Toscana & Umbria · Fra Bergen

Bergen, Flesland
8 Dager

Når du er i Toscana, skal du ikke reise langt før du treffer på en severdighet eller kulturby i verdensklasse.

Toscana er essensen av Italia. Bølgende, grønne vinmarker, middelalderbyer,  og et deilig klima. Vi har inkludert flere fine utflukter til blant annet en av verdens vakreste byer, Siena, og til den fascinerende middelalderbyen Arezzo. Vi besøker dessuten Assisi med den storslåtte San Francesco-kirken og hovedstaden i Umbria, Perugia, der de mange studentene setter et livlig preg på byen. Vi bor på kanten av Umbria i byen Chianciano Terme. I nabobyen vår, Montepulciano, opplever vi byen og dens verdensberømte vin på...

Når du er i Toscana, skal du ikke reise langt før du treffer på en severdighet eller kulturby i verdensklasse.

Toscana er essensen av Italia. Bølgende, grønne vinmarker, middelalderbyer,  og et deilig klima. Vi har inkludert flere fine utflukter til blant annet en av verdens vakreste byer, Siena, og til den fascinerende middelalderbyen Arezzo. Vi besøker dessuten Assisi med den storslåtte San Francesco-kirken og hovedstaden i Umbria, Perugia, der de mange studentene setter et livlig preg på byen. Vi bor på kanten av Umbria i byen Chianciano Terme. I nabobyen vår, Montepulciano, opplever vi byen og dens verdensberømte vin på en vingård der man spiller musikk for druene.

 

Kart over Toscana og Umbria

Datoer og priser

Vennligst vent mens vi finner datoer og priser

Tillegg pr. person

Dobbeltrom med balkong
500,-
Enkeltrom
800,-
Dobbeltrom som enkeltrom
1.400,-
Dobbeltrom med balkong som enkeltrom
1.800,-

Inkludert i prisen

 • Fly Bergen-Roma t/r
 • Transfer flyplass-hotell t/r
 • Alle skatter og avgifter
 • 7 netter på Hotel Cristallo***
 • 7 × frokost (2.-8. dag)
 • 1 × lunsj (7.dag) 
 • 7 × middag (1.-7. dag)
 • Besøk i Montepulciano med vinsmaking
 • Byrundtur i Assisi
 • Byrundtur i Perugia
 • Byrundtur i Arezzo
 • Besøk i Cortona
 • Trasimenersjøen med Isola Maggiore
 • Byrundtur i Siena med lokalguide
 • Norsktalende reiseleder 

Bemerkninger


 

Dagsprogram

1. dag: Mot Toscana og Chianciano Terme

Vi flyr med Norwegian direkte fra Bergen og kommer til Roma om kvelden. Deretter setter vi kursen nordover mot Chianciano Terme. (To en halv times transfer.) Lett anretning på hotellet før vi legger oss.

2. dag: Montepulciano og vinsmaking

Området rundt Montepulciano er et av Italias mest kjente vindistrikter. Vi besøker en helt spesiell vingård, der man spiller musikk for druene. Om det er Mozart som får vinen til å smake så godt, skal vi ikke finne ut av – vi skal bare nyte druene. Vi smaker på den lekre vinen før vi besøker den sjarmerende byen Montepulciano. Både på vingården og i byen er det mulig å gjøre et godt vinkjøp.

Vinsmaking.

Vinsmaking.

3. dag: Assisi og Perugia

Om morgenen kjører vi til Assisi. Byen ligger på en åstopp med utsikt over Appenninene. En spesiell stemning hviler over Assisi med de mange kirkene, klostrene, munkene og nonnene. Blomster henger ned fra vindusgesimsene, og det dufter av roser og røkelse. Dette er fødestedet til Italias elskede helgen, Frans av Assisi (1181—1226), og her oppstod fransiskanerordenen. Fransiskanerordenens og Assisis betydning har med pavevalget i 2013 steget betraktelig. Pavenavnet Frans signalerer ydmykhet og tjenestevillighet, og katolikker fra hele verden valfarter til den berømte dobbeltkirken med Den hellige Frans' grav, som vi selvfølgelig også besøker. Vi opplever byens spesielle atmosfære til fots gjennom de smale gatene og har god tid på egen hånd etterpå.

Perugia er hovedstaden i Umbria. Byen brer seg oppover en 493 meter høy åstopp med det historiske sentrum øverst oppe. Vi går en tur i en av Italias vakreste og hyggeligste byer, der sentrum er forskånet for biler. Med rulletrapper kommer vi fra det nedre til det øvre sentrum, og turen gjennom klippene er et slags arkeologisk museum. Herfra går vi gjennom Corso Vanuzzi, byens pulsåre, som fører opp til Piazza IV Novembre med det berømte Palazzo dei Priori med Umbrias Nasjonalmuseum og byens gamle rådhus. På plassen ser vi også en av Italias vakreste fontener fra 1300-tallet. Vi fortsetter gjennom byens kronglete gater til Den etruskiske porten. Atmosfæren i Perugia er livlig, noe som i høy grad skyldes byens mange studenter.

