Den Romerske Riviera · Terracina · Fra Bergen

Bergen, Flesland
8 Dager

Trenger du også sol på nesetippen? Da skal du bli med til det solrike Italia, der vi bor sør for Roma i det sjarmerende Terracina ved den romerske rivieraen. Her venter det italienske kjøkkenet og skjønne badestrender.

Med de pittoreske havnebyene og lange strendene kan vi gjerne kalle kyststrekningen sør for Roma for den romerske rivieraen. Vi bor deilig i kystbyen Terracina, der vi har inkludert halvpensjon med vin og vann til middagene samt utflukter i Terracina og Roma. 
Terracina ligger godt og vel halvannen time sør for Roma, direkte ut mot det bølgende Middelhavet, og med den gode beliggenheten...

Trenger du også sol på nesetippen? Da skal du bli med til det solrike Italia, der vi bor sør for Roma i det sjarmerende Terracina ved den romerske rivieraen. Her venter det italienske kjøkkenet og skjønne badestrender.

Med de pittoreske havnebyene og lange strendene kan vi gjerne kalle kyststrekningen sør for Roma for den romerske rivieraen. Vi bor deilig i kystbyen Terracina, der vi har inkludert halvpensjon med vin og vann til middagene samt utflukter i Terracina og Roma. 
Terracina ligger godt og vel halvannen time sør for Roma, direkte ut mot det bølgende Middelhavet, og med den gode beliggenheten er der mange spennende utfluktsmuligheter innenfor rekkevidde. Terracina er en moderne by fylt med butikker, restauranter, kafeer og en innbydende strandpromenade der man kan slentre i skyggen av de svaiende palmene. Byen har dessuten en flott historisk bydel, der du kan følge historien fra Italias storhetstid i de romerske ruinene. 
Det vil bli god tid til å slappe av i den italienske solen og nyte de skjønne omgivelsene. På våren og høsten er været i Lazio-regionen omtrent som på en deilig sommerdag i Norge med lune temperaturer som gjerne sniker seg godt over 20 grader midt på dagen. Vi har inkludert et spennende utfluktsprogram, hvor vi besøker Roma, Pompeji, Napoli,  og Sperlonga.  På utfluktene besøker vi også en middelalder-landsby og Ninfa-Hagene. Gled deg også til en vinsmaking og til å oppleve det flotte og høytliggende klostret Montecassino. 

Kart over Terracina.

Datoer og priser

Vennligst vent mens vi finner datoer og priser

Tillegg pr. person

Enkeltrom
1.995,-
Ikke BT-abonnenter
1.000,-
Tillegg for havutsikt
600,-

Inkludert i prisen

 • Fly Bergen-Roma t/r
 • Transfer lufthavn-hotell t/r
 • Alle skatter og avgifter
 • 7 netter på Torre del Sole****
 • 7 × frokost (2.-8. dag)
 • 1 × pizzalunsj i Napoli (3. dag) 
 • 1 x lunsj (6. dag)
 • 7 × middag (1.-7. dag)
 • Byrundtur i Terracina
 • Utflukt til Sperlonga
 • Utflukt til Pompeii og Napoli
 • Utflukt til Ninfa hagene og Sermonetta
 • Utflukt til Montecassino
 • Liten byrundtur i Roma på ankomstdagen
 • Norsktalende reiseleder

Dagsprogram

1. dag: Velkommen til Roma 

Vi flyr direkte fra Bergen til Roma. Vi kjører en liten byrundtur i Roma, der det er tid til lunsj og litt tid på egen hånd. 
Deretter kjører vi til Terracina, som ligger ved kysten cirka halvannen times kjøring sør for Roma. Området er særlig kjent for sine brede sandstrender, og byen byr på avslappende strandliv, gode innkjøpsmuligheter, en hyggelig strandpromenade og et autentisk historisk sentrum som er fylt med spor fra det gamle Romerriket. På hotellet venter det oss en hyggelig middag i restauranten. Deretter kan du finne deg til rette i rommet ditt på Hotel Torre del Sole ved Middelhavet. 

