Anzio · Den romerske rivieraen · Fra Oslo

Oslo, Gardermoen
8 Dager

Bli med til den fantastiske italienske regionen Lazio og den sjarmerende kystbyen Anzio. Her bor vi på et godt hotell direkte ut mot Den romerske rivieraen, og med i prisen får du halvpensjon, vin og vann samt alle utflukter med entreer.

Vi har lagt vår elsk på kysten nord for Napoli. Med de pittoreske havnebyene og lange strendene tør vi godt kalle området Den romerske rivieraen. Vi bor deilig i kystbyen Anzio, der vi har inkludert halvpensjon med vin og vann til middagene samt utflukter i Anzio – og naturligvis i Den evige stad, Roma. 

Anzio ligger cirka en times...

Bli med til den fantastiske italienske regionen Lazio og den sjarmerende kystbyen Anzio. Her bor vi på et godt hotell direkte ut mot Den romerske rivieraen, og med i prisen får du halvpensjon, vin og vann samt alle utflukter med entreer.

Vi har lagt vår elsk på kysten nord for Napoli. Med de pittoreske havnebyene og lange strendene tør vi godt kalle området Den romerske rivieraen. Vi bor deilig i kystbyen Anzio, der vi har inkludert halvpensjon med vin og vann til middagene samt utflukter i Anzio – og naturligvis i Den evige stad, Roma. 

Anzio ligger cirka en times kjøring sør for den italienske hovedstaden, direkte ut mot det bølgende Middelhavet. Den sjarmerende feriebyen er fylt med butikker, restauranter, kafeer – og ikke minst en innbydende strand. Byen har dessuten en interessant historie. Det var blant annet her i området de amerikanske og britiske troppene gikk i land under andre verdenskrig. Med sin plassering midt i hovedstadsregionen Lazio er Anzio et fantastisk godt utgangspunkt for utflukter i det spennende området – både i nord og i sør.

I prisen har vi inkludert et stort og allsidig utfluktsprogram, der vi selvfølgelig skal oppleve nærområdet, som byr på et vakkert naturreservat og et spennende arkeologisk museum. Vi skal også se en av Italias vakreste landsbyer, Sperlonga, og dra på oppdagelsestur i det pontinske landskapet. Gled deg også til en ekte italiensk lunsj på en lokal agriturismo og til å oppleve det historiske museet, som på interessant vis forteller italienernes historie fra andre verdenskrig. Vi bor tett ved Roma, og derfor skal vi selvfølgelig også oppleve den spennende hovedstaden med noen av antikkens mest imponerende monumenter, Forum Romanum og Colosseum. Og vi besøker den vakre byen Tivoli, som med sine flotte hager inspirerte til anleggelsen av det danske Tivoli i København. Utover det spennende utfluktsprogrammet er det naturligvis også god tid til å slappe av under italienske himmelstrøk og nyte de skjønne omgivelsene.
 

Kart over Anzio.

Datoer og priser

Vennligst vent mens vi finner datoer og priser

Tillegg pr. person

Dobbeltrom Superior
795,-
Enkeltrom
1.495,-
Enkeltrom Superior
2.495,-
Tillegg uten A-kort
1.000,-

Inkludert i prisen

 • Fly Oslo-Roma t/r
 • Transfer lufthavn-hotell t/r
 • Alle skatter og avgifter
 • 7 netter på Grand Hotel dei Cesari***/**** 
 • 7 × frokost (2.-8. dag)
 • 1 × lunsj (5. dag)
 • 7 × middag, inkl. ¼ flaske vin og ½ flaske vann (1.-7. dag)
 • Byrundtur i Anzio 
 • Besøk ved naturreservatet Tor Caldar
 • Utflukt til Sperlonga og Terracina med besøk i Tiberius’ villa
 • Utflukt til Tivoli med besøk i Villa d'Este
 • Utflukt til det pontinske landskap med besøk på museet Piana delle Orme
 • Utflukt til Roma med besøk i Colosseum, Forum Romanum og Peterskirken
 • Lokalguide i Villa d'Este og i Roma 
 • Norsktalende reiseleder 

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Italia og Anzio  

Vi flyr med Norwegian til Roma om morgenen og er fremme om formiddagen. Fra lufthavnen kjører vi sørover til vår skjønne kystby Anzio, som skal danne ramme om den neste ukens eventyr. Anzio er populær på grunn av sin beliggenhet tett ved Roma, og dessuten er området særlig kjent for slaget ved Anzio under andre verdenskrig og for de arkeologiske utgravningene av villaen som tilhørte den beryktede romerske keiseren Nero. Det blir tid til avslapning på Hotel dei Cesari før vi møtes i restauranten til reisens første middag, som inkluderer en 1/4 flaske vin og 1/2 flaske vann.