Den berømte Basilica av St. Francis i Assisi

Den berømte Basilica av St. Francis i Assisi

4. dag: Arezzo

Vi kjører gjennom det toskanske landskapet til etruskerbyen Arezzo – en perle av en by som fortjener oppmerksomhet. Vi går en tur gjennom den vakre og fint bevarte byen til den skrånende plassen, Piazza Grande. Den er en av de vakreste i Italia, og her finner du palasser, kirker og byens rådhus. Den første lørdagen i hver måned blir plassen omdannet til et av de største og mest spennende antikvitetsmarkedene i Italia. På plassen, og i de hyggelige middelaldergatene i det historiske sentrum, er det mange gode restauranter og kafeer. Det kan også anbefales å ta en titt inn i San Francesco-kirken. Reiselederen gjør historien levende gjennom fortellinger om byen og området, men du får også godt med tid på egen hånd til å nyte denne toskanske perlen. 

Arezzo.

Arezzo.

5. dag: På egen hånd

Reiselederen kommer gjerne med gode forslag til opplevelser på egen hånd. Besøk eventuelt den gamle bydelen i Chianciano Terme. Det er også mulig å ta en tur i landskapet. Men kanskje har du bare lyst til å slappe av på hotellets terasse og nyte det behagelige toskanske klimaet?

6. dag: Siena

Siena er en verdig kandidat til verdens vakreste by. I den tidlige renessansen var Siena en lokal stormakt som rivaliserte med Firenze om overherredømmet i Toscana. I tillegg til arkitekturen har Siena en rekke middelalderlige skatter på byens museer og katedralen, som neppe har sin like på denne jord. Det som gjør Siena helt spesiell, er at middelalderbyen er så enorm. Innenfor borgmuren er det hele 17 historiske kvarterer. Tilhørighetsforholdene til ens bydel er ikke noe man tar lett på i Siena. Rivaliseringen kommer til fullt uttrykk en gang om året, når kvarterene konkurrerer i et drabelig hesteveddeløp på den store muslingformede plassen, Piazza del Campo, som er omkranset av vakre paleer og dominert av det imponerende rådhuset. Med en kyndig og livlig fortellende lokalguide utforsker vi den flotte middelalderbyen.

 

Siena.

Siena.

7. dag: Trasimenersjøen og Cortona 

Trasimenersjøen har hatt stor betydning for to så forskjellige herrer som Hannibal og Frans av Assisi: Mens Hannibal og elefantene hans utryddet flere romerske legioner her, fant Frans av Assisi inn til kjernen av kristendommen da han slo seg ned på øya Isola Maggiore under fasten i 1211. Vi opplever sjøen og øya på en liten båttur, og deretter kjører vi til Cortona og spiser lunsj. Cortona er kjent for sitt hyggelige sentrum og den helt spektakulære utsikten over det omkringliggende landskapet – deriblant Trasimenersjøen.

Trasiminersjøen.

Trasiminersjøen.

8. dag: Orvieto

Etter frokosten går det sørover mot Orvieto og Roma. 
Orvieto har en høyst usedvanlig beliggenhet på toppen av en høyde med bratte kanter rundt hele byen. Vi benytter kabelbanen. Foruten en fin utsikt byr Orvieto også på et flott bevart sentrum. 
Orvieto hyller det gode livet så mye at man startet "langsom-by"-bevegelsen «Cittaslow». Man hyller Slow Food, håndverk og menneskelig trivsel. Domkirken fra 1300-tallet er den mest markante bygningen i Orvieto. Fasaden mot vest er et praktstykke av farget ornamentering. Inne møtes man av Luca Signorellis fargestrålende freskoer i domkirkens høyre kapell. Ellers dominerer veggenes fire store freskoer, og de forestiller Antikrists preken, Kjødets oppstandelse, De fordømte styrtes i helvete og blir mottatt av demonene, og De utvalgte i paradis. Tre av disse inneholder en mengde nakne skikkelser, og Antikrists preken har portretter av blant andre Luca Signorelli, Fra Angelico og Dante.

I Orvieto finner vi også Korporalen fra Bolsena med tilhørende relikvar (dvs. relikvieskrin). Gullsmeden Ugolino di Vieri fremstilte dette 139 centimeter høye skrinet i 1337–1338 i gjennomsiktig emalje. Skrinet befinner seg nå i en glassmonter i det venstre sidekapellet i domkirken. Vi er på Flesland sist på Kvelden.
 

Hotellinformasjon

Hotel Cristallo ***
VisSkjul

Hotel Cristallo er et deilig hotell med en riktig god atmosfære og en hotellvert som sørger for at alle har det godt. Hotellet ligger i hjertet av Chianciano Terme. En heis går fra hotellet til byens torg, der det er flere hyggelige kafeer. Rommene er hyggelige og enkelt innredet med pene bad. Dobbeltrommene har utsikt mot det skjønne toskanske landskapet. Enkeltrommene vender ut mot gaten. Dobbeltrommene med balkong har fine balkonger der man kan nyte utsikten. Alle rommene har minibar og hårføner. Hotellet har mange hyggelige fellesarealer med solterasse og en deilig lobbybar med rimelige priser. Dessuten er der et lite svømmebasseng og et wellness-område der det tilbys massasje. Restauranten serverer valgfri menyer med gode, kraftfulle og velsmakende retter med noe for enhver smak. Der er også alltid en salatbuffé. Frokosten er god og allsidig. Betjeningen er søt og profesjonell, og hotelleieren Pier Luigi bor på hotellet, så tingene er i orden og man føler seg virkelig velkommen.

Les mer om hotellet her.
 

Hotel Cristallo.
Hotel Cristallo.