Roma - Colosseum.

Roma - Colosseum.

2. dag: På oppdagelsestur i Terracina og vinsmaking 

I dag utforsker vi Terracina til fots og med buss. Terracina lå historisk sett strategisk godt til, og gjennom mange år kjempet romerne mot volskerne, som i oldtiden bodde i området langs kysten. I denne bydelen kan man blant annet finne rester av den antikke veien Via Appia, som gikk hele veien gjennom byen. Vi ser også ruiner av antikke templer og den romerske buen ved byens plass, der det tidligere lå et amfiteater. Her på plassen finner man i dag middelalderkirken San Cesareo, som ble grunnlagt i 1074. Tid til lunsj på egen hånd, før vi kjører vi med buss opp på fjellet Monte Sant' Angelo, som ligger 227 meter over havflaten. Her besøker vi Terracinas vartegn, Jupiter-templet, som er et av Italias viktigste tempelkomplekser. Det enorme byggverket ligger på kanten av en klippe, og herfra har man en overveldende utsikt over landskapet, byen og Middelhavets blå bølger. Vi besøker en vingård, hvor vi smaker de lokale vine og får litt snacks, før turen går til hotellet. Her venter en god middag med vin. 

Utsikt over Terracina.

Utsikt over Terracina.

3. dag: Utflukt til Pompeii og Napoli

I dag skal vi på en heldagsutflukt til det livlige Sør-Italia, der vi ved Napolibukta besøker Pompeii, den antikke byen som ble levende begravd ved Vesuvs utbrudd i år 79 e.Kr. Byen ble dekket av opp mot ni meter pimpstein og aske! Pompeii ble utgravd på 1700-tallet, og i selskap med en lokalguide går vi rundt i det store området og hører historien om romernes liv i det første århundret e.Kr. Vi besøker Forum, templene, de romerske badene, teatrene, villaene og sågar datidens bordell. Det er fascinerende å besøke den utgravde byen, og det er særlig interessant at mange av vår tids oppfinnelser faktisk allerede var til stede den gangen, om enn på et mer primitivt stadium.  I Napoli finner vi forretninger, gastronomi og gateliv i overmål. Ifølge napolitanerne er pizzaen oppfunnet her i byen – og du finner da også de beste av dem nettopp her. Vi spiser lunsj på en god pizza-restaurant hvor du kan smake de berømte pizzaene! Midt på ettermiddagen kjører vi tilbake til Terracina. 

Pompeii.

Pompeii.

4. dag: Utflukt til klostret Montecassino

Klostret Montecassino ligger cirka en times kjøring i buss fra Terracina. Vel fremme besøker vi den spektakulære bygningen i selskap med en lokalguide som forteller stedets interessante historie. Klostret ligger 520 meter over havet med en enestående utsikt over et frodig og grønt fjellrikt landskap. Det ble grunnlagt i år 529 av San Benedetto på restene av et antikt tempel. Klostret har gjennom århundrer vært igjennom mange ødeleggelser og restaureringer. Et voldsomt jordskjelv i 1349 la stort sett klostret i ruiner, men deretter ble det gjenoppbygd enda mer praktfullt enn før. Så kom andre verdenskrig med bombing og det store slaget i 1944, da man anslår at mer enn 70 000 mennesker mistet livet. Etter krigen ble klostret restaurert fra 1948 til 1956, og som du vil høre fra lokalguiden vår, var det bare krypten og kirkens søyler som klarte seg gjennom krigens ødeleggelser. Vi besøker også basilikaen med San Benedettos grav. Klostret blir hvert år besøkt av tusener av pilegrimer og turister, og det fremstår i dag intakt etter det store gjenoppbyggingsarbeidet. Vi er tilbake i Terracina i tide til at du kan nyte din lunsj på egen hånd ved strandpromenaden eller i byens hyggelige gamle bydel.

Montecassino.

Montecassino.