2. dag: Anzio i buss og til fots

Etter frokosten kjører vi i buss utenfor byen til naturreservatet Tor Caldara. Her stopper vi ved et lite middelaldertårn, som i fordums tid ble brukt til å forsvare området mot sjørøvere. På 1600-tallet var der dessuten et stort antal svovelgruver i dette området, som i dag er et deilig naturparadis av skog, strand og Middelhavets vegetasjon, slik den så ut før den kommersielle utviklingen langs kysten. Tett ved middelaldertårnet oppdaget man i 1999 restene av en gammel romersk villa. Etter besøket kjører vi inn mot Anzio igjen, der vi ser de arkeologiske utgravningene av keiser Neros villa. Vi besøker museet, og reiselederen forteller historien om Romas mest beryktede keiser, som ble født i byen. Vi avslutter byrundturen i Anzios hyggelige havn, der de lokale fiskebåtene daglig bringer den ferske fangsten inn til de mange populære fiskerestaurantene. Senere på ettermiddagen kjører bussen tilbake til hotellet. De som har lyst, kan bli i byens sentrum og nyte de autentiske rammene og den ekte italienske stemningen.

3. dag: Sperlonga og Terracina

I dag skal vi på en deilig utflukt til den lille byen Sperlonga, som ligger cirka 90 kilometer lenger sør på kysten. Vi besøker byens historiske bydel, som ligger vakkert til på en klippe, og derfra har vi en flott utsikt over kysten. Den lille landsbyen er en av de vakreste i Italia og har alltid vært et yndet feriested for romerne. Allerede ved ankomsten fornemmer vi den gode atmosfæren, og vi går på oppdagelsestur i de små gatene og smugene, som er spekket med yndige hvitkalkede hus. Du har litt tid på egen hånd til å nyte den lille perlen, da du eventuelt kan besøke den maleriske kirken Santa Maria di Sperlonga. Legg særlig merke til de mange vakre kalkmaleriene, som hver for seg forteller sin egen historie. Sperlongas antikke navn var Spelunca, som betyr grotte, og det er nettopp en grotte som gjør stedet særlig spektakulært. Vi kjører langs kysten, der det finnes gamle romerske villaer, til byens sørlige del. Her ved havet ligger restene av keiser Tiberius’ villa, som ble gravd ut i 1957. Her finner man også keiserens grotte, som ble anvendt som en kjølig spisestue i den antikke romertiden. Reiselederen forteller historien, og vi ser noen av de skulpturene og fragmentene som er funnet nettopp her.
Ved lunsjtid kjører vi nordover til fjellet Monte Sant' Angelo, som ligger 227 meter over havet. Her tar vi et kort fotostopp ved Terracinas vartegn Jupiter-templet, som er et av Italias viktigste tempelkomplekser. Det enorme byggverket ligger på kanten av en klippe, og herfra har man en overveldende utsikt over landskapet, byen og kystens blå bølger. I buss kjører vi ned til foten av fjellet, der selve Terracina ligger. Her har du tid til å finne dagens lunsj på egen hånd. Vi går også en tur i byens historiske bydel. Terracina lå historisk sett strategisk godt til, og gjennom mange år kjempet romerne mot volskerne, som i oldtiden bodde i området langs kysten. I denne bydelen kan man blant annet finne rester av den antikke veien Via Appia, som gikk hele veien gjennom byen, liksom vi ser ruiner fra antikke templer og den romerske buen ved byens plass, der det tidligere lå et amfiteater. Her på plassen finner man i dag middelalderkirken San Cesareo, som ble grunnlagt i 1074. Vi kjører tilbake til Anzio, der det siste av ettermiddagen er til fri disposisjon, før vi hygger oss med kveldens middag. 

4. dag: Tivoli og Villa d'Este

Vi kjører tidlig fra hotellet mot Roma, der vi øst for hovedstaden skal besøke den lille eventyrlige byen Tivoli. Her finner vi en av Europas vakreste hager ved Villa d'Este, som står på UNESCOs verdensarvliste. Det var faktisk nettopp denne hagen som inspirerte Georg Carstensen til å bygge Tivoli i København i 1843. Hageanlegget er fylt med skulpturer, fontener og grotter, og selve den tilhørende villaen er bygd i midten av 1500-tallet på foranledning av kardinal Ippolito II d'Este, som var stattholder i byen. Den italienske staten har eid villaen siden første verdenskrig og har stadig foretatt omfattende renoveringer, slik at den i dag fremstår som et prakteksempel på renessansestilen. I selskap med en lokalguide blir vi vist rundt i villaen, og det blir selvfølgelig også tid til å nyte den deilige hagen. Lunsjen er på egen hånd i Tivolis hyggelige gater, som er fylt med gamle middelalderbygninger. Her kan man også oppleve levninger fra romertiden, som blant annet Villa Gregoriana, som har et 160 meter høyt vannfall som ble bygd for å lede elva Aniene vekk fra byen. Tett ved denne slukten finner man også ildstedgudinnen Vestas fint bevarte tempel, som ligger med utsikt mot det vakre området. Tidlig på ettermiddagen kjører vi igjen tilbake til kysten, der man kan nå en dukkert i det innbydende Middelhavet før kveldens middag.

