Sorrento & Amalfi - fra Oslo

Oslo, Gardermoen
8 Dager
 • Firestjerners hotell med svømmebasseng på toppen av Sorrentohalvøya
 • Den spektakulære Amalfikysten
 • Sorrento, Ravello, Vesuv, Pompeii og Napoli

Fra vår hyggelige base på toppen av Sorrentohalvøya i den autentiske byen Sant'Agata skal vi utforske et av verdens mest sjarmerende områder. På Sorrentohalvøya finner du bratte knauser, bougainvillea, ville orkideer, olivenlunder, vinmarker, duft av krydderurter og mildt klima året rundt. I Sant'Agata bor mange lokale. Her finner du koselige bevertninger og butikker til rimelige priser.  På vår reise skal vi oppleve Amalfikysten – Den guddommelige kysten, Sorrento, Pompeii, Vesuv og Napoli. Vi arrangerer også...

 • Firestjerners hotell med svømmebasseng på toppen av Sorrentohalvøya
 • Den spektakulære Amalfikysten
 • Sorrento, Ravello, Vesuv, Pompeii og Napoli

Fra vår hyggelige base på toppen av Sorrentohalvøya i den autentiske byen Sant'Agata skal vi utforske et av verdens mest sjarmerende områder. På Sorrentohalvøya finner du bratte knauser, bougainvillea, ville orkideer, olivenlunder, vinmarker, duft av krydderurter og mildt klima året rundt. I Sant'Agata bor mange lokale. Her finner du koselige bevertninger og butikker til rimelige priser.  På vår reise skal vi oppleve Amalfikysten – Den guddommelige kysten, Sorrento, Pompeii, Vesuv og Napoli. Vi arrangerer også en utflukt til de gamle romernes ferieparadis Capri. Man forstår, hvorfor Ibsen og andre kunstnere gjennom tidene søkte inspirasjon her. 

 

Kort over Amalfikysten - Italien

Datoer og priser

Vennligst vent mens vi finner datoer og priser

Tillegg pr. person

Enkeltrom
1.495,-
Dobbeltrom som enkeltrom
1.995,-
Capri
995,-
Tillegg uten A-kort
1.000,-

Ekstra arrangementer

Capri
995,-

Inkludert i prisen

 

 • Fly Oslo-Napoli (23. september og 14. oktober)
 • Skatter og avgifter
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 7 netter på Hotel Delle Palme****
 • 7 x frokost
 • 7 x middag
 • 1 x lett lunsj (2. dag)
 • På Avgangene 23. september og 14. oktober 1 x Pizzalunsj (1. dag)
 • På avgangene 6. mai og 10. juni Besøk i Montecassino
 • Besøk i Ravello
 • Besøk i Amalfi
 • Besøk i Sorrento
 • Kjøretur langs Amalfikysten
 • Utflukt til Pompeii
 • Utflukt til Vesuv
 • Norsktalende reiseleder på hele reisen

Dagsprogram

1. dag: Oslo-Napoli

 Direkte fly fra Oslo til Napoli, hvor vi ankommer om formiddagen. Pizza-lunsj underveis før vi sjekker ind på hotellet. 

2. dag: Sorrento 

Vi kjører de få kilometerne nedover fjellet til Sorrento, hovedbyen på den magiske strekningen mellom Napoli og Salerno, som vel nok er kremen av "La bella Italia". Man forstår hvorfor Henrik Ibsen ble inspirert av Sorrento – duftene fra sitrustrærne, de vakre pastellfargede husene, havet med utsikten mot Vesuv. Sorrento ånder av nostalgi. Vi får historiene når vi går gjennom de magiske gatene i byen. Vi smaker limoncelloen og nyter en lett lunsj med litt vin utenfor byen på en liten gård. Det blir naturligvis også mulighet til å nyte livet.  

Sorrento med sine flotte farger.

Sorrento med sine flotte farger.

3. dag: Amalfikysten

Denne dagen står i skjønnhetens tegn. Kysten i seg selv er guddommelig, som italienerne selv sier det. Vi kjører langs kysten med stopp i Ravello og Amalfi.  På den ene siden ser vi de mange pastellfargede husene som brer seg oppover skråningene som motiver fra en kunstners hånd. På den andre siden er det krystalblå havet. Vårt første stopp er Ravello. Den fremste grunnen til Italias overveldende skjønnhet er at de fleste italienske byer har hatt sin gylne storhetstid. Ravellos kom for 1000 år siden, da pirater og stridigheter sendte adelige fra Amalfi oppover fjellsiden. Byens befolkning toppet seg på 1100-tallet med ca. 25 000 innbyggere. I dag er det rundt 2500 tilbake. Altfor mange palasser og praktvillaer for en bygd, men vakkert er det. Vi besøker den mest imponerende, Villa Ruffolo med den bedårende hagen. Der Sorrento inspirerte forfatterne, var Ravello inspirasjonskilde for noen av de største komponistene, som Verdi, Wagner og Bernstein. Wagner skrev deler av sin siste opera Parsifal her og forelsket seg i hagen til Villa Ruffolo. Utsikten er intet mindre enn spektakulær. Restaurantene er gode og hyggelige i Ravello, og vi anbefaler at man spiser sin lunsj her før vi drar videre til Amalfi. Amalfi var som Venezia, Genova og Pisa en maritim republikk. Det er underlig å tenke på at denne lille kystbyen med 5000 innbyggere i mange årtier dominerte Italias og Middelhavets handel for 1000 år siden. Vi går en liten tur og nyter skjønnheten og fortryllelsen, som er bevart i hver eneste stein. Sett deg på en kafé og nyt havet, eller ta en titt inn i katedralen, som ble bygd for over 1000 år siden da Amalfi regjerte bølgene. 

