Oslo, Gardermoen
5 Dager
 • Operabilletter i høyeste kategori i det berømte La Fenice-teatret
 • Vi bor på Murano
 • To gode middager på lokale restauranter
 • Guidede utflukter hver dag og ubegrenset transport i Vaporetto. 

Det er ingen byer som det ubeskrivelige Venezia. Vi bor på glassøya Murano, hvor der er lett adgang med Vaporetto til alle dele av Venezia og de smukke øyar rundt Venezia. Det er masser av liv rundt oss, men magien oppstår utpå kvelden når dagsturistene drar og roen senker seg over Murano og Venezia. 

Bli forført av Europas mest romantiske by. Kyndig anført av vår norsktalende reiseleder ser vi naturligvis de...

 • Operabilletter i høyeste kategori i det berømte La Fenice-teatret
 • Vi bor på Murano
 • To gode middager på lokale restauranter
 • Guidede utflukter hver dag og ubegrenset transport i Vaporetto. 

Det er ingen byer som det ubeskrivelige Venezia. Vi bor på glassøya Murano, hvor der er lett adgang med Vaporetto til alle dele av Venezia og de smukke øyar rundt Venezia. Det er masser av liv rundt oss, men magien oppstår utpå kvelden når dagsturistene drar og roen senker seg over Murano og Venezia. 

Bli forført av Europas mest romantiske by. Kyndig anført av vår norsktalende reiseleder ser vi naturligvis de største arkitektoniske perlene, men vi har også god tid til å oppleve de sjarmerende kvarterene og øyene som man ikke når på en dagsutflukt. Vi har på denne reisen også lagt vekt på å oppleve den spennende italienske gastronomien, slik at følelsen av Italia blir komplett.

Kart over Venezia- Opera

Datoer og priser

Vennligst vent mens vi finner datoer og priser

Tillegg pr. person

Enkeltrom
1.975,-
Tillegg uten A -kort
1.000,-

Inkludert i prisen

 • Fly Oslo-Venezia t/r
 • Alle skatter og avgifter
 • Båttransfer flyplass-hotell t/r
 • 4 netter på Hotel Conterie***
 • 4 x Frokost (2.-5. dag) 
 • 2 x middag (1.  og 3. dag)
 • 3-dagers billett til vaporettoen (vanntrikken)
 • Utflukt til Markusplassen og Rialtobroen
 • Gode billetter til operaen i Venezia
 • Entré til Markuskirken med adgang til gullalter
 • Utflukt til øyene Torcello og Burano
 • “Det hemmelige Venezia”
 • Lokalguide på byrundturer
 • Norsktalende reiseleder 

Dagsprogram

1. dag: Venezia

Midt på dagen flyr vi direkte til Venezia. Si farvel til synet av biler og busser de neste fire døgnene. Fra flyplassen tar vi egne båter direkte til hotellet vårt. Etter ankomst tar reiselederen oss med på en liten orienteringstur i vårt lokale kvarter område på Murano før vi spiser middag på en hyggelig lokal trattoria, der man har stor respekt for det italienske kjøkkenet. 

2. dag: Markusplassen og Rialtobroen

Vaporettoen – "vanntrikken" – er en lett måte å komme rundt i Venezia på. Vi har inkludert en 3-dagers billett som gjelder til alle Venezias vaporettoer. Vi innleder dagen med å ta vaporettoen til Venezias absolutte høydepunkt, Markusplassen. Her besøker vi den berømte Markuskirken og Markusplassen, der vi føler historiens vingesus før vi via små omveier begir oss mot Rialtobroen. Vil du bli med reiselederen hjem til hotellet, tar vi en felles tur med vaporettoen, men vi er aldri lenger enn en kort spasertur fra hotellet. Der er masser av hyggelige lunsjrestauranter, og deretter kan du bruke resten av ettermiddagen på å se enda mer av Venezia. Selv om vi sammen har sett byens store severdigheter, er det mye mer å oppleve. Eksempelvis stammer ordet getto (ghetto) fra Venezia, og det er mulig å besøke den fascinerende jødiske gettoen. Reiselederen kommer gjerne med forslag til gode og hyggelige steder der man kan spise middag og nyte Venezias nærmest tidløse livsrytme.