5. dag: Utflukt til det pontinske landskapet

Dagens utflukt bringer oss inn i en av Europas mest berømte ødemarker – Romerrikets sumpområde, som ble forvandlet til jordbruksland i 1930-årene. Dette arbeidet ble en av Mussolinis kjepphester, og selve oppdyrkingen ble gjennomført under hans styre. Området ble et symbol på fascismens Italia, og den nye provinsen ble befolket av kolonister. I det sagnomspunne området finner vi et betydningsfullt museum, Piana delle Orme, som tar oss med på en reise gjennom områdets historie. Her opplever vi utstillinger om bøndenes kultur og får vite mer om det store dreneringsarbeidet i sumpen. Her er også en av Europas største samlinger av kjøretøyer og annet materiell fra andre verdenskrig. Etter dette spennende besøket fortsetter vi til den lille agriturismoen Eucalipto, der vi nyter en ordentlig lokal lunsj fremstilt av gårdens egne friske råvarer.

6. dag: En hel dag i Roma 

Vi kjører tidlig mot Roma for å få så et stort utbytte som mulig av dagens utflukt. Du kan glede deg til store opplevelser.  Vi starter allerede tidlig på formiddagen i sentrum ved området rundt Palatinerhøyden med Forum Romanum og Colosseum. Det store gamle amfiteatret er Romas vartegn og et imponerende monument som har overlevd i århundrer til tross for branner, jordskjelv og plyndringer. Her begynner reisen vår tilbake i tiden til Romerriket når vi går inn i den mektige arenaen, der gladiatorene utkjempet drabelige kamper. Derfra går vi til Forum Romanum, som var byens absolutte sentrum, både politisk og religiøst. Rundt om på området er det flere templer, og lokalguiden forteller selvfølgelig om datidens liv her i byens kommersielle sentrum. Vi avslutter turen på Palatinerhøyden, byens hellige fødested, der du fra terrassen har god utsikt over Circus Maximus, som ble bygd til stridsvognkappkjøring. Etter denne historiske opplevelsen kjører vi mot Petersplassen, der du får tid til lunsj på egen hånd. Om ettermiddagen besøker vi Peterskirken med Michelangelos berømte kuppel før vi kjører tilbake til kysten for å slappe av og fordøye de mange mektige inntrykkene.

7. dag: Anzio på egen hånd

Anzio er en interessant by, og i dag har du mulighet til å gå på oppdagelsestur på egen hånd. Du kan også velge å ta båt til Ponza, den største av øyene i øygruppen De pontinske øyene. Der er direkte fergeforbindelse fra Anzio, og øya er et yndet utfluktsmål. Naturen her er makeløs med klipper som står loddrett opp fra havet, og turen er absolutt en anbefalelsesverdig dagsutflukt. Du kan også bare nyte La dolce vita – det gode liv, som italierne er så berømt for – enten i byen eller på den innbydende stranden.

8. dag: Hjemreise

Nyt morgenen på hotellet før vi om ettermiddagen kjører til lufthavnen i Roma.  Her flyr vi med Norwegian direkte til Oslo, der vi er fremme sent på ettermiddagen. 

 

Hotellinformasjon

Grand Hotel dei Cesari ****
VisSkjul

Deilig hotell, som ligger i første rekke til en innbydende sandstrand i utkanten av byen Anzio. Hotellet har sin egen private strand (liggestoler og parasoller mot betaling) samt basseng og en skjønn solterrasse med solstoler og bar (entré til bassengområdet er 5 euro pr. dag) . Dessuten er der helsesenter med blant annet tyrkisk bad og jacuzzi (mot betaling). Der er gratis WiFi i resepsjonsområdet i hovedbygningen. I hotellets restaurant nyter vi den inkluderte morgenbuffeen og de inkluderte middagene. Til middagene blir det servert en 1/4 flaske vin og en 1/2 flaske vann pr. person.

Hotellet består av en hovedbygning og en sidebygning. Vi bor i hovedbygningen, som har 4 stjerner, og som har klimaanlegg, minibar, TV, telefon og bad med hårføner. Alle rom har balkong og utsikt mot havet. Superiorrom er større og ligger på de øverste etasjene med bedre utsikt.

​Togstasjonen Anzio Colonna ligger bare 500 meter fra hotellet. Derfra kan man komme til Roma på bare en snau time.

Les mer om hotellet her