Amalfikysten.

Amalfikysten.

4. dag: Napoli

Napoli leder tankene hen på meget mye mer enn en by ved kysten. Napoli er temperament, Napoli er matglede, Napoli er korrupsjon og mafia. Smerte, skjønnhet, storhet og fall, som tiltrekker og frastøter. Men byen må oppleves minst én gang i livet. Det er her de største skattene fra oldtidsbyen Pompeii befinner seg. Vi ser dem på byens arkeologiske museum, der guiden vår levendegjør hver stein.
 
Deretter går vi på byens gågate. Reiselederen kan anbefale et ekte pizzeria eller andre restauranter. Har man lyst, kan man reise tilbake i tiden ved å ta en titt inn i sidegatene, der tiden går sin stille gang som den alltid har gjort. Vil man lade opp til besøket, kan vi varmt anbefale Elena Ferrantes napolitanske romaner, som går som varmt brød i disse dager.

Utsikt over Napoli.

Utsikt over Napoli.

5. dag: Pompeii og Vesuv

Pompeii, oldtidsbyen som fikk sitt liv forseglet for alltid ved Vesuvs utbrudd i år 79. e.Kr., da den ble dekket av opptil ni meter med pimpstein og aske. Deretter sov byen sin tornerosesøvn til den ble utgravd på 1700-tallet. I Pompeii får vi et fantastisk innblikk i romernes liv slik det var i første århundre e.Kr. Sammen med reiselederen og en lokalguide besøker vi Forum, templene, de romerske badene, teatre, villaer m.m. Herfra kan vi se opp på den berømte vulkanen Vesuv, som med sitt utbrudd bidro til å bevare Pompeiis arkeologiske skatter. Vi kjører opp til 1000 meter over havet og nyter utsikten fra Vesuv. Er man vant til å gå i fjellet, kan man gå det siste stykket opp og se krateret. Eller man kan bli og nyte utsikten.

Pompeii.

Pompeii.

6. dag: Ta en fridag eller se Capri

Det er mange muligheter. Bli værende og nyt utsikten over havet fra hotellets basseng. Ta bussen til Sorrento sentrum; den stanser like utenfor døren. Eller bruk hotellets gratis buss til en av de beste strendene på Sorrentohalvøya. Sant’Agatas beste isbar ligger et steinkast fra hotellet, og det er ikke langt til en hyggelig restaurant med havutsikt til lunsjen.
Eller vi kan tilby å ta deg med til de gamle romernes ferieøy Capri.
 
Ekstraarrangement: Capri
Med buss og båt fra Sorrento skifter vi scene til den eksklusive øya Capri. Siden romertiden har det største man kan oppnå, vært en villa på øya. I tillegg til et vell av arkitektoniske stilarter har Capri også en enestående flora. De to byene på øya, Capri og Anacapri, som vi besøker, er bygd inn i klippene, og det er vanskelig å unngå å bli imponert over hvordan man har klart å bygge byen oppover de bratte klippene. Vi hører om Capris unike planteliv når vi besøker den svenske legen Axel Munthes hage. Her bodde han i 56 år og bygde seg en praktfull villa. Capri føles eksklusiv.

Ekstra utflukt til Capri.

Ekstra utflukt til Capri.

7. dag: På egen hånd

Tid til flere opplevelser på egen hånd. Eller bli med reiselederen på en liten panoramatur i lokalområdet i den kjølige morgenluften. Vi finner noen gode utsikter og samler appetitt til lunsjen.
Vi spiser avskjeddsmiddag på en hyggelig lokal restaurant i Sant Agata.

Montecassino.

Montecassino.

8. dag: Avreise

Etter Frokost går turen mot Napoli. Direkte fly til Oslo, hvor vi lander på ettermiddagen.
 

Hotellinformasjon

Hotel Delle Palme ****
VisSkjul

 Vi er glade for dette hotellet, som ligger høyt hevet over Sorrento i den hyggelige byen Sant'Agata, en liten oase trukket vekk fra det hektiske livet i fjellene over Sorrento, rundt 400 meter over havets overflate. Hotellet holder til i en villa bygd i begynnelsen av ​​1900-tallet og senere utvidet til å losjere den besøkende napolitanske adelen og tjene borgerskapets behov. Hotellets indre tilbyr fine antikke malerier og møbler. Rommene er komfortable med eget bad med badekar eller dusj, hårtørker, TV, klimaanlegg, telefon, pengeskap og minibar (på anmodning). Hotellet har deilig svømmebasseng og restaurant, der vi spiser middagene våre i hyggelige omgivelser. Rett utenfor døren finner du et lite supermarked, en minibank, byens gode isbar og ikke langt unna restauranter og kafeer med havutsikt. Der er ikke så mange turister, så prisene er satt etter lokalbefolkningens behov. Området har flere fine stier med flott panoramautsikt over Middelhavet.

Les mer on hotellet her.
 

Bassengområdet på Hotel Delle Palme.
Bassengområdet på Hotel Delle Palme.