Rialtobroen

Rialtobroen

3. dag: Øyene i Venezia

Vi kommer os lett til Øyene Burano og Torcello fra vores hjemøya Murano. Lagunen rundt Venezia består av 117 øyer. Torcello var den første øya i lagunen som ble befolket. På 900-tallet var det den mektigste av Venezias øyer med 10 000 innbyggere. I løpet av 1100-tallet ble lagunen ved Torcello til en malariabefengt sump, og innbyggerne måtte flykte. I dag har Torcello bare 20 fastboende og (nesten) ingen mygg. Bare et fåtall av palassene og kirkene står intakte tilbake. Blant andre Hemingway var fascinert av spøkelsesøya og skrev en av novellene sine her. Øya Burano er kjent for sine kniplinger og fargerike hus. Vi kommer os lett til Øyane fra Murano. Man forstår hvorfor kunstnere har søkt hit etter inspirasjon. Dagens lunsj er på egen hånd. Besøk evt. en av de sjarmerende små restaurantene langs kanalene eller på hovedstrøket. Om kvelden spiser vi sammen på lokal restaurant 

Fargerike hus på Burano

Fargerike hus på Burano

4. dag: Det hemmelige Venezia

Vår lokalguide viser oss noen av sine yndlingssteder og forteller om dagliglivet i byen. Det er god tid om ettermiddagen til å besøke en av Venezias utallige severdigheter. Lokalguiden og reiselederen kommer gjerne med forslag. 

Operaforestilling i La Fenice-teatret 
Om kvelden er tiden kommet for reisens høydepunkt når vi besøker La Fenice. Teatret er en opplevelse i seg selv. På 1800-tallet var La Fenice skueplass for premieren av ikoniske operaer som Rigoletto og La Traviata.  La Fenice betyr føniksen. Tre ganger har teatret brent ned – senest i 1996, da to elektrikere satte teatret i brann for å slippe en bot for forsinket arbeid. Akustikken var bevart, da man nettopp hadde tatt målinger, og takket være fotografier og fantastiske restauratører ble teatret gjenoppført i samme stand. Vi sitter perfekt midt på parterre-rekkene.  Forestillingen varer ca. tre timer med en pause. 
På reisen 25.-29. mai ser vi Verdis «Aida»
På reisen 7.-11 september ser vi Madam Butterfly av Rossini

La Fenice-teatret

La Fenice-teatret

5. dag: Hjemreise

Vi tar avskjed med det vakre Venezia etter frokosten og tar båten til flyplassen; deretter flyr vi direkte til Oslo.
 

Hotellinformasjon

Hotel Conterie ***
VisSkjul

Venezia sine hoteller er i historiske bygg og går fra veldig dyre palasshoteller til gamle små veldig enkle hoteller. Vi har valgt å bo på  på et mellemklassehotell Murano – en av Venezias vakreste øyer. Hotel Conterie er et 3-stjerners familiedrevet hotell med ca. 40 rom. På øya Murano blir det verdensberømte Murano-glasset produsert, og hotellvertene, de to brødrene Maximo og Mirko, har utstyrt rommene og gangene i hotellet med lysekroner fra sin egen glass produksjon. Hotellet har en patio og  takterrasse, som ligger i forlengelsen av frokostrestauranten. Utenom frokosten er det ingen servering på hotellet, men egne drikkevarer og snacks må gjerne tas med og nytes både på rommet og i patioen. Det er ikke heis. Et par hundre meter fra hotellet er det et stoppested til vanntrikken (vaporettoen), som på 12 minutter går direkte fra Murano til Venezia. 
Rommene er sjarmerende innredet i lokal venetiansk stil og ligger i første, andre og tredje etasje. Alle rom har klimaanlegg, telefon, TV, safe, minibar/kjøleskap, gratis WiFi og bad med dusjkabinett og hårføner.

Les mer om hotellet her.

Standardværelse på Hotel Conterie. Blomster og champagne følger desværre ikke med...