5. dag: Utflukt til Sperlonga

I dag skal vi på en deilig formiddagsutflukt til den lille byen Sperlonga, som ligger bare 16 kilometer fra Terracina. Vi besøker byens historiske bydel, som ligger vakkert til på en klippe der du får en formidabel utsikt over kysten. Den lille landsbyen er en av de vakreste i Italia og har alltid vært et yndet feriested for romerne. Allerede ved ankomsten vil du fornemme den sjarmerende atmosfæren, og vi går nå på oppdagelsestur i de små gatene og smugene, som er fylt med pittoreske hvitkalkede hus. Du får selvfølgelig også litt tid på egen hånd til å nyte den lille perlen, og du kan eventuelt også besøke den maleriske kirken Santa Maria di Sperlonga. Stemningen er svært særegen, og når du beveger deg rundt i byen, skal du særlig legge merke til de mange vakre kalkmaleriene som hver især forteller sin egen historie. Nedenfor klippen ligger den nye bydelen direkte ut mot stranden, og her kan det lille ferieparadiset nytes i en liggestol. Sperlongas antikke navn var Spelunca, som betyr grotte, og det er nettopp en grotte som gjør stedet særlig spektakulært. Vi kjører langs kysten, der det er gamle romerske villaer, til byens sørlige del. Her ved havet ligger restene av keiser Tiberius’ villa, som ble gravd ut i 1957. Her finner man også keiserens grotte, som ble anvendt som en kjølig spisestue i den antikke romertiden. Reiselederen forteller historien, og vi ser noen av de skulpturene og fragmentene som er funnet nettopp her. Vi er tilbake i Terracina ved lunsjtid, så du har hele ettermiddagen til å nyte den deilige byen og strendene.

Utsikt mot sperlonga.

Utsikt mot sperlonga.

6. dag: Ninfa-parken og Middelalderbyen Sermoneta 

Dagens utflukt er i skjønnhetens tegn. Vi besøker den ifølge lokale mest romantiske hagen i verden. Ninfa var egentlig en middelalderlandsby, som i dag er et vakkert parkanlegg. Her gror eksotiske planter mellom gamle middelalderruiner.
Vi får et inntrykk av områdets flora og nyter den romantiske stemningen, før vi besøker den lille middelalderlandsbyen Sermoneta, som ligger vakkert til på en bakketopp. Her er det tid til å nyte stemningen og drikke en kopp kaffe, før vi spiser lunsj på en god restaurant i landlige omgivelser.

7. dag: På egen hånd

Terracina har en lang strandpromenade som innbyr til en slentretur, eller kanskje har du lyst til å leie en sykkel og utforske byen på to hjul? Området er rimelig flatt, så her kan alle være med. Langs kysten er der mange gode lokale restauranter, så der er gode muligheter til å stoppe underveis og nyte la dolce vita – det gode liv, som italienerne er så kjent for. Alternativt kan du selvfølgelig slappe av ved hotellets svømmebasseng eller nyte solen på den innbydende stranden (Swimmingpool og strand åpner normalt 1. mai). Reiselederen kommer selvfølgelig også gjerne med forslag til utflukter og opplevelser. 
 

8. dag: Hjemreise

Vi sier farvel til Terracina etter frokosten, kjører nordover og flyr direkte hjem fra Roma 

 

Hotellinformasjon

Hotel Torre del Sole****
VisSkjul

Dette er hotellet for deg som vil bo rolig ved havet helt ut mot stranden med balkong og full eller delvis havutsikt, der man kan nyte havbruset. Hotellet ligger i utkanten av Terracina. Det går busser til sentrum.   Alle rommene er utstyrt med klimaanlegg, minibar, telefon, TV, balkong og eget bad med hårføner og dusj eller badekar. Vi benytter dobbeltrom som enkeltrom. Strand og svømmebasseng åpner i mai eller når været tillater det, og stenger rundt 1. oktober. Vi spiser middagene på hotellets restaurant, der det blir servert gode og primært italienske retter. 

På hotellet er det påbuddt med badehette i bassenget. Dette kan man selv ta med, eller leie til 3 euro per uke. Man kan også få leid badehåndkle til 3 euro per dag om man ønsker det.

Les mer om hotellet her