et godt 4-stjerners hotell ved havet, så når du kommer hjem fra en av de mange utfluktene, kan du gå ned og nyte kveldssolen over Middelhavet fra hotellets sandstrand.
 

Datoer og priser

Vennligst vent mens vi finner datoer og priser

Tillegg pr. person

tillegg uten A-kort
1.000,-
Enkeltrom
1.495,-
Enkeltrom med balkong
2.495,-
Dobbeltrom med balkong
995,-

Ekstra arrangementer

Utflukt til Elba
875,-

Inkludert i prisen

 • Fly Oslo-Pisa t/r
 • Alle skatter og avgifter
 • Transfer lufthavn-hotell t/r 
 • 7 netter på Grand Hotel Continental****
 • 7 x frokost (2.-8. dag)
 • 1 x toskansk lunsj med vin (7. dag)
 • 7 x middag (1.-7. dag)
 • Byrundtur i Pisa 
 • Besøk i Volterra
 • Byrundtur med lokalguide i Firenze
 • Byrundtur i Lucca
 • Besøk på agriturismo
 • Norsktalende reiseleder 

Dagsprogram

1. dag: Avreise til Toscana

Avreise fra Oslo med Norwegian direkte til Pisa. Deretter har vi en kort kjøretur på ca. 15 kilometer til hotellet vårt i Tirrenia.

Her kan man nyte solnedgangen fra stranden.

Her kan man nyte solnedgangen fra stranden.

2. dag: Pisa

Vi bor bare 18 kilometer fra Pisa, og vi skal naturligvis se den enestående Piazza Miracoli. Vi har inkludert entreen til den vakre domkirken, som ble påbegynt i 1064. Gjennom århundrer har man beundret katedralen, og på 1100-tallet kom baptisteriet til. Verdens kanskje mest kjente (skjeve) klokketårn stod etter nesten 200 års byggevirksomhet ferdig i 1350. Sammen med katedralen og baptisteriet utgjør Det skjeve tårnet en nesten ufattelig vakker treenighet som vitnesbyrd om Italias og Pisas storhetstid. Men Pisa gjemmer på mer. Bare 500 meter fra plassen ligger elva Arno, som også passerer Firenze. Her finner vi Pisas middelalderkvarter, og med turisttog kjører vi en tur gjennom byen. Deretter er det god tid på egen hånd til å finne en hyggelig restaurant og nyte den vakre byen.

På besøk i Piza med det skeive tårn.

På besøk i Piza med det skeive tårn.

3. dag: Besøk i Volterra 

På en god times kjøretur gjennom det toskanske landskapet kommer vi frem til middelalderbyen Volterra, som ligger vakkert til på en åstopp med utsikt. Det er toskansk idyll når den er som best. Her opplever du et unikt middelaldersentrum med en vidunderlig piazza. Vi ser også byens amfiteater. Ved amfiteatret finner vi alabasterstein-verkstedene, der man kan kjøpe alabastersmykker og håndverk direkte fra butikken. Det er god tid til lunsj, og du kan besøke etruskersamlingen, fordype deg i katedralen eller nyte livet på de mange hyggelige barene og kafeene før vi returnerer til kysten. 

Den vakre middelalderbyen Volterra.

Den vakre middelalderbyen Volterra.

4. dag: Firenze

Når det dreier seg om kunst og storslått arkitektur, kan bare få byer i verden konkurrere med Firenze. Byen er en av Italias vakreste og med rette berømt for sine tallrike bygninger og monumenter fra middelalderen og renessansen. Det er ikke en museumsby, men en levende by med et rikt kulturliv. På spaserturen gjennom byen passerer man Santa Croce-kirken og domkirken, som krones av den fantastiske kuppelen. Vi besøker den store berømte plassen Piazza della Signoria med kopi av Davidstatuen, og kommer forbi den gamle broen Ponte Vecchio ved Arno. Ettermiddagen i Firenze er på egen hånd. 

Den vakre byen Firenze.

Den vakre byen Firenze.

5. dag: Lucca

I dag besøker vi Lucca, den sjarmerende nabobyen vår. Her nyter vi stemningen i festningsbyens utrolig fint bevarte bykjerne, som er omgitt av en ringmur. Festningsverket er storslått, og det er en fornøyelse å gå en runde på ringmuren og nyte byens tårn. Mange av inngangene til byen står intakte tilbake slik de så ut i middelalderen og renessansen. I kveld blir det servert en toscansk meny på hotellet. (Obs: Denne middagen kan plasseres på andre dager avhengig av restauranten).

Nabobyen Lucca.

Nabobyen Lucca.

6. dag: På egen hånd eller utflukt til Elba

Nyt dagen på hotellet og i Tirrenia eller delta på en spennende ekstrautflukt.

Ekstraarrangement: Elba
80 kilometer sør for Tirrenia ligger øya Elba. Selv om den bare er på størrelse med Møn, rommer den et vell av opplevelser. Vi ankommer med ferge til den største byen, Portoferraio. I den gamle sjarmerende bydelen og ved de store festningsanleggene fornemmer vi øyas brokete historie. Napoleons ni måneders opphold på Elba i 1814 har satt sitt preg på øya. Vi besøker Napoleons villa San Martino før vi kjører til Elbas vakreste by, Capoliveri. Underveis spiser vi lunsj (på egen hånd) og opplever øyas barske natur. Vi er hjemme tidlig på kvelden. 

Ekstra utflukt til øya Elba.

Ekstra utflukt til øya Elba.

7. dag: Lunsj og vin i det grønne

I dag tar vi det med ro. Vi skal se det bølgende landskapet som Toscana er så berømt for. I en liten familiedrevet agriturismo tar Teresa imot oss og serverer en deilig tradisjonell toskansk lunsj med alle herlighetene fra områdets kjøkken, som i høy grad kommer fra familiens egen produksjon. Teresa er stolt av familiens store kjøkkenhage og viser gjerne interesserte rundt.

8: dag: Hjemreise

Vi flyr direkte fra Pisa til Oslo Gardermoen.

 

Hotellinformasjon

Grand Hotel Continental****
VisSkjul

Flott 4-stjerners hotell i Tirrenia ved stranden, 18 kilometer fra Pisa. Tirrenia ble bygd av Mussolini i 1930-årene som en mønsterby. Han kalte den Middelhavets perle. Vi bor i gangavstand til butikker og kafeer i den lille badebyen. Hotellet har et lekkert olympisk svømmebasseng og egen strand med liggestoler til hotellets gjester. Bassenget er åpent fra 1. mai til 30. september (lenger tid i godt vær), og stranden er bemannet fra 10. mai til 20. september. Rommene har klimaanlegg, TV, minibar, safe og WiFi og bad med dusj og hårføner. Rom med balkong mot tillegg. Middagene består av gode, valgfrie italienske 3-retters menyer og stor salatbuffé.

Les mer om hotellet her: